00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קאפקייקס שוקולד בציפוי קרם שמנת ושוקולד לבן + קאפקייקס וניל בציפוי שמנת, קפה ושוקולד מריר

הפעם אני מביאה לכם מתכון שהוא מישמש של כמה מתכונים שמצאתי באינטרנט. את הקאפקייקס האלו הכנתי בפורים במשלוח מנות שיצא מהמם! 
לצערי בגלל הלחץ במטבח באותו יום להוציא משלוחי מנות בזמן (חח נשמע כמו מטבח של מסעדה..), יצא ששכחתי לצלם חלק משלבי ההכנה - מצטערת.
בנוסף, אני מזהירה מראש כי התמונות יצאו ממש עלובות ולא מייצגות אבל החלטתי לפרסם את המתכון בכל זאת כי באמת יצא ממש טעים ויפה!
המתכון כולו מניב כ-30 קאפקייקס בגודל בינוני בטעמים וניל ושוקולד עם ציפויים של שוקולד מריר ושוקולד לבן. 

מומלץ להצטייד בסוכריות צבעוניות יפות וכיפיות כדי להעשיר את החגיגה!
שימו לב - הקאפקייקס חלביים ולכן יכולים להתאים יופי לקינוח ארוחת חג השבועות שלכם כשרוצים לקנח במשהו קליל ולא כבד אחרי ארוחה כבדה ממילא..
אז יאללה, למטבח! וחג שמח :)

 

קאפקייקס שוקולד / מתכון מהבלוג של מיספטל (15 קאפקייקס)

חומרים:

50 גרם שוקולד מריר, קצוץ
 50גרם אבקת קקאו
1 כוס מים רותחים (200 מ"ל)
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1.25 כוסות קמח תופח (175 גרם)
קורט מלח


אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את השוקולד, אבקת הקקאו והמים.

 

2. מקציפים את החמאה והסוכר במערבל מזון עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

3. מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל ותערובת השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

 

4. מוסיפים את הקמח והמלח וממשיכים לערבב עד איחוד.

 

5. מרפדים תבנית מאפינס במנג'טים, מחלקים את התערובת בין המנג'טים עד 2/3 מגובה המנג'טים.

6. אופים במשך 15-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.


קאפקייקס וניל / מתכון מספר של רוני ונציה (12 קאפקייקס)

חומרים:

75 גר' חמאה רכה
2 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי שקית א. אפיה (5 גר')
קורט מלח
כפית וניל
שמינית כוס חלב
כוס ורבע קמח

 

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. מקציפים עם מקצף את החמאה והסוכר לתערובת אחידה ואוורירית.

3. מוסיפים מלח, וביצים ומקציפים. מוסיפים וניל ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים חלב ומערבבים להטמעה.

4. מוסיפים א. אפיה וקמח. נזהרים מערבוב יתר, ומערבבים רק לתערובת אחידה.

5. מזלפים את התערובת לתבנית עד שהיא ממלאת 3/4 מנפח כל שקע.

6. אופים עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים.

7. אם גם לכם יצאו קאפקייקס גבעה כמו אצלי, אפשר לנסר את החלק העליון כך שיהיה שטוח, הזילוף יראה יותר טוב ולא יזלוג.


 

ציפוי שמנת בטעמים של שוקולד לבן או שוקולד מריר / מתכון מהאינטרנט

חומרים:

200 גרם שוקולד מריר / לבן 
100 מ"ל + 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% (בסך הכל עבור שני הציפויים צריך 3 מיכלים)
לבחירה: מעט קפה נמס


אופן ההכנה:

1. בסיר קטן אנו מבשלים 100 מ"ל שמנת מתוקה. כשהיא מגיעה לרתיחה, סוגרים את האש. 
ניתן לראות כי לשמנת שמיועדת לקצפת הכהה של השוקולד המריר הוספתי מעט קפה.

   

2. אנו יוצקים את השמנת לקערה נפרדת על גבי השוקולד ששברנו לחתיכות. 

 

3. את השמנת החמה והשוקולד אנו מערבבים היטב עד המסה מוחלטת של השוקולד והיווצרות קרם חלק. מכניסים את הקרם למקרר לנוח כמה שעות.

4. לאחר שהתקרר במקרר כמה שעות, אנו מקציפים את הקרם ביחד עם 250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל) עד שנוצר לנו קרם חלק וחזק.

5. לזלף את הקרם על הקאפקייקס ולקשט בסוכריות. לשמור בקירור.

בתיאבון!

  

פינת ה- CopyPaste :

קאפקייקס שוקולד / מתכון מהבלוג של מיספטל (15 קאפקייקס)
חומרים:
50 גרם שוקולד מריר, קצוץ
 50גרם אבקת קקאו
1 כוס מים רותחים (200 מ"ל)
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1.25 כוסות קמח תופח (175 גרם)
קורט מלח

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את השוקולד, אבקת הקקאו והמים.

2. מקציפים את החמאה והסוכר במערבל מזון עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל ותערובת השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את הקמח והמלח וממשיכים לערבב עד איחוד.
5. מרפדים תבנית מאפינס במנג'טים, מחלקים את התערובת בין המנג'טים עד 2/3 מגובה המנג'טים.
6. אופים במשך 15-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.


קאפקייקס וניל / מתכון מספר של רוני ונציה (12 קאפקייקס)
חומרים:
75 גר' חמאה רכה
2 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי שקית א. אפיה (5 גר')
קורט מלח
כפית וניל
שמינית כוס חלב
כוס ורבע קמח

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. מקציפים עם מקצף את החמאה והסוכר לתערובת אחידה ואוורירית. 
3. מוסיפים מלח, וביצים ומקציפים. מוסיפים וניל ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים חלב ומערבבים להטמעה.
4. מוסיפים א. אפיה וקמח. נזהרים מערבוב יתר, ומערבבים רק לתערובת אחידה.
5. מזלפים את התערובת לתבנית עד שהיא ממלאת 3/4 מנפח כל שקע.
6. אופים עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים.
7. אם גם לכם יצאו קאפקייקס גבעה כמו אצלי, אפשר לנסר את החלק העליון כך שיהיה שטוח, הזילוף יראה יותר טוב ולא יזלוג.


ציפוי שמנת בטעמים של שוקולד לבן או שוקולד מריר / מתכון מהאינטרנט
חומרים:
200 גרם שוקולד מריר / לבן 
100 מ"ל + 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% (בסך הכל עבור שני הציפויים צריך 3 מיכלים)
לבחירה: מעט קפה נמס

אופן ההכנה:
1. בסיר קטן אנו מבשלים 100 מ"ל שמנת מתוקה. כשהיא מגיעה לרתיחה, סוגרים את האש. ניתן לראות כי לשמנת שמיועדת לקצפת הכהה של השוקולד המריר הוספתי מעט קפה.
2. אנו יוצקים א
ת השמנת לקערה נפרדת על גבי השוקולד ששברנו לחתיכות. 
3. את השמנת החמה והשוקולד אנו מערבבים היטב עד המסה מוחלטת של השוקולד והיווצרות קרם חלק. מכניסים את הקרם למקרר לנוח כמה שעות.

4. לאחר שהתקרר במקרר כמה שעות, אנו מקציפים את הקרם ביחד עם 250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל) עד שנוצר לנו קרם חלק וחזק.

5. לזלף את הקרם על הקאפקייקס ולקשט בסוכריות. לשמור בקירור.

בתיאבון!

לדף הרשומה

ניוקי ברוטב שמנת, בטטה ובזיליקום

30/05/2014

 

אז שוב אני פותחת רשומה בהתנצלות שנעלמתי לזמן מה..
הייתה תקופה עמוסה לאחרונה - מעבר דירה, איתן נכנס לגן ואני חזרתי לעבודה.
כצפוי, המטבח והבלוג נדחקו קצת לפינה..
אבל עכשיו דברים מתחילים להתאזן קצת ונכנסים לשגרה חדשה ואני מקווה למצוא זמן לחזור אליכם!
את המתכון הבא מצאתי במאקו של ילדונת מוכשרת בשם דנה שרון שהופיעה במאסטר שף (כבר הכנתי מתכון אחד שלה פה בעבר - קובה אליפות!!)
אני מביאה את המתכון כמעט אחד לאחד כמו שהיא הכינה אותו כי הוא פשוט יצא מצויין ולא צריך לשנות בו כלום לדעתי.
מטעמי עצלנות הכנתי את הרוטב עם ניוקי קנוי ולא ביתי, יצא ממש טוב לטעמי. אפשר גם לזרוק פסטה לתוך הרוטב הזה ויצא טעים!
אוטוטו מגיע חג השבועות - חג החלב והגבינות ומתכון זה יכול להתאים כמו כפפה על שולחן החג שלכם :)
אז קדימה, למטבח!!

חומרים:

1 בצל לבן גדול
מעט שמן זית
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
4 פטריות שמפיניון גדולות חתוכות לקוביות
תבלינים: מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כף קורנפלור
3/4 כוס חלב
חופן עלי בזיליקום קצוצים

להגיש עם ניוקי / פסטה

 

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.

2. קוצצים את הבטטה והפטריות לקוביות גסות.

3. מזהיבים את הבצל בסיר עם מעט שמן זית.

4. מוסיפים פנימה את הבטטות ומטגנים ביחד עד שהן מתרככות.

5. מוסיפים את הפטריות והתבלינים: מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מערבבים היטב.

 

6. לאחר שהפטריות מגירות מעט מנוזליהן, אנו מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. לא להגזים שהשמנת לא תישרף..

 

7. לקערה קטנה אנו מוזגים קצת מהרוטב החם (בלי פטריות או בטטות) וטורפים עם כף קורנפלור.
את התערובת הזו אנו מחזירים לסיר ומערבבים. דבר זה יגרום לרוטב להסמיך!

 

8. מוסיפים את החלב בהדרגה ומערבבים עד שנטמע היטב ברוטב והוא נהיה שוב נוזלי יותר.
מוסיפים את עלי הבזיליקום החתוכים 
ומערבבים.

 

9. מבשלים על אש קטנה עוד כמה דקות וסוגרים.

10. בסיר נפרד אנו מבשלים במים רותחים את הניוקי עד שהם צפים. עקבו אחרי ההוראות שרשומות על האריזה.

11. הוסיפו את הניוקי המוכנים לסיר עם הרוטב ובשלו אותם ביחד כ-2 דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב. אפשר לעשות אותו דבר גם עם פסטה.

 

בתיאבון!

פינת ה-CopyPaste :

חומרים:

1 בצל לבן גדול
מעט שמן זית
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
4 פטריות שמפיניון גדולות חתוכות לקוביות
תבלינים: מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כף קורנפלור
3/4 כוס חלב
חופן עלי בזיליקום קצוצים
להגיש עם ניוקי / פסטה

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
2. קוצצים את הבטטה והפטריות לקוביות גסות.
3. מזהיבים את הבצל בסיר עם מעט שמן זית.
4. מוסיפים פנימה את הבטטות ומטגנים ביחד עד שהן מתרככות.
5. מוסיפים את הפטריות והתבלינים: מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מערבבים היטב.
6. לאחר שהפטריות מגירות מעט מנוזליהן, אנו מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. לא להגזים שהשמנת לא תישרף..
7. לקערה קטנה אנו מוזגים קצת מהרוטב החם (בלי פטריות או בטטות) וטורפים עם כף קורנפלור. את התערובת הזו אנו מחזירים לסיר ומערבבים. דבר זה יגרום לרוטב להסמיך!
8. מוסיפים את החלב בהדרגה ומערבבים עד שנטמע היטב ברוטב והוא נהיה שוב נוזלי יותר. מוסיפים את עלי הבזיליקום החתוכים ומערבבים.
9. מבשלים על אש קטנה עוד כמה דקות וסוגרים.
10. 
בסיר נפרד אנו מבשלים במים רותחים את הניוקי עד שהם צפים. עקבו אחרי ההוראות שרשומות על האריזה.
11. הוסיפו את הניוקי המוכנים לסיר עם הרוטב ובשלו אותם ביחד כ-2 דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב. 
אפשר לעשות אותו דבר גם עם פסטה.
בתיאבון!

לדף הרשומה

חטיפי קורנפלקס ושוקולד עם תוספות

01/04/2014

המתכון הבא מושלם לחיסול שאריות חמץ לקראת החג. כמה פשוט - ככה טעים! (וגם פרווה)
אפשר להשתמש בפצפוצי אורז או כל סוג אחר של דגנים שיש לכם בבית.
אני השתמשתי בקורנפלקס בציפוי קקאו ושידרגתי את זה עם תוספות לפי מה שמצאתי במזווה ;-)
מתכון קל, מהיר וטעים שניתן להכין עם ילדים בקלות והם יעופו על זה אחר כך.
אז יאללה למטבח... ושיהיה חג שמח!

 

חומרים:

200 גרם שוקולד מריר (2 חבילות)
4 כפות שמן
3 כוסות קורנפלקס - מה שיש בבית!
תוספות כיד הדימיון - השתמשתי בחמוציות, אגוזי מלך קצוצים גס ושבבי שקדים.

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד שבור לחתיכות ביחד עם השמן בסיר על אש קטנה.

 

2. לאחר שהשוקולד נמס, אנו מורידים מהאש ומוסיפים את הקורנפלקס פנימה. מערבבים עד ציפוי מוחלט של הקורנפלקס.

 

3. אם ברצונכם לשדרג עם תוספות (לא חובה!), עליכם לחלק את התערובת לקערות שונות ולכל אחת להוסיף את התוספת הרצויה בכמות על פי טעמכם.

4. מחלקים את התערובת לתוך עטרות נייר ומכניסים לקירור על מנת שהחטיפים יתייצבו ויהפכו למקשה אחת. לשמור בקופסה אטומה במקרר.

 

בתיאבון!

פינת ה- CopyPaste :

חומרים:
200 גרם שוקולד מריר (2 חבילות)
4 כפות שמן
3 כוסות קורנפלקס - מה שיש בבית!
תוספות כיד הדימיון - השתמשתי בחמוציות, אגוזי מלך קצוצים גס ושבבי שקדים.

אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד שבור לחתיכות ביחד עם השמן בסיר על אש קטנה.
2. לאחר שהשוקולד נמס, אנו מורידים מהאש ומוסיפים את הקורנפלקס פנימה. מערבבים עד ציפוי מוחלט של הקורנפלקס.
3. אם ברצונכם לשדרג עם תוספות (לא חובה!), עליכם לחלק את התערובת לקערות שונות ולכל אחת להוסיף את התוספת הרצויה בכמות על פי טעמכם.
4. מחלקים את התערובת לתוך עטרות נייר ומכניסים לקירור על מנת שהחטיפים יתייצבו ויהפכו למקשה אחת. לשמור בקופסה אטומה במקרר.
בתיאבון!

לדף הרשומה

עוגה בחושה עם מייפל ואגוזי מלך

ובכן, שיטוט קצר ברשומות האחרונות בבלוג מעלה כי פירסמתי רק דברים מתוקים לאחרונה! אפשר לחשוב שהפכתי לקונדיטורית :)
אז זהו שלא. אבל גם הפעם אני מביאה מתכון לעוגה בחושה זריזה לשבת שתחסל לכם בקלות את שאריות הקמח לקראת הפסח שמתקרב ובא..
את המתכון קיבלתי מאימא של האקס שלי (כן, כן..) שהיא בשלנית ואופה מעולה!
במהלך חיפושיי באינטרנט גיליתי כי זה מתכון מוכר שמפורסם במרבית אתרי האפייה אז שמחה לבשר לכם שאי אפשר לטעות בו,
העוגה יוצאת לחה וטעימה בטירוף ומתאימה בול עם כוס תה חמה בערב קריר.
קראתי שניתן להכין גירסה פרווה של העוגה ע"י החלפת השמנת חמוצה ב- ⅔ כוס מיץ תפוזים, אך לא ניסיתי כדי לדווח..

אז שיהיה בהצלחה וקדימה למטבח..

 

חומרים:

1.25 כוסות קמח תופח
1.25 כוסות סוכר
3 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
1/2 כוס שמן
3 שקיות סוכר וניל

ציפוי לאחר האפייה:
סירופ מייפל
שקית אגוזי מלך קצוצים גס (ניתן להחליף בפקאן למי שמעדיף)
קינמון

 

אופן ההכנה:

1. שמים את כל החומרים ביחד בקערה למעט האגוזים והמייפל ומערבבים.

 

2. שופכים ל-2 תבניות אינגליש קייק. אין צורך לשמן כי העוגות על בסיס שמן..

3. לפזר מעל העוגות את האגוזים ומעט קינמון.

4. להכניס לתנור ולאפות בחום בינוני (180).
העוגות אמורות להיות זהובות וקיסם שננעץ פנימה יוצא יבש.

5. מוציאים מהתנור ומפזרים בנדיבות סירופ מייפל בעוד העוגות חמות!

 

בתיאבון!

בחרתי לסיים השבוע את הרשומה בהמלצה אישית אודות פרויקט מדהים שקרוב לליבי - "הגדה במימד אחר"  

על הפרויקט הזה אחראי מיקי מדינה, בן דודי היצירתי והמוכשר שהיה לו חלום והוא הביא אותו לידי ביצוע בצורה מקסימה ומקורית.

מדובר בהגדה לפסח אמנותית וחדשנית המשלבת פיסול עם צילום תלת מימד!

ההגדה רצופה תמונות מרהיבות בתלת מימד של סיפור יציאת מצרים וליל הסדר, הדמויות נראות כל כך אמיתיות, כאילו הן ממש יוצאות מן הדף!

כל התמונות פוסלו בפלסטלינה בידי האמנית אמי ספרד, ונראות בעזרת המשקפיים המצורפות להגדה, הטקסט רגיל ואינו מצריך משקפיים.

ההגדה החדשה לפסח יפיפיה, מקורית – מספקת חוויה כיפית לכל המשפחה, ובעיקר לילדים שליל הסדר הארוך מאתגר אותם...

ניתן לרכוש בכל חנויות הספרים.

לרכישות כמותיות לפנות לחברת KIPPOD 3D‏ :  050-7744685 , 077-4400168
 

          


פינת ה- CopyPaste :

חומרים:

1.25 כוסות קמח תופח
1.25 כוסות סוכר
3 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
1/2 כוס שמן
3 שקיות סוכר וניל

ציפוי לאחר האפייה:
סירופ מייפל
שקית אגוזי מלך קצוצים גס (ניתן להחליף בפקאן למי שמעדיף)
קינמון

אופן ההכנה:

1. שמים את כל החומרים ביחד בקערה למעט האגוזים והמייפל ומערבבים.
2. שופכים ל-2 תבניות אינגליש קייק. אין צורך לשמן כי העוגות על בסיס שמן..
3. לפזר מעל העוגות את האגוזים ומעט קינמון.
4. להכניס לתנור ולאפות בחום בינוני (180). 
העוגות אמורות להיות זהובות וקיסם שננעץ פנימה יוצא יבש.
5. מוציאים מהתנור ומפזרים בנדיבות סירופ מייפל בעוד העוגות חמות!
בתיאבון!

לדף הרשומה

חטיפי אנרגיה ביתיים

13/03/2014

עוד כמה ימים מגיע חג הפורים האהוב עליי כל כך! בשנה שעברה פירסמתי פה הצעות למשלוח מנות שכולו עוגיות מעשה ידיכם!
גם השנה אני מתכננת להכין משלוח מנות הום מייד, בתקווה שהברנש הקטן שלי יאפשר זאת :)
בינתיים אני מביאה לכם פה הצעה למתכון קלי קלות של חטיפי אנרגיה חמודים שניתן לצרף למשלוחים שלכם - טעימים ובריאים!
המתכון נלקח מחברה של חברה ששמה קרני מנחמוב, נוסה ונבדק והוא מומלץ בחום! 
אז.. יאללה למטבח! ושיהיה חג שמח ומבדח :)

 

חומרים:

2.5 כוסות קוואקר עבה
1.5 כוס קמח
1 כפית קינמון
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כוס סוכר
1 ביצה
1 כוס שמן
2 כפות סילאן/דבש
​180 גרם של אגוזי מלך / פקאנים / אגוזי לוז / שקדים קצוצים, חמוציות מיובשות, צימוקים, שוקולד צ'יפס, גרעיני חמנייה / דלעת ועוד.. 

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים - קוואקר, קמח, קינמון, סודה לשתייה וסוכר.

 

2. מוסיפים לתערובת את הביצה, שמן והסילאן/דבש. מערבבים.

 

3. מוסיפים לתערובת מיקס של אגוזים, שוקולד ועוד.
ניתן 'לשחק' עם הכמות לפי ראות עיניכם וטעמכם. 
אני שמתי כמות של כ-180 גרם חמוציות מיובשות, פקאנים, שקדים, אגוזי לוז ואגוזי מלך.

 

4. משטחים את העיסה על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
יש להדק באמצעות הידיים את העיסה לתבנית עד הקצוות שתתאחד היטב.

 

5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות למשך כ-15-20 דקות.

6. מיד בצאת העוגה מהתנור בעודה חמה, אנו חותכים לקוביות כי היא מתקשה די מהר ויהיה קשה לעשות זאת בהמשך... 

7. מצננים וטורפים, מפרידים לחיתוכיות וטורפים. ואם נשאר לכם משהו אז אפשר לשמור בכלי אטום על השיש :)

בתיאבון!

 ח ג   פ ו ר י ם   ש מ ח   ו מ ב ד ח

 

פינת ה- CopyPaste :

חומרים:
2.5 כוסות קוואקר עבה
1.5 כוס קמח
1 כפית קינמון
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כוס סוכר
1 ביצה
1 כוס שמן
2 כפות סילאן/דבש
180 גרם של אגוזי מלך / פקאנים / אגוזי לוז / שקדים קצוצים, חמוציות מיובשות, צימוקים, שוקולד צ'יפס, גרעיני חמנייה / דלעת ועוד.. 

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים - קוואקר, קמח, קינמון, סודה לשתייה וסוכר.
2. מוסיפים לתערובת את הביצה, שמן והסילאן/דבש. מערבבים.
3. מוסיפים לתערובת מיקס של אגוזים, שוקולד ועוד. ניתן 'לשחק' עם הכמות לפי ראות עיניכם וטעמכם. אני שמתי כמות של כ-180 גרם חמוציות מיובשות, פקאנים, שקדים, אגוזי לוז ואגוזי מלך.
4. משטחים את העיסה על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. יש להדק באמצעות הידיים את העיסה לתבנית עד הקצוות שתתאחד היטב.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות למשך כ-15-20 דקות. 
6. מיד בצאת העוגה מהתנור בעודה חמה, אנו חותכים לקוביות כי היא מתקשה די מהר ויהיה קשה לעשות זאת בהמשך... 
7. מצננים וטורפים, מפרידים לחיתוכיות וטורפים. ואם נשאר לכם משהו אז אפשר לשמור בכלי אטום על השיש :)

לדף הרשומה
12345
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל talsade39 אלא אם צויין אחרת