11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אין כמו עוגיות מגולגלות!

05/12/2017

אין כמוהן. בממלכת העוגיות הן מככבות.

המצרכים

2.5 כוס קמח כפרי

חצי שקית אבקת אפיה

50 גרם חמאה

1/3 כוס חד פעמית קרה - שמן חמניות/תירס

גביע שמנת חמוצה

 

ללוש היטב. להניח במקרר לשעה שעתיים.

לחלק ל-3 חלקים.

לרדד עלה, למרוח ממרח תמרים + קנמון + אגוזי מלך קצוצים

לגלגל ולחתוך לפני האפיה.

 

להניח על תבנית מכוסה בנייר אפיה ולאפות עד שמשחים.

לקרר ולאחסן.

 

בתיאבון.

חיסול מהיר בטוח!

לדף הרשומה

פשטידת עגבניות - כן יש דבר כזה.

כרגיל - המטבח הוא חדר היצירה שלי.

גם הפעם החלטתי לאלתר.

מה שיהיה - יהיה .......

 

 

חלטתי 4 עגבניות במים רותחים.

מקלפים וחותכים.

מטגנים בצל גדול, חתוך לקוביות +  כף שטוחה שום מיובש

מוסיפים קוביות העגבניות ומבשלים כ-10 דקות

בקערה רחבה מערבבים

גביע יוגורט

250 ג' גבינה לבנה 5%

2 ביצים

חצי כוס קמח מלא

רבע כוס סולת

כפית בזיליקום מיובש

מלח ופלפל לפי הטעם.

להוסיף העגבניות, בצל + שום

לערבב היטב ולהעביר לתבנית פיירקס עגולה (משומנת).

לפזר למעלה שומשום דק

לאפות עד שמשחים.

בתיאבון.

 

 

לדף הרשומה

קישואים באדנית - היתכן?

11/11/2017

 

הלא יאמן קרה שוב. אחרי החציל שגדל וגדל באדנית

הגיע תור הקישוא.

עד שלא רואים לא מאמינים. גם אני לא.

 

 

 

ככבר סיפרתי לכם על סניף הפקולטה לחקלאות אצלי באדניות.

כן גדלתי שם, ברחובות, בסמוך לפקולטה. שם היתה ילדותי המאושרת.

יתכן ומשהו באויר דבק בי. יתכן.

5 אדניות בפתח חלון הסלון, המשקיף אל הנוף ממרומי הקומה הרביעית.

כרמל - חיפה.

שמש, גשם, רוח, טל, שקיעה וזריחה.

תנאים טובים יש לאדניות שלי. נראה שהן מרוצות.

מנהג יש לי....חותכת ירקות (עגבניות, פלפל, דלורית, חציל, קשוא....) חלק נכנס לסירים או לקערת הסלט

וחלק מזערי מגיע לאדמת האדנית.

מה שיהיה........יהיה.....

לא תמיד אני זוכרת היכן ומתי, טמנתי שם אוצר.

לא פעם, לא זיהיתי את העלים החדשים ופניתי לעזרה בקבוצת הגינון האהובה עלי בפייסבוק.

כך קרה גם הפעם.

היו ניחושים שונים......הרוב טענו שזו דלעת. ידעתי שדלעת לא ביקרה במטבחי. מקסימום - דלורית.

לא היה צריך זמן רב לנחש.

בזה אחר זה צצו הפרחים הגדולים והכתומים/צהובים.

 

עלים ענקיים, שלצערי נפגעו בחלקם מהגשם והברד שירדו בעת האחרונה בשעות הלילה בחיפה.

מדי בוקר עם פתיחת התריס חייכו אלי פרחים נוספים ושימחו אותי.

ואז החל לבצבץ הקישוא הראשון.

 

הפרחים שלו הזכירו לי מיפגש בקפריסין לפני שנים ארוכות, עם בשלניות מקומיות שמילאו אותו באורז ובשר.

לא טעמתי, אבל הזיכרון צף ועלה.

ממשיכה להתענג על ההפתעה באדנית.

מחכה להמשך...לאיזו גודל עוד יגיע.......

יופיו של הטבע!!!

 

 

 

 

לדף הרשומה

עוגת 5 דקות במיקרו

02/11/2017

 

עוגה בחמש דקות אפיה במיקרו! 

 

 

 

 

המתכון -

 

ביצה מס' 1 

 

3 כפות סוכר

 

כפית וניל

 

5-6 כפיות חלב או מים

 

כוס קמח כפרי/מלא/לבן

 

חצי כפית אפיה

 

4-5 כפות שמן

 

כף ממרח תמרים

 

כפית גדושה קינמון

 

חופן צימוקים.

 

לערבב היטב.

 

להכניס לתבנית אינגלישקייק או עגולה מפיירקס.

 

להניח עם כף, נגיעות של ממרח שוקולד.

 

 

 

לאפות 5 דקות במיקרו. 

 

 

 

 

לדף הרשומה

סלט תפו"א בשינוי לא צפוי!

 

 

 

 

אני מאד אוהבת לנסות, לאלתר להפתיע אפילו את עצמי.

מנסה.......נחמד? חוזרת על כך שוב (לא הרבה)

פחות? הופך לחד פעמי.

העיקר סיפקתי את יצר הסקרנות והיצירתיות שלי.

הפעם.....במסגרת שיטוטי ברשת מצאתי מתכון שעורר את סקרנותי...

סלט תפו"א!

רק השם מעורר אצלי מיידית חיבור לאבא שלי ז"ל

הוא היה ממונה בביתנו להכין את הסלט כתוספת לגפילטא פיש.

כן אבא שלי היה יליד פולין (וילנה) והיו לו מנהגי אוכל משלו.

חיבורים "מרתקים"....

למשל פרוסת לחם מרוחה בריבה ועליה פרוסת גבינה צהובה.

למה? מי יודע????

למשל....חיבור קבוע בין דג מלוח ופרוסת תפוז...קבוע.

למה? אתם יודעים? כי כך הוא אהב.

סלט מיונז היה התחום שלו. הכין אותו הכי הכי טעים בעולם.

יש הטוענים במשפחה, שאני עושה את החיקוי הכי קרוב לשלו.

מה היה שם?

תפו"א מבושלים וחתוכים לקוביות

מלפפונים חמוצים

אפונה וגזר

ביצים קשות

שמיר (הרבה) נזכרת בטעם הנפלא, דוקא עכשיו שאסרו עלי לאכול ירוקים (אוף)

מיונז, חרדל

 

 

ומה קרה הפעם?

שיטוט ברשת גרר אותי למחוזות אחרים. אבוי......

בגידה באבא שלי? בסלט האהוב שלו?

נו טוב, זה ממש לא דומה......זה אחר. זה לא תחליף.

הסלט הנוכחי כבר עבר שינויים, תוספות ושיפוצים כדרכי.

אז מה עשיתי הפעם??

   5-6  תפו"א מבושלים  וחתוכים לקוביות

 2-3 מלפפונים ירוקים קוביות

3-4 פטריות שמפיניון

כף בצל מיובש

כפית שום מיובש וטחון

גביע שמנת/אשל/יוגורט כרצונכם

חצי כפית מלח או יותר לפי הטעם

קורט פלפל שחור

כפית גדושה חרדל.

 

 

 

 

 

 

  

מוזמנים לנסות     

לדף הרשומה
12345
קוביית קוד חופשי

Profile Visitor Map - Click to view visits
ארכיון פוסטים
נקה
קוביית רשימת הרשומות
קוביית רשימת הרשומות
קוביית קוד חופשי
free counters
קוביית קוד חופשי
em>http://tuesdaytrio.blogspot.com/" target="_blank">http://i767.photobucket.com/albums/xx311/daillyg/GDTbadge.jpg />" border="0" alt=" Tuesday Trio - Sketch & Challenge Blog "> /><>
קוביית קוד חופשי
 Tuesday Trio - Sketch & Challenge Blog
קוביית קוד חופשי

Profile Visitor Map - Click to view visits
ארכיון פוסטים
נקה
קוביית רשימת הרשומות
קוביית רשימת הרשומות
קוביית קוד חופשי
free counters
קוביית קוד חופשי
em>http://tuesdaytrio.blogspot.com/" target="_blank">http://i767.photobucket.com/albums/xx311/daillyg/GDTbadge.jpg />" border="0" alt=" Tuesday Trio - Sketch & Challenge Blog "> /><>
קוביית קוד חופשי
 Tuesday Trio - Sketch & Challenge Blog
קוביית קוד חופשי

Profile Visitor Map - Click to view visits
ארכיון פוסטים
נקה
קוביית רשימת הרשומות
קוביית רשימת הרשומות
קוביית קוד חופשי
free counters
קוביית קוד חופשי
em>http://tuesdaytrio.blogspot.com/" target="_blank">http://i767.photobucket.com/albums/xx311/daillyg/GDTbadge.jpg />" border="0" alt=" Tuesday Trio - Sketch & Challenge Blog "> /><>
קוביית קוד חופשי
 Tuesday Trio - Sketch & Challenge Blog
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל גלשי אלא אם צויין אחרת