44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קוגלהוף שוקולד צ'יפס

04/08/2017

בצק שמרים עבורי הוא מדהים הריח בבית והזכרונות של בית אמא וזה קרה דווקא בשבוע האזכרה של אמא משהו חלומי תרתי משמע..אני פשוט מכורה לבצקי שמרים. וזה מה שיצא מהחלום שלי כדאי לכם להכין  עוגה גבוהה וגדולה שתספיק למשפחה המורחבת.קצת קצת עבודה אבל תוצאה מרהיבה וטעימה

 

 

מה צריך:

להתססת השמרים:

25 גרם שמרים טריים/ כפית וחצי שמרים יבשים

3  כפות חלב

כף סוכר

לבצק:

שלוש ושלושת רבעי כוסות קמח

2 ביצים גדולות

100 גרם סוכר

קורט מלח

100 גרם חמאה 

1 כוס חלב

כוס וחצי שוקולד צ'יפס //כוס שוקולד צ'יפס + 70 גרם פקאנים קצוצים גס / כוס וחצי צימוקים

לשימון התבנית:

מעט חמאה.

שקדים טחונים /אגוזים לפיזור בדפנות ותחתית התבנית

אופן ההכנה:

מערבבים את 3 כפות החלב עם כף הסוכר והשמרים בכוס ונותנים להם לתסוס 10 דקות בערך 

ממיסים את החמאה על אש נמוכה עם 1 כוס החלב (רק עד להמסת החמאה)ומצננים.

בקערת המיקסר שמים את הקמח ,הסוכר והביצים והמלח . מערבבים כמה דקות מוסיפים את החמאה המומסת בחלב שהספיק להתקרר וממשיכים לערבב .

מוסיפים את השמרים התוססים ולשים בצק רך מאוד ודביק מאוד כ5 דקות.

כשכל החומרים התלכדו מוסיפים את התוספת שבחרתם. ממשיכים ללוש את הבצק עד שהתוספת התערבבה היטב בבצק.

משמנים היטב תבנית קוגלהוף קוטר 22 בחמאה ומפזרים בתחתית ובדפנות אגוזים טחונים.

שופכים את העיסה בתבנית  ומישרים עם לקקן מורטב במעט מים.

מכסים את התבנית בנילון ומשאירים לתפיחה כמעט עד לגובה התבנית.

מחממים תנור ל180 מעלות אופים כ15 דקות ומכסים את העוגה ברדיד אלומיניום או במגש חד פעמי.

אופים עוד 25 דקות.והריחחחחcoolwink

מוכןןן להגשה עם אבקת סוכר ו

בהצלחה 

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה  טובה

לדף הרשומה

סיגרים ממולאים בממרח פסק זמן

28/07/2017

 באחד הימים ביתי התקשרה ושאלה אותי אם אני רוצה ממרח פסק זמן .אני לא מכירה ולא יודעת עניתי כן היו לי עלי סיגרים ועוגת שמנת בטעם גבינה על העוגה ובתוכה שמתי מהממרח.ומילאתי דפי סיגרים בממרח הוספתי חטא על פשע ממרח חלווה בטעם שוקולד וואווו חלום בדיוק כשהמאפה יצא מהתנור הנכד נכנס נו טוב הריח היה מגרה והיה חובה לנגוס בזה חחח ועל הדרך צילמתי אותו מחזיק את המאפה כדי שתוכלו לראות את היצירה. אני רק יכולה לומר כשהמאפה חוסל כולם הצטערו. אזז בכלום עבודה יש לכם מאפה שמתפצפץ בפה חלוםםם

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה צריך: 

חבילה דפי סיגרים 

קופסת ממרח פסק זמן (חלבי כמובן)

למי שמתחשק לחטוא כמוני wink ממרח חלווה בטעם שוקולד.

מעט שמן למריחה

ביצה אחת למריחה.

אופן ההכנה:

מפשירים את הדפים במקרר מוציאים דף סיגר מורחים במעט  שמן מקפלים לחצי ומורחים ממרח מגלגלים לרולדה ואת הרולדה הקטנה הזו מגלגלים לשבלול.

משמנים תבנית חד פעמית עגולה ומניחים את השבלול באמצע המגש.

לוקחים דף שני מורחים במעט שמן מקפלים לחצי ומורחים ממרח חלווה (לא חובה אפשר רק ממרח פסק זמן או רק חלווה.)מגלגלים לרולדה ואת הרולדה הזו מניחים מסביב לשבלולל שנמצא כבר במרכז התבנית. כך מכינים את כל הדפים אם נשאר ממרח אל תדאגו הילדים יחסלו אותו בשניות עם כפית cheekycheeky גם אתםwink.

מורחים את המאפה בביצה. ואופים ב180 מעלות עד הזהבה יפה.

 

 

זהו מוכן לזלילה קלי קלות וטעיםםםם בטרוף .תהנו

שבת שלום חברים שנתבשר בשורות טובות.

שלכם מכל ה  טובה

 

 

 

לדף הרשומה

דפי פילו ממולאים בתפוח אדמה

27/07/2017

את הרעיון לקחתי מסוויטי דולי היא מילאה  בגבינות ואני רציתי לארוחת שבת שיהיה פרווה (הכנתי גם עם גבינה) כולם ליקקו את האצבעות נגמר מהר מאודדד. כמה ששנאתי בצק פילו כי בפעם הראשונה שקניתי אותו הוא היה יבש ומרוסק ולא הבנתי איך אנשים משתמשים בו. היום אני מכורה אליו מה עוד שהוא ללא שומן. ואכן אם תכינו תקבלו מחמאות..מנה ראשונה נפלאה.

 

 

 

מה צריך:

חבילת עלי פילו מופשרים לילה במקרר

5 תפוחי אדמה מבושלים עם הקליפה

בצל גדול קצוץ

מעט שמן לטיגון

ביצה טרופה למריחה

שומשום לפיזור

מלח ,פלפל ,שחור ,מעט כמון

אופן ההכנה :

מבשלים את תפוחי האדמה כ30 דקות או עד שהם מתרככים ממש. מצננים מעט וקולפים.מועכים אותם היטב עם מועך.

מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים לפירה מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

מוציאים את עלי הפילו מהאריזה ומניחים עליהם מגבת לחה.

מוציאים דף אחד מורחים עליו מעט שמן ומקפלים לחצי מורחים שכבה של הפירה ומקפלים כמו מניפה .מגלגלים לשבלול ושמים במרכז תבנית עגולה ומשומנת.

לוקחים דף שני וחוזרים על הפעולה כשהפעם שמים את המניפה מסביב לשבלול. ושוב אותה פעולה ואז ממשיכים לשים את רצועות הפילו הממולאות בהמשך לרצועה הקודמת עד שממלאים את התבנית מסביב.

מורחים בביצה טרופה מפזרים שומשום.

אופים ב180 מעלות כ30- 35 דקות.

מוכןןן

תהנו

שלכם מכל ה  טובה

לדף הרשומה

ניוקי בירקות

לא רק חלבי ניוקי טעים גם כשהוא פרווה ועוד יותר עם שלל ירקות טריים שיש לנו בבית. מנה טעימה  שתתאים לכל ארוחה.הפעם ניוקי קנוי למי יש כח בימים חמים אלה לעמוד ולהכין ניוקי?

 

 

 

מה צריך:

חבילת ניוקי מבושלת לפי הוראות היצרן

בצל אחד קצוץ

מעט שמן

ירקות שבני הבית אוהבים, גזר ,אפונה, קישואים, שעועית ירוקה קפואה,

מעט א' מרק  //לא חובה // קוביית קנור עם עשבי תיבול

פיטרוזיליה

כורכום מלח פלפל שחור קורט כמון

אופן ההכנה :

מטגנים את הבצל במעט שמן מוסיפים ירקות חתוכים תבלינים אם יש קפואים שמים אותם 10 דקות לפני סיום הבישול.

מוסיפים מים ומבשלים על אש נמוכה 30 דקות כשרוב הנוזלים התאדו.ונשארים בערך 2 כוסות

מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן מסננים מוסיפים לירקות ומבשלים ביחד 5 דקות לספיגת טעמים תוך כדי עירבוב.מוכןןן תגישו חם.

תהנו

שיהיה בהצלחה

שלכם מכל ה טובה

לדף הרשומה

פשטידת תפוח אדמה ועדשים

16/07/2017

זו אחות של פשטידת תפוח אדמה שהעלתי לא מזמן ללא ביצים ללא קמח ובמחבת קצת גיוון לבני הבית הצמחוניים וגם לי . הכנתי לשבת יצאה טעימה מאוד.אז הנה יש לכם מה להכין לימים שבהם לא נאכל בשר.

 

 

מה צריך:

4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים עם הקליפה ושאושפזו לילה במקרר

כוס עדשים ירוקים

בצל אחד גדול קצוץ דק

מלח-פלפל שחור- כמון- א' מרק. וכמון קלוי וטחון בבית הוראות להכנה שלו למטה

מעט שמן

אופן ההכנה:

לבשל את תפוחי האדמה בקליפה בערך שלושים דקות או עד שסכין ננעצת בהם בקלות. לצנן ולהכניס למקרר לילה{ חובה}

לקצוץ את הבצל ולטגן אותו עד שקיפות. להוסיף כוס עדשים 2 כוסות מים לבחוש, להוסיף מלח א' מרק (לא חובה) פלפל שחור , חצי כפית כמון ועוד חצי כפיתכמון קלוי וטחון }מוסיף המון} להביא לרתיחה לערבב  להנמיך להבה ולבשל כ40 דקות( מידיי פעם לערבב) הבישול צריך להיות עד שהנוזלים מתאדים והעדשים רכים אך לא דיסתיים. ולצנן.

לקלוף את תפוחי האדמה ולגרד במגרדת גסה לקערה להוסיף מעט מלח ופלפל שחור לערבב בעדינות.

להוסיף את העדשים ולערבב בעדינות לטעום ולתקן תיבול.

במחבת תפלון איכותית שלא נדבקים בה הטיגונים שמים קוביית חמאה לחלבי// לפרווה שמן//מחמאה.ממיסים אותה על להבה בינונית כשהמחבת חמה שמים את העיסה ומישרים 5 דקות על להבה בינונית גבוהה. ואז עוד 20 דקות על להבה נמוכה.

אחר כך להפוך על צלחת גדולה ולהחליק שוב למחבת את הפשטידה לטגן עוד 20 דקות.

זהו מוכן כששני הצדדים שחומים יפה.

לתשומת לבכם כשהפשטידה חמה היא מתפוררת כי הרי אין בה ביצים וקמח.

הפתרון פשוט להוציא עם כף רחבה ולהגיש עם סלט טעים.אחרי קירור במקרר היא נחתכת יפה

כמון קלוי :

אתם לא מבינים כמה הוא מוסיף ארומה לתבשילים שווה לנסות

מבקשים בחנות לתבלינים 100 -150 גרם זרעי כמון.

באים הביתה שמים מחבת על האש מחממים מעט שמים את הכמון ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי עירבוב 6-7 דקות אתם כבר תרגישו את הריח אל תדאגו.

לצנן ולטחון  במטחנה לאבקה לשמירה בכלי אטום . כל תבשיל שאתם מוסיפים בו כמון תוסיפו בו גם כמון קלוי. מידד תרגישו בטעם הנפלא

בהצלחה שלכם מכל ה טובה

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת