00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

אספרגוס אציל

אספרגוס אציל

 

אספרגוס ...אומרים עליו שהוא עדין , מפונק , ירק על , אציל , פריך , בריא , טעים , מרענן , אלגנטי  , צבעוני.....מסתבר שהכול נכון .  נראה לי שזאת תחילתה של אהבה חדשה .

 

נראה כל כך יפה ,טרי ,מרשים פשוט אי אפשר היה לעמוד בפניו כמו שהוא נראה במקרר חנות הירקות . 

אז נכון שבתמונות יש גם קבב בלוגרי אלוהי עם טחינה משובחת אבל הפעם הוא בן לוויה לשחקן האמיתי האספרגוס

 

 

הכנה

 יש לקטום את חלקו התחתון של הגבעול ( השליש התחתון ) שהוא עצי ואינו טעים להכנה קלאסית של האספרגוס . יש לאדות את האספרגוס ,תהליך שתמיד הוא השלב הראשוני של כל מתכון אספרגוס .

האידוי נעשה בסיר רחב עם מים רותחים ומעט מלח על אש חזקה למשך 2-3 דקות תלוי בעובי הגבעולים .אידוי יתר לא עושה טוב לאספרגוס .

להעביר את הגבעולים המאודים עם כף מחוררת למי קרח , פעולה חשובה ביותר לעצירת הבישול ושמירה על צבעו הירוק של הגבעול . לאחר כמה דקות להוציא את הגבעולים מקערת המים ולהניח בכלי שטוח ולהזליף עליהם שמן זית . להשאיר בכלי ל10 דקות .

 מכאן אפשר את האספרגוס לטגן , לצלות במחבת פסים או מתחת לגריל בתנור .

אני צליתי את האספרגוס על מחבת פסים כ 3 דקות .

 

בהגשה תיבלתי עם מלח גס מתובל , תערובת תבליני פרובנס , פלפל שחור גס , חומץ בלסמי עם תאנים ולבסוף עוד מעט שמן זית .

 

הטעם פשוט אלוהי , ירק פריך עם התיבול שציינתי פשוט מעדן .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

29 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת