44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

רוגלך כמו בקונדיטוריה

23/06/2017

מזמן מזמןן הכנתי את הרוגלך האלו כשהבן לקח אותם לחברים בעבודה שאלו אותו "מאיזה קונדיטוריה הוא קנה אותם?"והבן ענה  "מהקונדיטוריה של אמא"מתכון של הנס וברטלה פשוטים להכנה וטעימים כמו שאומרים  עפים עליהם.

 

 

 

מה צריך:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים  יבשים/ 50 גרם טריים

150 גרם סוכר

1 כפית ת.וניל

חצי כפית מלח

4 ביצים

300 מליליטר חלב

200 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה:

לשים מכל החומרים {מלבד החמאה }עד קבלת בצק אחיד.

מוסיפים את החמאה עד הטמעה.

מכניסים לאשפוז למקרר ל3 שעות לפחות או ללילה

מחלקים את הבצק ל6 חלקים.

על משטח מקומח מרדדים לעיגול וחותכים ל10 חלקים.

מגלגלים מהצד הרחב לצר.

מורחים בחלמון טרוף עם 4 כפות חלב

מרפדים תבנית אפיה ומניחים במרווחים. מתפיחים רבע שעה.

אופים ב180 מעלות.20- 15 דקות

אפשר למלא בכל מילוי אבל גם ללא מילוי יעופו על זה surprise

כשהרוגלך יוצאים מהתנור תמרחו סירופ קר.

סירופ:

כוס סוכר

כוס וחצי מים

כפית ת.  וניל

מיץ מחצי לימון

מבשלים עד להמסת הסוכר ומצננים.

בהצלחה חברים

שבת נעימה וטעימה

שלכם מכל ה טובה

 

 

לדף הרשומה

תפוח אדמה מוקרם

23/06/2017

כל שנה כשמתקרב שבועות אני אומרת לעצמי להעלות את המתכון בבלוג אבל אז תמיד מגיע משהו שמונע ממני לכתוב פוסט נו כמובן העצלותsurprise עקב תוספת קטנה ששידרגה את המוקרם זכיתם סוף סוף במתכון ומבחינתי לא חשוב שבועות או סתם יום של חול או מועד אחר העדיפות אצלי חלבי ובמקרה של המוקרם הזה אצל כל בני ביתי הם מחכים למוקרם והם גם מקבלים כל משפחה מגש ויש שמחה וששון וזה אומר שמהקטןןן ועד הגדוללל כולםםם אוהבים.

 

 

 

מה צריך:     כבר מראש אני אומרת לכם להכין כמות כפולה

8 תפוחי אדמה גדוליםםםם מבושלים בקליפתם

גבעולי בצל ירוק קצוצים//פיטרוזיליה

2 כוסות פרורי  גבינה צהובה

קוביה של גבינה מלוחה יבשה מפוררת {לא חובה}

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת{ אני שמה צהובה כשאין פרמזן}

לרוטב בשמל:

50 גרם חמאה

חצי כוס קמח

1.5 כוסות חלב

מיכל שמנת לבישול 10%

מלח//פלפל שחור//קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם כמעט רכים מצננים ועדיפות להכניס למקרר ללילה כי אז הם לא מתפרקים בחיתוך.

אחרי הצינון פורסים 6   תפוחי האדמה בעובי של ס"מ 1 את השניים הנותרים שמים בצד.

מכינים את הרוטב:

ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים לה את הקמח תוך כדי ערבוב עד שהוא נספג בתוכה. מוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב חזק במטרפה.מוסיפים מעט פלפל  ומלח ואגוז מוסקט מוסיפים גם את השמנת לבישול וממשיכים לבחוש {אין מה לעשות חובהlaugh } עד שהרוטב סמיך ללא גושים.

לוקחים תבנית אובלית חסינת חום ומסדרים שכבה של פרוסות תפוח אדמה  מתבלים במלח ופלפל מפזרים בצל ירוק // פיטרוזיליה מעל מפזרים גבינה צהובה ומעט גבינה מלוחה .מורחים שכבה של רוטב בשמל .

חוזרים שוב על הפעולה שכבה של תפוח אדמה עליה בצל גבינה צהובה ורוטב בשמל מסימים בשכבה של רוטב בשמל . מעליה זורים פרורי פרמזן //גבינה צהובה.

שכחנו את שני תפוחי האדמה לאאא

מגרדים במגרדת גסה מעל הגבינה צהובה את תפוחי האדמה ששמרנו בצד שיכסה פחות או יותר את המאפה.

אופים בחום של 190 מעלות כ40 45 דקות. עד להזהבה יפה .

מגישים חם ונהניםםם או אווו כמה שנהניםםםם

אם המאפה נשאר במקרר לפי דעתי הוא משתבח יותר אחרי חימום קל בתנור.

תהנו חבריה

בהצלחה

שלכם מכל ה טובה

 

 

לדף הרשומה

רוגלך מבצק פריך

16/06/2017

פריכים טעימים נשמרים לאורך זמן בכלי סגור מסוג המתכונים שלקחתי כך שמתי כך וכך ויצא משהו טעים וממכר.

 

 

 

מה צריך:

4 חלמונים

2 חבילות מחמאה 400 גרם // חלבי 400 גרם חמאה. בטמפרטורת החדר

4 סוכר וניל

1שקית א' אפיה

קמח לפי הצורך בערך 7- 8 כוסות

אופן ההכנה::

ללוש מכל החומרים בצק רך נעים למגע.

להניח בצד למנוחה של חצי שעה.

לחלק את הבצק ל4-5 כדורים

לקמח משטח עבודה לרדד כל בצק לעיגול לחתוך עם גלגלת משוננת למשולשים ולגלגל מהצד הרחב לצד הצר.

להניח על נייר אפיה

לאפות ב175 מעלות עד הזהבה קלה.

מגישים עם אבקת סוכר ונהנים עם כוס תה ונענע.

מסוג העוגיות שלא מפסיקים לנשנשwink אז תזהרו

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה טובה

 

לדף הרשומה

פשטידה ללא ביצים ללא קמח

09/06/2017

התזכורת הגיעה מחברה בערב שבועות לשאלתי" מה את מכינה לחג? "ואז נזכרתי שאכלתי גם אצל אמא את הפשטידה הזו. קלה להכנה וטעימה...בעיקר כשהיא חמה חמה ושחומה ישר מהמחבת..אפשר להכין חלבי וגם פרווה.

 

 

לערב הכנתי פרווה ולבוקר חלבי כשהסימון היה בתוך הפשטידה החלבית הכנסתי בצל ירוק

מה צריך:

תפוחי אדמה {לכל סועד אחד בינוני}מבושלים עם הקליפה וחובה לילה קירור במקרר.

מלח -פלפל שחור-- מעט חמאה לחלבי //מחמאה לפרווה // שמן. לשימון המחבת --4 גבעולי בצל ירוק  קצוצים.

אופן ההכנה:

לבשל את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שסכין ננעצת דיי בקלות בהם אבל לא יותר מידיי.

לצנן ולהכניס למקרר ללילה.

לקלוף את הקליפה ולגרד על מגרדת עבה, להוסיף מלח ופלפל שחור לערבב בזהירות.

לחמם במחבת מעט חמאה // שמן לשים את תפוחי האדמה ולישר.לטגן כמה דקות עד השחמה יפה . להפוך על צלחת לשים שוב מעט חמאה //שמן ולהחליק את הפשטידה למחבת לטגן שוב עד השחמה יפה.טטטדםםם מוכןןן.

מי שכרסם מהפשטידה בתמונה זו אניcheekycheeky סליחה לא התאפקתי.

תגישו את החלבי עם שמנת חמוצה ליד מ- ע- ד- -ןןן

בהצלחה תהנו

שלכם מכל ה טובה

לדף הרשומה

רוטב אדום לכל מטרה

06/06/2017

את המתכון לרוטב הזה כבר נתתי משום מה אני לא מוצאת אותו בבלוג כאילו בלעה אותו האדמה. הרוטב כל כך טעים שחבל לי שתפספסו אותו. מתאים לכל לסלט ירקות, לאורז, לפירה, עם גבינה, עם חמאה, על עוף, לפיצה ,לצ'יפס, לדג, והטוב שבדבר שאין בו שום חומר משמר, והוא נשמרבמקרר חודש לפחות.

 

 

מצרכים:

קילו עגבניות אדומות ובשלות

רבע כוס שמן קנולה {לא זית }

5-6 שיני שום

תיבלון -- שבו אתם מתחילים בהדרגה מכל דבר מעט טועמים ומוסיפים מה שחסר,אל תפסחו על שום תבלין כי הם משמעותיים לטעמו של הרוטב.

כמון-- הל טחון-- ציפורן טחונה --מלח.

אופן ההכנה:

לשטוף את העגבניות לחתוך לרבעים ולהכניס לבלנדר להפעיל את הבלנדר במהירות מקסימלית תוך כדי הוספת שמן שיני השום וכף שטוחה מלח. להמשיך לטחון כמה דקות עד שכל העגבניות כולל הקליפות מרוסקות דייסתי.

להפסיק את פעילות הבלנר  להוסיף כפית גדושה כמון, קורט ציפורן וקורט הל. להפעיל שוב את הבלנדר לכמה דקות. להפסיק ולעשות מה שנקרא השוואת תבלינים..כלומר לטעום ולראות מה חסר בטעם ולהוסיף תבלין מרשימת התבלינים שהבאתי גם אם חסר שום תוסיפו עוד .

לשידרוג שימו כוס פיטרוזיליה קצוצה ותטחנו עם שאר התבלינים והעגבניות.

בתנאים טובים הרוטב נשמר כחודש במקרר כן כן אפילו שהוא עשוי מעגבניות. בתנאי שכשאתם מוציאים מהקופסה לערבב היטב כי הנוזלים של העגבניות שוקעים. התנאי השני להשאיר את דפנות הקופסה של הרוטב נקיים תמיד מרוטב. התנאי השלישי רוטב שנשאר לכם מההגשה לא להחזיר אותו לקופסה.

זהווו רוטב שכל מי שזכה לקבל אותו ממני אהב אותו אצלי הוא מככב על השולחן תמיד השאלה הנשאלת אצלי היא "אמא סבתא יש רוטב אדום" ?

תהנו

שלכם מכל ה טובה

לדף הרשומה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת