00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משהו טוב

מרובעי משמשים/שזיפים מיובשים

ט"ו בשבט הוא חג אהוב עלי במיוחד, למרות שהוא לא מקבל את הכבוד הראוי לו. אולי בגלל שאין יום חופש, אולי בגלל שזה יום שבכלל מקבלים בו תעודות (ואז חלק מהילדים בכלל רוצים להעלים אותו)  - אין תחושה של חג ואם לא היינו לוקחים את הילדים לראות שקדיות, יכול להיות שגם להם זה היה עובר על יד.
כמו שאמרתי, בשבילי היום הזה הוא כן חג, וכמו בחג - אני אוהבת להכין את המאכלים המסורתיים שלו, במקרה זה - מאכלים עם פירות מיובשים.
פירות מיובשים בלי כל קשר הולכים אצלנו מצוין בבית : תמיד אפשר למצוא איזה חמוציה מיובשת לנשנוש, משמש מיובש או תמר להשקיט את הקרייבינג למתוק שמתעורר מדי פעם ואני מאוד אוהבת לשלב בעוגות ועוגיות. אפשר לומר שאם לא היה החג הזה, סביר להניח שהיית ממציאה אחד כזה.
אחד הדברים שאני מכינה די הרבה הן החיתוכיות המתוקות והיפהפיות האלו. בכל פעם שאני מכינה אותן אני מכינה חצי תבנית עם משמשים וחצי שני עם שזיפים - ככה אני מקבלת "שניים במחיר אחד".
ממש קלי קלות להכנה והתוצאה מרהיבה וטעימה.
אם אתם מכינים את שתי המליות בתבנית אחת, לא לשכוח להפחית בחצי את הכמויות!
 
מתכון של עידית חייט,התפרסם במדור "עוגת השבוע" של  "לאשה", 20/01/03
 
ריבועי משמשים/שזיפים מיובשים
 
רכיבים:
למלית:
1/2 1 כוסות (300 גרם) משמשים או
300 גרם שזיפים מיובשים + 10 ס"מ סרט  מקליפת לימון
1/2 1 כוסות מים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
 
לבצק:
150 גרם חמאה רכה
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
 
לפירורים:
1/2 כוס פתיתי שיבולת שועל דקים או אגוזי מלך קצוצים
12 כוס סוכר חום
1/3 כוס קמח
30 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
 
אופן הכנה:
1. המלית:
שמים בסיר את המים והמשמשים/שזיפים+קליפת לימון ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ 25 דקות עד שהפירות רכים מאוד. מועכים בבלנדר או בממחה ידני יחד עם נוזלי הבישול עד שמתקבלת מחית חלקה. מוסיפים את הסוכר , מערבבים ומצננים לטמפ` החדר.
2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים בנייר אפיה את התבנית.
3. הכנת הקלתית:
שמים את החמאה ואבקת הסוכר במעבד מזון ומערבלים במהירות גבוהה-בינונית  4-5 דקות עד שמתקבל קרם תפוח וחלק. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את תמצית הוניל ואת הקמח וממשיכים לערבל במהירות נמוכה כ 3 דקות, עד שמתקבל בצק רך ואחיד. מעבירים לתבנית, מהדקים לתחתית ואופים כ 15 דקות עד שמזהיב. מוציאים מהתנור (אך לא מכבים אותו) ומצננים.
4. הציפוי:
שמים את כל מרכיבי הציפוי בקערה גדולה ומאחדים קלות באצבעות , רק עד שמקבלת תערובת פירורית.
5. מורחים את המלית על גבי הבצק האפווי, מפזרים מעל את הפירורים ואופים 25 דקות עד שהפירורים זהובים ואפויים. מצננים לגמרי, אוחזים ביריעת נייר האפיה ,מחלצים מהתבנית ומעבירים למשטח עבודה. חותכים למלבנים בגודל 2.5*6 ס"מ. מאחסנים בכלי אטום
 
זמן הכנה:שעה וחצי כולל אפיה
דרגת קושי:קל
איך שומרים: בכלי אטום, בטמפ` החדר כשבוע או כחודש במקפיא

 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל danam20 אלא אם צויין אחרת