44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בורגול ובצל מקורמל

16/08/2017

שוב יכול להיות גם כתוספת למנה עיקרית גם כסלט נאכל חם וגם בטמפרטורת החדר טעיםםם

 

מה צריך:

כוס בורגול  עבה מושרה ב2 וחצי כוסות מים חמים לשעתיים

בצל גדול פרוס לפרוסות דקות.

חציל בינוני חתוך לקוביות בינוניות מטוגן/ אפוי

2 -3 פלפלים חתוכים לרצועות דקות /אפוי / מטוגן

1 כף סוכר חום כהה

חצי כפית כמון

מלח

כפית גדושה בהרת (לחמוצים)

3 כפות שמן

אופן ההכנה:

משרים את הבורגול במים ומסננים.

מטגנים את הבצל תוך ערבוב מתמיד עד לשקיפות- מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן על להבה נמוכה כ5 דקות עד לקרמול מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים.

מוסיפים את הבורגול המסונן וממשיכים לערבב.

מוסיפים את החצילים והפלפלים מערבבים. מתקנים תיבול.

ונהניםםם

בהצלחה

שלכם מכל ה  טובה

 

 

 

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

מגולגלות וחצי ממולאות בתמרים

11/08/2017

ולמה מגולגלות וחצי?? כי אנחנו מגלגלים רק סיבוב וחצי את הבצק. הבצק עשוי מקמח וטחינה כיפי לעבודה וגם בריא.נשמר הרבה זמן במקרר בשקית נילון.

 

 

 

מה צריך:

חצי קילו קמח

5 כפות א סוכר

250 גרם טחינה גולמית

חצי שקית א' אפיה

חצי כוס מים

למילוי:

קופסה ממרח תמרים

כוס אגוזים טחונים

או כמו מכורים כמוני לממרח חלבה.

אפשרות נוספת וטעימה ממרח שוקולד.

אופן ההכנה:

שמים בקערת המיקסר את הקמח, מערבבים היטב את הטחינה שהשמן לא יצוף מוסיפים לקמח ואת שאר החומרים ומתחילים ללוש בצק זה לוקח כמה דקות עד שמתקבל בצק רך ואלסטי כמו פלסטלינה. אם חסר נוזלים מוסיפים מים בהדרגה אם הבצק רך מוסיפים מעט קמח.

לשים למנוחה של חצי שעה מכוסה. הבצק יכול להשמר במקרר מכוסה עד 4-5 ימים.

לקמח משטח במעט קמח ולרדד לבצק בעובי של 1 מ"מ לחתוך לרצועות ברוחב של 5 ס"מ 

לערבב את התמרים עם האגוזים או כל מלית שבחרתם. לזלף פס מהמלית במרכז הרצועה ולגלגל גילגול וחצי עד לסגירת המילוי .(לא לנסות לגלגל שני גילגולים כי הבצק לא נאפה בפנים).

להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. לחתוך את הרולדה עד לחצי לא עד הסוף לחתיכות בגודל שאתם רוצים.

לאפות ב170 מעלות כ17 דקות בערך או עד הזהבה קלה.

בצק נפלא נשמר במקרר, (אחרי צינון חייבים לכסות כי הבצק מתיבש}

בהצלחה 

שבת שלום לכולם

שלכם מכל ה  טובה

 

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

קוגלהוף שוקולד צ'יפס

04/08/2017

בצק שמרים עבורי הוא מדהים הריח בבית והזכרונות של בית אמא וזה קרה דווקא בשבוע האזכרה של אמא משהו חלומי תרתי משמע..אני פשוט מכורה לבצקי שמרים. וזה מה שיצא מהחלום שלי כדאי לכם להכין  עוגה גבוהה וגדולה שתספיק למשפחה המורחבת.קצת קצת עבודה אבל תוצאה מרהיבה וטעימה

 

 

מה צריך:

להתססת השמרים:

25 גרם שמרים טריים/ כפית וחצי שמרים יבשים

3  כפות חלב

כף סוכר

לבצק:

שלוש ושלושת רבעי כוסות קמח

2 ביצים גדולות

100 גרם סוכר

קורט מלח

100 גרם חמאה 

1 כוס חלב

כוס וחצי שוקולד צ'יפס //כוס שוקולד צ'יפס + 70 גרם פקאנים קצוצים גס / כוס וחצי צימוקים

לשימון התבנית:

מעט חמאה.

שקדים טחונים /אגוזים לפיזור בדפנות ותחתית התבנית

אופן ההכנה:

מערבבים את 3 כפות החלב עם כף הסוכר והשמרים בכוס ונותנים להם לתסוס 10 דקות בערך 

ממיסים את החמאה על אש נמוכה עם 1 כוס החלב (רק עד להמסת החמאה)ומצננים.

בקערת המיקסר שמים את הקמח ,הסוכר והביצים והמלח . מערבבים כמה דקות מוסיפים את החמאה המומסת בחלב שהספיק להתקרר וממשיכים לערבב .

מוסיפים את השמרים התוססים ולשים בצק רך מאוד ודביק מאוד כ5 דקות.

כשכל החומרים התלכדו מוסיפים את התוספת שבחרתם. ממשיכים ללוש את הבצק עד שהתוספת התערבבה היטב בבצק.

משמנים היטב תבנית קוגלהוף קוטר 22 בחמאה ומפזרים בתחתית ובדפנות אגוזים טחונים.

שופכים את העיסה בתבנית  ומישרים עם לקקן מורטב במעט מים.

מכסים את התבנית בנילון ומשאירים לתפיחה כמעט עד לגובה התבנית.

מחממים תנור ל180 מעלות אופים כ15 דקות ומכסים את העוגה ברדיד אלומיניום או במגש חד פעמי.

אופים עוד 25 דקות.והריחחחחcoolwink

מוכןןן להגשה עם אבקת סוכר ו

בהצלחה 

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה  טובה

לדף הרשומה

סיגרים ממולאים בממרח פסק זמן

28/07/2017

 באחד הימים ביתי התקשרה ושאלה אותי אם אני רוצה ממרח פסק זמן .אני לא מכירה ולא יודעת עניתי כן היו לי עלי סיגרים ועוגת שמנת בטעם גבינה על העוגה ובתוכה שמתי מהממרח.ומילאתי דפי סיגרים בממרח הוספתי חטא על פשע ממרח חלווה בטעם שוקולד וואווו חלום בדיוק כשהמאפה יצא מהתנור הנכד נכנס נו טוב הריח היה מגרה והיה חובה לנגוס בזה חחח ועל הדרך צילמתי אותו מחזיק את המאפה כדי שתוכלו לראות את היצירה. אני רק יכולה לומר כשהמאפה חוסל כולם הצטערו. אזז בכלום עבודה יש לכם מאפה שמתפצפץ בפה חלוםםם

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה צריך: 

חבילה דפי סיגרים 

קופסת ממרח פסק זמן (חלבי כמובן)

למי שמתחשק לחטוא כמוני wink ממרח חלווה בטעם שוקולד.

מעט שמן למריחה

ביצה אחת למריחה.

אופן ההכנה:

מפשירים את הדפים במקרר מוציאים דף סיגר מורחים במעט  שמן מקפלים לחצי ומורחים ממרח מגלגלים לרולדה ואת הרולדה הקטנה הזו מגלגלים לשבלול.

משמנים תבנית חד פעמית עגולה ומניחים את השבלול באמצע המגש.

לוקחים דף שני מורחים במעט שמן מקפלים לחצי ומורחים ממרח חלווה (לא חובה אפשר רק ממרח פסק זמן או רק חלווה.)מגלגלים לרולדה ואת הרולדה הזו מניחים מסביב לשבלולל שנמצא כבר במרכז התבנית. כך מכינים את כל הדפים אם נשאר ממרח אל תדאגו הילדים יחסלו אותו בשניות עם כפית cheekycheeky גם אתםwink.

מורחים את המאפה בביצה. ואופים ב180 מעלות עד הזהבה יפה.

 

 

זהו מוכן לזלילה קלי קלות וטעיםםםם בטרוף .תהנו

שבת שלום חברים שנתבשר בשורות טובות.

שלכם מכל ה  טובה

 

 

 

לדף הרשומה

דפי פילו ממולאים בתפוח אדמה

27/07/2017

את הרעיון לקחתי מסוויטי דולי היא מילאה  בגבינות ואני רציתי לארוחת שבת שיהיה פרווה (הכנתי גם עם גבינה) כולם ליקקו את האצבעות נגמר מהר מאודדד. כמה ששנאתי בצק פילו כי בפעם הראשונה שקניתי אותו הוא היה יבש ומרוסק ולא הבנתי איך אנשים משתמשים בו. היום אני מכורה אליו מה עוד שהוא ללא שומן. ואכן אם תכינו תקבלו מחמאות..מנה ראשונה נפלאה.

 

 

 

מה צריך:

חבילת עלי פילו מופשרים לילה במקרר

5 תפוחי אדמה מבושלים עם הקליפה

בצל גדול קצוץ

מעט שמן לטיגון

ביצה טרופה למריחה

שומשום לפיזור

מלח ,פלפל ,שחור ,מעט כמון

אופן ההכנה :

מבשלים את תפוחי האדמה כ30 דקות או עד שהם מתרככים ממש. מצננים מעט וקולפים.מועכים אותם היטב עם מועך.

מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים לפירה מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

מוציאים את עלי הפילו מהאריזה ומניחים עליהם מגבת לחה.

מוציאים דף אחד מורחים עליו מעט שמן ומקפלים לחצי מורחים שכבה של הפירה ומקפלים כמו מניפה .מגלגלים לשבלול ושמים במרכז תבנית עגולה ומשומנת.

לוקחים דף שני וחוזרים על הפעולה כשהפעם שמים את המניפה מסביב לשבלול. ושוב אותה פעולה ואז ממשיכים לשים את רצועות הפילו הממולאות בהמשך לרצועה הקודמת עד שממלאים את התבנית מסביב.

מורחים בביצה טרופה מפזרים שומשום.

אופים ב180 מעלות כ30- 35 דקות.

מוכןןן

תהנו

שלכם מכל ה  טובה

לדף הרשומה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת