44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת מייפל בחושה 2

עוגה רטובה וטעימה בטרוף בקערה אחת כמו שאני אוהבת ויש לכם עוגה לשבת וימות השבוע עם כוס קפה במרפסת בהחלט עוגה מנחמת .

 

מה צריך:

4 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

1 כוס סירופ מייפל

1 כוס מים חמימים

2 וחצי כוסות קמח תופח

לציפוי על העוגה

חצי כוס פיקאנים / או חצי כוס פיקאנים מסוכרים

חצי כוס סירופ מייפל נוסף

אופן ההכנה:

מקציפים במיקסר ביצים וסוכר כ6 דקות 

מוסיפים שמן בבחישה איטית מוסיפים את הקמח ומערבבים מוסיפים את המים החמימים וסירופ מייפל מערבבים עד לאיחוד העיסה.

משמנים תבנית קוטר 26
אופים ב160 מעלות  כעשרים דקות פותחים את התנור מסדרים את אגוזי הפקאן (הלא מסוכרים)על העוגה  אם הפקאנים מסוכרים שמים אותם אחרי האפיה על העוגה ,וממשיכים לאפות עוד כ40 דקות.

אם אתם רואים שהעוגה שחומה ועדיין לא אפויה במרכז כסו בריפרוף ברדיד אלומיניום.

אחרי צינון של כ4 דקות תחררו את העוגה עם מזלג ותמזגו מעליה סירופ מייפל אני שמתי יותר מחצי כוס.

בהצלחה

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה

טובה

 

לדף הרשומה

מאפה חמאתי עם בצל ירוק

29/11/2017

ולמה נתתי לו את הכינוי הזה כי הוא עתיר בחמאה יחסית למשקל הקמח זו הנקודה...... החמאה !מאפה מדהים בטעמו וברכותו עליו נאמר בביס הראשון כבר תגידו וואוווו..או תשמעו מהמכובד וואווו.בהכנת הבצק כמעט ולא תשתמשו בידיים אלא בכף עץ רק אחרי התפיחה תעזרו בידיים.קצת דביק קצת פצריי אבל טעיםםם.

 

לפני שנתחיל רק אסביר לכם שכשהכנתי את המאפה שכחתי לצלם את השלבים ,ואחרי כמה ימים הכנתי מאפה פרווה עם ירקות מוקפצים וההדגמה היא על המאפה הזה ושלב לפני האפיה ואחרי הוא המאפה עם הבצל. כמובן שבעיני המאפה עם הבצל היה לי טעים יותר עם חמאה זה יאמי 

בואו נתחיל:

מה צריך:

בקערה לנפות חצי קילו קמח 

כף שמרים יבשים // 25 גרם שמרים טריים

3 כפות סוכר

כף שטוחה מלח3 כפות חמאה רכה

ביצה אחת

250 מ"ל חלב פושר

למילוי :

180 גרם חמאה רכה (לא מומסת)

3 כוסות בצל ירוק רק הגבעולים הירוקים.

מעט מלח

כפית א' שום

אופן ההכנה:

ממיסים את השמרים ב50 מ"ל חלב

בקערה שמים את החמאה הסוכר המלח  הביצה והקמח ו 200 מ"ל חלב. מערבבים עם כף עץ לא בידיים.

מוסיפים את השמרים המומסים וממשיכם לערבב את הבצק עד שאין בו גושים .הבצק יוצא מאוד דביק .

משמנים את הקערה במעט שמן ומכסים את הבצק לתפיחה עד הכפלה.

בנתיים בקערה מערבבים את הבצל עם החמאה וא' השום והמלח.מניחים בצד.

כשהבצק תפח מוסיפים לו עוד 3 כפות קמח אבל לא לשים אותו אלא מחדירים את הקמח לבצק תוך כדי סיבוב הבצק בקערה עד שהקמח נטמע והופך להיות פחות דביק. אם רואים שהבצק עדיין דביק מוסיפים עוד מעט קמח כף שניים ושוב אותה פעולה. (לא לדאוג הבצק עדיין דביק אבל ניתן לעבוד איתו)

חותכים בידיים משומנות פיסת בצק במשקל של כ50 60 גרם מכדררים לכדור ושמים לתפיחה של כ10 דקות.

משטחים את הכדור (על משטח מקומח או משומן )עם האצבעות לדיסק .שמים כפית מהמילוי (הבצל והחמאה )ומורחים על פני כל הבצק.

מקפלים כמעט לחצי ( כשחלק מהמילוי מציץ החוצה). ואז שוב לחצי. 

מניחים בתבנית עגולה משומנת במרחק של ס"מ אחד מהשני וככה ממלאים את התבנית מסביב. ואת האחרונים מסדרים באמצע בצורת פרח.

מצפים בביצה טרופה עם מעט חלב מפזרים קצח או שומשום.

מתפיחים שוב .

אופים ב175 מעלות כ30 דקות.

מצננים מעט וזוללים. המאפה כל כך טעים שאתם לא תוותרו עליו תכינו אותו שוב ושוב.

בהצלחה

שלכם מכל ה 

טובה

נ.ב

הכנתי באותה צורה בצק פרווה במילוי ירקות מוקפצים.

במקום חמאה שמתי שמן ומים במקום חלב.

המתכון נלקח מהרשת בשינויים שלי.

 

 

 

לדף הרשומה

עוגת שמרים במילוי שוקולד וטחינה

19/11/2017

את האמת כשהכנתי את העוגה לא חשבתי שאתן את המתכון אבל אחרי שפיזרתי מגשים לשכנים לכבוד שבת (אתם יודעים אני משתדלת שלא ישאר הרבה בבית כדיי לא לעלות במשקל וגם מצווה לא???) ושמעתי מהם את התגובות(וואוו במה זה ממולא? זה היה כל כך טעיםםם) אמרתי שאני אתן להם את המתכון בבלוג שלי. כי  אחרת לא יהיה לזה סוף נכון? טוב התמונות לא מי יודע מה כי צילמתי את מה שנשאר בבית.

מה צריך:ולפני

אתם יכולים להכין מכל בצק שמרים השוס פה זה המילויsurprise

תחילה תכינו את המילוי:

בקערת זכוכית שמים 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

200 גרם טחינה גולמית

כוס א' סוכר

וחצי קופסת ממרח חלווה וניל אם אתם רוצים לוותר על מחצית מכמות הסוכר שימו קופסה שלמה של ממרח חלווה.

תכניסו את הקערה למיקרוגל ובפולסים של עשרים שניות לערבב היטב עד שהכל נמס והתערובת אחידה. 

שמים בצד לצינון.

לבצק:

1 ק"ג קמח

120 גרם סוכר

2 כפות שמרים יבשים

3 ביצים

חצי כוס שמן

4 כפות טחינה גולמית

200 מ"ל מים

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר לשים את כל החומרים מלבד המים ולערבב, להוסיף את המים וללוש לבצק רך .{יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים}הבצק צריך לצאת רך ולא דביק.

מכסים את הקערה לתפיחה של 20 דקות ולשים שוב כ3 דקות. זהו מכסים את הבצק וממתינים שיכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל4 כדורים במשקל שווה.ומתפיחים שוב ל10 דקות.

מרדדים כל כדור לריבוע מורחים את המילוי שמוכן על השיש מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות של 5 ס"מ מניחים בתבנית משומנת אפשר לשמן בטחינה גולמית.

מורחים בביצה טרופה ומתפיחים שוב.

אופים ב170 מעלות כ30 דקות. והריחחח נווווווו של בצק השמרים אתם כבר מכירים אותוindecision והטעםםם smiley

תהנו חברים 

ושיהיה לכם בהצלחה

שבת שלום

שלכם מכל ה 

טובה

לדף הרשומה

קוקלות פרווה ברוטב ירקות

01/11/2017

תמיד כשאני מכינה קובה לקובות האחרונים אין לי כבר סבלנות ואז אני לוקחת מהבצק ומהמילוי מגלגלת ביחד עושה כופתה וזורקת למרק של הקובה התוצאה טעימה .אף פעם לא אכלתי קוקלה אבל אני מבינה שהמתכון שלי דומה לקוקלה טעם לא יודעת .אני רק יודעת שהקוקלות שלי בליווי רוטב וירקות היה משגע.לפני כשבועיים כשהכנתי הנכד בדיוק נכנס והריח היה משגע הוא שאל מה אני מכינה ואמרתי לו עוד עשרים דקות תטעם. כשאני נותנת טעימה זה רק אחד שאם לא יאהבו שלא יזרק.התחיל לאכול ואני שומעת אנחות..חחחח ביקש עוד אחת.כשביקשתי שילך ויקנה לי משהו במכולת אמר לי בתנאי שאני מקבל עוד חחחחח.כמובן שקיבל. וביום ראשון מה שנשאר חיסללל, רק שתבינו כמה הן טעימות זה נכד בעיתי באוכל.

 

 

 

מה צריך לקוקלות:

2 בצלים גדולים קצוצים

2 קופסאות פיטריות טריות קצוצות

גזר גדול מגורד גס

2-3 גבעולי סלרי והעלים קצוצים קטן

פיטרוזיליה קצוצה כמה שיותר יותר טעיםwink

מעט שמן לטיגון

מלח, פלפל שחור ,חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון ,כפית א' שום /שום כתוש

לבצק הקוקלות:

חצי כוס בורגול דק מושרה במים חמים כשעה,ומסונן

כוס סולת

כפית פפריקה מתוקה (לאוהבי החריף אפשר לשים גם פפריקה חריפה)

כף א' מרק, פלפל שחור.מלח,מעט כורכום.

לירקות ולרוטב:

נתון להחלטתכם אפשר כל ירק שאתם אוהבים

בצל גדול קצוץ דק

גזר פרוס לפרוסות

דלעת לקוביות גדולות

קולורבי חתוך לקוביות

תפוח אדמה חתוך לקוביות

אפונה קפואה

קישואים פרוסים עבה

סלרי גבעולים ועלים

פיטרוזיליה קצוצה

קופסת רסק עגבניות קטנה

קורט סוכר,פפריקה מתוקה כף, מלח, פלפל שחור ,מעט כמון,קורט כורכום.

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל שמים במחבת עם מעט שמן מטגנים עד שקיפות מוסיפים את הגזר והסלרי מטגנים עוד כ5 דקות מוסיפים את הפיטריות הקצוצות והתבלינים וממשיכים לטגן עוד כ5 דקות תוך כדי עירבוב.מכבים את הגז ומוסיפים את הפיטרוזיליה .מערבבים היטב ומצננים,

בקערה נפרדת שמים את הסולת והתבלינים מוסיפים את הבורגול המושרה והמסונן מוסיפים את הירקות שטיגנו בנפרד ולשים לבצק אחיד הבצק צריך להיות רך אם אתם מרגישים שהוא קשה מעט, תוסיפו טיפונת מים או מעט שמן.ללוש היטב ולתקן תיבול.תכסו בנילון ותכניסו למקרר שהבצק יספוג את הטעמים של הירקות והתיבול (חצי שעה מספיק).

בנתיים בסיר עמוק ורחב תכינו את הרוטב לטגן את הבצל עד שקיפות להוסיף את רסק העגבניות והסוכר והתבלינים ולטגן עוד כמה דקות להוסיף את המים לערבב להוסיף את שאר הירקות.כשהמרק רותח תטעמו את התיבול ותבשלו על אש נמוכה כ20 דקות.

בזמן הזה תכינו את הקוקלות בידיים מעט רטובות או משומנות בשמן יוצרים כופתאות אליפסיות ומניחים על קרש משומן. 

בזמן שהמרק רותח מתחילים להכניס את הקוקלות אחת אחת לסיר מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה מבשלים ברתיחה עדינה בעוד 20 דקות תוך כדי בחישה עדינה שהקוקלות לא ידבקו לתחתית הסיר. כמובן שטועמים תיבול .

התבשיל מוכן וכל כך טעיםםםם winkwink אם תשימו לב בתמונה נראים גם מקרונים..אז פשוט היה לי חופן מקרונים וככה איך שהם זרקתי לסיר .

אם הנכד "הבעיתי " שלי אהב אין לי ספק שאצלכם יהנו גם ומאודדד

עוד לציין שהמתכון נראה ארוך ומסובך אבל לאאא. אפשר גם להכין יום לפני את הפיטריות והבצק

חברה בתאבוןןןן והצלחה

שלכם מכל ה 

טובה

לדף הרשומה

עוגת תפוחים ואגוזים בחושה

את העוגה הכנתי נפלאה נפלאה מצאתי בבלוג של אתי כק חלומית חלומית  sadבכלום עבודה

http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7370434

שווה להכין אתם תהנו 

תודה לאתי

 



מה צריך:

3 ביצים גדולות

1 כוס סוכר

1 סוכר וניל

כפית קינמון

חצי כוס שמן

1 כוס קמח

חצי שקית א' אפיה

שלושת רבעי כוס אגוזים קצוצים

3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

אופן ההכנה:

בקערה עמוקה מערבבים את הביצים הסוכר וסוכר וניל מוסיפים את השמן ,מערבבים מוסיפים את הקמח ואבקת אפיה, מערבבים

מוסיפים את התפוחים והקינמון ומערבבים ,בסוף את האגוזים .

משמנים תבנית קוטר 24  אופים ב180 מעלות 40 דקות.

תהנו

שבת שלום חברים

שלכם מכל ה 

טובה 

ושוב תודה לאתי על עוגה ממכרת זו

 

 

לדף הרשומה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת