00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עוגיות קטנות ומטריפות

מידי פעם בפעם, יוצא לי להיפגש עם מתכון שממש לא זקוק לדברי יחצנות כלשהן, בכדי להעביר את גדולתו וטעמו. וכזה בדיוק הוא המתכון הזה לעוגיות השוקולד הקטנות והמטריפות האלה. המכילות בתוכן הפתעה קטנה של מרשמלו להשלמת התענוג.

למעשה אפשר אפילו לקרוא להן עוגות שוקולד קטנות ומטריפות. מאחר וכל עוגיה היא עוגת שוקולד קטנה המכילה בתוכה הפתעת מרשמלו טעימה. בקיצור אני מבטיחה לכל מי שמוכן להשקיע מעט מאמץ, כי ההשקעה שווה את הטעם!!

וכמו שאמרתי - אין צורך להוסיף במילים -אז בואו ניגש ישירות להכנה.....

 

 

 

 

המצרכים:
לעוגיות:
  • 3/4 1 כוסות קמח 
  • 3/4 כוס א.קקאו
  • 1/2 כפית א.סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • 120 גר' חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה גדולה (בגודל L)
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית וניל איכותי
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • כ- 12 מרשמלו לבנים חצויים לרוחבם.
לזיגוג :
  • 2 כוסות א. סוכר
  • 3/4  כוס א.נוגט
  • 90 גר' חמאה
  • 2 כפות א.קקאו
  • 1/4 כוס חלב

 

 

אופן ההכנה:
  1. הכניסו אל המיקסר עם וו הגיטרה, את החמאה והסוכר, וערבבו כשתיים שלוש דקות עד שמתקבלת מסה בהירה ותפוחה.
  2. הוסיפו את הביצה, החלב, הוניל וגרדת הג'ינג'ר, והמשיכו לערבב עד לאיחוד.
  3. נפו לקערה נפרדת את הקקאו, הקמח, המלח וא.הסודה לשתיה.
  4. האטו את מהירות המיקסר , הוסיפו את תערובת הקמח, והמשיכו לערבב עד לאיחוד החומרים.
  5. בעזרת שתי כפות או בעזרת כף גלידה קפיצית, צרו כדורים מהבצק, וסדרו אותם בתבנית מרופדת בנייר אפיה, ברווחים של כ- 3-4 ס"מ.
  6. הכניסו את העוגיות לאפיה בחום של 180 מע'  למשך 10 דקות. 
  7. הוציאו את תבנית העוגיות מהתנור, הניחו מעל כל עוגיה חצי מרשמלו והכניסו שוב לאפיה של עוד כ- 2-3 דקות. (עד שהמרשמלו מתחיל מעט להנמס. אך זהירות לא לשרוף אותו)
  8. הוציאו את העוגיות מהתנור והניחו לצינון מלא מעל רשת.
הכנת הזיגוג:
  1. הכניסו את החמאה ואבקת הקקאו אל סיר קטן וחסין אש, והמיסו מעל הגז בחום בינוני נמוך.
  2. ערבבו בקערה נפרדת את א.הסוכר וא.הנוגט.
  3. הוסיפו את החמאה המומסת אל קערת אבקת הסוכר והנוגט, הוסיפו את החלב וערבבו היטב לאיחוד מלא.
  4. הניחו נייר אפיה מתחת לרשת הצינון עם העוגיות, ומעל כל עוגיה מירחו כף אחת מהזיגוג.
  5. שימרו את העוגיות בטמפ' החדר, בכלי אטום - בשכבה אחת. (העוגיות נשמרות טריות למשך כיומיים. אם רוצים אפשר גם להקפיא)

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

 

**העוגיות בהשראת עוגיות ההפתעה של מרתה סטיוארט, מתוך הספר "העוגיות של מרתה סטיוארט"

 

 

 

לדף הרשומה

בראוניז שוקולד בניחוח ג'ינג'ר וציפורן

 

בעבר כבר סיפרתי לכם על הפעילות הנחמדה שעורכים באתר מנטקה, לבלוגרים. והיא שבכל חודש מוכרז חומר גלם חדש מצד האתר. ואנו הבלוגרים צריכים להכין משהו מתוק ו/או מלוח ו/או... כיד הדמיון הטובה עלינו :-)

אני אמנם כבר מזמן לא לקחתי חלק מהפעילות, הנחמדה הזו. אבל החודש כאשר ראיתי שחומר הגלם הוא ג'ינג'ר. הבנתי שאני פשוט לא יכולה להתעלם ממנו, ואני חייבת להכין משהו מיוחד. מייד בהתחלה ידעתי ששוקולד איכותי חייב להיות נוכח במתכון (במיוחד לאור העובדה שקיבלתי מתנה שוקולד גודייבה בעל 85% מוצקי קקאו) וההחלטה הסופית הייתה להכין בראוניז מושחתים בניחוח ארומתי של ג'ינג'ר טרי וציפורן.
 

וכך בשילוב מושלם, בין מתנת השוקולד שלי, ניחוחות וטעם ארומתיים ובהשראתה של מרתה סטיוארט  הנה לפניכם- בראוניז שוקולד בניחוח ג'ינג'ר וציפורן !

 

 

 

מתאים לתבנית מרובעת 20X20

 

המצרכים:

  • 120 גר' חמאה
  • 100 גר' שוקולד מריר - מומלץ על לפחות 60% מוצקי קקאו (אני השתמשתי בשוקולד בעל 85% מוצקי קקאו)
  • 1 כוס סוכר
  • 2/3 כוס קמח
  • 1/4 כוס קקאו
  • 2 ביצים  גדולות
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית זנגביל
  • קורט מלח
  • 1/8 כפית ציפורן
  • - 10 מטבעות שוקולד לבן (לקישוט)

ההכנה:

  1. חממו את תנור האפיה לחום של 170 מע'  ורפדו את הבתנית בנייר אפיה, ושמנו מעט את הנייר. (רצוי להשאיר מעט נייר בצדדים על מנת שיהיה יותר קל להוציא מהתבנית)
  2. המיסו את החמאה והשוקולד בסיר קטן וחסין אש. (על אש נמוכה תוך כדי ערבוב) עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
  3. הורידו את הסיר מהאש, והוסיפו את הביצים אחת אחת, תוך כדי ערבוב מתמיד.
  4. כעת הוסיפו את יתר החומרים, והמשיכו לערבב מעט עד לאיחוד.
  5. שיפכו את המסה אל תבנית האפייה המרופדת, וסדרו מעל את מטבעות השוקולד הלבן.
  6. הכניסו לתנור לאפיה של כ- 25 דק' . (עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פרורים מסביב)
  7. קררו היטב את הבראוניז, הוציאו מהתבנית וחיתכו למרובעים.
  8. נשמר בקופסא אטומה, בטמפ' החדר, במשך כיומיים שלושה.

 

 

 

 

 

 

 

**הצעת הגשה נוספת היא להכין את הבראוניז בתבנית של טארטלטים (תבנית שקעים שטוחים יותר מתבנית השקעים של הקאפקייקס) ולקשט מעל בקצפת וחמוציות.
באופן ההכנה הזה וותרו על קישוט מטבעות השוקולד הלבן. כמו כן אני ממליצה לשמור את הבראוניז (לפני הקישוט) מחוץ למקרר, כדי שלא יתקשו, ולקשט בקצפת רק בסמוך להגשה.

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

אם אתם רוצים ללמוד קצת יותר על הג'ינג'ר ולראות מה הכינו הבלוגרים האחרים, במסגרת הפעילות החודשית שלנו, אתם מוזמנים ללחוץ על תמונת הג'ינג'ר למטה   

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

עוגיות קקאו וגנאש שוקולד לבן

 

את ספר העוגיות הנפלא של מרתה סטיוארט קיבלתי אתמול, מבני שיבורך. מייד בדפדוף הראשוני קלטתי כמה מתכונים שאני חייבת לנסות. המתכון הראשון שהכנתי, היו אלה עוגיות יהלומי הקקאו. מרתה אמנם הכינה אותם בצורת מעויינים גדולים,כיאה ליהלומים. אבל אני החלטתי להקטין מעט את גודל העוגיה ולהגישם עגולות. בכל אופן לגבי הטעם אין לנו בכלל ויכוח. - הן טעימות!!

טעמן של העוגיות מיוחד, הוא אינו מתוק מידי, והקונטרס בין מרירות הקקאו למתיקות גנאש השוקולד הלבן מיוחד מאוד. אישית, לא הייתי ממליצה להכין אותן לילדים בגן. אך ככיבוד לציבור הבוגר יותר, הן פשוט נפלאות. גם בקישוט קצת שיניתי את המתכון מאחר ואצל מרתה פשוט ממיסים שוקולד לבן ומקשטים את היהלומים שלה. ואילו אני הוספתי לשוקולד הלבן מעט שמנת מתוקה כדי שיתקבל גנאש מפנק יותר.

 

**** עדכון מהשטח:  

את הפוסט הזה כבר כתבתי לפני כשבוע ומאז המשכתי באפיית ורסיות שונות לאותו המתכון ומשלוח לחיילים. ואני חייבת לספר לכם שהוורסיה שהתקבלה אצלנו ואצלם הכי טוב, הייתה בטעם אבקת הנוגט. פשוט החלפתי את 1/4 כוס הקקאו ב- 1/4 כוס אבקת נוגט (ניתן לקנות בחנויות המתמחות באפיה וגם בחלק מחנויות התבלינים).וקישטתי בשוקולד חלב מומס. כל יתר המצרכים והוראות ההכנה נשארו בדיוק אותו הדבר. הן אמנם הצטלמו קצת פחות יפה אבל טעמן מפצה בגדול! (*ראו תמונה למטה)

 

 

 

 

המתכון כאמור במקור הוא של מרתה סטיוארט עם התאמות קטנות ואישיות שלי.

מהכמויות במתכון יצאו לי 19 עוגיות עגולות.

 

המצרכים:

לעוגיות:

  • 1 כוס קמח 

  • 1/3 כוס אבקת סוכר

  • 1/4 כוס קקאו 

  • קורט מלח

  • 110 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 1 כפית תמצית וניל

 

לגנאש השוקולד הלבן (לקישוט):

  • 60 גר' שוקולד לבן קצוץ גס

  • 60 מל' שמנת מתוקה

ההכנה:

  1. הכניסו אל מעבד המזון את הקמח,א.הסוכר,הקקאו והמלח והפעילו את המעבד מזון בפולסים קצרים, לערבוב החומרים.

  2. הוסיפו את החמאה ותמצית הוניל, המשיכו לעבד מעט עד לקבלת בצק פרורים גדולים.

  3. הוציאו את הבצק,ממעבד המזון ואחדו אותו בידיים לכדור. 

  4. פזרו מעט קמח על משטח העבודה, ורדדו את הבצק בעובי של כ- 1/2 סמ'.

  5. בעזרת חותכן לעוגיות קירצו עוגיות, וסדרו אותן בתבנית מרופדת בנייר אפיה ברווחים של כ- 1/2 סמ' האחד מהשני.

  6. הכניסו לאפיה בתנור שחומם מראש ל- 150 מע' למשך כ- 20-25 דק'. (לי זה לקח בדיוק 23 דק') עד שהעוגיות מתייבשות ומתייצבות.

  7. הוציאו את העוגיות וצננו מעל רשת.

  8. בינתיים הכינו את גנאש השוקולד הלבן. הכניסו אל סיר קטן וחסין אש, את השוקולד הלבן ביחד עם השמנת  המתוקה, מעל סיר ובו מים על סף רתיחה.(בן מרי) וערבבו עד להמסה מלאה של השוקולד.

  9. הכניסו את גנאש השוקולד אל שקית זילוף קטנה, ובעזרת מספריים חותכים חור קטן ומקשטים את העוגיות. (אפשר לקשט גם בעזרת טבילת מזלג בשוקולד והעברותו הלוך ושוב מעל פני העוגיות)

  10. השאירו את העוגיות בטמפ' החדר עד להתקשות השוקולד. והעבירו אל קופסא אטומה -בשכבה אחת. (אם מאוד חם אפשר לשמור את העוגיות במקרר)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

פאי דובדבנים טריים

אמנם התקופה האחרונה לא ממש עושה חשק להיכנס למטבח ולהשקיע. אבל קינוח מתוק תמיד בא בטוב, ובמיוחד שהוא מכיל דובדבנים נפלאים וטריים שנמאים בשיא העונה שלהם. ואם אפשר גם לקשט את הפאי שיהיה מעניין ומושך לעיין, אז עשיתי את שלי מכל הבחינות. וכך בין אזעקה אחת לשניה בין ריצה מהמטבח לממ"ד הצלחתי גם להכין את פאי הדובדבנים הטריים המקסים הזה.

אם בא לכם גם קישוט טעים כזה אצלכם לימים טרופים אלו, קבלו ממני את המתכון, עם המון אהבה וברכות לשקט ולימים מפרגנים יותר.

 

 

 

 

מתאים לתבנית פאי מתפרקת של 24 ס"מ

 

המרכיבים:

בצק הקלתית:

  • 2 כוסות קמח

  • 150 גר` חמאה

  • 100 גר` אבקת סוכר

  • 1 חלמון

  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

  • 1/2 כפית מלח

  • 2 כפות מים

ההכנה:

  1. מכניסים למעבד מזון עם להב המתכת, את כל החומרים, למעט הקמח, ומעבדים בפולסים קצרים עד קבלת תערובת קרמית אחידה.

  2. מוסיפים את הקמח ומעבדים עוד כשניים שלושה פולסים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.

  3. מוציאים את הבצק, ומגלגלים לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

  4. לאחר המנוחה במקרר, מוציאם את הבצק ומרדדים אותו לעיגול גדול (שיהיה גדול במעט מהתבנית.)

  5. מרפדים את התבנית בבצק, כולל השוליים. מהדקים יפה בדפנות, חותכים בעזרת סכין חדה את השאריות. (את שאריות הבצק - לא לזרוק! איספו אותן עיטפו בניילון נצמד והכניסו בינתיים למקרר)

  6. את בצק הקלתית, הכניסו להקפאה למשך כ- 10 דקות. (עד לסיום הכנת מילוי הדובדבנים)

מילוי הדובדבנים:

  • 500 גר' דובדבנים טריים מגולענים
  • 1/3 כוס סוכר 
  • 2 כפות קורנפלור (20 גר')
  • 2 כפות מים
  • 2 כפיות וניל 
  • 1/4 כוס יין אדום 
  • 1/4 כוס מים

 

* 1 חלמון ביצה להברשת הפאי

 

ההכנה:

  1. הכניסו אל סיר קטן וחסין אש את הדובדבנים, הסוכר,תמצית הוניל, 1/4 כוס מים והיין והביאו לרתיחה עדינה.
  2. המיסו את הקורנפלור ב- 2 כפות המים, והוסיפו אל הסיר. ערבבו עוד כשתיים שלוש דקות להסמכה קלה של המסה והורידו מהאש.

 

הרכבת ואפיית הפאי:

  1. הוציאו את הקלתית מההקפאה, שיפכו מעל את מילוי הדובדבנים וישרו יפה.
  2. הוציאו את שאריות הבצק מהמקרר, רדדו למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ ובעזרת חותכן עוגיות קטן צרו צורות כיד הדמיון שלכם.
  3. הניחו את צורות הבצק מעל מילוי הדובדבנים על גבי כל פני הפאי, ומירחו את הבצק בחלמון ביצה מהול בכפית מים.
  4. הכניסו לאפיה בחום של 200 מע' למשך כ- 15 דקות. לאחר מכן הנמיכו את חום התנור ל- 180 מע' והמשיכו באפיה עוד כ- 20 דק'. (אם הבצק למעלה כבר שחום ואתם פוחדים שיישרף, פירסו מעל נייר אפיה, אבל לא לסגור הרמטי. אלא רק להניח באופן רופף)

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

לדף הרשומה

עוגיות מרציפן הולנדיות

26/06/2014

 

אתחיל בהתנצלות קטנה... לפני שבוע נשלח,בטעות, אל תיבות המייל שלכם, קישור למתכון הזה שלצערי הוביל אל שום מקום. ואתכם הסליחה. עכשיו הקישור והפוסט סודרו ואני מקווה שתיהנו מהעוגיות. cheeky

שמן של עוגיות המרציפן ההולנדיות האלו, מאוד סיקרן אותי. ולא הבנתי מאין הגיע. מאחר ולי יצא כבר לבקר די הרבה בהולנד. (ככה זה כשיש משפחה קרובה בארץ ניכר). אל תבינו לא נכון ...אני לא מתלוננת surprise זה מאוד נחמד שיש תרוץ טוב לחופשה קצרה, מידי פעם, מעבר לים. אבל את העוגיות האלו לא פגשתי שם באף ביקור surprise!  פגשתי שם כל מיני מאכלים אחרים, החל מהגבינה ההולנדית המפורסמת, על שלל שנותיה וגיווניה. דרך דגי ההרינג שנאכלים (יותר נכון נבלעים) בשלמותם. פגשתי גם את הצ'יפס עם מטבליו השונים, שנמכרים כמעט בכל פינה. ובפינת המתוקים פגשתי כל מיני רקיקים שונים אבל, כמו שאמרתי בתחילה, עוגיות המרציפן האלו לא היו ביניהם. אז מאיפה הגיע השם הזה, אתם שואלים? ואני אספר שהפגישה נעשתה דוקא כאן במדיה הוירטואלית. מצאתי אותן בבלוג מתכונים, חמוד ולא מקומי הנקרא   dollopofcream. ואם בא לכם להתרשם ולהבין מדוע קוראים להן עוגיות מרציפן הולנדיות, אתם יכולים ללחוץ ממש כאן!  
אני אמנם שיניתי מעט את המתכון, אבל השארתי את הצורה והרעיון כמו במקור.

 

 

 

הכמויות במתכון מתאימות לכ- 16 עוגיות

המצרכים:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח לבן

  • 1/2 כוס סוכר חום

  • 2 חלמונים

  • 120 גר' חמאה מומסת

  • 1/2 כפית א.אפיה

  • 1/2 כפית סודה לשתיה

  • 1/4 כפית מלח

    • 2 כפות מים (במידת הצורך)

 

למילוי:

  • 3/4 כוס שקדים טחונים דק

  • 1/2 כפית תמצית שקדים

  • 1 כף מיץ לימון

  • 1/2 ביצה ( כן כן חצי ביצה! תיכף יגיע ההסבר)

  • 1/2 כוס סוכר

    •  שקדים לקישוט, כמספר העוגיות.

​​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ההכנה:

הבצק:

  1. ערבבו יחד את כל מרכיבי הבצק, למעט המים. הבצק צריך להיות במרקם רך ונעים למגע. (לא רך מידי ולא יבש מידי) במידה והבצק יבש מידי, הוסיפו את שתי כפות המים. ובמידה והוא רך מידי הוסיפו עוד מעט קמח.

  2. הניחו את הבצק בצד למנוחה, עד לסיום הכנת המילוי.

 

המילוי:

  1. שיברו את הביצה, בקערה קטנה, וטירפו קלות בעזרת מזלג. 

  2. ערבבו את כל מרכיבי המילוי, עם מחצית מהביצה הטרופה. (המסה צריכה להיות רכה אבל לא נוזלית מידי)

 

הרכבה ואפייה:

  1. רדדו את הבצק בעובי של כ- 1/2 סמ'.

  2. קירצו בעזרת חותכן של עוגיות עגול (או כוס) עיגולים מהבצק. וסדרו בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

  3. במחצית מעיגולי הבצק, הניחו במרכז, כפית אחת מהמילוי, והניחו מעל עיגול בצק נוסף.

  4. בעזרת מזלג סיגרו היטב מסביב לכל עוגיה.

  5. מירחו מעל העוגיות את מחצית הביצה הנותר, והניחו מעל כל עוגיה שקד.

  6. הכניסו לאפיה של כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות.

 

 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

 

 

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת