00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מחברות לאריאל

לקראת הסמסטר השני, אריאל ביקשה מחברת עטופה לספרות. שלה בדיוק נגמרה והיא רצתה מחברת יפה במיוחד. בדיוק באותו שבוע עשיתי סדר אצלנו במחסן ומצאתי שם כמה מחברות שוות במיוחד עם כריכת עור מרופדת. אריאל מיד קפצה על המציאה. שלחתי אותה אל אוסף הקארדסטוקים שלי כדי שתבחר לעצמה קארדסטוקים מתאימים לעטיפה. היא חזרה עם 4 קארדסטוקים במקום שניים וכך החלטנו לעטוף שתי מחברות: אחת לשיעור ספרות והאחרת תחכה עד שהיא תחליט לאיזה מקצוע היא מתאימה. 

זו היתה ההתחלה:

והנה הן לאחר שעטפתי אותן:

ושתיהן יחד:

אריאל היתה מרוצה מאוד וגם אני. 

אסנת

 

לדף הרשומה

מה תשתו, תה או קפה?

16/02/2017

מי אתם? אוהבי תה או קפה? קפה בבוקר או בכל הזדמנות? תה כשחולים או עם עוגיות, כשקר, כשחם, מתי בדיוק?

מסתבר שתה שהוא המשקה הנצרך ביותר בעולם אחרי מים (כן, כן, לא קפה ולא קולה...)

אני אוהבת את שניהם. שותה כוס תה בבוקר ובדרך כלל גם בערב. חייבת, כוס קפה בצהריים ולפעמים גם אחרי, בחורף חם בקיץ קר. כזו אני... ואתם?

בדרך כלל אני לא מזמינה את הקיט החודשי של simonsays אבל לפעמים, כשהקיט מוצלח במיוחד אני מתפתה... כזה היה הקיט של החודש שעבר. מיד כשראיתי אותו, ידעתי שלא אעמוד בפיתוי וכשהחבילה הגיעה, מיד התיישבתי להכין כרטיסים. 

הנה ארבעת הכרטיסים הראשונים. הסגנונות שונים אבל הקפה והתה מחברים ביניהם. שניים מהם כבר נשלחו בהחלפות שונות ויגיעו בימים הקרובים. 

כאן רואים שאני לא אלופת ההחתמות:

והנה שניים שונים לגמרי:

מקווה שהכרטיסים מצאו חן בעיניכם. איזה אהבתם יותר מכולם? ואיזה פחות? אשמח לתגובות...

אסנת

 

 

לדף הרשומה

ט"ו בשבט, החלפה חדשה...

מהרגע הראשון ידעתי מה אני רוצה להכין להחלפה הזו אבל כמו תמיד הגעתי לרגע האחרון ועדיין לא עשיתי שום דבר.

היה לי רעיון, די מגובש אפילו, להכין מיני ספר מתכונים לט"ו בשבט וקופסאות ובהן שוקולד עם פירות יבשים, אבל עדיין לא חשבתי על הקופסאות ולא על ספר המתכונים ובטח שלא על הכרטיס. בנוסף, כמו תמיד, אני מתקשה קצת בבחירת נייר, צבעים, שילובים וכו'... בקיצור, רגע האמת הגיע ולא היה לי כלום. 

בסופו של דבר, יומיים לפני מועד המשלוח האחרון הגעתי להחלטות והתחלתי להכין את ההחלפה לסיגל. 

הנה התוצאה הסופית:

ובפירוט:

הכנתי כרטיס ברכה שהוא, למעשה, עציץ:

סלסלות נייר ובהן שלושה סוגי שוקולד עם פירות יבשים:

ומיני אלבום אלכסוני ובו מתכונים לט"ו בשבט:

הכריכה הקדמית:
 

 

מראה כללי שממחיש את צורת האלבום:

 

אחד המתכונים:

נעזרתי בהדרכה הזו להכנת האלבום.
 

הנה שוב תמונה של האלבום והכרטיס:

ועוד תקריב לסיום:

מקווה שמצא חן בעיניכם. אשמח להארות והערות,

אסנת

 

לדף הרשומה

געגועים לארץ רחוקה

02/02/2017

חותמת שנשלחה אליי בשבוע שעבר מ"קסם שימושי" הגיעה בדיוק הזמן כדי להשיב לי את המוזה שאבדה לה אי שם בסוף השנה שעברה...

הכנתי שלושה כרטיסי "געגועים" לארץ אחרת. אחרת, כי כשאני כאן אני מתגעגעת לעוד נסיעה, טיול, או חוויה חדשה
וכשאני שם אני כבר רוצה לחזור בחזרה, תמיד לארץ אחרת...

הנה הם:

הראשון, אחת הארצות האהובות עליי ביותר, בוסניה הרצגובינה, שם אני מרגישה הכי בבית אחרי הבית.
האנשים, האווירה, הנופים, השפה... וכך גם הכרטיס הזה הוא האהוב עליי מבין השלושה:

 

הכרטיס השני מוכיח שמעט מעיד על הרבה, הרבה יותר... לפעמים מספיקה רק חותמת אחת מוצלחת (או שתיים...)
כדי שהכרטיס, ככל שהוא פשוט, יהיה מוצלח כל כך:

והכרטיס השלישי, גם בו שתי חותמות, זו החדשה, המתגעגעת וזו שכבר נמצאת אצלי זמן רב ולמרות שמצאה חן בעיניי מאוד
מהרגע הראשון שראיתי אותה, נאלצה לחכות בסבלנות עד עכשיו... 

אלו הם השלושה, מקווה שאהבתם ושמחה שבאתם לבקר,

אסנת

 

 

לדף הרשומה

עוגת שמרים ומרציפן חורפית - Stollen

03/01/2017

אחת העוגות האהובות עלינו ביותר היא העוגה שאפשר למצוא באירופה בדרך כלל סביב חג המולד. זו עוגת שמרים עם פירות מסוכרים וגוש מרציפן במרכזה, היא מצופה בהמון אבקת סוכר ואי אפשר להפסיק לאכול אותה.

בכל פעם שאני נתקלת בה בביקור בחו"ל אני מיד קונה כמה כאלו, אבל כשהן נגמרות, אין סיבה להפסיק לאכול אותן, כי הן כל כך קלות להכנה והרבה יותר טעימות כשאופים אותן בבית. לכן, ממש כשנגמרו השתיים שקניתי בלונדון לפני שבועיים, צור ואני אפינו יחד שתיים חדשות. 

רשימת החומרים:

3.5 כוסות קמח שמרים (כן, אפשר ומותר להשתמש בקמח שמרים מוכן, אבל מי שממש מתעקשת אפשר להמיר לקמח רגיל ולהוסיף שמרים יבשים).

150 גרם שקדים טחונים

1/2 כפית קינמון

2/3 כוס חלב

קמצוץ מלח

5 כפות סוכר

גרידה מ-2 לימונים

2 ביצים גדולות

100 גרם חמאה

100 גרם צימוקים

200 גרם פירות הדרים מסוכרים

200 גרם דובדבנים מסוכרים חצויים

300 גרם מרציפן

לציפוי:

אבקת סוכר

50 גרם חמאה מומסת

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים מלבד הפירות המסוכרים, הצימוקים והדובדבנים וכמובן המרציפן. לשים היטב במשך 6-5 דקות.

 

מוסיפים את הפירות המסוכרים, הצימוקים והדובדבנים ולשים עד שהבצק אחיד. 

 

מניחים להתפחה במקום חמים במשך כשעתיים (הבצק לא תופח הרבה).

 

מרדדים על משטח מקומח מחצית מהבצק למלבן בעובי של 2-3 ס"מ.

יוצרים ממחצית מכמות המרציפן צורה של גליל ארוך ומניחים במרכז המלבן לאורכו.

 

מקפלים צד אחד ומעליו את הצד השני, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

 

עושים זאת גם עם המחצית השנייה של הבצק והמרציפן. 

מניחים להתפחה במקום חמים.

אופים בתנור חם (180-200 מעלות) 10 דקות ומורידים לחום בינוני (160 מעלות) למשך 35 דקות נוספות. 

מוציאים את העוגות מהתנור, מורחים מיד בחמאה מומסת

 

ומפזרים מעל שכבה עבה של אבקת סוכר. 

 

מקררים ואוכלים. 

העוגה נשמרת כמה ימים בקופסה סגורה והיא מעולה עם כוס תה.

בתאבון! :-)

הקרדיט לצילומים לצור חזן :-)

 

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אסנת חזן אלא אם צויין אחרת