66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שמרים ללא ביצים ללא חמאה במילוי מפתיע

02/02/2018

יש שאוהבים קוקוס ויש שאינם מאוהבי הקוקוס אני נטרלית לא אצא להפגנה נגד ולא בעד cheeky . אבל אחרי שהכנתי סושי שוקולד ונשאר לי מילוי והחלטתי להכין נוסף על עוגת הלימון הבחושה, גם שמרים במילוי הטעים הזה.ואז יצאתי להפגנה בעדדדדד קוקוס!!!!!!!!!!!.המילוי עם הקוקוס מדהיםםם וטעים..ברמות שחבל שלא תכינו מקסימום..תעבירו לשכנים הם יחגגו על זה.את האמת רציתי לתת לכם מתכון לעוגת אפרסמונים כי נוווו cheekycheeky ניחשתם היתה ביום חמישי מתקפת אפרסמונים גם אצלי וגם אצל השכנה.cheekycheeky איזה צחוקים היה מהסיפור הזה? אבל בפוסט הבא נספר.

אז אם אתם עדיין קוראים את הפוסט זה לא טוב רוצו קודם לקנות מצרכים..ותכינו מיד לא הרבה עבודה אבל קצת יותר זמן המתנה.

 

 

באיזשהו מקום נעלמה התמונה שצילמתי בהכנת הצמה והמילוי איתכם הסליחה ומקווה שתבינו לפי ההסבר.

את המילוי הקוקוס צריך לאשפז במקרר לפחות 3 עד 4 שעות. (אפשר לילה ועדיף ).

למלית קרם קוקוס:

400 מ"ל קרם קוקוס (שימו לב לא חלב ולא ממרח קרםםם בלבד)

200 מ"ל מים

1 סוכר וניל

220 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל

2 כפות סוכר

270 גרם קוקוס טחון.

לתוספת מושחתת 1  חבילה שוקולד מריר חתוך לשורות (לפי הסימון)

לבצק שמרים:

חצי קילו קמח

60 גרם סוכר

כפית גרידת לימון

130 גרם רסק מתפוח גרנט סמית

כף וחצי גדושה טחינה גולמית

5 כפות שמן

1 כף דבש

1 כף

1 כף גדושה שמרים יבשים

3/4 כוס מים.

שימו לב אם אתם רוצים להכין את כל המילוי תצטרכו להכין כפול בצק כלומר קילו קמח וחומרים בהתאם.

 ניתן ואף רצוי להכין את הבצק ולהתפיח אותו במקרר לילה (לא חובה).

אופן הכנת הקרם:

לערבב בקערה היטב את קרם הקוקוס בעזרת כף

להוסיף א' אינסטנט פודינג והקוקוס והמים ולערבב היטב. עד איחוד העיסה.(שלא יהיו גושים)להרים עם האצבע מעט מהמילוי  ולטעוםsurprisecheekywink לא לחסל!!!

לכסות ולהכניס למקרר לפחות ל3 שעות.

הכנת הבצק:

בקערת המיקסר לשים את הקמח ושאר החומרים (מלבד המים והשמרים לערבב היטב 2-3 דקות להוסיף את השמרים ולערבב, להוסיף את המים בהדרגה וללוש בצק רך מאוד וקצת דביק.יכול להיות שתזדקקו לעוד מעט מים ולכן תוסיפו מים לפי ספיגת הקמח.זהו יש לכם בצק דביק? כסו את המיקסר לחצי שעה. אחרי חצי שעה לושו כ3 דקות שוב. אם הבצק מאוד דביק תוסיפו מעט קמח.(לא יותר מידיי.תוציאו את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח ותלושו אותו בידיים תוך כדי קיפול הבצק 4-5 לישות וזהו...

תכניסו לשקית נילון ולמקרר. אם אתם רוצים להכין באותו היום אז התפיחה כרגיל לכסות ולהתפיח עד הכפלת הנפח.

הרכבת המאפה:

לחלק את הבצק ל3 חלקים שווים במשקל.  {לא לשכוח שאני מדברת כאן על חצי קילו קמח, המילוי בכמות שנתתי יספיק ל1 ק"ג  קמח. ובהחלט שווה להכין מ1 ק"ג קמח }.

לכדרר אותם לכדורים ולהתפיח כרבע שעה (יעזור לכם לרדד אותם).

לשקול את המילוי שיתחלק שווה בין הבצקים.

לרדד על משטח מעט מקומח כל כדור למלבן רחב לשים באמצע לאורך כל הבצק מילוי ולהטביע בו את רצועות השוקולד. לחתוך פסים באלכסון משני צידי הבצק. ולהתחיל לשים רצועות אחת על השניה .עד שנגמרת החלה להרים בזהירות ולשים על נייר אפייה במגש.(לא חייבים שוקולד על המילוי אבל הוא בא כל כך טעים אז מי שרוצה להיות מושחת עד הסוף שילך על זה סך הכל יצא לכל פרוסת עוגה קובית שוקולד אחת לא נוראcheeky )

לתת לתפוח מכוסה כחצי שעה (אין צורך למרוח בביצה).

לאפות בחום 180 מעלות כ25 דקות.

למטבח תכינו באחריות שווה.

השושנים שבתמונה מילאתי בממרח חלווה.אגב כל מלית מתאימה לבצק הזה.

תהנו

שלכם מכל ה טובה

 

לפני שסגרתי את הרשומה חיטטתי בתמונות ומצאתי את התמונה שחסרה לי פשוט לא העברתי אותה למחשב אז הנה היא לפניכם

 

 

לדף הרשומה

עוגת לימון בחושה

28/01/2018

בפתיח חייבת לצחוק קצת אחרת אני מתפוצצתת. זוכרים שהיו אצלי בבית מתקפות של גזר ובננות?cheekycheeky והכנתי מהם עוגות ? שלא תחשבו שהמתקפות פסקוsurprise. כל פעם שהאדון נכנס לבית אני מיד נגשת לראות מה הוא אוחז בשתי ידיו.וכל פעם הפתעה חדשה.ושלא תחשבו שהוא לבד בעסק השכן חוזר מהשוק פוגש אותו מדווח לו איפה בזול והיכן לקנות ,ולהפך האדון חוזר מהשוק ומדווח לו. או אולי הם נפגשים בשוק ואחד מדווח לשניcheekycheekycheekycheeky. בכל אופן יש שותפים אז אני לא יודעת אם זה צרת רבים נחמת שוטיםwink?.אבל הפעם האדון נכנס עם לימוניםםם בכמות(שלא תחשבו שסתם אני מספרת לכם בסוף הפוסט יהיה תיעוד חח כן צילמתי.) אז החמצתי לימונים וסחטתי לימונים וגירדתי לימונים וניקיתי אבנית ממיחם השבת עם לימונים. (אגב אם יש לכם עודף לימונים זירקו כמה חצויים לתוך הקומקום תרתיחו את המים פעמיים שלוש והקומקום חדששש ללא אבנית.) והפעם הגיעה שבת אלינו שוב איזו עוגה מכינים?? נכוןןןןן חחחח לימון בחושה קלה להכנה וטעימה.

ועל זה נאמר "לימון שווה המוןןןן!!!!!!!!!! "cheekysurprise

 

 

 

 

 

cheekycheeky שלא תחשבו שהכנתי עוגה אחת הכפלתי כמיות שהרי צריך לחלק לילדים ולשכנים. חוץ מזה אני לא יודעת אם גם השכן הביא לאשתו לימונים ואם כן אולי לא הביא מספיק? wink יצאו לי 3 תבניות קטנות של אינגליש קייק ,ומגש אחד גדול של אינגליש קייק.עכשו באמת הלימון שווה המון חח .שנתחיל?

מה צריךל 

בקערה אחת לערבב :

210 גרם קמח/ כוס וחצי

1 א' אפיה.

קורט מלח

קערה מ"ס 2:

2 כפיות גרידת לימון

200 גרם סוכר / 1 כוס

80 מי"ל מיץ לימון / שליש כוס

50 מי"ל מים

3 ביצים גדולות

חצי כוס שמן

סירופ:

שליש כוס מיץ לימון (אני שמתי מים במקום מיץ כבר קיבלתי צמרמורת מהלימוניםfrown)

רבע כוס סוכר.

אופן ההכנה:

בקערה שמים את הסוכר וגרידת הלימון. ועם מטרפה ידנית מערבבים היטב פתאום תתחילו להריח את הארומה של הלימון פשוט נפלאאא.כ3 דקות מערבבים ואז מוסיפים את מיץ הלימון המים, את הביצים והשמן, מערבבים היטב.

מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח וא' האפיה ומערבבים עד לאיחוד המסה וללא גושים.

משמנים תבנית אפיה יוצקים את העיסה אופים ב170 מעלות כחצי שעה .

סירופ:

על להבה נמוכה ממיסים את הסוכר ומכבים את הלהבה.

כשהעוגה יוצאת מהתנור מחוררים עם קיסם  בכמה מקומות את העוגה, ויוצקים את הסירופ .

זהווו תהנו.ושנזכה למתקפות של רק דברים טובים.

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה  טובה.

רגעעעעע הבטחתי תמונו חחח (רוצים גם אצל השכן?)

 

 

cheekycheekycheeky

לדף הרשומה

סולת של ארומה

22/01/2018

כל כך מצחיק שנותנים את המתכון של העוגה הטעימה הזו וגם קלה להכנה. אף פעם לא טעמתי בארומה את העוגה הזו (אני רק חסידה של הקפה שלהם.) הכנתי אותה כמה פעמים ,תמיד נחלה הצלחה. הפעם שדרגתי אותה,והארומה מדהימה.

 

 

מה צריך:

בקערת היבשים שמים:

1 כוס קמח

1 כוס קוקוס (לאלה שלא אוהבים קוקוס אפשר להמיר בכוס אגוזים טחונים אני פעם ניסיתי יצא נפלא)

1 כוס סולת

1 שקית א' אפיה 

מערבבים

בקערת הרטובים שמים:

4 ביצים

כוס סוכר

1 סוכר וניל

כוס מיץ תפוזים

כוס שמן

1 כף גרידת תפוז (מוסיף המון)

לסירופ:

רבע כוס מים

רבע כוס מיץ תפוזים

חצי כוס סוכר

וכף גרידת תפוז.

לפיזור בתחתית התבנית(לא חובה)

1 וחצי כף סוכר חום

1 וחצי כף קוקוס.

אופן ההכנה:

לערבב במקצף ידני  את החומרים הרטובים. להוסיף את היבשים לרטובים ולערבב עד למסה אחידה.

לשים נייר אפיה בתבנית לשמן את התחתית בלבד. לפזר את הסוכר והקוקוס. ולשפוך את המסה.

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ40 דקות.

בזמן הזה מכינים את הסירופ:

ממיסים את הסוכר והמים והמיץ על להבה נמוכה.כשהסוכר נמס מוסיפים כף גרידת תפוז. נותנים בעבוע קצר ומכבים להבה.

כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים עליה את הסירופ הקר, תחררו קצת את העוגה עם שיפוד שהרוטב יחדור לתוך העוגה.

עוגה נפלאההה

תהנו חברים

כרגיל מחר המתכון בפורום אוכל כשר 

שלכם מכל ה  טובה

 

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

עוגה כושית מיליון דולר

כשתכינו את העוגה ותטעמו תבינו למה מיליון דולר והעוגה הזו כונתה ככה רכה וטעימה וכלום עבודה בקערה אחת כמו שאני אוהבתcheeky טוב נו אם תרצו להכין עליה קרם גאנש יהיה עוד סיר וכף.

תאמינו לי כשתכינו אותה היא תהפוך ל הבית, של שבת, של ארועים ,של אמצע שבוע, של קפה ותה או סתם כי בא לכם מתוק.

זו "העוגה "ומבחינתי אין שום עוגה כושית שמתחרה איתה. מצאתי את המתכון שלה מזמן ואיני יודעת של מי אז תודה רבה לנותנת המתכון אין עליה

 

מה צריך :

2 כוסות קמח תופח

3 ביצים

2 כוסות סוכר

1 סוכר וניל

2 כוסות מים פושרים

3/4 כוס שמן

4 כפות קקאו מנופות

אופן ההכנה:

בקערה עם מקצף ידני  לערבב את השמן הסוכר והביצים כמה דקות להוסיף כוס אחת של מים ולהמשיך לערבב.

להוסיף את הקקאו לערבב להוסיף לסרוגין את הקמח תוך כדי עירבוב עד לאיחוד העיסה. להוסיף את כוס המים השניה ולערבב.

זהו....

קחו תבנית אפיה{yes לא קפיצית מתפרקת} שימו נייר אפיה ושמנו את התחתית בלבד.

שיפכו את העיסה .ולתנוררר 175 מעלות 35-40 דקות.

שימו לב אם העוגה הושחמה כשבאמצע עדיין העיסה נוזלית כסו ב רדיד אלומיניום בזהירות.והמשיכו באפיה. עד שקיסם ננעץ בה ויצא עם מעט פרורים לחים.

{אצלי לקחה האפיה כמעט שעה אבל בגלל שהתנור שלי פשוט "גוסס" אז עד לתיקון נסתדר}.

בסיום האפיה yes מייד להכניס את התבנית עם העוגה לתוך שקית נילון מרשרשת ולקשור היטב עד לצינון yes {ראו בתמונה צילמתי במיוחד שתראו שלא קורה לעוגה שום כלום כשהיא נחה בנילון yesלהפך זה מה ששומר על הלחות שלה.

בנתיים תכינו קרם גאנש {לא חובה גם בלי הקרם היא טעימהההה}

לחמם שמנת להקצפה  חלבית /פרווה

להוסיף חבילת שוקולד מריר שבורה לקוביות ולערבב עד המסה. לשים בצד ולצנן.

אחרי שהעוגה התקררה למרוח את הקרם.

אם ישאר לכם קרם תעשו כמוני תלקקו wink או תתנו לאחד הילדים שהבטיח לשטוף את הכלים cheekycheeky שוחד מתוק{אני שונאת בחורף להדיח כלים קרררר לי}.

חברה אל תמתינו תתחילו לזלוללל . כמה שתהנווו רק מה ? לא לשכוח להשאיר לשבת פרוסה שתיים וגם ליwink

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה  טובה

מחר העוגה בפורום אוכל כשר מוזמנים לבקר

 

לדף הרשומה

שאנישקי

03/01/2018

את המתכון מצאתי בוולה של מירב שיינר מיד ניצתה בי אש הזכרונות חלק מהמילוי של המאפה הנפלא הזה הזכיר לי את ערב כיפור אפילו שכעת אנחנו אחרי חנוכה.בצהוריים של ערב כיפור הכינה לנו אימא פירה חמים וטעים רצח  ולידו שמנת חמוצה או אשל קרירים (שאבי הכין מהחלב הטרי) כף פירה כפית שמנת מעדן!!!!!! סעודה מפסקת היתה עוף עם תוספת.במוצאי כיפור היתה שולחת אותי עם מגש של עוגת דבש נפלאה למתפללי בית הכנסת.נכון שלא כיפור אבל המאפה הזכיר לי את הזמנים הללו ואני מתגעגעת מאוד..שיניתי את המתכון 

ותרשו לי מעל במה זו לפתוח את ה להאריך קצת בדיבורים כי הרבה זמן שאני רוצה לרשום פוסט על הענין הזה ותמיד אני אומרת לעצמי "עיזבי את לא תתקני את העולם" אחרי שראיתי תגובה או שניים למאפה הזה שאני מתביישת אפילו לכתוב את מה שנכתב שם. ואז שאלתי את עצמי רגע ריבונו של עולם כל כך קשה לפרגן ?מילה טובה ?תודה?עולה לכם כסף?וגם אם לא מצא חן בעיניך אל תגיב עדיף! יושב אדם מכין מאפה או תבשיל, מצלם שלבים, שעות של עבודה מכין לכם פוסט רק תכינו.למה למה לא לפרגן?? למה להשמיץ?לפני שהכנתם וטעמתם? מילה אחת של פרגון מה עושה ? כיצד משמחת? כיצד יכולה להרים פלאות את מצב רוחו של האדם ולעשות לו טוב לאותו היום ולעוד ימים רבים.{ לא כותבת את מה שכותבת כי לא מפרגנים לי הכל לאור תגובות שאני פוגשת ורואה באינטרנט תגובות מחלחלות} אז בואו נרים את הכפפה ונתחיל להחמיא וגם אם לא אהבתם שימרו את התגובה בבטן.וכאן אם לא אהבתם את המאפה והתחלתם רק לפרגן, יהייה זה שכרי בואו נתקן את העולם.

תודה לכולם על ההענות וההקשבה

זהו הוצאתי את הקיטור אפשר להתחיל

 

כאן תהיה לכם קצת עבודה אבל שווההה

המצרכים:

למילוי:

3 תפוחי אדמה גדולים מבושלים ומעוכים לפירה

בצל אחד קצוץ ומטוגן במעט שמן

מעט מלח

פלפל שחור

1 שמנת חמוצה 9%

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

לבצק:

חצי קילו קמח

2 כפות שמנת חמוצה (מהשמנת ששמים במילוי)

ביצה אחת

3 כפות מהמחית של תפוחי אדמה שהכנו

3 וחצי כפות סוכר חום

1 כף שמרים יבשים/ טריים

70 גרם חמאה רכה

10 גרם מלח

1  וחצי כוסות מיים שבושלו בהם תפוחי האדמה.

אופן ההכנה:

ראשית בשלו את תפוחי האדמה במים (yes לא מומלחים)כחצי שעה שימו במסננת לשמור את המים שבושלו בהם תפוחי האדמה.

במחבת לטגן את הבצל עד הזהבה (אני גורמת לו קצת  קצת להשרף ).

למעוך את תפוחי האדמה לפירה yes ולהוציא 3 כפות ממנו  (לבצק).

לערבב את הבצל המטוגן בפירה להמליח מעט ולפלפל, לשים בצד לצינון.

הכנת הבצק:

בקערת המיקסר לשים את הקמח הסוכר והמלח והחמאה ולערבב כ5 דקות עם וו הגיטרה .

להוסיף את שאר החומרים מלבד המים.(ביצה 3 כפות  פירה ו2 כפות שמנת חמוצה) להמשיך לערבב כ2 דקות להוסיף את השמרים ובהדרגה את מיי הפירה עד שתקבלו בצק רך מאוד (יכול להיות שלא תצטרכו את הכוס וחצי מיי הפירה הכל תלוי בספיגת הקמח שבו אתם משתמשים , ולכן שימו את המיים בהדרגה.

קיבלתם בצק רך מאוד תוציאו מהמיקסר שימו מעט קמח על משטח העבודה ותלושו אותו בידיים עוד כדקה. הבצק מכודרר תחזירו לקערה מכוסה היטב במקום חמים והתפיחו חצי שעה.שוב תלושו את הבצק להוצאת האוויר ושוב לכסות ולהתפיח כשעה וחצי (זה בסדר הבצק לא תופח לממדים  עצומים )

הרכבת המאפה:

לשים בתבנית עגולה או מרובעת נייר אפיה ולשמן אותו לכדרר כדורים (במשקל של 60 גרם כל כדור, אתם יכולים ליצור כדורים יותר גדולים אבל לפי דעתי מספיק 60 גרם.) להניח כל כדור במרחק של 4 ס"מ זה מזה.לקחת כוס ועם התחתית ללחוץ במרכז כדור הבצק ליצירת גומה. 

לשים כף פירה בגומה עליה כפית שמנת ולפזר מעט גבינה צהובה .

למרוח ביצה טרופה  על הבצק שנשאר גלוי ולפזר קצתח / שומשום.

לשים במקום חמים ולהתפיח.

לחמם תנור ל175 מעלות ולאפות כ30 דקות או עד שהמילוי משחים ושולי הבצק מזהיבים.

תשמעוווו אשששששש 

רק רציתי להגיד לכם אל תוותרו על הפירה בבצק ולא על המיים של תפוחי האדמה הם גורמים לבצק רכות חלומית 

ועוד פרט קטן אפשר לוותר על המילוי הזה ולשים במקום זיתים וגבינות או כל דבר אחר שתבחרו.

העיקר הוא ה-ב-צ-קקקקק

מה אתם קוראים עדיין את הפוסטcheekycheeky רוצו למטבח ותתחילו בהכנת המאפה..ביום כזה לארוחת ערב אני הייתי מתענגת.

תהנו ושיהיה בהצלחה

שלכם  מכל  ה טובה

לדף הרשומה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת