בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:


בשנת 2002 השיקה מיקרוסופט טכנולוגיה חדשה, NET. היה חוסר במקום בו ניתן לשאול שאלות בנושא NET. בארץ, ולכן הוחלט לפתוח את פורום זה. 

פורום NET. (שנחשב כיום לפורום המוביל בארץ) הוא המקום בו יכולים מפתחים לשאול שאלות ולנהל דיונים בנושאים שונים.  לפני ששואלים בפעם הראשונה, יש לקרוא את תקנון הפורום.

 



 

 

פתיחת חלון בMVVM
23/04/14 10:30
36צפיות
איך לפתוח חלון חדש בMVVM? הרי הViewModel איננו מכיר את הView?

קראתי הרבה מאמרים ומדריכים. חלקם הגדול [למשל: הפריימוורק WAF], מתפשר על טהרת הקוד, וכולל בViewModel הפניה לView, או לכל הפחות לאינטרפייס IView כלשהוא.

חפשתי עוד, עד שמצאתי את המאמר הזה שמשתמש בסרוויסים:
http://www.codeproject.com/Articles/36745/Showing-...

מאז, עברו כמה שנים.
האם הפרקטיקה נשארה זהה?

תודה רבה
שיטה מתוצרת בית שאני משתמש בה
23/04/14 15:13
31צפיות
אכן יש מחסור בפונקציונליות הזו בצורה סטנדרטית, כמעט בכל פינה חשובה יש מחסור בסטנדרטיזציה בזאמל, זה מצד אחד קשה קצת, אבל מצד שני הכל כל כך פשוט, שפשוט יושבים כמה שעות וכותבים איך שנוח לנו לעשות, וזה פשוט עובד.

תמצית הדברים החשובים מהקוד נמצאים בקובץ הזה (כשאפשר יהיה להעלות לתפוז אני אצרף אותם להודעות שלי...) :
https://dl.dropboxusercontent.com/u/15549888/Modal...
יש בו פירוט (אני מקווה) מספיק מפורט של השיטה. אפשר לראות שזה לא דומה לשום סטנדרט ולא עובד לפי שום דיזיין פאטרן של אף אחד, אלא בעיקר מבוסס על התשובה לשאלה "איך עושים שזה יעבוד הכי פשוט והכי נוח". כאשר יש View בנפרד ו-ViewModel בפרד, ושיטה קלה ונוחה לחבר ביניהם (דאטה-קונטקסט פרופרטי), אפשר לכתוב בקלות מאד קוד קצר מאד ושקל מאד להבין אותו, שעושה את העבודה בצורה פשוטה אבל גם בצורה שאפשר להרחיב אותה בקלות אם רוצים (לדוגמה הפונקציה Show התחילה כפונקציה אחת, שהועמסה בפרמטרים נוספים שחלקם אופציונליים עם הזמן ועם הצרכים)

אני עבדתי גם בפרוייקט ששם השתמשו ביכולות של PRISM בעזרת Regions לשים כל מיני דברים בכל מיני מקומות לפי השמות שלהם, מהניסיון שלי (לא פעם לא פעמיים ולא שלוש, הרבה יותר מזה) כאשר דברים בפריזם לא עובדים, זה פשוט ג-ה-י-נ-ו-ם   ע-ל-י   א-ד-מ-ו-ת, לא פחות, לדבג את זה ולהבין מה לא עובד איפה ולמה. לא יודע מה היתרונות (מלבד כסת"ח מנהלים) שפריזם נותן לאנשים, לדעתי האישית לברוח מזה כמו מאש

בהצלחה,
זיו
נחמד, אבל
24/04/14 00:43
נראה לי שכדאי לך להעיף מבט על הסרוויס שלהם, כי יש לו כמה יתרונות על פני הקוד שלך.

בקוד שלך [אם הבנתי נכונה], כנגד כל SomeView, אתה צריך ליצור אינטרפייס ISomeView, שהViewModel מתייחס אליו.
ואם אתה רוצה להוסיף UnitTest? אתה צריך לממש את כל האינטרפייסים האלה.


בקישור שהצגתי, זה הרבה יותר חלק. הViewModel לא מכיר בכלל את הView וגם לא את הIView, ולא שום דבר שקשור לView.
הסרוויס הוא היחיד שמתעסק עם כל זה.
בנוסף לכך, הViewModel לא מכיר גם את הסרוויס, אלא רק הפשטה שלו: IDialogService.


ועתה, UnitTest עובד בצורה מושלמת:
נניח שיש לי כמה פונקציות, שכל אחת פותחת חלון אחר, ומעבדת את הDialogResult.

אני מוסיף ליוניטטסט מחלקה בשם DialogServiceTest, שמממשת את האינטרפייס IDialogService, ואני יכול לבדוק את כל הקוד as is!
במחלקה  DialogServiceTest, אני יכול להגדיר DialogResult כרצוני True או False, ולבדוק את התנהגות הקוד בכל מצב.

אפליקציה למתכנת בפלאפונים
23/04/14 18:52
25צפיות
אם תהייה אפליקציה שיודעת לקמפל בסמרטפון זה ממש יצליח
כי יש הרבה משועממים שמבזבזים את זמנם בסלולר

לי יש רעיון אין אפשר לעשות שיהיה נוח לקמפל בפלאפון
ושיהיה ממשק נוח למתכנת מסלולר

תכנות באמצעות תרשימי זרימה!!!!!!!!!!!!!!!
האם הבנתם מה הכוונה?


מי חושב שיש לזה פוטנציאל?
נראה לי שזה רעיון גדול לסטארט אפ
זה אסור בהגדרה ע"י החברות של האפסטורים
23/04/14 23:38
8צפיות
בגלל בעיות של סקיוריטי, לא ניתן (בעיקר אסור) להוריד ולקמפל קוד או לכתוב ולקמפל קוד שירוץ על הטלפון

קוד שמתקמפל על שרתים באינטרנט יש, והרבה, למשל cloud9 שאתה יכול להתחבר אליו מהדפדפן (למרות שעדיף בגלל הגודל דפדפן של טאבלט) ולכתוב לך שם קוד באחת מכמה שפות (אני למשל השתמשתי בו ל-JS של NODE אבל יש גם PHP ו-ROR וג'אווה) ויש עוד כמה סביבות פיתוח שפועלות וגם מדבגות וגם רצות מהדפדפן

הרעיון לכשעצמו הוא נכון וטוב, כמובן שחשבו עליו כבר טובים ורבים לפנינו, וגם בנוגע לתכנות באמצעים לא-טקסטואליים יש כבר דברים כאלה, לדוגמה scratch, לדוגמה code.org שיש להם אפליקציות-משחק שבעזרת תכנות של רובוט פותרים שם חידות.

הבעיה המרכזית בטלפון היא שמעבר למסך קטן מאד, ברגע שאתה רוצה להקליד משהו נפתחת לך מקלדת שתופסת חצי ממה שמראש לא היה מספיק לכלום

לי למשל יש מכונות וירטואליות של אובונטו (שורת פקודה בלבד) שאני יכול להתחבר אליהן מאפליקציית SSH באייפון שלי ולתכנת לי שם מה שאני רוצה, זה בין נורא נורא (נורא!) לא נוח לבלתי אפשרי

ההעדפה האישית שלי היא נטבוק של קומפאק שקניתי מזמן מזמן, יש לו מסך "10 ומעבד שבקושי זז, אבל זה מספיק להריץ אובונטו 13 דסקטופ ומעליו אני יכול להפעיל גם WebStorm וגם עם PUTTY את הטרמינל למכונות הוירטואליות, הוא שוקל פחות מקילו וחצי ויש לו סוללות שגם אחרי כמה שנים של שימוש, עדיין מספיקות לשש שעות עבודה בערך. חדש כזה (וקצת יותר חזק ועם יותר מ-1 ג"ב זכרון וגם SDD במקום דיסק מסתובב) עולה 1500 בערך, זה פחות מטלפון חכם מינימלי ולפחות לקומפאק\HP יש מקלדת עם כפתורים גדולים ושקטים (בגלל זה בחרתי אותו) וגם אחריות ל-3 שנים

בברכה,
זיו
AngularJS :)
23/04/14 13:05
50צפיות
אני מחפשת מדריכים, הסברים וטוטוריאלים לAngularJS. הבעיה היא שהרשת ממש מפוצצת בחומרים..... רק מקודם שלחו לי מייל עם כ-30 קישורים שונים :-\
אז אני מאד אשמח להכוונה ספציפית למאמר / וידאו  / טוטוריאל טוב במיוחד שאתם ממליצים עליו (עדיף בעברית אבל אפשר כמובן באנגלית..)
אם זה משנה
23/04/14 13:06
39צפיות
אני יודעת JS, JQUERY וKNOCKOUT.
º
התיעוד שלהם ממש מעולה ומלווה בדוגמאות
23/04/14 15:45
11צפיות
שני לינקים טובים....
23/04/14 22:33
9צפיות

http://www.thinkster.io/angularjs/GtaQ0oMGIl/a-bet...
http://www.ng-course.org/demos/index.html

אם אפשר לדעת עם איזה כלי את מבצעת/ממליצה לדיבוג  js  ?
הצעות אשמח לשמוע
23/04/14 17:26
33צפיות

היום אני עובד בתחום ה MVC
לבד על פרוייקט עם DB של 50 טבלאות מקושרות
מערכת שרצה באוויר ומשתמשים בה יומיומי 60 אנשים
אם יש למישהו שאלות או רעיונות יצירתיים או הצעות אשמח לשמוע

היום נרשמתי לכאן וממש בא לי ללמוד וללמד את התחום המדהים הזה

וגם משעמם לי בעבודה כי אני עובד לבד

נושאים :
js jquery  cshtml cs sql
º
Weclome Yona
23/04/14 17:28
10צפיות
׳ניקוי׳ datepicker
22/04/14 03:34
58צפיות
שלום לכולם!

אשמח לקבל עזרה בניקוי datepicker, visual studio C#

הסבר:
יצרתי טופס (wpf) אותו אני מעוניין לנקות.
הtextbox מתנקה ללא בעיה עם הפקודה .clear()
אמנם אני לא מצליח לנקות את  ה datepicker ולהביאו למצבו הדיפולטיבי.

חיפשתי פתרונות באינטרנט שכתבו להשתמש ב .format אבל לא היתה הצלחה.

תודה לעוזרים!!
>היי
22/04/14 08:05
40צפיות
רצוי לשרשר את השאלות
TNX
Binding someone?
22/04/14 12:29
47צפיות
השימוש בבינדינג ב-WPF הוא אבן-יסוד בשיטת העבודה בסביבה זו, ואני ממליץ (בחום רב) מניסיון של 5-6 שנים להשתמש בשיטה זו

אני לא יודע באיזה דייט-פיקר אתם משתמשים, אבל אם אני לא טועה, ברובם יש פרופרטי שנקרא SelectedDate והוא מסוג DateTime? (הסימן שאלה צ"ל מימין ולא משמאל, כלומר נללאבל דייט-טיים) ואז כל מה שצריך לעשות כדי שהתאריך ינוקה זה לשים בערך של הפרופרטי הזה null
כמובן שאפשר לעשות את זה ב-code behind של הטופס, אבל זה כמובן מאד לא מומלץ, ואם תעשו את זה מובטחות לכם שעות רבות של חפירות בגוגל איך לעשות דברים שמלכתחילה הם מיותרים וחבל, וכמובן אנחנו עוד ניפגש רבות כאן עם שאלות שהן פשוט לא קיימות כאשר עובדים MVVM כמו שצריך. זה פשוט ללמוד (מתוך דוגמאות, ככה לפחות אני למדתי) זה נוח מאד זה מהיר מאד זה טוב ויוצר הפרדה מצויינת בין הקוד שמצייר את ממשק המשתמש לקוד שמכיל את הערכים שלו, זה מפחית את כמות הקוד והבאגים שקשורים לעדכון נתונים בממשק המשתמש בסדרי גודל (כלומר יהיו לכם 90 אחוז פחות קוד ופחות באגים בהקשר לזה) והרבה מעבר להכל, הקוד נהיה קריא וברור ונוח לתחזוקה

אם אתם מתעקשים לעבוד עם ה-code bhind יכול להיות שכדאי לכם בהרבה לעבוד עם WinForms כי ב-WPF אתם בעיקר תסבלו משיטת העבודה הזו. בערך כמו לקחת אף-16 ולתדלק אותו בסולר

בהצלחה,
זיו
תודה רבה!
22/04/14 18:18
23צפיות
זיו תודה רבה!!
אנחנו בהחלט משתמשים בbinding המון... הבעיה היתה בפרופרטי...

באמת שאתמול ישבתי וחיפשת לזה פתרונות שעות, ופתרת לי את הבעיה בשניה!
שוב תודה!
אני רואה פה טנדנציה ללמוד WPF, נראה לי
23/04/14 11:17
33צפיות
שתתחיל לכתוב פה איזה בלוג או פוסטים לגבי העיניין.

אחרת אנשים יציפו בשאלות שאף אחד שלא מתעסק בWPF, יבין.
אני באופן אישי, מאוד אשמח ללמוד ממך כמה דברים.

לפי מה שאני רואה אתה מאוד מנוסה בתחום.
מה זה טנדנציה?
23/04/14 14:22
23צפיות
יש לי אכן ניסיון של כמה שנים טובות מאד אינטנסיביות בתחום, אבל ממה שאני רואה יש פה גם קהל די גדול של אנשים שעובדים עם זאמל, להזכירך גם בוינדוס 8 וגם בוינדוס פון 8 (אם יש מישהו שבאמת קונה את זה) כותבים אפליקציות בזאמל, וגם אפליקציות דסקטופ יותר ויותר נכתבות בזאמל ופחות ופחות עם הזמן ב-WinForms.

אני דווקא בתחום ה-web רואה פה מגמה מעניינת מאד - חלק גדול מאד מהשאלות בחודשים האחרונים לא עוסקים יותר בתחום שקשור לדוט-נט ב-web אלא בעיקר ב-JS. כמובן שלא ישתמע מזה שאני נגד JS, בדיוק ההיפך, כולל סרבר-סייד (אני כותב כרגע במקביל שתי אפליקציות חדשות ב-NODE על אובונטו) אבל זה מוזר כי פתאום כל הקטע שקשור לדוט-נט נהיה הרבה פחות רלוונטי, אנשים כותבים אפליקציות שלמות בקליינט-סייד-קוד בלבד, והנתונים יגיעו מאיפה שיגיעו כל עוד זה מגיע בג'ייסון לאף אחד לא אכפת מה השם של הסרבר.

יום נפלא,
זיו
נתקלתם בקשיי התחברות לאתר|?|
23/04/14 11:56
9צפיות
|שמאל|גולשות וגולשים יקרים,
במידה ואתם לא מצליחים להיכנס לשם משתמש או נתקלים בקשיים לעדכן את הסיסמא שלכם  - פנו אלינו למייל Forums@tapuz.co.il ונסייע לכם.
הקפידו לתאר את התקלה אותה אותם חווים בצירוף שם המשתמש שלכם.
אל ייאוש. גם אם אין לכם גישה למייל עמו פתחתם את שם המשתמש יש לנו דרך לעזור.

המשך גלישה נעימה ב|תפוז|
פורום עד סוף העולם מגיע ל|תפוז|
22/04/14 18:36
8צפיות
|גלובוס| עד סוף העולם מחברת מחדש עשרה זוגות גרושים ולוקחת אותם להרפתקה באי אקזוטי בפיליפינים. כדי לסיים את ההרפתקה בהצלחה הם יצטרכו לשים את משקעי העבר מאחור, לשלב ידיים פעם נוספת, להתמודד עם השדים מעברם ולגעת מחדש במה שפעם חיבר אותם. הזוג שינצח יזכה במיליון שקלים שייסגרו בתכנית חיסכון עבור ילדיהם המשותפים.

אתם מוזמנים לדבר על התוכנית בפורום עד סוף העולם
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
הוספת רקע בwpf
19/04/14 20:03
47צפיות
הוספת רקע בwpf
שלום,
בניסיון להוסיף רקע לפרוייקט wpf התקבלה שגיאה המצורפת בתמונת מסך.
ניסיתי להוסיף את הרקע בעזרת הקוד:
<Window.Background>
       <ImageBrush ImageSource="Images/main.jpg"/>
   </Window.Background>

האם מישהו יודע מדוע הוא לא מצליח להריץ את הקוד?
תודה רבה!
התקדמות + בעיה
20/04/14 11:42
37צפיות

שלום לכולם,

הצלחתי להוסיף תמונה לקוד ע"י הוספת השורה ב XMAL:
       <Image x:Name="pic" Height="Auto" Source="try.gif" Stretch="Fill" Width="Auto" Canvas.Left="519.853" Canvas.Top="24.167" Visibility="Visible" Margin="71,21,110,36" IsEnabled="False" />

התמונה מופיעה בחלון התצוגה של הXMAL, אבל בעת הרצת התוכנית התמונה לא מופיעה.
ניסיתי לשחק עם הvisibility ועדיין אין הצלחה.

האם מישהו יודע כיצד ניתן להתגבר על הבעיה?
תודה רבה
ישנם די הרבה סוגי resource ב-WPF
21/04/14 19:54
36צפיות
וזו כנראה הבעיה, וקרה הרבה, נפתר תמיד

מה שצריך זה להכיר את התחבירים השונים להגדרת הנתיבים לסוגי ה-resource השונים

התשובה הקצרה: לחץ ב-solution explorer על הקובץ של התמונה, ואז F4 לקבלת הפרופרטיז של הקובץ בפרוייקט, ונסה לשנות את הפרופרטי שנקרא Build Action לכל מיני ערכים שונים ולראות אם אחד מהם עובד

התשובה הארוכה:
http://stackoverflow.com/questions/5390672/what-is...
http://stackoverflow.com/questions/7772163/wpf-abs...
http://stackoverflow.com/questions/5982625/loading...

היה מאמר פשוט ומדוייק מאד של מיקרוסופט איפושהו, לצערי הלינק לשם כנראה מת, הם כמובן יתקנו את זה (יום אחד) ותוכל לראות את המאמר (אחרי שהפרוייקט יסתיים כבר אבל מילות המפתח לנושא זה אם יש לך קצת זמן לחפור במנועי החיפוש השונים באינטרנט (גוגל) זה: resource pack uri build action

בהצלחה,
זיו
º
תודה רבה רבה! הצלחנו! :)
22/04/14 03:24
11צפיות
שאלה בנוגע ל"קיבוע" ומקור התמונה
23/04/14 18:51
4צפיות
היי זיו,

לאחר שהצלחנו להציג את התמונות בהרצת התוכנית בעזרת הפקודה:
<BitmapImage x:Key="ImageSource1" CreateOptions="IgnoreImageCache" CacheOption="OnLoad" UriSource="C:\Users\WIN8\Documents\Visual Studio 2012\Projects\MaxStar\PL_GUI\BigLogo.png"/>
ושימוש באלמנט image,

אנחנו נתקלים בבעיה שכאשר אנחנו שולחים את הפרויקט למחשב אחר, צריך לעדכן את מיקום ה UriSource ע"מ להציג את התמונות.
האם קיימת דרך לקבע תמונות בפרויקט, או לחלופין פרופרטי שיודע לשאוב את התמונות מתיקייה ספציפית שיושבת בתוך התיקיות של visualStudio כך שבכל מחשב הפרויקט יפתח ללא בעיות?

תודה על העזרה!!
התשובה הקצרה: ב-WPF אפשר (כמעט) הכל
23/04/14 23:55
ובוודאי ובוודאי בכל מה שנוגע לטעינת משאבים (כמו שבוודאי ראית בלינקים של התשובה הקודמת שלי)

כמובן שנתיב קבוע למיקום קבוע בתוך הכונן הקשיח זו שגיאה תכנונית מהמעלה הראשונה, למרות שאני גם מסוגל לחשוב על תרחישים שזה יהיה נחוץ, טוב אולי לא באמת

הכי חשוב בתכנות: קונבנציה. מה זה? הגדרת שיטת העבודה. איפה נמצאים דברים, איך מגיעים אליהם, איפה מגדירים את המיקומים השונים וכן הלאה.

לגבי ההיבט הטכני של הביצוע בפועל - מה שעושים ברוב המקרים שאני ראיתי (וגם על דעתי הדבר) זה שבונים Converter שיודע לקבל שם של תמונה (ואולי גם פרמטרים שונים) ולטעון אותה מאיפה שצריך, למשל מנתיב שאתה תקנפג לו בקובץ חיצוני כמו לדוגמה app.config או לדוגמה בספריה שאת הנתיב אליה טוענים מקונפיגורציה שנמצאת בדטה בייס, אבל אפשר לעשות עם זה גם דברים הרבה יותר מתוחכמים, כמו למשל משהו שעשיתי פעם שזה לטעון קובץ SVG ולהפוך את התמונה הוקטורית שלו לתמונה רסטרית בגודל מסויים לפי ההגדרות שהעברתי לו ב-ConverterParameter ובעזרת ספרייה חיצונית שיודעת לרנדר SVG.

אם אתה עדיין מתעקש על נתיב קבוע, מה שאני הייתי עושה זה קובע או-כונן שאינה נמצאת אצל אף אחד בשימוש, וממפה אותה או לספריה הרצויה בדיסק המקומי, או יותר טוב למיקום משותף ברשת. השאלה העיקרית פה היא בכל מקרה הרבה פחות מה אפשר ואיך, אלא הרבה יותר מה אתה צריך ואיך אתה רוצה לבצע את זה.

בברכה,
זיו
דרושים מתכנתים להשתתפות במחקר באוניברסיטת ת"א
20/04/14 22:12
61צפיות
בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב נערך בימים אלה מחקר בנושא Open source software development. המחקר הוא חלוצי ומטרתו היא לבדוק כיצד ידע מתפזר בין פרויקטים של קוד פתוח ובנוסף לבחון את הקשר בין מניעים פרטיים וקולקטיביים להשתתף בתכנות מסוג זה.  

נשמח מאד אם תתרמו כמה דקות מזמנכם ותסייעו לנו ע"י מענה על שאלון הסקר נמצא בקישור זה : http://sgiz.mobi/s3/049a0a1697a1
בסוף השאלון תוכלו להיכנס להגרלה של שוברים על סך $100 באמזון.

לשאלות בקשר למחקר אתם  מוזמנים לפנות לפרופסור אוריאל סטטנר או אליי (תמרי לויס עוזרת מחקר tamarlevis@mail.tau.ac.il).

תודה רבה על זמנכם ועל התגייסותכם למען המחקר!
חג שמח!

Uriel Stettner, Ph.D.
Department of Strategy - Faculty of Management
Tel Aviv University | Tel Aviv 69978 | Israel
Office: 972-3-6406330 | Mobile: 972-54-2008281
urielste@tau.ac.il
ניהול db מויזואל סטודיו
17/04/14 17:40
66צפיות
שאני מקים db בויזואל סטודיו, היכן הוא בעצם נשמר?
אם למשל אני נכנס לשרת sql2008 המקומי שהתקנתי בתחנה דרך ה sql server management studio אני לא רואה את בסיס הנתונים שהוקם
איך הקמת?
19/04/14 15:17
39צפיות
כנראה שהוא בתיקיית הפרויקט, בתוך app_data .
אתה יכול לעשות לו attach במערכת הניהול של sql server ואז תוכל לטפל בו גם משם.
יכול ליהיות שזה נמצא בקובץ
23/04/14 17:15
5צפיות
צריך לבדוק ב connetion string
שנמצא ב web config

אני עובד עם
קובץ EDMX
שם אני רואה את כל הטבלאות והקישורים בצורה גרפית וכשאני משנה את הטבלאות מוסיף
שרות וטבלאות אז אני צריך לעדכן את הDB
ואם הוא לא מעודכן אז זה נתקע לי ואומר לי איפה זה נתקע

הGUI הראשון שלי
17/04/14 17:26
75צפיות
שלום,

לטובת פרויקט בלימודים נדרשנו ליצור GUI לקוד קיים.
מעולם לא למדתי את זה ולכן אשמח לעזרה שנושא קטן:

רקע:
מתכנתנים בC# בvisual studio 12.
עובדים עם חלון xmal.

כאשר אני מוסיף radio buttons, להלן (מהxmal):
<RadioButton x:Name="maleRadioButton" GroupName="Gender"
                Content="Male" Margin="189,206,196,81" IsChecked="true" />
       <RadioButton x:Name="femaleRadioButton" GroupName="Gender"
                Content="Female" Margin="189,227,196,63" />

כעת כאשר בקובץ קוד מנסה לבדוק איזה מהכפתור נבחרו, לפי האתר של מיקרוסופט הpropety נבדק ע"י checked ואמור להחזיר ערך בוליאני.
אבל כשאני מבצע את הקריאה הבאה (מהcs):
if (maleRadioButton.Checked) docGender = 1;
           else docGender = 2;

מופיעה שגיאת הקומפילציה הבאה:
 -=The event 'System.Windows.Controls.Primitives.ToggleButton.Checked' can only appear on the left hand side of += or

כנראה שלא ממש הבנתי איך עובדים ה radio buttons.

ממש אשמח אם למישהו יש פתרון.

תודה לעוזרים
חג שמח!


Checked זה האירוע של החלפת הסימון
17/04/14 20:53
42צפיות
תראה אם יש משהו שנקרא IsChecked שזה הדגל שאתה יכול לבדוק את המצב שלו.
יש התקדמות :) אבל עוד קצת עזרה...
17/04/14 22:23
31צפיות
באמת בויז'ואל סטודיו הChecked הוא event,
ניסיתי את ה -Ischecked וכרגע השגיאה היא כזאת:

Cannot implicitly convert type 'bool?' to 'bool'. An explicit conversion exists (are you missing a cast?)

יודע אולי איך אפשר להתקדם מכאן?

תודה רבה רבה על העזרה :)
º
על איזה שורה השגיאה ?
17/04/14 23:20
11צפיות
זה מה שנקרא nullable
18/04/14 08:53
28צפיות
תשתמש בIsChecked.hasValue וב IsChecked.Value
ובכלל, נסה להשתמש בintellisence של vs בשביל לראות מה האופציות שלך.
הצליח !!! מה זה הintellisence ?
18/04/14 11:23
26צפיות
תודה רבה רבה...
עבד עם ה .value?

אשמח לקבל פרטים הintellisence, זה בעצם האפשרויות שקיימות?
intellisence זו ההשלמה האוטומטית שיש בVs
18/04/14 13:54
27צפיות
לפני שבודקים בגוגל, אפשר לבדוק שם כיוונים.
isolation level in EF
15/04/14 21:50
72צפיות
כולנו מכירים את ה isolation levels (בעיקר מראיונות עבודה, בואו נודה), ויודעים לדקלם אותם בעל פה.
השאלה: איך משתמשים בהם כשאנחנו מאחורי מסך הברזל של EF . לא כותבים ישירות שאילתות SQL, אלא נותנים ל EF לעשות את העבודה בשבילנו. איך גורמים לשאילתה לרוץ ב isolation level שונה מהדיפולט?

ושאלה מעשית באותו נושא: יש לך דף ווב, רגיל, MVC . ושם אפשר לערוך פרטי לקוח. שם , ואימייל.
משתמש א נכנס לדף, משנה את השם.
משתמש ב נכנס לדף, משנה את האימייל.
משתמש א עושה שמירה.
משתמש ב עושה שמירה.

באופן רגיל, משתמש ב כרגע דרס את השינויים של משתמש א. כיצד ניתן למנוע את זה, ולחסום את משתמש ב מלבצע שמירה?
אני לא בטוח שהבנתי - אפשר לבצע פעולות EF
16/04/14 06:14
62צפיות
תחת TransactionScope, אין פה איזו סתירה.
אבל... האם זה מה שאתה רוצה? שהמשתמש ידע שהאובייקטים שהוא עורך ״נעולים״ רק אחרי שהוא יקליק save?
אולי כדאי ליידע אותו לפני.
שמירת הסטטוס של הרשומה
16/04/14 09:11
42צפיות
שאתה מושך רשומה עם ID 5 למשל תשנה בDB שזה בסטטוס עריכה וע"י מי וכאשר משתמש אחר מנסה לגשת פשוט תן לו את כל שדות העריכה באפור עם הערה של מי עורך כרגע את הרשימה.

שאדם מסיים לערוך את הרשומה תחזיר את הסטטוס לסטטוס של ניתן לעריכה.
זה אפשרי, וגם לא קשה,
17/04/14 10:35
23צפיות
אבל אני חושב שהשאלה כוונה לתכונות בילט אין של EF מול SQL .
הבעיה היא ברמה המעשית ולא ברמת ה-DB
16/04/14 11:05
36צפיות
יש המון דרכים לטפל בעדכונים צולבים, השאלה המרכזית היא לא האם אפשר לטפל בזה, אלא איך רוצים לטפל בזה, את הגילוי של העדכון הצולב אפשר לעשות בכמה דרכים.

שיטות טיפול בעדכונים צולבים (עדכונים עוקבים של שני משתמשים על אותה גרסה של אותה רשומה):
- לא לעשות כלום עם זה (גם אפשרות ולפעמים הכי מועילה)
- עדכון הרשומה רק בשדות שהשתנו (ואז אם כל אחד שינה משהו אחר אז אין שום בעיה לעדכן רק את השינויים)
- התראה למשתמש שמישהו אחר עדכן את הרשומה מאז הוא קיבל את הנתונים ולתת למשתמש להחליט מה לעשות
- ביטול השמירה והצגת הודעה על כך למשתמש
- הצגה בזמן אמת למשתמש השני של השמירה של המשתמש הראשון ברגע שהרשומה משתנה.
- במקרה של רשומות גדולות עם הרבה שדות - הצגת ממשק משתמש למיזוג הנתונים
- הגדרת seniority (בכירות) ודרכו הגדרת priority (קדימות) כלומר השינוי שיתקבל הוא של המשתמש או המערכת ה"בכיר" יותר

שיטות לטפל בגילוי שינויים צולבים אפשר לעשות בעזרת המנגנונים של ה-EF אבל אם אתה מתכוון לטפל בזה באחת הדרכים האקטיביות (שזה כל הדרכים מלבד הראשונה שפירטתי) אז אתה בכל מקרה תצטרך מנגנון משלך

חג שמח (פעמיים...)
זיו
איך עושים? הנה.
16/04/14 11:42
45צפיות
ללא לוגיקת התראות רק HOW TO:

// define our transaction scope
           var scope = new TransactionScope(
               // a new transaction will always be created
               TransactionScopeOption.RequiresNew,
               // we will allow volatile data to be read during transaction
               new TransactionOptions()
               {
                   IsolationLevel = IsolationLevel.ReadUncommitted
               }
           );

           try
           {
               // use the scope we just defined
               using (scope)
               {
                   // create a new db context
                   using (var ctx = new EFTDbContext())
                   {
                       // add the product
                       ctx.Products.Add(goodProduct);
                       // save
                       ctx.SaveChanges();

                       // add the invalid product
                       ctx.Products.Add(invalidProd);
                       // save
                       ctx.SaveChanges();
                   }

                   // everything good; complete
                   scope.Complete();
               }
           }
           catch { }
לינק שימושי שמראה איך ממשים ISOLEVEL
16/04/14 11:44
40צפיות
תודה רבה לכולם על התשובות
17/04/14 10:37
24צפיות
אני אעבור על כל החומר.
מחפש מתכנת
16/04/14 23:11
98צפיות
שלום רב,

ליצירת רובוט (סקריפט) שיכול על web

ליצירת קשר
igi@012.net.il

חג שמח
º
"רובוט (סקריפט) שיכול על web" מה זה אומר?
17/04/14 08:20
34צפיות
בעקבות הרצאת Hanselman (פוסט מאריק לא ממזמן)
15/04/14 20:27
87צפיות
הבטחתי שאחזיר תשובה ,
ובכן שלחתי מייל ל SCOTT  ושאלתי אותו איך הוא עשה את הקטע של EDIT על ידי F12 ב BROWSER ושמירה בVS אוטומטי ( אריק סיפק את הלינק לוידאו כאן לא ממזמן)
ובכן התשובה זה EXTENSION שיש אותו ל 2010 , 2012 , 2013

הוא נקרא : vswebessentials

אבל ה FEATURE הספציפי הזה עובד רק ב 2013
והוא נקרא BrowserLink :
http://vswebessentials.com/features/browserlink

ביי

אכן תוסף חשוב,
15/04/14 21:40
49צפיות
עם הרבה פיצ'רים אחרים. את האחד הזה לא הכרתי, אבל רק בשביל השיפורים בעורך ה CSS שווה להתקין. גם המיניפיקיישן שימושי, ובכלל השיפורים בעבודה עם JS.
º
16/04/14 01:48
19צפיות
העתקת אובייקט clipboard
14/04/14 10:37
50צפיות
העתקת אובייקט clipboard
שלום לכולם,
יש לי אובייקט שמכיל מידע גרפי (בעיקר קווים) ובנוסף הרבה נתונים אחרים.
אני רוצה לממש אופציה שבה המשתמש יכול לבחור את אחד האובייקטים שהצורה הגרפית שלו מופיעה על המסך ולעשות COPY - PASTE.
חיפשתי הרבה דוגמאות בגוגל ולא מצאתי משהו שעובד לי.
הקוד בתמונה המצורפת, שנלקח מאחת הדוגמאות שמצאתי, לא עובד אם האובייקט שלי אבל עם סתם string הוא כן עובד?
איך אני מעביר אוביקט כלשהו ל clipboard? האם זה בכלל אפשרי?
תודה וחג שמח
º
אתה שואל על JAVA?
14/04/14 10:56
17צפיות
º
סליחה. #winform C
14/04/14 11:22
14צפיות
מצאתי איזה פתרון
14/04/14 16:57
39צפיות
אני בעצם צריך להעביר בהעתק הדבק נתונים בין חלונות MDI. עשיתי משהו דמוי clipboard שעושה את העבודה.
webface בנייה וקידום אתרים

רוצה לקדם את העמוד שלך?

מנועי החיפוש זה המקום להתחיל היכנס ולמד יותר >>

אודיליה הדרכת תוכנה

אקסל בלי נוסחאות

גלה איך להפוך נתונים יבשים לידע יעיל ב5 לחיצות עכבר .>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה