00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגת דבש

22/09/2016
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס דבש

1/2 כוס שמן

4 חלמונים

1/2 כוס תה חזק וקר

1/4 כוס יין (קידוש) מתוק

 

לערבב בקערה לפי סדר רישום החומרים

להוסיף 1 חבילת קמח אוסם קטן (2 וחצי כוסות)

 

להקציף את החלבונים עם 2 כפות סוכר

להוסיף לקערה תוך כדי קיפול עדין של הקצף לתוך התערובת

לצקת ל- 2 תבניות מאורכות (אינגליש-קייק) משומנות קלות.

לאפות במשך כשעה בחום בינוני 190 מעלות.

 

[הערה - אפשר להוסיף אגוזים קצוצים. אותם יש לערבב עם הקמח לפני הוספת הקמח לתערובת]

 

שנה טובה ומתוקה לכולנו.

לדף הרשומה
| הוסף תגובה |
שתף

פטה כבד עוף עטוף באווז מעושן

25/06/2016
 

לא להיבהל מכמות החומרים במתכון, המנה הוכנה למסיבה, הכמויות ל – 50 גליליות,

יש להקטין את כמות המצרכים באופן יחסי למספר הסועדים.

 

 

 

החומרים:

1 ק"ג כבד עוף

1 ק"ג חזה אווז מעושן

4 בצלים גדולים

5 כפות יין פורט

מלח

פלפל שחור

1 כף אבקת מרק בצל 

ההכנה:

לחתוך את הבצל ולטגן במחבת עד הזהבה

להוסיף כבד שטוף ונקי

לתבל במלח ופלפל

להוסיף אבקת מרק בצל.

 

לאחר קירור להעביר למעבד מזון , להוסיף יין, לבדוק טעמים ולשפר אם יש צורך

להעביר לתבנית אינגליש קייק שצופתה בניילון נצמד להכניס למקרר לכ- 5 שעות.

 לשלוף את פטה הכבד מהתבנית, לחתוך לפרוסות

כל פרוסה לגלגל לגליל ולהניח על פרוסת האווז לגלגל ולסגור עם קיסם.

להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לכ- 8 עד 10 דקות . להגיש חם.

 

 

 

לדף הרשומה

סופגניות

 

  

 

 
 
המצרכים :

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים

11/2 - 2 כוסות מים פושרים

½ כוס סוכר

¾ מרגרינה רכה

3 כפות שמן

2 כפות קוניאק

1שקית אבקת  וניל

קליפת לימון

קורט מלח

3 חלמוני ביצים

1 ביצה שלמה

 

אופן הכנה :

לערבב בקערית שמרים + 2 כפות סוכר , קורט מלח וחצי כוס מים.

להעביר את השמרים ל"בור" שבקערת הקמח,

לכסות את ה"בור" עם מעט קמח לכסות את הקערה

להשאיר לתפיחה למשך חצי שעה.

 

להמיס את המרגרינה על האש

לכבות את הלהבה ולהוסיף תוך כדי בחישה את הקוניאק, סוכר וביצים.

להוסיף לקמח לאחר שהשמרים תפחו + אבקת וניל ומעט קליפת לימון.

לערבב, להוסיף מים ושוב לערבב לאיחוד כל החומרים.

לכסות את הקערה בניילון ומעליו מגבת,

להשאיר למשך שעתיים לתפיחה.
 

מרדדים את הבצק במערוך לצורת מלבן

 

 

 

 

 

בחלק התחתון, הקרוב אלינו לשים בעזרת כפית ריבה איכותית ברווחים של קצת יותר מקוטר כוס.

 את חלקו העליון של הבצק לקפל על החלק התחתון,

להדק עם האצבעות סביב הריבה

ובעזרת כוס ליצור עיגולים סביב הבצק והריבה,

להניח את העיגולים על מגבת עד שמסיימים ליצור סופגניות מכל כמות הבצק.

 

למלא סיר עמוק בשמן, בכמות של חצי מנפחו + 2 כפות קוניאק.

כשהשמן חם, להכניס את הסופגניה לסיר במצב הפוך מזה שעמדה על המגבת.

לכסות את הסיר במכסה.

כשהופכים את הסופגניה שבסיר לצידה השני להשאיר את הסיר פתוח ללא מכסה.

להוציא ולהניח על נייר מגבת לספיגת השמן.
לדף הרשומה

תפריט ארוחת ליל הסדר 2013

 

 

מנה ראשונה:

גפילטע פיש עם חזרת

חריימה

לחמניות של פסח

לביבות תפוחי אדמה

בלינצ`ס של פסח במילוי פטה כבד

ביצים במי מלח

חרוסת

 

מרקים:

מרק עוף עם קניידעלך

 

מנה עיקרית:

צלעות כבש בתנור  

פרוסות צלי בקר ברוטב פטריות

 

תוספות:

תפו"א אפויים 

אפונה וגזר

 

סלטים:  

חסה רוקט ועגבניות שרי

עגבניות פלפלים וקישואים מבושלים

כרוב אדום

חצילים

חזרת

 

קינוח:

סלט פירות

לפתן מפירות יבשים

 

הפסקת התאוששות ולסיום

קפה, תה 

עוגות :

עוגת מצות עם קרם שוקולד

עוגת אגוזים לפסח

 

חג כשר ושמח לכולנו

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל malka3 אלא אם צויין אחרת