לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:


בשנת 2002 השיקה מיקרוסופט טכנולוגיה חדשה, NET. היה חוסר במקום בו ניתן לשאול שאלות בנושא NET. בארץ, ולכן הוחלט לפתוח את פורום זה. 

פורום NET. (שנחשב כיום לפורום המוביל בארץ) הוא המקום בו יכולים מפתחים לשאול שאלות ולנהל דיונים בנושאים שונים.  לפני ששואלים בפעם הראשונה, יש לקרוא את תקנון הפורום.

 



 

 

גרסת web service ב asp.net mvc
30/10/14 17:51
23צפיות
שלום רב!
 
אני אמור לכתוב פרוייקט asp.net mvc, ולשלב בו web sevice.
 
לפי איך שהבנתי יש מספר גירסאות של web service:   
WSDL, SOAP, UDDI, RDF
באיזה גירסה asp.net mvc תומך?
סלט ירקות זה מאד בריא
30/10/14 19:25
24צפיות
אבל אתה חייב לקרוא קצת על הנושא. המונחים שהזכרת אינם גרסאות של ווב סרביס.
התשובה הכי קצרה שאני יכול לתת: תומך בכולם.
כתוב את הסרביס לפי מה שאתה צריך, ותרשה לי להוסיף לך עוד ירק לסלט: web api . ממש בריא, וגם טעים.
קרא על הנושא. wcf וסרביסים בכלל זה נושא רחב מאד ואין מנוס מללמוד אותו אם הפרויקט דורש. אי אפשר לכסות את זה בפורום.
 
שאלת המשך..
30/10/14 19:57
25צפיות
למה שמישהוא ירצה להיכנס למיטה של WCF/SOAP וכו' אחרי שיש משהוא כזה טעים כמו WEB API ?
שאלה נכונה,
30/10/14 20:33
30צפיות
ואני לא בטוח שאני יודע את התשובה. כעובדה, יותר ויותר פרויקטים עוברים ל webapi במקום WCF .
אבל כידוע, WCF הוא מוצר מאד רחב, ויכול לעשות דברים רבים ש webapi לא יכול, כי פשוט לא תוכנן אליהם.
לדוגמה, לעבוד על פרוטוקולים אחרים שאינם http , כדוגמת tcp . הם מהירים הרבה יותר, ואם אתה לא צריך לחצות את האינטרנט בדרכך לשרת, (כל מיני דברים תוך ארגוניים למשל), הם יתנו ביצועים טובים בהרבה).
ישנם הבדלים נוספים, שחשובים בסביבות אחרות. פרוטוקול soap לא סתם מסובך, הוא כולל הרבה פיצ'רים ש webapi לא, כמו שמירת סשן. שוב, יש מקומות שמשתמשים בזה וזה חשוב, יש מקומות שלא.
לכן, לסיכום: הכל תלוי בצרכים. wcf לגמרי לא מת, אבל webapi בהחלט cool .
 
WCF הוא, לפחות מהניסיון שלי, יותר קל לתפעול
31/10/14 03:48
13צפיות
בין אם זה בהעברת הנתונים או בהשתלבות לתוך תהליך העברת הנתונים. web api זה יותר לדברים ברמה יותר low level ויש לו קפריזות לפעמים שניתן לפתור אבל יותר קשה מאשר WCF (לדוגמה, אם אחד הצדדים לא מוגדר נכון, אתה פשוט לא תקבל את הנתונים בצד השני ואין לך trace כמו ב WCF שיגיד לך מה נכשל או לא מוגדר תקין)
º
כי לא כולנו עובדים מעל HTTP.
31/10/14 05:09
6צפיות
הפרויקט שקיבלתי זה בעצם ריאיון קבלה
30/10/14 21:09
31צפיות
יש לי ריאיון קבלה בחברת הייטק עוד מספר ימים, כאשר קיבלתי מהם במייל תיאור של החלק המעשי במבחן, שבו אני יצטרך לכתוב פרוייקט קטן מול מחשב.
זה התיאור שקיבלתי:

מעשי - 
יצירת מערכת לפי אפיון
כתיבה ב ASP.NET  או MVC
שימוש ב WEB SERVICE
שימוש ב STORED PROCEDURES
פניה דרך AJAX
 
האם בWEB SERVICE הם מתכוונים לWCF?
 
נשמע לי קצת מקיף מדי למבחן קבלה
30/10/14 22:54
20צפיות
אבל במקרה שלך הייתי אומר ישר שאין לי ניסיון בשימוש ב web services , ושואל אם הם מוכנים לקבל את הפרויקט בלי זה,
עם גישה ישירה ל DB . יכולים להגיד כן או לא.
הסרביס בהחלט יכול להכתב מקומית, בלי פרויקט wcf .
אגב, קח כמה טוטוריאלס ברשת, כתוב איזה סרביס פשוט, תן לו רפרנס בפרויקט שלך, ותלמד להשתמש בזה. לא סוף העולם.
זה צריך להיות פרויקט נפרד בתוך הסולושן, ובו אתה "חושף" את הסרביס לעולם. מפרויקט הווב אתה "צורך" את הסרביס, ומקבל ממנו דברים. למשל גישה לנתונים, או ביצוע פעולה כלשהי.
למה בכלל צריך web service?
31/10/14 00:18
26צפיות
סליחה על הבורות. מה לא מספיק בשליחת request וקבלת response כפי שעושים למשל בAJAX?
לשאלה שלך יש בדיוק 3 תשובות:
31/10/14 07:32
31צפיות
1. לא צריך.
 
2. גם לשירות-רשת שולחים בקשה ומקבלים תגובה. רק שאין צורך לשלוח את התשובה בפורמט HTML כיוון שבהכללה הלקוח אינו דפדפן (או ליתר דיוק - התגובה אינה מיועדת, כשלעצמה, להצגה לעין אנושית).
 
3. זה ממש כמו משקפיים. כשתצטרך תדע, ועד אז אין מה לחשוב על זה יותר מדי.
אהבתי את עניין המשקפיים
31/10/14 16:06
15צפיות
אם כי בעבודה שלנו צריך כל הזמן לפקוח עיניים לדברים חדשים, כי אם אתה לא יודע על קיומם, לא תוכל לדעת שיש פתרון לבעיה שלך. מצד שני אתה לא יכול לבלות את כל חייך בלימודים, צריך גם לעשות משהו. לכן זה איזון די עדין. יש הרבה תחומים שבהם אני מסתפק בידע כללי, וכשיבוא הצורך - נתעמק ונלמד את הפרטים.
לדעתי, מפתח דוט נט ששואל למה צריך בכלל ווב סרביס, זה מראה שחסר לו ידע. זה לא אסון, ולא צריך לפסול אותו על זה, אבל בהחלט חסר לו ידע.
תשתמש ב-JSON זה הכי פשוט וגם במקרה הכי טרנדי
31/10/14 14:37
14צפיות
סתם, זה לא במקרה, JSON משמעו JavaScript Object Notation שזה אומר בעברית שהנתונים שאתה מחזיר נראים בדיוק כמו שנראים בג'אווה-סקריפט התחביר של האובייקטים שלו, מה שאומר שמאד קל להמיר את הטקסט שאתה מחזיר לאובייקטים של ג'אווה-סקריפט, ואז גם מאד קל להשתמש בהם.
 
אם אתה צריך להשתמש מתוך דוט-נט בנתונים שמוחזרים בפורמט JSON אז יש את הספריה של ג'יימס ניוטון קינג, שמאפשרת לעשות הרבה מאד דברים עם JSON, ואם אתה עובד בקליינט עם JQUERY אז עושים פשוט דולר נקודה ג'ייסון, וזה עובד, רק שבמקום טקסט בדולר-גט, אתה מקבל כבר אובייקט מוכן, וזה הרבה יותר מגניב
 
וכמובן הכי חשוב, MVC תומך בעניין גם כן בצורה קלה ופשוטה, אם יש לך אובייקט שמחזיק בקוד סי-שארפ את מבנה הנתונים שאתה מחזיר לקליינט, אז פשוט עושים במתודה של הקונטרולר
return Json(myData);
וזה עובד (כמובן אחרי שנתקעים עם זה קצת ומבינים שצריך להוסיף allow-get גם בקליינט וגם בסרבר)
 
שבת שלום,
זיו
עזרה לחזור לעניינים
29/10/14 17:55
38צפיות
למדתי בעברי הנדסאי תוכנה ( לפניי 14 שנה)
לא מצאתי בזמנו עבודה ועבדתי עד היום בתחום אחר במחשבים ללא נגיעה בקוד
יש לי קודים ישנים שכתבתי בעבר ב c ו c++ ואני צריך קומפיילר
משום מה קבציי ה exe המקומפלים שבזמנו עשיתי (שרצו בחלון DOS מלא) לא נפתחים ב windows 8 וכתוב תוכנית לא תואמת
ידוע לי שקל למצוא באינטרנט אבל אני מחפש המלצה
כמו כן קומפיילר מומלץ ל pthton
תודה
 
º
Python = pthton
29/10/14 17:57
11צפיות
נסה בפורום שפות תוכנה
29/10/14 21:51
30צפיות
אנחנו מבינים רק בדוט נט, וגם זה בקושי.
 
לגבי פייתון, ראה כאן:
 
 
º
תודה
30/10/14 06:22
6צפיות
סימולציה של ctrl c בC#
29/10/14 09:20
52צפיות
אני מוסר היום פרוייקט ללקוח שחלקו בדוט נט, אך עדיין נותר לי איזה באג:
בCMD רץ איזה תהליך שמחכה ללחיצה על ctrl c. אני צריך לכתוב בc# קוד ש"ישכנע" את הcmd שלחצו על הקונטרול C.
 
למעשה יש פונקציה סטטית פשוטה של מחלקת System.Windows.Forms.SendKeys בשם SendWait
והשימוש שלה הוא  ;("SendKeys.SendWait("^C
 
הבעיה שהVS מסרב להכיר במחלקה הזאת. (למעשה הוא אפילו סירב להכיר בSystem.Windows.Forms, אם כי את זה הצלחתי להוסיף דרך add references)
 
יש לכם פיתרון?
 
 
מה זה מסרב להכיר ??
29/10/14 10:23
41צפיות
תבדוק הרשאות לתיקיות שים EVERYONE FULL CONTROL
יכול ליות שהוא מכיר וכשהוא בא לעדכן משו  - יש שגיאת FILESYSTEM.
try those
29/10/14 12:50
53צפיות
 
פתרון מהיר שראיתי
|הקוד|
p.StandardInput.Close()
 
|סקוד|
 
SendKey לא יעזור לך באפליקציה שקומפלה ל-console app
29/10/14 16:25
38צפיות
אלא אם תטרח לפתוח message pump ולהאזין לו (זה אפשרי, אך מיותר).
התשובה השנייה שקושרה מעלי מ-SO נכונה *למעשה*, אבל שגויה *בעקרון* כיוון ש:
1. שליחת CTRL+C *אינה* שקולה לסגירת stdin. אילו פעולות שונות שיכולות במקרים רבים להביא לתוצאה זהה.
2. מהיכן ההנחה הסמויה שהתהליך הזה שוגר מתוך הקוד שלך ע"י System.Diagnosrics.Process? גם אם כן, מהיכן ההנחה ש-IO redirection מהווה אופציה?
 
נסה לעבוד עם InputSimulator. גוגל יעזור לך.
º
איזה מעופף אני בכלל לא שמתי לב שהוא דיבר על קונסול
30/10/14 07:28
15צפיות
הצפנת נתוני משתמשים
29/10/14 09:20
37צפיות
רוצה לתכנת תוכנה שמנהלת משתמשים. משתמשת בסביבת פיתוח visual studio. ו sql server
אילו פעולות צריך לעשות על מנת שלא יוכלו לפרוץ לנתוני המשתמשים.
תודה
 
לא ברור
29/10/14 10:24
27צפיות
אתה רוצה להצפין נתונים
או
אבטחה שרק מורשים יוכלו לגשת ל DB ?
אני רוצה להוסיףמשתמשים לDB
29/10/14 10:31
27צפיות
אבל שלא יהיה מצב שמישהו יכול באיזושהי דרך להגיע לנתונים האלה. בצד של הלקוח אני מאפשרת להרשם לאתר ואז מעבירה את הנתונים לשרת ורוצה לשמור בDB. השאלה מהי הדרך הכי טובה לאבטח את הנתונים משלב העברת הנתונים מהלקוח עד שמירתם בDB?
>
29/10/14 10:38
23צפיות
מהלקוח עד לשרת את צריכה לעבוד ב SSL
אין דרך אחרת
כך שמאזין לא יוכל לפענח.
מהשרת ל DB זה כבר CONNECTION STRING ENCRYPTION עם הרשאות לפי  -  DB / NTFS / ACTIVEDIRECTORY
 
 
 
איך צד לקוח מתממשק לSSL?
29/10/14 10:48
20צפיות
אתה יכול לפרט קצת יותר לגבי אבטחה מהשרת לDB? לא ברור לי איפה אני צריכה להגדיר את ההרשאות?
והאם שאני אגש לDB אני אראה נתונים או ג'בריש?
המונח הנכון הוא אבטחה, הצפנה זה רק חלק מהעניין
29/10/14 11:06
32צפיות
אבטחה והצפנה הם דברים שונים לגמרי, למרות שחלק מהאבטחה מתבצע באמצעות הצפנה של נתונים (בעיקר התקשורת)
 
לדוגמה - על מנת שלא יוכלו לפרוץ למערכת, צריך למשל לסגור פורטים בלתי-רלוונטיים בשרת שפתוח אל האינטרנט
לדוגמה - שמים את שרת האפליקציה על מכונה נפרדת מהמכונה שעליה נמצא בסיס הנתונים
לדוגמה - מייצרים משתמש נפרד לאפליקציה בבסיס הנתונים ולא משתמשים בשביל גישה לנתונים במשתמש sa/root, וגם דואגים לסיסמה מורכבת למשתמש הזה, וגם דואגים לא לספר לאף אחד איפה הסיסמה הזו נמצאת ו\או מהי
 
כמו שכתבו לך צריך גם לעשות את התקשורת בפרוטוקול מאובטח (SSL - קרא מעט על הכנת סרטיפיקט, את השאר הסרבר עושה כבר בשבילך כמעט את הכל) אבל פרוטוקול תקשורת מאובטח הוא סתם כסת"ח בלתי יעיל אם פורט 1433 פתוח על השרת שפונה לאינטרנט, ובסיס הנתונים יושב עליו, והסיסמה של המשתמש sa/root בבסיס הנתונים היא 123456. במקרה שכזה גם אם כל הנתונים בבסיס הנתונים מוצפנים, עדיין אפשר יהיה להוריד אותם, ובעזרת כח-חישוב גדול לפענח אותם
 
דבר נוסף לגבי נתונים שבכל זאת רוצים להצפין, ישנן שיטות שניתן להגדיר להן רמת-קושי לפיענוח (כמו למשל bcrypt) ואז זה הופך לקשה מאד את הפיענוח, אבל צריך לקחת גם בחשבון שזה זמן עיבוד גם למי שיודע את הסיסמה הנכונה, ואם צריך לבצע חיפוש על טבלה עם מיליון רשומות שחצי מהעמודות מוצפנות בהן, אז כדי לדעת אם רשומה מתאימה לחיפוש צריך לפענח בה כל שדה בנפרד, וזה יכול לקחת הרבה מאד זמן לבצע את זה, כי על עמודות מוצפנות גם אין מה לשים אינדקסים.
 
זה בגדול ההבדל בין הצפנה לאבטחה. הרעיון המרכזי הוא שאם יש לך אתר מאובטח כמו שצריך (יש לזה גם תקנים ולמרות שהם מעייפים ומייגעים שווה לקרוא אותם מפעם לפעם ולהפנים לפחות חלק ממה שכתוב שם) אז מלבד התקשורת החוצה לא ממש חייבים להצפין שום דבר אחר.
העניין הוא לסגור את כל הפינות שבהן יש פרצות-אבטחה - פורטים פתוחים, סיסמאות קלות, וכן הלאה. יש אנשים שזה התפקיד שלהם ואם זו דרישה חשובה במיוחד, זול מאד לקחת מומחה אבטחה כזה ולקבל ממנו ייעוץ. יש גם תוכנות שמבצעות לדברים הבסיסיים בדיקות ראשוניות לתת לך חיווי עד כמה המערכת שלך פריצה.
 
בברכה,
זיו
תודה על התשובה המפורטת
29/10/14 11:28
20צפיות
אני מנסה להבין איך זה מתוכנת. בצד לקוח יש לי טופס של נתונים שאני מעבירה לשרת באמצעות form.submit. האם יכולה להיות כאן פירצה ואיפה, אם אני אוסיף אבטחה איך זה יגיע לשרת, האם כל מי שיש לו גישה לקוד (גם מישהו שלא אמור לגשת אליו) יוכל לקרוא את הנתונים?
שתי תשובות, ארוכה וקצרה
29/10/14 15:55
19צפיות
אם אתה מעוניין לקרוא באריכות:
מדריך של איגוד האינטרנט שאני מעט מעט שותף בכתיבתו:
 
בקצרה: SSL, לשמור בDB סיסמאות כHASH ולהוסיף להם "מלח"
Source Control multiple environments?
26/10/14 15:04
53צפיות
אני וחבר בונים אפליקציה ANDORID ב ECLIPSE ואני בצד שרת ה VS.
 
האם יש ( אני בטוח שיש) source control  שיעבוד ( באינטגרציה עם ה IDE) גם עם VS וגם עם ECLIPSE ?
העדפה לחינם
º
במילה אחת: svn!
26/10/14 19:36
18צפיות
הכי פשוט ולכן הכי טוב
29/10/14 11:17
20צפיות
עבדתי בשנים האחרונות עם TeamSystem/Perforce/Mercurial/ClearCase/Git ואני מוכרח לומר שאף אחת מהן על שלל תחכומיה ופיצ'רייה לא הוסיפה דבר משמעותי ליכולות שלי לנהל את הקוד שלי בצורה יעילה, ומצד שני כמובן הוסיפו סרבול רב וקשיים אינספור
 
היה לי פעם שרת SVN משלי, הייתי מוסיף עליו פרוייקטים, מוסיף ומסיר משתמשים וקבוצות-מתמשים, עושה לייבלים ובודק השוואה בין גרסאות שונות של דברים, והכל בפשטות ובקלות ובחינם, ומלבד פרוייקטים של 30 מתכנתים שיש לו 4 גרסאות release רשמיות ולכל אחת מהן 4-6 סרביס-פאק וכמובן גם הוטפיקסים, אין שום צורך לפרוייקטים של 1-4 אנשים לשום דבר מלבד הבסיסי ביותר
 
בברכה,
זיו
אני מצרף הוראות התקנה לשרת hg
31/10/14 07:43
8צפיות
hg serve
סיימת
התקנה עושים פעם אחת, אנחנו דיברנו על העבודה השוטפת
31/10/14 09:24
6צפיות
מול מערכת ניהול התצורה
 
ואני מוכרח להודות ש-HG הוא אחד היותר קלים, ועדיין SVN היה הכי פשוט קל וזריז ממה שאני הכרתי
 
שבת שלום,
זיו
With no doubt - hg
27/10/14 05:20
52צפיות
 
As both TortoiseHg and VisualHg are now in *very good and stable state*, and Eclipse should have a stable plugin (which I did not try), this is a no brainer.
 
Though I'm not sure why you need any IDE-to-SCM integration at all. This is in fact only useful when renaming files - not a super common operation.
º
27/10/14 09:21
5צפיות
º
git
27/10/14 10:02
13צפיות
רישיון לשימוש ב-VS2013 לשימוש פרטי ועסקי.
28/10/14 13:50
29צפיות
שלום לכולם!!!
בניתי תוכנה ב-VS2013 ל-winForms ועכשיו אני רוצה להתחיל להפיץ אותה (בחינם) איזה גרסה של VS2013 מאפשרת לי לעשות את זה?
כרגע יש לי גישה ל-vs 2013 express ולגרסה של School Agreement.
האם אחד מהם מתאים לי כדי שאוכל להפיץ את מה שבניתי או שאני צריך לקנות גרסה אחרת?
כל גרסה מתאימה להפצה, הן בחינם והן בתשלום.
28/10/14 14:34
41צפיות
אם הגרסה שיש לך מספיקה לך מבחינה טכנית, אתה יכול להשאר איתה ולהשתמש בה לכל צורך, מסחרי או פרטי.
ההגבלה של הגרסאות השונות היא על פיצ'רים, לא על מה מותר או אסור לך לעשות עם התוכנה שכתבת.
 
סתם שאלה, אז מה מונע ממשתמש לעבוד עם גרסה מתקדמת ולהדר עם גר
28/10/14 21:22
28צפיות
דבר ראשון תודה על התשובה וממש שמחתי לקרוא אותה
סתם שאלה, אז מה מונע ממשתמש לעבוד עם גרסה מתקדמת ולהדר עם גרסה אחרת???
כלומר להוריד בצורה פירטית גרסה מתקדמת ואז כדי להפיץ להדר עם גרסה חינמית כמו Express.
יותר מזה: מה מונע ממשתמש לעבוד עם גרסה מתקדמת,
29/10/14 04:05
38צפיות
שהוריד/קיבל/העתיק ממקום העבודה, ואפילו לא לטרוח להחזיק גרסה חינמית? כלום. אף אחד לא ממש בודק אותך בעניין הזה.
חברות נוהגות לקנות את כלי התוכנה כדי להיות בסדר ולקבל תמיכה (נגיד). לאט לאט תבין את המודל העסקי של מיקרוסופט ותבין מאיפה בא הכסף. ממש לא מויזואל סטודיו.
משתמש ביתי ממילא לא היה קונה VS ב 500 דולר, לכן אם הוא מעתיק זה לא נזק ממשי למיקרוסופט. להיפך, הם רוצים שישתמש, אולי פעם יעבוד בחברה עשירה ויקנה.
אם זאת צריך להגיד שלאט לאט הם מהדקים את עניבת החנק: vs2013 כבר דורש רישום ולוג אין. כלומר, גם כל כניסה שלך ושימוש בתוכנה נרשמים אי שם במרתפי מיקרוסופט. שימשיכו ככה והם בדרך לאבדון.
אגב, קניתי השבוע את תוכנת webstorm . אדיטור ל JS . בכיף שילמתי 99 דולר, כי מגיע להם תשלום על מוצר טוב כל כך.
לגבי VS אני משתמש בעותק של העבודה, וישן די טוב בלילה.
º
webstorm אחד ה-ide הטובים בעולם.
29/10/14 07:07
15צפיות
מצטרף - webstorm סביבה נהדרת אני עובד איתה ונהנה מאד
29/10/14 11:11
20צפיות
ואני בתור מתכנת עצמאי (ולא חברה) שילמתי עבור העותק שלי רק 60 דולר
 
לא מהיר או רב-אפשרויות כמו ויז'ואל סטודיו, אבל בהחלט כלי נוח מאד וכייפי, בעיקר למי שעובד עם node.js
הצגת רק 5 דפים לדפדוף
28/10/14 21:29
36צפיות
יש לי רשימה של מספרים (לדוגמא עד 30) שהם משמשים כדפים במערכת
אני רוצה להציג  רק 5 עם נקודות
 
לדוגמא אם נמצאים בעמוד 7 אני רוצה להציג
...,5,6,7,8,9...
אין לי ספק שהקוד הזה כבר קיים, רק לא הצלחתי למקד את מילות החיפוש למציאת קוד.
אשמח לקבל קישור לקוד נחמד בנושא הזה במידה ואי מי נתקל.
 
תודה
 
איזו סביבה?
29/10/14 08:27
24צפיות
נניח וזה בRazor
זה, בתוספת השינויים הרלוונטיים אליך יעשה את העבודה:
 for(int i=Math.max(0,Model.current-3);i<Model.current;i++){
<a href="?Page=@i">@i</a>
}
@Model.current
for(int i=Model.current+1;i<Math.min(Model.current+3,Model.last);i++){
<a href="?Page=@i">@i</a>
}
 
º
איפה הכי מומלץ למתכנתים לפתוח בלוג?
28/10/14 21:13
26צפיות
באינטרנט.
28/10/14 21:18
34צפיות
הכל עכשיו באינטרנט, ככה שמעתי.
º
כן, לכולם כבר יש בלוג באינטרנט, אני רוצה לפתוח בבית אולי...
28/10/14 21:42
14צפיות
º
29/10/14 06:55
8צפיות
º
אני מרוצה מהבלוגר של גוגל
29/10/14 10:27
15צפיות
º
איפה הכי מומלץ למתכנתים לפתוח בלוג?
28/10/14 21:07
19צפיות
mvc + angular open source
26/10/14 06:41
42צפיות
מחפשת קוד פתוח לפרוייקט טוב מושתת על MVC ומשתמש בהרבה יכולות של אנגולר
 
אם מישהו מכיר ויכול לשתף אשמח
 
 
שבוע טוב
 
SPA או MIXED?
26/10/14 08:38
44צפיות
בכל אופן את יכולה למצוא המון פרויקטים לדוגמא אצל JOHN PAPA.
 
תתחברי אליו לgithub שם תוכלי לראות את הכל.
יצא היום קורס חדש ב pluralsight על זה.
27/10/14 16:18
32צפיות
לי אין זמן לצפות בו, כי אני עסוק בלריב עם odata והגריד של kendo , אבל אולי כדאי להציץ ולראות אם זה עושה סדר בבלגן.
ההתרשמות שלי היא שההצמדות שלנו ל mvc של מיקרוסופט היא קצת מיותרת בפרויקטי אנגולר / ספא, וזה רק כי אנחנו רגילים
וקשה לנו להתנתק מההרגלים הישנים. אבל נכון שאין לי עדיין נוסחה מנצחת תחליפית.
תקנו אותי אם אני טועה אבל
27/10/14 17:21
30צפיות
פיתוח אתר באנגולר זה לא קצת ביזבון זמן מבחינת SEO ?
בזבוז זמן זו לא הגדרה טובה
27/10/14 17:24
50צפיות
נכון שיש בעיית SEO עם אנגולר, ויש פתרונות ואני לא מומחה להם, אני עובד באפליקציות ארגוניות ולא "אתרים",
אנגולר זה עולם שלם, ויש לו יתרונות עצומים. אם אתה צריך SEO, ולא מצאת פתרון לבעיה, אני מסכים שלא כדאי להשתמש בו.
 
לדעתי -
27/10/14 17:48
32צפיות
ואני לא מוגדרת כמומחית בנושא
 
בסופו של דבר זו עבודה כפולה אם מעוניינים בSEO
 
אבל האתר הרציני היחיד שבניתי על הפלטפורמה היא מערכת מקומית ולא הייתה דרישה לSEO
אך בהחלט נראה לי שבסופו של דבר חווית המשתמש גובה את חלקה בפיתוח נוסף.
אם כי צד השרת הוא אותו הדבר ומבוסס על אותם הAPI, אך צד הקליינט לדעתי מוכפל.
 
אשמח לשמוע דעה של מי שהתנסה לעומק
אין שום בעיה עם seo
28/10/14 20:56
26צפיות
יש פתרונות מהקופסא,  אם זה לא מספיק, אז... אפשר להשתמש עם מומחה seo ואז אין בעיה בכלל.
זה תשובה שאפשר לתת על כל שאלה
29/10/14 12:38
17צפיות
יש פתרונות.
ואם זה לא עוזר יש מומחה ואז בכלל אין בעיה.
 
אם אתה יודע אנגולה אוכל לתת הכוונה מדוייקת
29/10/14 20:45
10צפיות
 
 
TGG - עזרה טכנולוגית לעמותות וארגונים חברתיים
הודעה זו מכילה תמונות
28/10/14 20:33
19צפיות
The Good Geeks
ממליץ להכיר אותם!
מדובר על חבר'ה שרוצים לעזור לעמותות / ארגונים חברתיים ע"י מתן פתרון טכנולוגי ברוח ההייטק. 
אם אתם מכירים אנשי הייטק שיעניין אותם להתנדב או עמותות / ארגונים אשר ישמחו לקבל עזרה, שלחו גם להם את הקישור.
http://www.thegoodgeeks.org/
 
מכירים את זה ?
28/10/14 10:04
65צפיות
קורס מובייל ( IOS AND ANROID) - פרוייקט גמר
צריך להתחיל לעשות פרוייקט גמר
אני כמובן ממש לא מעניין אותי הקורס ויותר חושב בקטע של לעשות משהו גדול
כמובן 2 חברים חדשים מהקורס התלהבו מהרעיון , פגישות  , תיכנונים ( אני היחידי עם ניסיון מביניהם) , וממש התלהבו !!!
אחד עזב את העבודה נטו בשביל הלימודים האלה והוא רצה להצטרף אז בכיף. 
הרעיון באמת גדול וממש טוב
קושי  ( לא אלגוריתמים וכו) - פשוט מורכבת.בערך 90%
 
לפני שבוע קיבלתי מייל מאחד מהם שהוא רוצה לצאת כי הוא רוצה להיות יותר עם הילד שלו
 
ואתמול קיבלתי מהשותף השני ( שעזב את העבודה) שהוא עזב את זה ללימודים ולא לשם להשקיע בסטרטאפ
 
אני לא מבקר אף אחד
אבל ההרגשה הזו שאתה מתחיל לאמן אמון באנשים....
(הכי מצחיק שבכל מקרה צריכים להגיש פרוייקט) ואנחנו שלושה - ויש לי ידע ברוך השם ב SERVER+DB+CLIENT שאמרתי להם - אתם לא צריכים לדאוג לזה. אני תופר את זה.
 
עדיין .... סתם עצוב.   
 
 
 
 
טוב שאתה מגלה את הרצינות שלהם כבר בהתחלה.
28/10/14 13:59
33צפיות
אבל צודק זה ממש מבאס. 
common output directory, מתי כן מתי לא ?
28/10/14 12:11
23צפיות
תיקית output משותפת לכל הפרוייקטים ,כאשר ה-copty local = false. 
לפי מה שקראתי זה יכול הלגרום לה-build  להיות יותר מהיר מאחר ואין העתקות של DLL-ים.

אשמח לשמוע מהניסיון שלכם מה היתרונות\חסרונות של זה ? מתי נכון להשתמש בשיטה הזו ומתי לא?

 
º
תמיד.
29/10/14 06:54
2צפיות
|שף| סידרנו לך 1,000 ש"ח לשופינג
27/10/14 13:09
11צפיות
|!| ככה פשוט...


תשתפו אותנו בטיפ שלכם לחיים קלים במטבח ואולי תזכו ב - 1,000 ש"ח לקניית דברים טובים למטבח


http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...


שמישהו יסביר לי מה זה ה WEB API הזה, מה אתם חושבים עליו?
27/10/14 08:24
49צפיות
סתם לידע כללי כדאי להשקיע בזה , האם אפשר בלי זה , כמה זה יותר נוח , האם זה יחזיק הרבה זמן
 
פשוט קצת מפחיד הדברים החדשים כי הרבה דברים נופלים היום
מממ ->
27/10/14 09:11
54צפיות
בכללי זה שירותי HTTP.
 
הרעיון בכללי כמו CONTROLLER של MVC פשוט כאן הוא  מחזיר RESPONSES של DATA
בד"כ ומומלץ REST.
 
הוא יכול להיות SELFHOST - בד"כ על IIS אולם גם על CONSOLE.
 
הוא מתלבש על מנגנון ה AUTHENTICATION הקיים באפליקציה שלך
כלומר אם מוגדר אצלך WIN AUTHENTICATION - הוא ישתמש בזה אוטומטית
 
גם  יש לו PIPELINE של MESSAGEHANDLERS
גם לו יש ACTION FILTERS
+ EXCEPTION FILTERS
+AUTHORIZZATION FILTERS
+ MODEL BINDING וכו
+ CONTENT NEGOTIOATION
 
 
 
מנגנון ה ROUTING שלו קצת שונה מ MVC
ה קונבנציה ב WEBAPOI זה לא לציין את ה ACTION
ה ACTION יבחר על ידי :
 
1 - בחירת ROUTE מתאים ( AS IS)
2 - הסתכלות על קונבציית PREFIX של HTTP METHOD
3 - התקמת פרמטרים
 
שים לב שאין כאן ACTION NAME ( למרות שאפשר)
 
ה MESSGAEHANDLERS הם בשביל דברים מוקדמים להתעסקות ב PIPELINE
 
אז למה לא GLOBALASAX   / HTTP MODULEאתה אומר ?
 
תקרא פה
 
הכל עטוף מאד יפה .
 
ב גרסא 2  - הוסיפו גם ROUTING ATTRIBUTE ועוד דברים עם IDENTITIY
 
תמיד אפשר בלי WEB API
צור HANDLER ותחזיר משם הכל ידני.
 
אבל שוב , הכל מוכן , וזה הכיוון ש MS הולכת אליו. ( הכל ASYNC גם)
 
גם תקרא פה
 
 
 
 
 
 
 
 
organic, קידום אתרים

קידום אורגני בגוגל

בקידום אתרים אין מקום לבינוניות! לפרטים נוספים כנס>>>

קידום אתרים בגוגל

רוצה לקדם את האתר שלך?

כל הידע והחדשנות במקום אחד! היכנס לפרטים נוספים >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה