66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סולת של ארומה

22/01/2018

כל כך מצחיק שנותנים את המתכון של העוגה הטעימה הזו וגם קלה להכנה. אף פעם לא טעמתי בארומה את העוגה הזו (אני רק חסידה של הקפה שלהם.) הכנתי אותה כמה פעמים ,תמיד נחלה הצלחה. הפעם שדרגתי אותה,והארומה מדהימה.

 

 

מה צריך:

בקערת היבשים שמים:

1 כוס קמח

1 כוס קוקוס (לאלה שלא אוהבים קוקוס אפשר להמיר בכוס אגוזים טחונים אני פעם ניסיתי יצא נפלא)

1 כוס סולת

1 שקית א' אפיה 

מערבבים

בקערת הרטובים שמים:

4 ביצים

כוס סוכר

1 סוכר וניל

כוס מיץ תפוזים

כוס שמן

1 כף גרידת תפוז (מוסיף המון)

לסירופ:

רבע כוס מים

רבע כוס מיץ תפוזים

חצי כוס סוכר

וכף גרידת תפוז.

לפיזור בתחתית התבנית(לא חובה)

1 וחצי כף סוכר חום

1 וחצי כף קוקוס.

אופן ההכנה:

לערבב במקצף ידני  את החומרים הרטובים. להוסיף את היבשים לרטובים ולערבב עד למסה אחידה.

לשים נייר אפיה בתבנית לשמן את התחתית בלבד. לפזר את הסוכר והקוקוס. ולשפוך את המסה.

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ40 דקות.

בזמן הזה מכינים את הסירופ:

ממיסים את הסוכר והמים והמיץ על להבה נמוכה.כשהסוכר נמס מוסיפים כף גרידת תפוז. נותנים בעבוע קצר ומכבים להבה.

כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים עליה את הסירופ הקר, תחררו קצת את העוגה עם שיפוד שהרוטב יחדור לתוך העוגה.

עוגה נפלאההה

תהנו חברים

כרגיל מחר המתכון בפורום אוכל כשר 

שלכם מכל ה  טובה

 

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

עוגה כושית מיליון דולר

כשתכינו את העוגה ותטעמו תבינו למה מיליון דולר והעוגה הזו כונתה ככה רכה וטעימה וכלום עבודה בקערה אחת כמו שאני אוהבתcheeky טוב נו אם תרצו להכין עליה קרם גאנש יהיה עוד סיר וכף.

תאמינו לי כשתכינו אותה היא תהפוך ל הבית, של שבת, של ארועים ,של אמצע שבוע, של קפה ותה או סתם כי בא לכם מתוק.

זו "העוגה "ומבחינתי אין שום עוגה כושית שמתחרה איתה. מצאתי את המתכון שלה מזמן ואיני יודעת של מי אז תודה רבה לנותנת המתכון אין עליה

 

מה צריך :

2 כוסות קמח תופח

3 ביצים

2 כוסות סוכר

1 סוכר וניל

2 כוסות מים פושרים

3/4 כוס שמן

4 כפות קקאו מנופות

אופן ההכנה:

בקערה עם מקצף ידני  לערבב את השמן הסוכר והביצים כמה דקות להוסיף כוס אחת של מים ולהמשיך לערבב.

להוסיף את הקקאו לערבב להוסיף לסרוגין את הקמח תוך כדי עירבוב עד לאיחוד העיסה. להוסיף את כוס המים השניה ולערבב.

זהו....

קחו תבנית אפיה{yes לא קפיצית מתפרקת} שימו נייר אפיה ושמנו את התחתית בלבד.

שיפכו את העיסה .ולתנוררר 175 מעלות 35-40 דקות.

שימו לב אם העוגה הושחמה כשבאמצע עדיין העיסה נוזלית כסו ב רדיד אלומיניום בזהירות.והמשיכו באפיה. עד שקיסם ננעץ בה ויצא עם מעט פרורים לחים.

{אצלי לקחה האפיה כמעט שעה אבל בגלל שהתנור שלי פשוט "גוסס" אז עד לתיקון נסתדר}.

בסיום האפיה yes מייד להכניס את התבנית עם העוגה לתוך שקית נילון מרשרשת ולקשור היטב עד לצינון yes {ראו בתמונה צילמתי במיוחד שתראו שלא קורה לעוגה שום כלום כשהיא נחה בנילון yesלהפך זה מה ששומר על הלחות שלה.

בנתיים תכינו קרם גאנש {לא חובה גם בלי הקרם היא טעימהההה}

לחמם שמנת להקצפה  חלבית /פרווה

להוסיף חבילת שוקולד מריר שבורה לקוביות ולערבב עד המסה. לשים בצד ולצנן.

אחרי שהעוגה התקררה למרוח את הקרם.

אם ישאר לכם קרם תעשו כמוני תלקקו wink או תתנו לאחד הילדים שהבטיח לשטוף את הכלים cheekycheeky שוחד מתוק{אני שונאת בחורף להדיח כלים קרררר לי}.

חברה אל תמתינו תתחילו לזלוללל . כמה שתהנווו רק מה ? לא לשכוח להשאיר לשבת פרוסה שתיים וגם ליwink

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה  טובה

מחר העוגה בפורום אוכל כשר מוזמנים לבקר

 

לדף הרשומה

שאנישקי

03/01/2018

את המתכון מצאתי בוולה של מירב שיינר מיד ניצתה בי אש הזכרונות חלק מהמילוי של המאפה הנפלא הזה הזכיר לי את ערב כיפור אפילו שכעת אנחנו אחרי חנוכה.בצהוריים של ערב כיפור הכינה לנו אימא פירה חמים וטעים רצח  ולידו שמנת חמוצה או אשל קרירים (שאבי הכין מהחלב הטרי) כף פירה כפית שמנת מעדן!!!!!! סעודה מפסקת היתה עוף עם תוספת.במוצאי כיפור היתה שולחת אותי עם מגש של עוגת דבש נפלאה למתפללי בית הכנסת.נכון שלא כיפור אבל המאפה הזכיר לי את הזמנים הללו ואני מתגעגעת מאוד..שיניתי את המתכון 

ותרשו לי מעל במה זו לפתוח את ה להאריך קצת בדיבורים כי הרבה זמן שאני רוצה לרשום פוסט על הענין הזה ותמיד אני אומרת לעצמי "עיזבי את לא תתקני את העולם" אחרי שראיתי תגובה או שניים למאפה הזה שאני מתביישת אפילו לכתוב את מה שנכתב שם. ואז שאלתי את עצמי רגע ריבונו של עולם כל כך קשה לפרגן ?מילה טובה ?תודה?עולה לכם כסף?וגם אם לא מצא חן בעיניך אל תגיב עדיף! יושב אדם מכין מאפה או תבשיל, מצלם שלבים, שעות של עבודה מכין לכם פוסט רק תכינו.למה למה לא לפרגן?? למה להשמיץ?לפני שהכנתם וטעמתם? מילה אחת של פרגון מה עושה ? כיצד משמחת? כיצד יכולה להרים פלאות את מצב רוחו של האדם ולעשות לו טוב לאותו היום ולעוד ימים רבים.{ לא כותבת את מה שכותבת כי לא מפרגנים לי הכל לאור תגובות שאני פוגשת ורואה באינטרנט תגובות מחלחלות} אז בואו נרים את הכפפה ונתחיל להחמיא וגם אם לא אהבתם שימרו את התגובה בבטן.וכאן אם לא אהבתם את המאפה והתחלתם רק לפרגן, יהייה זה שכרי בואו נתקן את העולם.

תודה לכולם על ההענות וההקשבה

זהו הוצאתי את הקיטור אפשר להתחיל

 

כאן תהיה לכם קצת עבודה אבל שווההה

המצרכים:

למילוי:

3 תפוחי אדמה גדולים מבושלים ומעוכים לפירה

בצל אחד קצוץ ומטוגן במעט שמן

מעט מלח

פלפל שחור

1 שמנת חמוצה 9%

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

לבצק:

חצי קילו קמח

2 כפות שמנת חמוצה (מהשמנת ששמים במילוי)

ביצה אחת

3 כפות מהמחית של תפוחי אדמה שהכנו

3 וחצי כפות סוכר חום

1 כף שמרים יבשים/ טריים

70 גרם חמאה רכה

10 גרם מלח

1  וחצי כוסות מיים שבושלו בהם תפוחי האדמה.

אופן ההכנה:

ראשית בשלו את תפוחי האדמה במים (yes לא מומלחים)כחצי שעה שימו במסננת לשמור את המים שבושלו בהם תפוחי האדמה.

במחבת לטגן את הבצל עד הזהבה (אני גורמת לו קצת  קצת להשרף ).

למעוך את תפוחי האדמה לפירה yes ולהוציא 3 כפות ממנו  (לבצק).

לערבב את הבצל המטוגן בפירה להמליח מעט ולפלפל, לשים בצד לצינון.

הכנת הבצק:

בקערת המיקסר לשים את הקמח הסוכר והמלח והחמאה ולערבב כ5 דקות עם וו הגיטרה .

להוסיף את שאר החומרים מלבד המים.(ביצה 3 כפות  פירה ו2 כפות שמנת חמוצה) להמשיך לערבב כ2 דקות להוסיף את השמרים ובהדרגה את מיי הפירה עד שתקבלו בצק רך מאוד (יכול להיות שלא תצטרכו את הכוס וחצי מיי הפירה הכל תלוי בספיגת הקמח שבו אתם משתמשים , ולכן שימו את המיים בהדרגה.

קיבלתם בצק רך מאוד תוציאו מהמיקסר שימו מעט קמח על משטח העבודה ותלושו אותו בידיים עוד כדקה. הבצק מכודרר תחזירו לקערה מכוסה היטב במקום חמים והתפיחו חצי שעה.שוב תלושו את הבצק להוצאת האוויר ושוב לכסות ולהתפיח כשעה וחצי (זה בסדר הבצק לא תופח לממדים  עצומים )

הרכבת המאפה:

לשים בתבנית עגולה או מרובעת נייר אפיה ולשמן אותו לכדרר כדורים (במשקל של 60 גרם כל כדור, אתם יכולים ליצור כדורים יותר גדולים אבל לפי דעתי מספיק 60 גרם.) להניח כל כדור במרחק של 4 ס"מ זה מזה.לקחת כוס ועם התחתית ללחוץ במרכז כדור הבצק ליצירת גומה. 

לשים כף פירה בגומה עליה כפית שמנת ולפזר מעט גבינה צהובה .

למרוח ביצה טרופה  על הבצק שנשאר גלוי ולפזר קצתח / שומשום.

לשים במקום חמים ולהתפיח.

לחמם תנור ל175 מעלות ולאפות כ30 דקות או עד שהמילוי משחים ושולי הבצק מזהיבים.

תשמעוווו אשששששש 

רק רציתי להגיד לכם אל תוותרו על הפירה בבצק ולא על המיים של תפוחי האדמה הם גורמים לבצק רכות חלומית 

ועוד פרט קטן אפשר לוותר על המילוי הזה ולשים במקום זיתים וגבינות או כל דבר אחר שתבחרו.

העיקר הוא ה-ב-צ-קקקקק

מה אתם קוראים עדיין את הפוסטcheekycheeky רוצו למטבח ותתחילו בהכנת המאפה..ביום כזה לארוחת ערב אני הייתי מתענגת.

תהנו ושיהיה בהצלחה

שלכם  מכל  ה טובה

לדף הרשומה

עוגת גבינה קלה להכנה

02/01/2018

מטעות יצאה עוגה רכה וטעימה בטרוף..הבעלול אמר לי שהעוגה מזכירה לו את העוגה של בתי מלון שמגישים אותה חמה(אני אוהבת אותה קרה)

במקום גבינה 5% קניתי גבינה 1/2%.חשק ללכת למכולת ולהחליף לא היה לי..מה עושים??מערבבים עם מה שיש בבית בדרך כלל. ויוצאת עוגה טעימה אי אפשר להפסיק לזלול.

 

מה צריך:

500 גרם גבינה 1/2% אפשר גם 5%

1 גביע אשל

4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כף קמח/ קורנפלור

חצי כוס סוכר

1 סוכר וניל

גרידה מלימון אחד.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר להקציף את 4 החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף קשה

בקערה אחרת לערבב את הגבינה , האשל ,החלמונים, להוסיף גרידת לימון ,אינסטנט פודינג והקמח עד לאיחוד המסה.

להוסיף את החלבונים המוקצפים למסת הגבינה ולערבב בעדינות.עם כף עץ או מרית (לא במיקסר)

לרפד תבנית אפיה כך שהנייר יבלוט מהשוליים יכולה להיות כל תבנית (אם אתם משתמשים בחד פעמית רכה שימו תבנית בתוך תבנית).

לשמן רק את תחתית התבנית (הנייר שבו) ולא לשמן את השוליים.

לשפוך את המסה ולנער בעדינות את המסה כדיי שתיתישר.{אני השתמשתי בתבנית חד פעמית גודל 20+30 העוגה לא יוצאת גבוהה אבל שווה.)

 

 

לחמם תנור ל200 מעלות לאפות 10 דקות להוריד את הטמפרטורה ל170 מעלות ולאפות עוד כ45 דקות.אם ראיתם שהעוגה השחימה והיא עדיין לא אפויה כסו בעדינות עם רדיד אלומינים.והמשיכו באפיה.

ליכלכתם קצת כלים ?cheeky cheeky לא נורא תקראו לשכנה כדי לטעום מהעוגה ולשטוף את הכלים על הדרך תשאירו לה את הכלים של ארוחת הצהורייםsurprise רק לא בטוח שתישאר עוגהwink

יאלהה חברה תהנו

בהצלחה

שבת שלום

שלכם מכל ה  טובה

מחר תפורסם בפורום אוכל כשר  לשם

לדף הרשומה

עוגת טחינה וסילאן

חיפשתי ברשת עוגה בחושה וקלה להכנה ומכיוון שאני אוהבת טחינה קפצתי על המציאה. והרי לפניכם עוגה נפלאה .גם לשבת וגם למשך השבוע לכוס קפה או תה.

תכינו תכינו שווההה

 

 

 

 

מה צריך:

3 ביצים 

חצי כוס סוכר חום

3/4 כוס סוכר לבן

חצי כוס שמן

1/4 כוס טחינה

1/4 כוס סילאן

3 כפות ממרח חלווה

1 כפית ת. וניל

1 כפית קינמון

1/2 כוס מים קרים

2 כוסות קמח תופח

אופן ההכנה:

להקציף את הביצים והסוכר במהירות גבוה עד לקבלת קצפת תפוחה כ4-5 דקות.להוסיף את שאר החומרים. בבחישה איטית , ובסוף את הקמח עד לקבלת בלילה ללא גושים.

לשמן תבנית בטחינה גולמית לפזר שומשום בדפנות התבנית ובתחתית. ולמזוג את הבלילה.

לאפות בחום 175 מעלות כ45 דקות.

לשדרוג אפשר לזלף מעל סילאן לא חובה העוגה גם ככה טעימהdevil

תהנו

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה  טובה

לדף הרשומה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת