11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגת גבינה קרה עם עוגיות וממרח קרמל לוטוס


חג שבועות הולך ומתקרב לו בצעדי ענק ואיתו כל ההכנות והתכנונים לקראת ארוחת החג!
כל שנה אני משתדלת למצוא (ולפעמים גם להמציא) מתכוני גבינה מיוחדים וחדשים שיפתיעו את נוכחי ארוחת החג.
השנה בגזרת העוגות בחרתי בעוגת גבינה קרה משודרגת עם עוגיות וממרח לוטוס....
מצאתי ברשת מספר עוגות עם עוגיות לוטוס אך עוד לא נתקלתי בעוגה בה הופיע הממרח הזה.
בבסיס העוגה ובמרכזה יש עוגיות לוטוס ובתוך תערובת הגבינה יש ממרח לוטוס מתוק וטעים בטירוף, הממרח צובע את העוגה בצבע מוקה קל שמקנה לה לדעתי מראה מקסים ומיוחד!

אני יודעת שצבעו של הממרח נראה בדיוק כמו ממרח ריבת חלב אבל הוא לא... 
הטעם שלו הוא בדיוק הטעם של עוגיות הקרמל הטעימות הללו!
במידה ולא הצלחתם למצוא אותו אפשר פשוט לרסק את עוגיות הלוטוס ולהוסיף אותן לתערובת הגבינות.... (כפי שעשיתי במתכון עוגת הגבינה ועוגיות אוריאו)

מרכיבים:
גבינה לבנה-3%-9%- 500 גרם. (אני השתמשתי ב-5%)
225 גרם (מיכל) גבינת שמנת 30%-אני השתמשתי בנפוליאון
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל-לא חובה
2 כפות תמצית וניל-לא חובה
חבילת עוגיות לוטוס-סה"כ 50 עוגיות
ממרח עוגיות לוטוס- (ניתן למצוא בחנויות בישול ואפייה מתמחות-אני מצאתי את הממרח בספייסס בביל"ו סנטר)לא חובה
100 גרם חמאה מומסת
לקישוט-פרליני שוקולד לבן-לא חובה
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

אופן הכנה:
-מכניסים למעבד מזון עם להב מתכת חצי חבילה של עוגיות לוטוס עם בחמאה המומסת ומרסקים את העוגיות. (למי שאין מעבד מזון אפשר לרסק את העוגיות ביד-או להוציא עצבים בעזרת מערוך ולאחר הריסוק להוסיף את החמאה המומסת)
   
-מרפדים תבנית עגולה עם נייר אפייה משומן (אני ריססתי עם ספריי שמן) ומהדקים את העוגיות המרוסקות לתבנית.
-מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את התחתית כ-10-15 דקות. (לאחר האפייה אני אוהבת לקחת מזלג- לפרק את התערובת שהתקשתה ולהדק אותה שוב לעוגה- כך אני מבטיחה שבקירור של העוגה התחתית לא תהיה נוקשה ולא אצליח לחתוך אותה-אתם לא חייבים לעשות את זה אבל אני ממליצה)

-מכינים את תערובת הגבינה-מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וניל, תמצית וניל, סוכר והאינסטנט פודינג עד שמתקבלת קצפת יפה וחזקה. 

-מקפלים את הגבינות פנימה עד שמתקבלת תערובת לבנה וחלקה.

-מוסיפים 2-3 כפות ממרח עוגיות הלוטוס ומערבבים מספר שניות נוספות. (מזכירה לכם שלא מדובר בריבת חלב על אף הצבע הזהה)

-מורחים מחצית מתערובת הגבינות על תחתית העוגיות ומיישרים את הקרם.

-מסדרים מספר עוגיות לוטוס על תערובת הגבינה

-מורחים את יתר התערובות על שכבת העוגיות ומיישרים את הקרם.

-מכניסים את העוגה לקירור ל-4 שעות לפחות, אני גם אוהבת להקפיא אותה לפחות שעה לפני ההגשה-זה מקל מאוד על החיתוך....
-לוקחים את שאריות הממרח שנותרו ומזלפים אותו על העוגה מוסיפים את הפרלינים הלבנים לקישוט.
-שומרים בקירור.
 

 

 
לפני שאני מסיימת רציתי לספר לכם שמאוד התרגשתי לגלות שקרן בן עזר המקסימה קראה את הפוסט של העוגיות פרמזן וצ'דר עם צנוברים ודלעת והכינה אותן עם קשקבל (במקום צ'דר) ובלי הפפריקה.:P
היא אפילו שלחה לי עם התוצאה היפיפיה...

אתם מוזמנים לשלוח אלי תמונות של מתכונים שניסיתם מהבלוג...
אני חייבת לציין שזה ממש מרגש ומשמח!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

50 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת