00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

עלי אורז ממולאים ירקות מוקפצים

 עלי אורז ממולאים ירקות מוקפצים בתנור


בזמן האחרון נחה עלי המוזה של לגלגל ולמלא דברים טובם אם זאת סינטה ממולאת בירקות מוקפצים או עלי אורז

ממולאים בבשר . הפעם הצלבתי בין המתכונים והכנתי עלי אורז ממולאים בירקות מוקפצים בטעמים אסייתים .


עלי האורז מגולגלים וממולאים במלית רצועות ירקות שהוקפצו ברוטב סויה מתוקה וצ`ילי מתוק .

את העלים הממולאים אפיתי בתנור
 
.


עלי האורז – הוראות הכנה


יש למלא מים בכלי רחב כמו תבנית אפייה על מנת לטבול בה את עלי האורז עד להתרככותם.

יש להשרות את הדפים אחד אחד על מנת שלא ידבקו . יש לנהוג בזהירות ולא להשרות יותר מידי דבר שהופך את הדף

לדביק מאד ולא נוח לעבודה . כל דף שהוצאנו מההשריה יש להניח על מגבת ולספוג את עודפי המים . להניח במרכזו של

הדף את המלית ולקפל את הצדדים לכיוון המרכז ואז לגלגל את הדף קדימה על המלית תוך כדי הידוק . להניח בתבנית

מרופדת בנייר אפייה כשהצד של הסגירה לפי מטה
.



 

ירקות מוקפצים


פלפלים אדומים וירוקים , בצל סגול וכרוב לבן חתוכים לרצועות דקות מאד . להקפיץ את הירקות במחבת לוהטת עם מעט

שמן זית ולתבל במלח גס , פלפל שחור גרוס , שום כתוש רוטב צ`ילי  ורוטב סויה מתוקה . לא להקפיץ את הירקות יותר

מידי כדי 
שיישארו מעט פריכים . להוציא את הירקות מהמחבת ולהניח בתוך מסננת לצינון וכדי להיפטר מהנוזלים.

לאחר שהמלית הצטננה יש למלא את דפי האורז לפי ההסבר בתחילת הרשומה ולהניח את הגלילים הממולאים עם צד

הסגירה כלפי מטה בתבנית שרופדה בנייר אפייה
.

אפיית הגלילים 

להבריש את הגלילים במעט שמן זית ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות כ 15-20 דקות







לדף הרשומה

קציצות דג סלמון

 קציצות דג סלמון


אוהב מאד קציצות דג טובלות ברוטב אדום והן מופיעות הרבה לאחרונה על שולחני . הפעם הכנתי את

הקציצות מדג סלמון ושוב הוכיח הדג המלכותי הזה עד כמה הוא טעים גם בגרסת הקציצות .

בדרך כלל אני מכין את תערובת הדג הטחון והתיבול של התערובת לבד אבל הפעם קניתי תערובת מוכנה

ומתובלת של פילה סלמון אצל מוכר הדגים שלי . הצבע הוורוד השזור בעשבי התיבול של התערובת קנה

אותי והחלטתי הפעם לסמוך על טעמו של מוכר הדגים ולא התאכזבתי .  

תערובת הדג

פילה סלמון טחון ללא העור

פטרוזיליה קצוצה דק

כוסברה קצוצה דק

מלח

פפריקה אדומה מתוקה

כמון

שום כתוש

שמן זית

פירורי פנקו



מרכיבי  הרוטב


1 בצל סגול קצוץ דק


1 פלפל חריף חתוך לטבעות


1 פלפל אדום/גמבה חתוך לרצועות


4 עגבניות בשלות מגורדות


100 גר` רסק עגבניות


פטרוזיליה /כוסברה


4 שיני שום קצוצות דק


1 כף סוכר


מלח


פלפל שחור


פפריקה מתוקה


כמון


1.5 כוס מים רותחים


הכנת הרוטב


לטגן את הבצל ,רצועות הפלפל האדום וטבעות הפלפל החריף עד שהבצל נעשה שקוף והפלפלים

מתרככים מעט . להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה שקצצנו דק עם שיני השום הקצוצות ולערבב

היטב עד שמריחים היטב את ריח השום ועשבי התיבול .

להוסיף את העגבניות המגורדות , רסק העגבניות והמים החמים ולערבב היטב . להביא לרתיחה

ולהנמיך לאש נמוכה . לתבל בנדיבות ולהמשיך בבישול עוד כ15-20 דקות .


הכנת הקציצות

מהתערובת יצרתי קציצות שטיגנתי קלות לפני העברתן לסיר הרוטב . את הקציצות הנחתי בסיר

שטוח עם הרוטב להמשך בישול של כ15-20 דקות .

לדף הרשומה

פשטידת זוקיני ופטריות

 פשטידת זוקיני ופטריות


אני לא איש של פשטידות אבל הפעם בא לי אטרף על משהו חם ומשביע ( או שסתם הייתי צריך להיפטר

מעודפי ירקות שהצטברו אצלי בחג) . הפשטידה הוכנה בהשראת פשטידת הקישואים המיתולוגית של

קובי בר , פשטידה דיי פושטית אבל טעימה מאד . את הקישואים החלפתי בזוקיני ולתערובת הוספתי

פטריות שמפיניון שהוסיפו המון טעם וריח נהדר .


חומרים


6 זוקיני מגורדים עם הקליפה

2 גזרים קלופים ומגורדים

3 תפוחי אדמה בינונים מגורדים

צרור פטרוזיליה קצוץ דק


1 בצל קצוץ דק

1כרישה חתוכה לטבעות דקיקות

1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות דק

מעט שמן לטיגון


4 ביצים

1.25 כוסות קמח תופח

1 כף אבקת מרק עוף או בצל ( לא חובה )

1/3 כוס שמן


מלח

פלפל שחור


הכנה

לטגן את הבצל והכרישה במעט שמן עד לשקיפות ולהוסיף את הפטריות הקצוצות .לערבב ולהמשיך בטיגון

עד שהפטריות מזהיבות מעט . להוציא את הפטריות הבל והכרישה לצינון .

להכניס לקערה את הזוקיני הגזרים תפוחי האדמה והפטרוזיליה ולערבב היטב . להוסיף את תערובת הבצל

עם הפטריות ולערבב היטב את התערובת . להוסיף את הביצים והשמן ולבחוש עד קבלת תערובת אחידה .

להוסיף את הקמח ולערבב עד שהקמח ייספג היטב בתערובת . 
לתבל באבקת המרק במלח ובפלפל .

להעביר לתבנית אפייה ולאפות כ45-50 דקות בחום של 180 מעלות .


הערות :

את הירקות גירדתי במגרדת ידנית גסה כדי לקבל מרקם יציב יותר של הפשטידה לעומת ריסוק

במגימיקס שיוצר עיסה דלילה יותר .

את הירקות שגירדתי לא סחטתי מהנוזלים .

אני אפיתי בתבנית עגולה סגורה ובסוף האפייה הפכתי את התבנית על צלחת כדי להוציא את המאפה

שקיבל מראה יפה כמו עוגה .

 

 

 

לדף הרשומה

דג סלמון בתנור וטחינה

 דג סלמון בתנור וטחינה

 

החיבור בין דג לוהט  בתנור לטחינה הוא חיבור  מדהים , טחינה חמימה מוציאה מתוכה טעמים חזקים

שכקשה לשכוח אותם וכשהם  מתחברים  גם לדג משובח אז החגיגה גדולה .


דג סלמון


נתח דג סלמון טרי  ,להבריש בשמן זית ולתבל במלח גס ,פלפל שחור גרוס ,שבבי צ`ילי .

לצלות  את הדג בתנור על תבנית מרופדת בנייר אפיה כשצד העור כלפי מטה בחום של 180 מעלות

כ25-30 דקות .

 

טחינה

להשתמש בטחינה משובחת ולערבב אותה במים קרים מאד ביחס כזה שהטחינה תישאר צמיגה .

להוסיף מיץ מלימון טרי , מלח ,פלפל שחור שום כתוש ופטרוזיליה קצוצה דק .

לערבב היטב ולתקן לפי הסמיכות הרצויה ע"י הוספת מעט מים במידת הצורך או לחילופין מעט טחינה .  


בהגשה להניח את נתח הדג  מצע טחינה ולהוסיף עוד כף טחינה על הדג 

 

לדף הרשומה

עלי אורז ממולאים בשר בתנור

 עלי אורז ממולאים בשר בתנור


עלי אורז במלית בשר טחון וירקות שבושל ברוטב סויה מתוקה וצ`ילי מתוק . זאת הפעם הראשונה שאני

משתמש בעלי האורז כאפשרות לעטיפת מלית בשר 
והתוצאה הייתה מעולה . את העלים הממולאים אפיתי

בתנור ומעטפת העלים 
התקבלה פריכה כמו שרציתי והבשר נותר עסיסי וספוג טעמים .


עלי האורז – הוראות הכנה


יש למלא מים בכלי רחב כמו תבנית אפייה על מנת לטבול בה את עלי האורז עד להתרככותם .

יש להשרות את 
הדפים אחד אחד על מנת שלא ידבקו . יש לנהוג בזהירות ולא להשרות יותר מידי דבר

שהופך את הדף 
לדביק מאד ולא נוח לעבודה . כל דף שהוצאנו מההשריה יש להניח על מגבת ולספוג את

עודפי המים . 
להניח במרכזו של הדף את המלית ולקפל את הצדדים לכיוון המרכז ואז לגלגל את הדף

קדימה על המלית 
תוך כדי הידוק . להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד של הסגירה לפי מטה .


מלית הבשר


500 גר` בשר בקר טחון – מספיק למילוי 10 דפי אורז

1 בצל קצוץ דק

צרור פטרוזיליה קצוץ

4-5 גבעולי בצל ירוק קצוץ

1/2 פלפל אדום קצוץ לקוביות

1 גזר מגורד

2-3 שיני שום טרי קצוצות דק

מעט שמן זית

2-3 כפות רוטב צ`ילי מתוק

2-3 רוטב סויה מתוקה ( סויה כהה מאד וסמיכה לעומת הדלילה שהיא מלוחה )


הכנת מלית הבשר


לטגן את הבצל במעט שמן זית , להוסיף את הגזר המגורד ,הפלפל האדום , הפטרוזיליה

והבצל הירוק .לערבב ולטגן עד התרככות הירקות . להוסיף את שיני השום ולערבב עד שמריחים

היטב את ריח השום . מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו . מוסיפים את רוטב הסויה ,רוטב הצ`ילי

ומתבלים במלח ופלפל שחור . 
ממשיכים לפורר את הבשר ומבשלים אותו תוך כדי בחישה כ10 דקות עד

שהוא סופג היטב את 
הנוזלים שבסיר . מניחים בצד כדי שהמלית תתקרר לפני המילוי .


לאחר שהמלית הצטננה יש למלא את דפי האורז לפי ההסבר בתחילת הרשומה ולהניח את

הגלילים הממולאים עם צד הסגירה כלפי מטה בתבנית שרופדה בנייר אפייה .



להבריש את הגלילים במעט שמן זית ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות כ 15-20 דקות. 

את הפטריות שבמנה צרבתי קלות במחבת עם שמן זית לאחר תיבול במלח גס ,פלפל שחור ,

שום כתוש וסויה מתוקה . 

לדף הרשומה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת