לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום תכנות net.
פורום למפתחים בסביבת מיקרוסופט דוט-נט לקבלת עזרה ולניהול דיונים בתכנות בסביבה זו. המשך

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תכנות net.

בשנת 2002 השיקה מיקרוסופט טכנולוגיה חדשה, NET. היה חוסר במקום בו ניתן לשאול שאלות בנושא NET. בארץ, ולכן הוחלט לפתוח את פורום זה. 
פורום NET. (שנחשב כיום לפורום המוביל בארץ) הוא המקום בו יכולים מפתחים לשאול שאלות ולנהל דיונים בנושאים שונים.  לפני ששואלים בפעם הראשונה, יש לקרוא את תקנון הפורום.
 
 
 
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

load balance בשרת
04/08/2015 | 14:08
8
21

שלום,

כאשר משתמשים ב-load balance ב-.net (שיש מספר שרתים שהמשתמש יכול לפעול מולם), ורוצים לטפל ב-session-ים של לקוחות - מה הבעיות שנתקלים ב-load balance ואיך ניתן לפתור אותן.
יש מונחים כ-session manager ו-pt-session - רציתי גם קצת הרחבה על המושגים, ואם הם באים כפיתרון לנ"ל.

תודה.
אתה רוצה לשמור על SESSION בין השרתים?
04/08/2015 | 17:54
7
13
במילים פשוטות אתה רוצה שכאשר משתמש עשה לוגין למערכת הוא ישאר מחובר גם אם לפתע נפל השרת שאליו הוא עשה לוגין?
זו הדרישה שאתה אמור לבצע?
 
קצת הבנה של מה מקובל ב-load balance
04/08/2015 | 19:25
6
13
אם זה מה שמקובל ב-load balance, אז ה-session הואה-session בשרת שבו נמצא ה-load balancer, ואז זה ה-session שאני עובד מולו.
רק אם יש בשרתים האחרים שהם לא load balance התייחסות ל-sessions, אז ה-session של ה-load balance צריך לעבור לשרתים האחרים.
 
האם הטופלוגיה הנ"ל קיימת? אם כן - איך אני מממש אותה?
 
אם לא - מה מקובל לעשות שיש load balance.
(או שאם שרת אחד נופל - זה לא ממש משנה, ותלוי ברמה שה-load balance מטפל. אם רק בחלוקת עומסים, או גם ב-redaundancy? אם זה תלוי הגדרה של ה-load balancy - איך עושים זאת?)
 
תודה.
Load Balancer
04/08/2015 | 20:59
5
14
Load Balancer כמו שאני מכיר אותו (ברמה של מתכנת ולא איש IT)
הוא רכיב חומרה דיי טיפש בדומה לנתב שאמור לנתב את התנועה בין  שרתים בהתאם לעומסים עליהם
כמובן אם שרת א' לא זמין הוא יפנה את התנועה לשרת השני
המטרה היא להקל על הביצועים של אתר \ מערכת עקב ריבוי משתמשים.
ז"א אם עקב ריבוי משתמשים האתר קורס או לא זמין או מאתחל את הAPPLICATION POOL לעתים קרובות כדאי לחשוב על LB + שרת נוסף
במידה ואין הרבה משתמשים מחוברים בו זמנית לשרת ושאר הRESOURCE-ים שלהם זקוק הSESSION זמינים (שטח דיסק למשל) אין סיבה שיהיו ניתוקי SESSION
 
עכשיו אם המטרה שלשמה מחברים LB היא ניתוקי סשן יש עוד כמה שאלות שצריכים לשאול  - מכיון שיתכן שעדיף יהיה להגדיל שטח דיסק או זיכרון בשרת או לקנפג את הגדרות הסשן הAPPLICATION POOL או אפילו להוציא את הSESSION לשרת אחר או SQL (לא מתאים לכל אפליקציה - תלוי מה אתה נוהג לאחסן בסשן)
 
לשאלתך לא נתקלתי בLB שמנהל סשן. וזה נשמע לי לא מקובל (אולי שווה לחפור על זה יותר)
 
זה מצד המתכנת
מעבר לזה אני לא ראיתי שרת LB פיזית או איך מחברים ומגדירים אותו בשביל זה יש אנשי IT
 
 
לגבי LB
04/08/2015 | 22:03
4
10
אני מניח שיש מונח של session manager, וכנראה גם כלים חיצוניים שמאפשרים את הנ"ל ברמת IT לקשור בניהול session-ים.
 
תודה, בכל אופן
 
 
LB ו Session
04/08/2015 | 22:33
3
12
ישנה אפשרות להגדיר ברמת ה LB שיהיה Sticky Sessions, כלומר ברגע שמשתמש פנה בפעם הראשונה והגיע לשרת X, מעתה והלאה כל עוד הדפדפן שלו פתוח הוא יעבוד מול השרת הזה, בצורה הזו אתה מבטיח לעצמך שהוא לא "יטייל" בין השרתים.
כברירת מחדל ב .net ה session הוא in-proc כלומר המידע ברמת השרת לוקאלי, משמע במידה ויוזר "מטייל" בין השרתים בכל שרת יהיה לו session אחר על כל מה שתמשמע מכך...
 
מי שלא רוצה לעבוד בתצורה הזו, כלומר לא להכריח את ה lb לעבוד ב mode של Sticky Sessions צריך לדאוג ל session ברמה אפליקטיבית שלא יעבוד בתצורה של in-prod, כלומר לשמור את ה  session במקור חיצוני כלשהו (db, distributed caching ועוד) - ע"י מימוש custom session provider וכ"ו.
 
זה עונה על השאלות שלך ?
נראה שכן. תודה
05/08/2015 | 00:54
2
12
בהתאם למה שאמרת, ולפי האתר:
 
אני פותר את בעיית השינוי של ה-session כשקיים LB ע"י שמירתו בבסיס נתונים, 
ז"א, sessionStateMode = SqlState,
אך לפי מה שנראה - זה תלוי ב-SQL Server שיש לי, ולא תמיד יש SQL Server במערכת התוכנה.
 
*** חייב להיות פה משהו יותר טריקי, כי אם יש 2 שרתים, כשיש בתווך load balance, יש פה למעשה 3 שרתים. אם ה-session הוא client מול שרת, והפניה היא אך ורק ל-LB מצד ה-client, אז ה-session נפתח מול ה-LB, והוא גם אתר - נראה לי, ותקן אותי אם אני טועה, שאת ה-LB אני צריך להגדיר כ-InProc, כיוון שיש רק LB אחד, ואת האחרים כ-custom, שאפנה אותם ל-LB. לא ביצעתי custom, ואני לא יודע אם יש דרך לקשר ל-session של ה-LB - אם כן, זה פותר את העניין.
 
הדרך לעשות custom היא בהתאם להלן:
 
האם הנ"ל נכון (להגדיר sessionStateMode =InProc ל-LB ולאחרים להגדיר לפי הדוגמה ב-Stackoverflow, כש-SessionStateMode=custom והשרת הוא ה-LB)?
 
ואז, אין כלל בעיה של session-ים שיכולים להתחלף בין 2 השרתים שהם לא LB?
 
תודה.
אז לא הבנת :)
05/08/2015 | 09:58
1
9
רשמת - "חייב להיות פה משהו יותר טריקי, כי אם יש 2 שרתים, כשיש בתווך load balance, יש פה למעשה 3 שרתים. אם ה-session הוא client מול שרת, והפניה היא אך ורק ל-LB מצד ה-client, אז ה-session נפתח מול ה-LB, והוא גם אתר - נראה לי"
ה session לא נפתח מול ה load balancer, ה load balancer הוא לא אתר.
כל תפקידו של ה load balancer להיות סוג של proxy בין ה client לשרתי אפליקציה שלך.
ה client אכן פונה ל load balancer, ה load balancer מפנה את ה request לאחד מהשרתים שלך (שרתים שכתובות ה ip מוגדרים אצלו לביצוע balance ביניהם), השרת מקבל את ה request יוצר session מבצע את מה שהוא אמור לבצע ומחזיר response, ה load balancer (כסוג של proxy) פשוט מחזיר את ה response ל  client  !!!  הוא לא קשור לשמירה של ה session !!!
 
במידה ואתה מגדיר אותו כ Sticky Sessions הוא יודע שכאשר הוא הפנה אותך (הכוונה ל client) בפעם הראשונה לשרת X הוא אמור להמשיך ולהפנות אותך לשרת X (כלומר, שלא יהיה מצב שב request אחד תגיע לשרת X וב request שני תגיע לשרת Y), איך הוא מבצע את זה, ככל הנראה (אני לא בטוח בזה ב 100%) הוא מוסיף ל requset הראשון non persisted cookie שזה אומר cookie שיש לו תוקף כל עוד הדפדפן פתוח, והוא מבצע מעכב לפי ה cookie הנ"ל, כלומר לפי ה cookie הזה הוא יודע להחזיר אותך לשרת X.
 
כמו שכבר אמרתי, במידה וה load balancer שלך לא עובד בתצורה  Sticky Sessions (הגדרה ברמת ה load balancer) כלומר, כל request יכול להגיע לכל שרת בצורה רנדומלית (לפי ההחלטה של ה lb) אתה צריך לדאוג לבד לכך שה session שלך לא יעבוד לוקאלי (משמע לא in-proc), זה יכול להיות מול sql server, יכול להיות מול appfabric cache וכ"ו - יש על זה אינסוף מאמרים.
יותר ברור ?
 
 
אני חושב שאני מבין לאן אתה חותר..
05/08/2015 | 10:13
6
אז קודם כל כדאי שתדע שישנם LB-ים שממש לא טיפשים והם גם דגומים באופן תדיר את רמת ה CPU ורמת השימוש בזיכון בשרת ועל פי זה מכוונים בקשות.
זתומרת שאין כאן בהכרח רכיב טיפש שמפנה בקשה אחת לפה ובקשת אחד לשם.
 
דבר שני הוא שאני חושב שאתה חושב עליה היא מה הקורה במצב שבו:
יוזר מבצע בקשה והיא מופנה לשרת A ששם אתה שומר ב Cache נתונים. 
בפעם השניה (או העשירית זה לא חשוב) שהיוזר מבצע בקשות , אם ה LB יפנה אותו לשרת B אז כל הנתונים ב Cache לא יהיו זמינים.
*ניתן להכניס גם את הבעיה של לרסט את ה IIS (מה קורה במצב הזה)??
 
-אם אתה חושש מבעיה זו אז כמו שרשמו למעלה ניתן לבצע StickySession והפיתרון הזה יכול להיות טוב בשבילך עד לשלב מסויים "בחיים".
בכדי להימנע מזה הייתי ממליץ לך לשמור את ה Cache בשרת אחר (MegaCacsh) נקרא לזה ככה (ישנם כלים פשוט צריך להטמיע) ואז גם אתה נותן ל LB לבצע את העבודה שלו ללא הגבלות.
** אז לסיכום קטן, יהיו לך בעיות אם:
1. אתה שומר Session בשרת Stanalone ולא מבצע StickySession
2. אתה שמור Session בשרת Standalone ומבצע ריסט ל IIS (או שרת נופל).
thread ב-C#
04/08/2015 | 14:23
3
23
שלום.ב-thread ב-C# - כאשר מבצעים thread ויש משתנים משותפים - איך אני גורם שלא תהיה נעילה לאותם משתנים אם מישהו משנה אותם.(זה כמדומני קשור read/write של property).אשמח לדוגמה.תודה.
אין נעילה. למה שיהיה אם לא שמת?
04/08/2015 | 14:30
2
28
בהקבלה ל-java
04/08/2015 | 15:08
1
22
ב-java יש lock, ויש מונח שנקרא thread-safe.
אם אני משתמש במשתנים מסוג thread-safe, אני לא יכול להשתמש באותם המשתנים ב-2 thread-ים בו זמנית.
 
אני מחפש את ההקבלה ל-C#.
יש משהו שראיתי באינטרנט, אך זה לא ממש ברור.
 
כן קישור נוסף, שמתאר שימוש ב-invoke.
 
אך הנ"ל (שימוש ב-invoke) מדבר על class-ים כלליים, כגון text (או ויזואליים, שדורשים משאבים משותפים, כמו מסך) וזוהי דרך מסויימת לטפל בהם.
כאשר מדובר במשתנים פרטיים, שאני יצרתי בקוד - האם הדרך לפתור זאת, זה באמצעות properties של C#?
 
בג'אווה, אם אני מבצע lock, אז המשתנים שהם thread-safe מוגנים ולא ניתן להשתמש בהם ב-2 thread בו זמנית לכתיבה.
 
כמדומני, זה להשתמש ב-properties במקום במשתנים שהם thread-safe.
רק אני מחפש את ה-systax הנכון לעשון כן (ש-thread אחד כותב ושאר ה-thread עדיין צריכים גישה לאותו המשתנה של ה-thread הראשון, גם טרם סיום ה-thread הראשון).
 
אשמח לדוגמה.
תודה.
גם ב .net יש lock
04/08/2015 | 17:49
14
שיספיק לך לצרכים הבסיסיים. מה רע בזה ?
תפוז - אכזבתם ...
04/08/2015 | 14:28
5
46
מה זה הפונטים האלה ב BOLD ? לפתוח אשכול קיים לקראיה - נראה זוועה
ויש בעיות CLICKS בקיצור....
 
זה מה שקורה שמשלמים לאנשים הלא נכונים.
אכן מזעזע. אין מילים.
04/08/2015 | 15:16
22
כל פעם שהם מעלים ממשק חדש - זוועה.
04/08/2015 | 15:18
23
יש תמיד מקום לשיפור - אין מה לאמר,
אך תמיד זה מלווה עם לא מעט באגים, וגם איזו חוסר הנדסת אנוש בסיסית.
 
לא נורא - אם פייסבוק ו-stackoverflow בשוק העולמי, וכל עוד הם כמו איזה בשוק הישראלי השולטים, ועדיין לא מעט משתמשים בשירות שלהם, למרות הכל, אפשר לסלוח להם.
הממשק הזה פשוט משגע
04/08/2015 | 17:48
1
28
אפילו את התפקוד הבסיסי של לסרוק את הפורום ולזהות הודעות חדשות בקלות הם דפקו. ולמה הם האטו את המהירות של הפתיחה של ההודעות? זה פשוט נראה כמו מישהו שגילה אפקטים של אנימציה דרך HTML, אז הוא מתלהב מזה להראות "תראו זה זז למטה ולמעלה!"
כל המהות של תפוז זה פורומים ודפקו את זה יותר ממה שהיה
04/08/2015 | 19:57
16
חחח עיצוב וביצוע אחד הגרועים..
04/08/2015 | 17:56
23
תפוז
04/08/2015 | 13:11
1
31
זה פשוט בושה.
איך לעזאזל זה עלה לאוויר?
04/08/2015 | 13:54
28
עזרה עם EF code first - Seed
01/08/2015 | 20:18
3
43
שלום לכולם,
פעם ראשונה שאני עובד עם EF Code First. חלק מההכנה של הdatabase אני משתמש בSEED.
לצורך העניין יש לי שני טבלאות :
Insurer
InsurerName
 
 public class Insurer
{
public int InsurerId { get; set; }
public string PrimaryName { get; set; }
public string AbiId { get; set; }       

public virtual Insurer Insurers { get; set; }
}

public class InsturerName
{
public string Name { get; set; }
public int InsurerId { get; set; }
public virtual Insurer Insurer { get; set; }
}
אינדקסים:
Insurer.InsurerId - PK - מספר אוטומטי
Insurer.AbiId - Unique Index
 
InsuererName.InsurerId + InsurerName.Name - PK
 
הפונקציה של ה SEED:
 var objParent = new Data.Insurer[]
{
new Data.Insurer() { AbiId = "001", PrimaryName = "Bla" }
};

var objChild = new Data.InsurerNames[]
{
new Data.InsturerName() { Insurer = objParent[0], Name = "Bla" },
new Data.InsturerName() { Insurer = objParent[0], Name = "Bla1" },
new Data.InsturerName() { Insurer = objParent[0], Name = "Bla2" },
new Data.InsturerName() { Insurer = objParent[1], Name = "Cla" },
};

context.Insurers.AddOrUpdate(one => one.AbiId,
    objParent
);

context.InsurerNames.AddOrUpdate(one => new {one.InsurerId, one.Name},
objChild
);

context.SaveChanges();
 
כאשר אני בונה את הDB בפעם הראשונה - הכל נבנה כמו שצריך ללא בעיות או הודעות שגיאה.
כאשר אני מריץ את הקוד על DB קיים - אני מקבל שגיאה של INDEX קיים בטבלה הראשונה (Insurer.AbiId). - אבל בקוד של הטבלה השניה
 
איך אני יכול לגרום לקוד של ה CHILD - לעשות גם בדיקה על האובייקט הוירטואלי? (כלומר Insurer בתוך ה InsurerName).
 
תודה מראש,
עמרUK
 
 
 
 
נסה כך
02/08/2015 | 02:35
1
32
 protected override void Seed(EFSeed2.Model1 context)
{
var objParent = new Data.Insurer[]
{
   new Data.Insurer() { AbiId = "003", PrimaryName = "Bla" }
};

context.Insurers.AddOrUpdate(one => one.AbiId,
       objParent
       );

int parentId = objParent[0].InsurerId;

var objChild = new Data.InsturerName[]
{
   new Data.InsturerName() { InsurerId = parentId, Name = "Bla1" },
   new Data.InsturerName() { InsurerId = parentId, Name = "Bla2" },
   new Data.InsturerName() { InsurerId = parentId, Name = "Cla" },
};
context.InsurerNames.AddOrUpdate(one => new {one.InsurerId, one.Name },
   objChild
   );
}
 
אופציה מעניינת תהיה לעשות טעינה מקובץ
02/08/2015 | 08:45
25
זה יכול להיות נוח מאוד בשביל בדיקות יחידה ספציפיות. פונקציה אחת שיודעת לטעון מידע מקובץ json.
וגם משומשת ל seed של ה DB
כך פתרתי את הבעיה...
03/08/2015 | 17:54
18
כדי לפתור את הבעיה - הייתי צריך למלא את טבלה הראשונה - ואז לקרוא אותה חזרה לתוך אובייקט. 
כאשר קיבלתי את האובייקט חזרה מהDB - האובייקט מכיל גם את האינדקסים שנוצרו. כל מה שנשאר לי לעשות - זה להכניס את האינדקס הרצוי
 
החלק החשוב הוא:
 context.SaveChanges();
var parents = context.Insurers.DefaultIfEmpty().ToList();
 
 
הקוד:
 
 var objParent = new Data.Insurer[]
{
new Data.Insurer() { AbiId = "001", PrimaryName = "Bla" }
};

context.SaveChanges();

var parents = context.Insurers.DefaultIfEmpty().ToList();

var childObj = new Data.InsturerName[]
{
new Data.InsturerName {Name = "Bla", InsurerId = GetParentId(insurers, "001") },
new Data.InsturerName {Name = "Bla1", InsurerId = GetParentId(insurers, "001")},
new Data.InsturerName {Name = "Bla2", InsurerId = GetParentId(insurers, "001")},
};
context.InsurerNames.AddOrUpdate(one => new { one.InsurerId, one.Name },
insurerNamesObj
);
context.SaveChanges();
private int GetParentId(System.Collections.Generic.List<Data.Insurer> insurers, string abiCode)
{
return insurers.Where(i => i.AbiId == abiCode).Select(i => i.InsurerId).First();
}
 
סרטון חזק שכל מתכנת ( בפרט) יבין.
31/07/2015 | 11:29
8
83
עוד סרטון חביב למתכנתים ששונאים את העבודה שלהם :)
31/07/2015 | 17:20
68
ובאותו הקשר:
01/08/2015 | 16:18
49
הנה עוד אחד שאהבתי במיוחד
02/08/2015 | 00:05
5
72
מעולה!!
02/08/2015 | 12:28
33
הייתי בעבר בכמה ישיבות שנראו בדיוק ככה
קורה בכל מקום !
02/08/2015 | 12:38
1
44
תמיד טענתי וחשבתי ועדין חושב - שצריך לעמוד על דעתי - ביחוד אם יש אינסטינקט ולו הכי קטן שאני צודק.
הרגה אותי עם : What about a bird ?
02/08/2015 | 12:41
21
אדיר!!!
02/08/2015 | 13:02
16
וואי זה כ"כ קורע כי זה כ"כ אמיתי
03/08/2015 | 16:15
10
שאלה לגבי הרחבת פיתוח
31/07/2015 | 08:44
5
81
אם יש תוכנה (חלונאית), והיא מופצת אצל לקוחות. לקוח מסויים רוצה פיתוח נוסף, ורוצים שרק הוא יקבל את התוספת הזאת. אני לא רוצה לשכפל את הקוד לכל לקוח (כי אם אני צריכה פיתוח משותף אני לא רוצה לעבור על כל הקודים), אלא שיהיה לי משהו כללי ואפשרות להוסיף פיתוח לפי בקשת לקוח. באיזה דרך כדאי לבצע זאת (סביבת פיתוח .net)?
 
תודה לעונים.
נשמע לי קלאסי למנגנון PLUGIN
31/07/2015 | 10:52
4
52
 
את ההרחבות יוצרים כPLUGIN, בעצם קובץ DLL שנטען בזמן הריצה.
ככה ללקוח שאתה רוצה לתת את ההרחבה, את פשוט מספקת את התוכנה עם הקובץ DLL הזה, ולאחרים לא.
תודה
31/07/2015 | 14:27
13
עברתי על הקישור
01/08/2015 | 11:44
2
32
למה צריך את ה- plugin? אם אני בונה את התוכנה בסביבת פיתוח של ה- .net כולל את ההרחבות. כל הרחבה תהיה class שיורש ממחלקת בסיס. את ההרחבות אני אסמן בהערה. ולקוח שמעוניין בהרחבה מסויימת אני אוריד את ההערה על מנת שהקוד יפעל.  האם יש יתרון לplugin שהצעת על פני מה שרשמתי?
דינמיות, הפרדה...
01/08/2015 | 12:38
33
בעיקרון, בגישה שאת מציגה, את תדרשי לקמפל מחדש עבור כל שינוי את כל הפרויקט.
 
בגישה של פלאגין, ברגע שאין לך שינוי בפרויקט הראשי, ונניח רק עידכנת משהו בפרויקט, תדרשי לקמפל מחדש רק את הפרויקט של הפלאגין, והעידכון בצד הלקוח גם יהיה בסה"כ החלפת קובץ DLL בודד.
 
אני אישית מאד נגד הגישה של סימון מקטע קוד כהערה - לדעתי לא גישה נכונה.
 
נניח ועוד חודש לקוח אחר רוצה עוד הרחבה משלו - אז כבר יש לך 2 מקטעי קוד שתצטרכי לעשות את זה.
לקוח נוסף בעתיד? עוד מקטע קוד...
זה הופך להיות מסורבל ולא יעיל.
 
מערכת פלאגינים, תתרום לכך הפרויקט בסיס שלך נשאר מופרד מההרחבות.
 
אם יש לך חלקים בקוד שאמורים להיות משותפים גם לפלאגינים וגם לבסיס (למשל, מחלקה של DB), תהפכי גם אותם לפרויקט נפרד של Class library, וגם תוכלי להוסיף להם רפרנס גם בפלאגינים וגם בבסיס.
יש לך כבר את התוכנה ?
01/08/2015 | 19:38
25
יש לך כבר את התוכנה ?
יש הרבה מתודולוגיות ליישום של מה שרשמת. הרי כל דבר היום בא בסיסי, ואפשר לכתוב עליו הרחבות. למשל ויזואל סטודיו, יש הרבה גרסאות שכל אחת מוסיפה עוד פונקציונאליות נוספת. האם הגרסא שאת מורידה, הכי בסיסית, כוללת את כל ההרחבות בהתקנה ? או שזה בא אח'כ.. ?
זה דברים שרואים בUI? או רק דברים מאחורי הקלעים ?
שיטת הPLUGIN חזקה כי היא דינאמית PER סביבה ולא דורשת שינוי קונפיגורציה אם מבצעים אותה כהלכה. אם זה שינויים מאחורי הקלעים אז אולי אפשר לעשות משהו קונפיגוראבילי ופשוט לשנות את המימוש ולהשתמש בUNITY...
 
בקיצור - כל מקרה לגופו, צריך לפרט קצת יותר, הדרך שרשמת היא כרוכה בבלאגן, אם יש 2 לקוחות אז זה בקטנה אפשר גם להגדיר BUILD ייעודי לחדש ולהשתמש בcompiler-directives או לעשות מה שרשמת (שזה אותו דבר, רק לא צריך לשים את הCOMMMENT ידנית כל פעם - אלא פעם אחת להגדיר ואז רק לשנות את הסוג בנייה)
אבל ככה לא עובדים זה BAD PRACTICE :)
 
 
|*|הפורומים מתחדשים|!|
30/07/2015 | 15:47
1
15
גולשות וגולשים יקרים,
תפוז עובר תהליך התחדשות של שיפור חוויית המשתמש באתר.
אנו גאים ושמחים לבשר כי ביום שלישי הקרוב 4.8, החל משעות הצהריים אנו צפויים לעלות עם מערכת פורומים חדשה.
למעשה, הפיתוח נמצא בשלביו הסופיים ואנו עמלים כעת על בדיקות מקדימות.

לאחר ההשקה נמשיך לייצר שיפור מתמיד של האתר וגרסת הפורומים, כאשר אנו נשמח להמשיך ולקבל מכם פידבקים בשוטף בפורום משוב, מסרים אישים ומיילים.
ברצוננו לעדכן כי אנו עובדים בימים אלו גם על גרסה חדשה לאתר המותאם בסלולר ולבלוגים.

בין החידושים שצפויים לעלות ביום שלישי:
- מראה חדיש ועדכני
- אפשרות לכתוב הודעות בצורה מהירה יותר
- אפשרות לעקוב אחרי פורומים אהובים
- אייקונים חדשים ומשודרגים
- ממשק עבודה נוח ויעיל
ועוד...


שימו |לב| במערכת החדשה שצפויה לעלות ביום שלישי החתימות יוסרו באופן גורף עד לעליית מערכת חתימה משודרגת יותר (עליה עובדים בימים אלה).
לידיעתכם, במידה ותרצו לשמור את מה שכתוב בחתימה שלכם, אתם מוזמנים לעשות זאת עד יום שלישי בבוקר.

סופ"ש נעים |הלוואי|
צוות תפוז
תגובה
05/08/2015 | 15:10
בין החידושים שצפויים לעלות ביום שלישי:
- מראה חדיש ועדכני - מראה צעקני, עודף פרסומות פונטים ללקויי ראיה - סכמת צבעים של כתום, שחור, כחול, לבן, אפור
- אפשרות לכתוב הודעות בצורה מהירה יותר - עכשיו הוספת הודעה תופס מקום חשוב ורב יותר בראש העמודה ובשביל הכיף מבצבץ מרחף לו אייקון
- אפשרות לעקוב אחרי פורומים אהובים
- אייקונים חדשים ומשודרגים - בתמורה לפתיחת פוסטים באופן יעיל ומהיר
- ממשק עבודה נוח ויעיל - נוח למי שאוהב לשבת על קוצים
ועוד... - ועוד...
 
 
הצעה - אולי מגונה
29/07/2015 | 13:42
2
80
מה אתם אומרים על לפתוח ערוץ IRC לפורום, שם יוכלו לשבת חבר'ה מהפורום ולהתייעץ/לעזור אם ירצו, או סתם לברבר על דברים.
לא צריך בוטים שמוטים, רק מורידים קליינט, מתחברים לערוץ בשרת שנקבע מראש וזהו...
יש לך כאלה בSO...
29/07/2015 | 21:31
1
29
אז מה שיש כאלה ב SO? שאלתי אולי החבר'ה פה רוצים משהו משלנו
30/07/2015 | 08:55
42
זה שיש לSO לא אומר שלנו לא צריך להיות...
להתחיל עם WPF
29/07/2015 | 20:46
2
48
שלום חברים, ראיתי פה בפורום הצעות לעזרה בהתחלה עם WPF 
אני מתנדב להיות הקורבן ))
 
ועכשיו ברצינות, אשמח למקורות שמלמדים בצורה איכותית
 
תודה רבה
 
מתנדב להיות הראשון
30/07/2015 | 00:18
40
שמספק מקור איכותי (לדעתי):)
ב WebMaster
30/07/2015 | 01:28
39
יש מדריך טוב, בעברית.
אני למדתי ממנו, ואני ממליץ. נדמה לי שיש שם כמה טעויות, ויש לשים לב.
פיתוח אפליקציה ב winforms לעומת wpf
29/07/2015 | 08:08
3
45
שלום,
עלי לפתח אפליקציית gui עבור desktop שבעיקר מציגה סכימת בלוקים של מערכת. אני יכול להכנס לכל בלוק ולהגדיר מאיזה תת בלוקים הוא מורכב. כמו כן עלי לחבר ב"חוט" בלוקים שונים. בתוכנה תצוגה של מולטימדיה או גראפיקה. Telerik נותן לי את כל ה controls שאני צריך.
השאלה: איזה יתרון יש לפיתוח ב wpf ביחס ל winforms ?
תודה מראש.
אם זו אפליקציה קטנה ומקומית אין לך מה ללמוד WPF בשביל זה
29/07/2015 | 11:18
45
היתרונות הבולטים של WPF הוא שזו שיטת עבודה יותר טובה, יותר נוחה, ולמי שמכיר אותה גם הרבה יותר מהירה
זה גם שיטה לבנות ממשקי-משתמש הרבה יותר גמישים (הדוגמה הכי פשוטה וברורה שממחישה את זה היא הדוגמה של פריטים מקוסטמים בקומבו-בוקס או ברשימה, ב-WPF זה פשוט וקל ומהיר מאד, ב-WinForms זה מסובך על גבול הבלתי-ישים, וכמובן אנחנו מדברים רק על רשימות אנכיות, כי רשימות אופקיות או עם WrapPanel ב-WinForms זה כבר מוגזם לגמרי אפילו להזכיר את זה).
כמובן שלכל דבר יש שיטות לעקוף אותו, רשימה לא חייבת להיות ListBox ואפשר להוסיף פקדים מכל סוג לכל פאנל בסופו של יום, ולכן במיוחד אם זו אפליקציה קטנה, אין שום חשיבות לאיך בסופו של דבר מימשת את זה.
 
המכשלה העיקרית ב-WPF זה זמן הלימוד. מאחר שזו שיטת עבודה שונה גם בבניית ה-GUI עצמו וגם בשיטת הקישור שלו לנתונים, וגם בשית הקיסטום שלו, המשמעות של זה היא שיש פה הרבה מה ללמוד, ואם אתה מפתח אפליקציה שלוקח שבוע לעשות אותה, זה כנראה יכפיל את זמן העבודה. אם זה פרוייקט ארוך טווח אז כמובן שהשבוע פלוס-מינוס ללמוד את זה הוא זניח, וזה בעצם (לפחות לדעתי) השיקול העיקרי.
 
אם אתה מעוניין ללמוד WPF, אני אשמח לסייע לך בלינקים למקורות מידע איכותיים, ומענה על שאלות ועזרה ב"איך מתחילים", ללא תמורה
 
בברכה,
זיו
ברור ש wpf
29/07/2015 | 17:44
1
32
זה החדש והמעודכן, ואתה לא רוצה שהאפליקציה החדשה שלך תהיה או תיראה מיושנת. יקח כמה ימים ללמוד wpf. אתה ממהר? לדעתי השיפור במראה ובסופו של דבר גם הקלות בתכנות, יהיו שוים את ההשקעה הראשונית בזמן. אחרי הימים הראשונים, לדעתי גם הפרודוקטיביות תהיה טובה יותר. כך שאתה משקיע לטווח ארוך, ומהר מאד קוצר פירות.
 
והכי חשוב את אתה לומד XAML
29/07/2015 | 21:51
40
שזה בפנ"ע דבר טוב ללמוד ונותן נסיון רלוונטי
ef code first מדריך איכותי
28/07/2015 | 03:14
8
55
כולם שכולם אומרים צריך לעבוד עם code first, אז התחלתי.
אשמח להמלצות למדריך איכותי. בגוגל זה בחינת מרוב עצים לא רואים את היער.
 
האמת היא שאני לא מצאתי כזה
28/07/2015 | 15:07
7
53
אולי כי אין משהו כזה.
תתחיל מהבסיס מקורסים של pluralsight ותמשיך ב how to בגוגל.
בגדול ב MSDN יש המון המון מידע שצריך לדעת ללעוס אותו
אגב באתר הזה יש לא מעט מידע נחמד מאוד שהשתמשתי בו בתהליך הפיתוח האחרון (למדתי ממנו לדוגמא איך לקנפג אסטרטגיות איתחול DB דרך ה web.config)
 
אגב זה לא שצריך לעבוד עם codefirst. החל מ EF7 זה כל מה שיהיה לך :)
תודה ושאלה
28/07/2015 | 16:45
2
37
האמת היא ש-EF7 שבר אותי לעבור לזה.
נניח שאני רוצה שיש לי טבלת/מחלקה משתמשים וטבלה/מחלקה של פריטים. כל פריט משויך למשתמש ולכל משתמש יכול להיות כמה פריטים. אני רוצה שבקוד תהיה לי גישה מהמשתמשים לפריטים שלהם ולהיפך מכל פריט תהיה לי גישה למשתמש.
איך עושים את זה?
אם הבנתי אותך נכון
28/07/2015 | 16:56
1
37
הבנת נכון. תודה.
28/07/2015 | 17:02
14
אז מה עושה מישהו שכבר יש לו DB ?
28/07/2015 | 21:03
2
30
ימחק אותו ויכתוב קוד שיוצר אותו דבר? והדטה מה איתו? לא נשמע לי הגיוני, אבל אני מאמין לכם.
והאתר אכן מעניין. מעניין מי כתב אותו. הוא מאד מקיף, אבל כנראה לא משהו רשמי.
 
לא מבין מה הבעיה?
28/07/2015 | 21:33
1
37
הקונספט של code first לא אומר שלא תוכל למפות קוד חדש לDB קיים
רק אומר שלא תוכל לייצר EDM שייצר לך generated code ואתה תצטרך לעבוד עם magical models והמון partial classes
 
אם יש לך DB מוכן, מובן וברור שלא תרצה לעבוד עם EF אם הוא לא יתן לך דרך לעבוד עם ה DB שלך.
ולכן כשאתה מגדיר מודל אתה יכול גם להגדיר קונפיגורציה שממפה את המודל שלך ל DB הקיים.
תוכל לשמוע עוד על זה בהרצה של jullie lerman מ pluralsight על EF7
לא יהיה יותר EDM ?
28/07/2015 | 22:10
30
לא שאצטער על כך יותר מדי. אני בהחלט מעדיף פתרונות קוד על פטנטים ויזואליים שגורמים לתלות בכלי הפיתוח (VS ).
לא ראיתי את ההרצאה הזו. אשתדל בקרוב.
 
האתר הזה איננו מעודכן
29/07/2015 | 13:12
26
אני מציע ללמוד את המדריכים הרשמיים של mvc+ef.
 
יש למישהו פקד גרפים מומלץ ?
29/07/2015 | 11:44
1
31
שלום לכולם
יש למישהו פקד גרפים מומלץ ?  (חינמי או קיים)  
עובד ב- WinForm  ,  #C
 
בתודה מראש
לWinforms יש פקד מובנה
29/07/2015 | 13:14
18
מחפש פרילאנסר המתמחה בבניית אתרים ב-ASP.NET עם בסיסי נתונים.
26/07/2015 | 18:07
2
88
יש לי אתר קטן לבנות, אני מבין קטן ובעל הרבה שאלות וייקח לי המון זמן לבנות את האתרון,
לכן אני מחפש מישהו שיפתח את האתר בשבילי.
דרישות מיוחדות :
1. הקוד ישאר שלי ונגיש (שהוכל להוסיף ולשנות בעתיד)
2. משהו שהוא אמור להיות ברור - עונה על הצרכים שלי.
3. יכול להוציא חשבונית מס.
לעונים על הקריטריונים נא לפנות אליי למייל : guyhayoun2507@gmail.com
 
תודה מראש
 
אתה לא צריך להוציא חשבונית
27/07/2015 | 14:03
1
59
אם אתה מחפש מישהו שיבנה לך את האתר, אתה זה שתשלם לו, לכן אם אתה מעוניין לעבוד כחוק אתה צריך לדרוש שהוא יוציא לך חשבונית על העבודה
 
ואני מכיר מישהו שעושה עבודה נהדרת ובזריזות, תפנה אלי בפרטי, עדיף עם כיוון כללי של דרישות והיקף עבודה, ואני אשאל אותו אם יש לו זמן פנוי
 
בברכה,
זיו
חשבונית
27/07/2015 | 14:07
55
מודע ויודע, התכוונתי שמי שיבצע את העבודה יוציא חשבונית (זאת מבחנתי דרישה)
ובכל זאת תודה, כי אם אתה הבנת את זה בצורה כזאת, ייצכן ואחרים הבינו זאת כך וזאת סיבה טובה להבהיר את הנושא.
אז במה לפתח? JAVA או .NET, דילמה קטנה...
21/07/2015 | 21:22
8
82
שלום לכולם.
יש לי דילמה ואשמח לשמוע את דעתכם על הנושא.
אני מתפתח בדוט נט מספר 6-7 שנים ומרגיש נוח בסביבה. 
נגעתי ופיתחתי בהמון דברים כמו הרוב פה:
...TASKS , WCF, MVC , SQL-SERVER , EF
בכלל בכל מה שמפתח .NET בדרך כלל נוגע.
לאחרונה עלה לי רעיון למוצר שהחלטתי לפתח אותו תוך כדי עבודה (זאת אומרת אחרי שעות העבודה ואולי תוך כדי פה ושם כשיוצא).
אמרתי לעצמי שאם כבר אני מתחיל לפתח משהו חדש אז למה שלא נפתח את זה בשפה אחרת ואולי על לינוקס , עם טכנולוגיות שונות וככה נלמד גם דברים נוספים.
אני מאד מאמין במוצר שאותו אני הולך לפתח אך גם מאד ריאלי בו זמנית ויודע שרוב הסיכויים דברים לא יצליחו אז לפחות נלמד משהו חדש.
חשבתי לפתח את המוצר ב JAVA  על לינוקס, וככה גם ללמוד (למרות המקביליות המאד ברורה בשפה) על הדרך לינוקס ו JAVA.
אך למרות כל זה, אם אני אתחיל לפתח את זה בדוט נט הדברים ילכו הרבה הרבה יותר מהר כי זו הסביבה הטבעית שלי. מה גם שאם ישנן שעות מתות בעבודה וה VS כבר פתוח, אז עושים SWITCH לפרוייטק האישי ונותים שם עוד כמה שורות קוד.
אז גם אם לא הסברתי את הדברים הכי ברור, אני לבטוח שרובכם מבינים את הסיטואציה (ןאפילו הייתם בה פעם או פעמיים) ואשמח לשמוע מה אתם אומרים,
לפתח את המוצר בשפה אחרת על פלטפורמות אחרות או להישאר במיקרוסופט, ואם שום דבר לא יתקדם, אז לא כל כך למדתי על הדרך.
 
תודה רבה.
תהיה אמיץ - vNext על לינוקס :)
21/07/2015 | 22:34
4
64
אני קורא עכשיו הרבה חומר על vNext וכל הירקות מסביב, כמובן ef7 המשוכתב לחלוטין
שיחקתי עם C#6 ועם הפיצ'רים החדשים שהוא מביא (והתאכזבתי שאין AOP כחלק מהשפה)
 
אם הפרוייקט הזה הוא וובי, לך על זה. תלמד את הטכ' החדשות ובנוסף תוכל להציג לכולם (לנו וגם בעבודה) פרוייקט vnext שמשתמש ב dnx core ורץ על raspberry pi :)
המוצר בכלל לא WEB.
21/07/2015 | 22:54
3
56
למרות שעתיד להיות UI למערכת, המוצר אינו מוצר UI, אלא יותר מוצר המקבל נתונים מהמון מערכות ומבצע חישובים כאלה ואחרים.
על פי קינפוג המערכת (שזה ב WEB) המערכת מבצעת את החישובים.
כמו כן, המוצר כולל Add-on ל Outlook ו Service לשרת Exchange או לכל שרת דואר נניח.
אז אני לא חושב שהכיוון הזה הכי נכון...
הפרטים משנים משחק
21/07/2015 | 23:19
2
50
מקבל - כאילו fetches from 3rd party או מקבל כאילו receives from other services?
מה קשורה ג'אווה אם אתה רוצה לפתח תוספים לאוטלוק או אקסצ׳נג?
ולא בדיוק הבנתי איפה לינוקס נכנס לתמונה, הוא יחזיק שרת אגרגטור שמביא מידע לפי בקשה?
זה שצריך לכתוב
21/07/2015 | 23:27
1
49
תוספים ל Outlook או Exchange לא אומר שכל המערכת חייבת להיות כתובה ב .net לא?....
לינוקס נכנס לתמונה איפה שכל שרת שמריץ קוד נכנס לתמונה. לא משנה עם זה סרביסים שרצים עליו או שהוא בתור שרת Web..
נו אז למה לא vnext?
22/07/2015 | 08:48
37
ייתן לך כל מה שאתה צריך בשביל web services ו MVC, כולל עבודה עם DB ישירות או באמצעות EF :)
כמה דברים.
22/07/2015 | 04:24
2
102
קודם כל, מה שאמרת על לעשות פרויקטים בעבודה, הוא חמור מאד, ואני במקומך הייתי נזהר. אתה יודע שאין אנונימיות ברשת, ויכול להיות שהבוס שלך גולש פה, או אלה שעובדים אתך. וכמו שאומרים, דברים שיצאו מפיך - אינך אדון להם.
גם בהתעלם מעניין הסכנה, הייתי נמנע מזה לחלוטין. הרבה דברים אפשר לעשות בעבודה. לכתוב קוד פרטי זה קו אדום שאני ממליץ לא לחצות.
 
לגופו של עניין, בפרויקט פרטי אתה צריך להיות מהיר, יעיל, ומקצוען. אחרת זה לא יעבוד. אין פה צוות שיעזור אחד לשני. מה שאתה לא יודע לעשות - לא יתבצע. ותחשוב על תוכניות הדוט נט הראשונות שלך, איזה זוועה הן היו. כך תראה גם תוכנית הג'אוה שלך. ולכן במקרה שלך, (ואני לא נכנס בכלל למה אתה כותב, למה זה משמש, וכן הלאה) כתוב רק בשפה ובטכנולוגיה שבהם אתה מקצוען. אחרת זה ירד לטימיון.
דבר נוסף: כייזם, אתה צריך פחות להתעניין בטכנולוגיה. אתה חובש כרגע את כובע היזם. אתה רוצה את המוצר שלך מהר ככל האפשר, ובזול. אתה שואל את המתכנתים הפוטנציאליים (שניהם זה אתה): בכמה זמן אתה עושה לי את זה? איש הדוט נט, עונה: שבועיים להרים אב טיפוס, וחודשיים לגרסה ראשונה עובדת. איש הג'אוה קצת מגמגם. תראה, אני צריך ללמוד, יקח לי קצת זמן... אולי בעוד חודש יהיה לך אב טיפוס. מוצר? אין לי מושג.  מייד אתה מפטר אותו.  כי לך אין שום סנטימנטים לא לג'אוה ולא לקובול. מצידך שיכתבו בויז'ואל בייסיק. אני מקווה שקצת הארתי את הנושא.
 
אחלה.
24/07/2015 | 17:11
47
נראה לי שקיבלתי כיוון.
תודה רבה.
+1
27/07/2015 | 20:00
15
WPF: עזרה בעדכון לייבל DispatcherTimer
23/07/2015 | 11:43
2
37
יש לי פרוייקט שבו מספר חלונות, בכל חלון יש לייבל שמציג את התאריך והשעה, המעבר בין החלונות מתבצע עם Switcher.
 
כמו כן בפרוייקט יש מספר class-ים, בינהם:
class שנקרא DeviceComm - מכיל את התקשורת ו DispatcherTimer, בעליית מערכת נוצר מופע אחד של DeviceComm, מופע זה מועבר בין החלונות עם ה Switcher.
class שנקרא Globals - אשר מכיל משתנים סטטים.
 
DispatcherTimer מעדכן בכל שניה משתנה סטטי בשם TimeAndDate.
 
אני מעוניין לעדכן בכל חלון את הלייבל שיכיל את התאריך והשעה.
 
אני לא מעוניין ב DispatcherTimer שונה לכל חלון, אלא באחד שיפעל ב DeviceComm ויעדכן אוטומטית את הלייבל המתאים בכל חלון. 
 
ניסיתי לפתור את הבעיה עם INotifyPropertyChanged אבל לא הצלחתי להגיע לשום דבר שעובד.
 
אשמח לעזרה (מקווה שהייתי ברור).
 
תודה!
 
יש לך ViewModel לחלון הזה?
23/07/2015 | 11:56
1
34
אם יש לך, תשים בתוך ה-ViewModel את ה-DispatcherTimer ובזמן אירוע ה-Tick תעדכן את הפרופרטי שנקרא לו נניח Currenttime ובתוך ה-property set שלו אתה צריך לקרוא לנוטיפיקציה עם שם הפרופרטי בתור פרמטר, ואז כל מה שיהיה לו Binding לפרופרטי הזה יתעדכן מעצמו, ולא יהיה צורך לעדכן את העניין בשום מקום אחר
 
אם אין לך ViewModel - אני ממליץ בחום לבנות לעצמך אחד כזה, זה לא הרבה עבודה והרבה מאד תועלת, וזה ימנע ממך הרבה מאד כאב-ראש בהמשך הדרך, כי כל מה שכתוב ב-WPF בנוי באופן מובהק לעבוד עם ViewModel
 
בברכה,
זיו
תודה על התגובה המהירה
23/07/2015 | 12:06
34
אין לי ViewModel.
 
אני אקרא קצת על הנושא, אבנה אחד, ואחזור לפה לקרוא את התשובה שלך שוב.
 
 
ריבוי פונקציות ב Web Api
22/07/2015 | 19:49
3
65
אהלן,
יש לי web api  עם 2 פונקציות 
 public Post(string name) {}
public Post(string name, Guid id) {}
 
אני מנסה לקרוא לפונקציה הראשונה על ידי 
 http://.../MyController?name=myName
ומקבל הודעת שגיאה 500 internal server error.
כאשר הפונקציה השניה לא מוגדרת (אני מוחק אותה) הכל פועלי כראוי.

קראתי את המסמך הזה http://www.asp.net/web-api/overview/web-api-routing-and-actions/routing-and-action-selection
ואני מבין שבגלל שהוא מוצא פעמיים התאמה לפונקציה עם פרמטר בשם name הוא לא מצליח לזהות נכון את הפונקציה המתאימה.
האם יש דרך להסביר למערכת שהפוקציה המתאימה היא הראשונה מכיוון שאין id?

נ.ב. באותו המצב עם פונקציות Get, הכל פועל מצוין.

תודה רבה.
>
22/07/2015 | 20:28
1
63
This is because  , thinking restful , there is no logic to put more than 1  post method which is under the same class
 
One solution is to create a route which will include the method name
the webapi wont be able to choose which action to invoke.
 
מה שהוא אמר.
22/07/2015 | 21:24
58
אין overloading ב webapi מהסיבה הזו.
 
מחשבות, תלונות, ודרכי עקיפה, כאן:
 
כדאי תמיד להשתמש ב attribute based routing כפי שמוסבר כאן:
 
תודה לשניכם.
22/07/2015 | 23:10
46
החכמתי בהבנה של routing.
 
סופו של דבר מה שפתר את הבעיה היה ליצור פונקציה יחידה.
 public Post(string name, Guid? id = null) {}
לא יודע למה ניסיתי את זה אבל זה עבד.
מנגד, הקוד הבא מחזיר שגיאה 500.
 public Post(string name, Guid id = default(Guid)) {}
 
תודה לכם.
דרך כללית לבצע פקודות בסיסיות לבסיס נתונים ב-EF
20/07/2015 | 21:59
14
60
שלום,
האם יש דרך כללית לבצע פקודות בסיסיות לכתיבה/קריאה/עדכון/שליפה מטבלה של בסיס נתונים, מבלי צורך לכתוב את הפקודות לכל טבלה וטבלה (מעיין קוד אוטומטי) - זאת לצורת התקשרות לבסיס נתונים דרך entity framework?
 
אני מחפש פתרונות ל-C# בתור מחולל קוד והן פתרונות ל-C# שהם קוד נטו (בדגש ל-entity framework).
 
תודה.
טוב מהשאלה שלך אני רואה שלא הפנמת את מה שאמרתי לך קודם
20/07/2015 | 22:50
13
70
וחבל.
לך לאתר של MSDN ותקרא על EF
תחפש tutorials ב pluralsight על CodeFirst EF (ואם אתה רוצה להנות מאיכסה שעוד חודש יהיה מיושן תחפש גם database first)
וכשתהיה לך שאלה אינטיליגנטית, רק אז, אני מקווה שיענו לך עליה פה.
אנא מכולכם, התייחסו לגופה של השאלה ולא לגופו של הכותב
21/07/2015 | 01:19
55
הדברים אולי נראים לכם לגיטימיים, אבל זה לחלוטין לא מקובל הן מבחינתי כגולש מן הגולשים, הן מבחינת מנהל הפורום, והן מבחינת הנהלת הפורומים של תפוז. הפורום שלנו לרוב נקי מהתייחסויות אישיות והעלבות על רקע אישי, ולכן נחשב אחד הפורומים המקצועיים ביותר בעברית בנושאי תכנות, ואני חושב שכל גולשי הפורום פה יסכימו איתי שאנחנו מעוניינים לשמור את המצב כך.
 
אז מה הבעייה עם התשובה שלך שכל כך מפריע לי?
לגבי הפנמת דבריך - איש אינו חייב להפנים שום דבר שאינו רוצה, ומי שלא הפנים לא ראוי לבקר אותו על החלטתו זו. אם לא מתאים לך לענות לו - אתה לא חייב לענות
לגבי רמת השאלות שלו ("כשתהיה לך שאלה אינטיליגנטית") - לא לנו לשפוט, באנו לעזור, ולמי שאין מה לעזור ייטיב אם לא יכתוב דבר
 
בברכה,
זיו
חבל ... אבל באמת עכשיו , למה ככה ?
21/07/2015 | 07:18
11
60
לא נעים בתור גולש חדש/ותיק לבוא ולראות תגובה שכזו.
אין הקפדן מלמד
באמת חברה , בשביל מה הלוואים  האלה ?
שיווקי , הרשה לי להתנצל על התגובה הזאת ולהגיד לך בוודאות שזאת לא רוחו של הפורום .
וחבל שיש את הפיקים הנמוכים האלה.
חבל.
חשבתי אם למחוק אבל חשוב לי שיקראו את מה שזיו כתב ושנדע שזו תגובה לא לעניין .
 
 
 
 
 
אני לא צריך שתתנצל בשבילי
21/07/2015 | 09:00
10
44
לא רואה מקום להתנצל גם.
הבחור בדרך קבע מגיע עם שאלות לא ברורות, בנושאים יחסים מתקדמים מבלי לנסות (ככה זה נראה) להבין אותן לבד
ומנסה לאסוף קטעי קוד פועלים לאיזושהי מטרה לא ברורה.
לא מגלה ניסיון אפילו להבין
לא מגלה ניסיון לעזור לעצמו
לא מגלה ניסיון לפתח את עצמו בכוחות עצמו
 
בתגובה שלי הבאתי 2 לינקים למקורות ידע מטורפים על EF, למדתי משם (ומכמה בלוגים נוספים)
אם הוא יכנס ללינק ב MSDN ואשכרה ינסה הוא יבין שכל מה שצריך זה model, להכניס אותו לDbContext עם DbSet וזהו
אבל הוא לא יכנס, ומישהו מכם יביא לו קוד מוכן, והוא יחשוב שהוא מבין ולמחרת יחזור עם שאלה עוד יותר מוזרה.
 
אבל היי, בואו נתנצל על זה שאנחנו באמת רוצים לעזור לבן אדם, ולא לזרוק לו קטעי קוד שהוא לא יבין.
אתה יודע מה - תמחק את ההודעה המקורית שלי.
למה נראה לך שהתנצלתי בשמך ?
21/07/2015 | 09:15
9
42
התנצלתי בתור מנהל הפורום
שזו המנגינה שהוא קיבל בפורום לשאלה שלו.
איזו מנגינה? בקשה (חוזרת ונשנית) לחקור לבד פלוס מקורות מידע?
21/07/2015 | 09:44
8
39
זו לא המנגינה המתבקשת?
לפעמים זה הכל שאלה של ניסוח
21/07/2015 | 15:04
34
אני מבין אותך בעיקרון, גם אותי לפעמים מעצבנות שאלות שחיפוש ראשוני בגוגל היה פותר את הבעיה,
מצד שני, אנחנו לא פה בשביל לחנך אף אחד..
כבר היו פה בעבר אנשים ששמו שאלה - ביקשו פרויקט שלם..
לכל אחד זה ברור שהשואל כנראה עדין בלימודים ומתעצל  ולשאלות כאלה באמת אף אחד פה לא צריך
לענות - פשוט כותבים לו תבקש שאלה ספציפית וזהו..
הוא כבר יבין לבד שאף אחד פה לא עובד עבורו.
 
דבר נוסף,
גם לחפש בגוגל צריך לדעת..
הבוס הראשון שלי נתן לי איזו משימת POC פשוטה.. והיה משהו שחיפשתי איך עושים
וואלה אחרי שעה שעתיים בערך חזרתי אליו.. הוא חייך פתח גוגל הקליד משהו ו.. הינה..
הייתי בשוק..
 
בקיצור.. תהיה סבלני.. ואם מישהו שואל משהו שכבר שאל וענית לו.. אז שתי אפשרויות
אולי הוא באמת לא הבין את מה שענית.. 
או שהוא בחור ממש עצלן ולא מעוניין לחשוב בעצמו ובמקרה כזה אין לו מקום פה..
 
אסביר קצת את הצד השני
21/07/2015 | 18:08
6
36
אני לא בא לשפוט אף אחד, אבל אנסה לתת לך את זווית הראיה של השואל (בתור אחד שנמצא באותו מקום..)
נכון שאתה רוצה להרגיל אותו להיות מתכנת טוב, ולנסות ללמוד לבד דרך גוגל וכדו', אבל אולי הוא (עדיין...) לא יודע טוב אנגלית, והוא עדיין לא במקום של להתחיל לקרוא מאמרים שלמים באנגלית, אז לכן הוא שואל פה בפורום.
ממילא תשובות של 'לך תלמד שם' לא בדיוק יעזרו, ולכן אם אין לך כוח לכתוב תשובה מפורטת - אל תענה. ואם אתה רוצה אתה יכול לתת קישור, אבל לא כדאי לכעוס עליו..
חבר אתה כנראה קצת טועה...
21/07/2015 | 20:41
5
49
זה לא שאין מידע בעברית עם EF, יש וגם יש
זה לא שאין דוגמאות מוכנות וחיות באינטרנט
זה גם לא כל כך ישנה אם אגיד לו שכל מה שצריך זה DbContext עם DbSets שמייצגים את הDomain Model שלו ואז פשוט:
 using(var ctx = new MyDbContext())
{
   var entity = ctx.OneOfMyDomainModels.First();
   entity.SomeProperty = NewValue;
   
   ctx.SaveChanges();
}
למה? כי מה זה DbContext? מה זה DbSet? למה ה ICollection הוא virtual? למה צריך Id? הוא חייב להיות int?
זה לא לולאת for ש2 דוגמאות בפוסט יסבירו.
 
אני לא כועס עליו, אני לא מכיר אותו ולא כל כך אכפת לי מה הוא יעשה אם המידע שהוא אוסף. אני כועס על העובדה שכולכם יודעים ששאלה כזאת ב SOF הייתה מקבלת נעילה ועונש ניקוד, ובכל זאת אתם מצדדים לו.
אגב - אף אחד לא הביא לו מקור מידע חוץ ממני, אבל כולם דאגו להתנצל - אפשר לחשוב מההתנצלויות שלנו הוא ילמד לתכנת.
לומדים לתכנת בדרך הקשה - מנסים, נכשלים, לומדים מטעויות, מנסים שוב, מצליחים.
 
אגב - תוצאות ראשונות בגוגל של המילים EF examples
מאסה של מידע שמחכה שמישהו ישב יקרא ויהפוך את זה לידע.
מסכים -
21/07/2015 | 21:00
4
59
SO במהלך השנים יותר תוקפנית לגבי שאלות מסוג כזה - נכון  , בזה אני מסכים ( לעומת זאת - שאלות הסטוריות לא נמחקו ופשוט ננעלו לטובת ההיסטוריה וכמובן להשאיר מידע).
השאלה אולי קצרה מידי ,או לא מעידה על מה ניסית כבר , ואולי תיסגר על TOO BROAD , או על based opinion.
סביר להניח שהיתה ניסגרת. ( כמעט בטוח)
אולי עם יותר בשר היא לא היתה נסגרת.
יחד עם זאת  , תשובה כמו  :
"וכשתהיה לך שאלה אינטיליגנטית, רק אז, אני מקווה שיענו לך עליה פה."
היתה נסגרת בוודאות גם עם FLAG לרעתך.( למרות שהיא עונה על שאלה מ LOW QUALITY).
תהיה בטוח בזה.
 
אבל אני חושב שאנחנו דנים בזה לשווא.
אתה  תורם הרבה לפורום בידע שלך ותודה(!) לך על כך.
רק בואו נשתפר.
גם אני לא חסיד שכולה תכלת כאן בפורום
אבל לכולם יש UPS  AND DOWNS
 
לא כולם מושלמים כמו דוד גילי.
 
 
*שכולו
21/07/2015 | 21:33
3
29
איזה עילג נהייתי מה נסגר איתי
אז תרשה לי להיות פדנט
22/07/2015 | 15:16
2
45
הטעות שלך לא  במילה כולו אלא במילה חסיד..
הביטוי הוא: טלית שכולה תכלת
 
ובנוגע למה שכתב אברהם109.. אל תהרגו אותי..
אבל מתכנת שלא יודע לקרוא אנגלית ולכן לא מעוניין לקרוא הסברים באנגלית,
לא יגיע רחוק בתכנות (וזה בהמעטה) כי אני משער שגם לא תהיה לו סבלנות לפתוח ספרים בעברית.
 
חחח צודק. התבלבלתי
22/07/2015 | 15:48
14
מסכים איתך..
22/07/2015 | 19:18
27
לכן אמרתי "עדיין" -
יש שלבים בחיים וגם כשלומדים אנגלית, יש שלב שבו עדיין קשה לקרוא מאמר ארוך שמסביר תיאורטית,
זה לא כמו לקרוא הסבר פשוט עם דוג' קוד.
 
מה ההבדל בין atributes ל- property?
22/07/2015 | 15:48
6
50
בבקשה - תשובה מאחד שהיה בצוות שבנה את הקומפיילר של #C.
22/07/2015 | 15:54
3
78
לא תמצא יותר מדוייק מזה.
 
אולי הוא שאל את זה בHtml?
22/07/2015 | 16:04
2
30
אני מניח שהוא היה שואל prop , attr
22/07/2015 | 16:07
48
כי אלו המונחים
אולי אני טועה
הצצת על שם הפורום לאחרונה ?
31/07/2015 | 10:32
6
שני הבדלים עיקריים
27/07/2015 | 14:10
28
הראשון הוא ש-property הוא נתונים, כלומר data, ואילו attribute הוא מידע על הנתון, כלומר meta-data
 
ההבדל השני (שנובע רק בחלקו מהראשון) הוא ש-attribute מיועד להגדרה והשמת ערך בזמן קידוד\קימפול, בעוד ש-property אפשר להגדיר לו ערכי ברירת מחדל בזמן קידוד\קימפול,אבל הוא מיועד להחזיק ערכים משתנים בזמן הריצה, בעוד ש-attribute אינו יכול להשתנות בזמן ריצה.
 
בברכה,
זיו
ואוסיף
29/07/2015 | 21:45
9
תעשה גוגל פעם הבאה... C# Attribute VS property 
ותקרא את הדבר הראשון שתקבל...
 
PROPERTY הוא כמו משתנה, MEMBER, באפר שהיישום מחזיק בזכרון ומכיל דטה מסוג מסויים אבל מוסיף למשתנה הזה אפשרויות שונות. הדוגמא הכי פשוטה שאני אתן לך היא
string myAge=15 זה משתנה
public string MyAge { public get;private set;}
זה פרופרטי שאתה חושף החוצה ויכול לערוך רק בפנים, בגלל שיש לו GET וSET שמוגדרים באופן שונה - זה משחק שקיים לPROPERTIES - יש עוד מספר דברים, למשל EVENT בזמן קומפליציה ישתנה תבדוק אותו בריפקטורינג ותראה שזה לא בדיוק אותו הקוד כמו שאתה כתבת.. יש אנשים שיגידו שזה סינטתיק סוכר.. אבל לא תמיד.
 
ועכשיו מה זה ATTRIBUTE ? בין היתר זה משהו שמתאר את הפרופרטי או משתנה, למשל שאתה רוצה לשלוח מחלקה מיישום ליישום (בעצם לסרייל אותה), אז אתה יכול להגדיר מעל הMEMBER את הPROPERTIES שלו - איזה שדות אתה רוצה לסרייל, ואז בריפלקשן, האחראי על הסריול יקבל מידע על המחלקה שלך ויידע את מה לסרייל ומה לא. 
 
לא מצליחה בשום אופן לשנות פורמט של DATETIME
21/07/2015 | 15:43
7
57
שלום, אני כבר יומיים לא מצליחה לעשות משהו פשוט ביותר,
אני רוצה להכניס תאריך בפורמט של dd/MM/yyyy במקומי אצלי אין שום בעיה לעשות את זה ,
בשרת ההוסטינג  אני מכניסה נתונים בפורמט הנכון אבל זה לא עובד ולידציה (הפורמט שכן עובר זה mm/dd/yyyy)
התמיכה ד"א טוענים שהפורמט המכונפג בשרת הוא dd/mm/yy
קצת קוד :
   //the model
  [Display(Name = "תאריך הארוע")]
               // [DataType(DataType.Date)]
               //[DisplayFormat(ApplyFormatInEditMode = true, DataFormatString = "{0:dd-MM-yyyy}")]
              // [DisplayFormat(ApplyFormatInEditMode = true, DataFormatString = "{0:dd/MM/yyyy}")]
              //[DataType(DataType.DateTime.)]
          
              //[DisplayFormat(ApplyFormatInEditMode = true, DataFormatString = "{0:dd/MM/yyyy}")]
              // [UIHint("DatePicker")]
       [DisplayFormat(DataFormatString = "{0:dd-MM-yyyy }", ApplyFormatInEditMode = true)]
       public DateTime? AtDate { get; set; }
//EditorTemplates
@model DateTime
Using Date Template
@Html.TextBox("", String.Format("{0:dd/MM/yyyy}", Model.ToShortDateString()),
 new { @class = "form-control date-picker", type = "DateTime" })

//The view
    <div class="form-group">
           @Html.LabelFor(model => model.AtDate, htmlAttributes: new { @class = "control-label col-md-2" })
           <div class="col-md-10">
               @Html.EditorFor(model => model.AtDate, new { htmlAttributes = new { @class = "form-control date-picker " } })
               @Html.ValidationMessageFor(model => model.AtDate,"", new { @class = "text-danger" })
           </div>
       </div>
תודה
שני פתרונות
21/07/2015 | 17:55
6
49
מוצעים בדף SO הזה:
 
האחד, להוסיף culture .
השני, לעשות escape לסלאשים.
 
הייתי מנסה את שני הפתרונות האלה לראות אם משהו מהם עובד.
 
 
תודה על עזרתך , זה לא עזר ,אבל הבעיה נפתרה
22/07/2015 | 12:14
5
40
אם יש עניין לגולשים אשמח אכתוב את הפתרון .
תודה בכל מקרה
אני חושב שכן.
22/07/2015 | 12:33
4
39
שאלת שאלה אנשים ענו - ולך יש את התשובה. מה הגיון אומר ?
למה לא ,ברצון רב
22/07/2015 | 12:52
3
49
(לפי ההענות של האנשים חשבתי שהשאלה לא ראויה לתשובה (כמו בדיון אחד לפני))
אני ברצון מעלה את הפתרון :
   protected void Application_BeginRequest()
       {
           CultureInfo info = new CultureInfo(System.Threading.Thread.CurrentThread.CurrentCulture.ToString());
           info.DateTimeFormat.ShortDatePattern = "dd/MM/yyyy";
           System.Threading.Thread.CurrentThread.CurrentCulture = info;
       }
והוספה בוובקונפיג של :
   <globalization culture="he-IL"/>
זהו .
למיטב ידיעתי
22/07/2015 | 14:34
2
45
את יכולה לוותר על ה  קטע הראשון ולשים רק את השני
ה GLOBASLIZATION תופס כבר על הכל
 
משתמשים בראשון רק כאשר את רוצה ספיציפי ל THREAD מסויים
 
ט.ל.ח
אתה צודק, אכן, זה מספיק. קצת מתבישת סיבוך עם פתרון פשוט
22/07/2015 | 15:36
1
19
לֹא הַבַּיְשָׁן לָמֵד, וְלֹא הַקַּפְּדָן מְלַמֵּד
29/07/2015 | 16:04
13
מסכת אבות ב', ה'
 
פתגם חז"ל שמשמעו כי מי שמתבייש לחקור ולשאול סופו שלא יִלמד, ומי שמקפיד על המשמעת ועל חוקי הלימוד וצורתו, עד שבא הדבר על חשבון התלמידים או התוכן הנלמד, איננו ראוי ללמד.
 
מקור: wiktionary
 
חם בפורומים של תפוז
מוכרת לי מפעם
מוכרת לי מפעם
לפגוש אהוב ישן מלפני 20 שנה - מקרה או שלא?
מוכרת לי מפעם
מוכרת לי מפעם
לפגוש אהוב ישן מלפני 20 שנה - מקרה או שלא?
הפכים מושלמים
הפכים מושלמים
אני תמיד אהיה עצמאית בעוד שהוא לא יהיה ככה
הפכים מושלמים
הפכים מושלמים
אני תמיד אהיה עצמאית בעוד שהוא לא יהיה ככה
האם בתי הורעלה?
האם בתי הורעלה?
אני חוששת שהצבע שהיה בחדר שלה היה רעיל
האם בתי הורעלה?
האם בתי הורעלה?
אני חוששת שהצבע שהיה בחדר שלה היה רעיל
Flix וידאו
פורום עסקים
פורום עסקים
אביעד מחשבים
אביעד מחשבים
פורום מחשבים ניידים
פורום מחשבים ניידים
קומונות
קומונה לרוכבי אופני-הרים.קומונת AM כשמה כן היא - All Mo...
כאן תקבלו מבזקי-חדשות בזמן אמת ודיווחים ראשוניים מסביב לשעו...
עדכונים שוטפים
14:28 | 04.08.15 Royi Namir
14:23 | 04.08.15 שיווקי
14:08 | 04.08.15 שיווקי
13:11 | 04.08.15 Royi Namir
20:18 | 01.08.15 odansky
20:46 | 29.07.15 amosexy
13:42 | 29.07.15 nocgod
03:14 | 28.07.15 אוהב להתווכח
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ