00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קופסת העוגיות של דודה מונגר

"פטריות" (שוקולד) אחרי הגשם

בפעם האחרונה שהייתי באיקאה בנתניה (טרם השריפה הגדולה כמובן) רכשתי לי תבנית קאפקייקס מקסימה שמתאימה לקאפקייקס ארוכים וצרים. יש גם מנג'טים (עטרות נייר בעברית) שמתאימים במיוחד לתבנית הזו והם מגיעים בצבעים של לבן-אדום-שחור - שילוב מושלם!!

ככה היא שכבה לה בשקט בצד (התבנית כמובן) וחיכתה ליום שאחליט לאפות בה.

הכנתי בלילה של עוגת שוקולד פשוטה וטעימה ועליה ציפוי עבה וטוב של שוקולד.

לבלילה הכי פשוטה-מתכון של קרין גורן:

1 כוס שמן

1 כוס סוכר

1 כוס אבקת "שוקולית"

1 גביע שמנת חמוצה

4 ביצים

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

וכמה פשוט - מערבבים במטרפה הכל יחד- קודם רטובים ואז מוסיפים את היבשים עד לקבלת בלילה חלקה.

ממלאים כל שקע בבלילה כמעט עד למעלה ואופים בתנור מחומם מראש ל170 מעלות כ15-20 דקות.

בזמן שהקאפקייקס מתקררים מכינים את זיגוג השוקולד:

150 גרם שוקולד מריר

שפורפרת חלב מרוכז

1 כף סירופ תירס

1 כפית אבקת קפה נמס

קורט מלח

________________________________________________

מחממים במיקרוגל את השוקולד והחלב המרוכז עד להמסת השוקולד.

מוסיפים סירופ תירס ומערבבים היטב.

מוסיפים אבקת קפה נמס ומלח ומערבבים היטב. מקררים כמה דקות ואז מצפים את הקאפקייקס. הכי נוח זה לטבול את הכיפות בתוך קערית השוקולד.

לא לשכוח סוכריות-שיהיה שמח וצבעוני

ואיך פטריות קשורות לעניין?

תראו בעצמכם

מתוק נכון?!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הניק Mongar תפוס אלא אם צויין אחרת