בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:


בשנת 2002 השיקה מיקרוסופט טכנולוגיה חדשה, NET. היה חוסר במקום בו ניתן לשאול שאלות בנושא NET. בארץ, ולכן הוחלט לפתוח את פורום זה. 

פורום NET. (שנחשב כיום לפורום המוביל בארץ) הוא המקום בו יכולים מפתחים לשאול שאלות ולנהל דיונים בנושאים שונים.  לפני ששואלים בפעם הראשונה, יש לקרוא את תקנון הפורום.

 



 

 

הGUI הראשון שלי
17/04/14 17:26
17צפיות
שלום,

לטובת פרויקט בלימודים נדרשנו ליצור GUI לקוד קיים.
מעולם לא למדתי את זה ולכן אשמח לעזרה שנושא קטן:

רקע:
מתכנתנים בC# בvisual studio 12.
עובדים עם חלון xmal.

כאשר אני מוסיף radio buttons, להלן (מהxmal):
<RadioButton x:Name="maleRadioButton" GroupName="Gender"
                Content="Male" Margin="189,206,196,81" IsChecked="true" />
       <RadioButton x:Name="femaleRadioButton" GroupName="Gender"
                Content="Female" Margin="189,227,196,63" />

כעת כאשר בקובץ קוד מנסה לבדוק איזה מהכפתור נבחרו, לפי האתר של מיקרוסופט הpropety נבדק ע"י checked ואמור להחזיר ערך בוליאני.
אבל כשאני מבצע את הקריאה הבאה (מהcs):
if (maleRadioButton.Checked) docGender = 1;
           else docGender = 2;

מופיעה שגיאת הקומפילציה הבאה:
 -=The event 'System.Windows.Controls.Primitives.ToggleButton.Checked' can only appear on the left hand side of += or

כנראה שלא ממש הבנתי איך עובדים ה radio buttons.

ממש אשמח אם למישהו יש פתרון.

תודה לעוזרים
חג שמח!


Checked זה האירוע של החלפת הסימון
17/04/14 20:53
8צפיות
תראה אם יש משהו שנקרא IsChecked שזה הדגל שאתה יכול לבדוק את המצב שלו.
יש התקדמות :) אבל עוד קצת עזרה...
17/04/14 22:23
6צפיות
באמת בויז'ואל סטודיו הChecked הוא event,
ניסיתי את ה -Ischecked וכרגע השגיאה היא כזאת:

Cannot implicitly convert type 'bool?' to 'bool'. An explicit conversion exists (are you missing a cast?)

יודע אולי איך אפשר להתקדם מכאן?

תודה רבה רבה על העזרה :)
º
על איזה שורה השגיאה ?
17/04/14 23:20
ניהול db מויזואל סטודיו
17/04/14 17:40
12צפיות
שאני מקים db בויזואל סטודיו, היכן הוא בעצם נשמר?
אם למשל אני נכנס לשרת sql2008 המקומי שהתקנתי בתחנה דרך ה sql server management studio אני לא רואה את בסיס הנתונים שהוקם
isolation level in EF
15/04/14 21:50
57צפיות
כולנו מכירים את ה isolation levels (בעיקר מראיונות עבודה, בואו נודה), ויודעים לדקלם אותם בעל פה.
השאלה: איך משתמשים בהם כשאנחנו מאחורי מסך הברזל של EF . לא כותבים ישירות שאילתות SQL, אלא נותנים ל EF לעשות את העבודה בשבילנו. איך גורמים לשאילתה לרוץ ב isolation level שונה מהדיפולט?

ושאלה מעשית באותו נושא: יש לך דף ווב, רגיל, MVC . ושם אפשר לערוך פרטי לקוח. שם , ואימייל.
משתמש א נכנס לדף, משנה את השם.
משתמש ב נכנס לדף, משנה את האימייל.
משתמש א עושה שמירה.
משתמש ב עושה שמירה.

באופן רגיל, משתמש ב כרגע דרס את השינויים של משתמש א. כיצד ניתן למנוע את זה, ולחסום את משתמש ב מלבצע שמירה?
אני לא בטוח שהבנתי - אפשר לבצע פעולות EF
16/04/14 06:14
47צפיות
תחת TransactionScope, אין פה איזו סתירה.
אבל... האם זה מה שאתה רוצה? שהמשתמש ידע שהאובייקטים שהוא עורך ״נעולים״ רק אחרי שהוא יקליק save?
אולי כדאי ליידע אותו לפני.
שמירת הסטטוס של הרשומה
16/04/14 09:11
32צפיות
שאתה מושך רשומה עם ID 5 למשל תשנה בDB שזה בסטטוס עריכה וע"י מי וכאשר משתמש אחר מנסה לגשת פשוט תן לו את כל שדות העריכה באפור עם הערה של מי עורך כרגע את הרשימה.

שאדם מסיים לערוך את הרשומה תחזיר את הסטטוס לסטטוס של ניתן לעריכה.
זה אפשרי, וגם לא קשה,
17/04/14 10:35
13צפיות
אבל אני חושב שהשאלה כוונה לתכונות בילט אין של EF מול SQL .
הבעיה היא ברמה המעשית ולא ברמת ה-DB
16/04/14 11:05
25צפיות
יש המון דרכים לטפל בעדכונים צולבים, השאלה המרכזית היא לא האם אפשר לטפל בזה, אלא איך רוצים לטפל בזה, את הגילוי של העדכון הצולב אפשר לעשות בכמה דרכים.

שיטות טיפול בעדכונים צולבים (עדכונים עוקבים של שני משתמשים על אותה גרסה של אותה רשומה):
- לא לעשות כלום עם זה (גם אפשרות ולפעמים הכי מועילה)
- עדכון הרשומה רק בשדות שהשתנו (ואז אם כל אחד שינה משהו אחר אז אין שום בעיה לעדכן רק את השינויים)
- התראה למשתמש שמישהו אחר עדכן את הרשומה מאז הוא קיבל את הנתונים ולתת למשתמש להחליט מה לעשות
- ביטול השמירה והצגת הודעה על כך למשתמש
- הצגה בזמן אמת למשתמש השני של השמירה של המשתמש הראשון ברגע שהרשומה משתנה.
- במקרה של רשומות גדולות עם הרבה שדות - הצגת ממשק משתמש למיזוג הנתונים
- הגדרת seniority (בכירות) ודרכו הגדרת priority (קדימות) כלומר השינוי שיתקבל הוא של המשתמש או המערכת ה"בכיר" יותר

שיטות לטפל בגילוי שינויים צולבים אפשר לעשות בעזרת המנגנונים של ה-EF אבל אם אתה מתכוון לטפל בזה באחת הדרכים האקטיביות (שזה כל הדרכים מלבד הראשונה שפירטתי) אז אתה בכל מקרה תצטרך מנגנון משלך

חג שמח (פעמיים...)
זיו
איך עושים? הנה.
16/04/14 11:42
40צפיות
ללא לוגיקת התראות רק HOW TO:

// define our transaction scope
           var scope = new TransactionScope(
               // a new transaction will always be created
               TransactionScopeOption.RequiresNew,
               // we will allow volatile data to be read during transaction
               new TransactionOptions()
               {
                   IsolationLevel = IsolationLevel.ReadUncommitted
               }
           );

           try
           {
               // use the scope we just defined
               using (scope)
               {
                   // create a new db context
                   using (var ctx = new EFTDbContext())
                   {
                       // add the product
                       ctx.Products.Add(goodProduct);
                       // save
                       ctx.SaveChanges();

                       // add the invalid product
                       ctx.Products.Add(invalidProd);
                       // save
                       ctx.SaveChanges();
                   }

                   // everything good; complete
                   scope.Complete();
               }
           }
           catch { }
לינק שימושי שמראה איך ממשים ISOLEVEL
16/04/14 11:44
27צפיות
תודה רבה לכולם על התשובות
17/04/14 10:37
15צפיות
אני אעבור על כל החומר.
מחפש מתכנת
16/04/14 23:11
58צפיות
שלום רב,

ליצירת רובוט (סקריפט) שיכול על web

ליצירת קשר
igi@012.net.il

חג שמח
º
"רובוט (סקריפט) שיכול על web" מה זה אומר?
17/04/14 08:20
15צפיות
בעקבות הרצאת Hanselman (פוסט מאריק לא ממזמן)
15/04/14 20:27
62צפיות
הבטחתי שאחזיר תשובה ,
ובכן שלחתי מייל ל SCOTT  ושאלתי אותו איך הוא עשה את הקטע של EDIT על ידי F12 ב BROWSER ושמירה בVS אוטומטי ( אריק סיפק את הלינק לוידאו כאן לא ממזמן)
ובכן התשובה זה EXTENSION שיש אותו ל 2010 , 2012 , 2013

הוא נקרא : vswebessentials

אבל ה FEATURE הספציפי הזה עובד רק ב 2013
והוא נקרא BrowserLink :
http://vswebessentials.com/features/browserlink

ביי

אכן תוסף חשוב,
15/04/14 21:40
34צפיות
עם הרבה פיצ'רים אחרים. את האחד הזה לא הכרתי, אבל רק בשביל השיפורים בעורך ה CSS שווה להתקין. גם המיניפיקיישן שימושי, ובכלל השיפורים בעבודה עם JS.
º
16/04/14 01:48
14צפיות
העתקת אובייקט clipboard
14/04/14 10:37
39צפיות
העתקת אובייקט clipboard
שלום לכולם,
יש לי אובייקט שמכיל מידע גרפי (בעיקר קווים) ובנוסף הרבה נתונים אחרים.
אני רוצה לממש אופציה שבה המשתמש יכול לבחור את אחד האובייקטים שהצורה הגרפית שלו מופיעה על המסך ולעשות COPY - PASTE.
חיפשתי הרבה דוגמאות בגוגל ולא מצאתי משהו שעובד לי.
הקוד בתמונה המצורפת, שנלקח מאחת הדוגמאות שמצאתי, לא עובד אם האובייקט שלי אבל עם סתם string הוא כן עובד?
איך אני מעביר אוביקט כלשהו ל clipboard? האם זה בכלל אפשרי?
תודה וחג שמח
º
אתה שואל על JAVA?
14/04/14 10:56
15צפיות
º
סליחה. #winform C
14/04/14 11:22
13צפיות
מצאתי איזה פתרון
14/04/14 16:57
35צפיות
אני בעצם צריך להעביר בהעתק הדבק נתונים בין חלונות MDI. עשיתי משהו דמוי clipboard שעושה את העבודה.
שאלה לגבי ADO.NET
14/04/14 14:23
39צפיות
שלום,
התחלתי ללמוד ADO,
יש לי ENTITY עם השדות הבאים: ת"ז, שם, צבע אהוב.
מהמודל יצרתי בסיס נתונים ואפילו הצלחתי ליצור רשומות חדשות.
עד כאן הכל טוב ויפה.

הוספתי DATA SOURCE חדש כ-OBJECT.ואת האובייקט הזה גררתי ל-FORM.
זה יוצר אוטומטית LABELS עם שמות השדות ולידם תיבות טקסט וכן משהו שנקרא BindingNavigator שבו יש כפתור אחורה וקדימה כדי לעבור על הרשומות,
וכן כפתור SAVE וכפתור הוסף (סימן פלוס)
הענין הוא שכדי להוסיף רשומה אני אמור לרשום רק את השם ואת הצבע האהוב ות"ז אמורה להיות אוטומטית מהמערכת וזה לא קורה.
איפה אני יכול לראות את הקוד שמבוצע כאשר אני לוחץ על ה-SAVE?

מקווה שהבהרתי את הבעיה.
זה אחד החסרונות העיקריים ב"גרור וזרוק"...
17/04/14 16:05
5צפיות
אתה משתמש במנגנונים שהם בעלי יתרון בולט עיקרי וחסרון בולט עיקרי, אלה מנגנונים מוכנים ולכן מצד אחד הם דורשים מעט מאד עבודה, אבל מצד שני הם סגורים, כלומר הם יודעים לעשות לבד את מה שהם יודעים לעשות, אבל אתה לא יכול לשנות אותם ולא לראות איך הם עובדים מבפנים.

אפשר לממש את הדברים האלה בעצמך יחסית בקלות, צריך לקרוא קצת ולהבין מה עושים שם איך, אבל זה דברים יחסים גם פשוטים וגם בסיסים ותוכל למצוא על כך מידע בהרבה אתרים באינטרנט וכמובן לדברים שלא תבין אתה מוזמן לחזור ולשאול.

דבר אחד קטן שלא הבנתי ממה שכתבת זה המשפט "תעודת זהות אמורה להיות אוטומטית מהמערכת" - האם אתה מתכוון לזה שיש לך בדטה-בייס שדה מסוג IDENTITY? אם כן אז זה שדה שיתמלא רק אחרי השמירה, מאחר שפעולת השמירה היא זו שיוצרת את ה-ID האוטומטי. יכול להיות שלא הגדרת את השדה הזה בבסיס הנתונים כשדה אוטומטי, ולכן הוא לא נוצר בעת השמירה

חג שמח,
זיו
דרושים
13/04/14 10:34
111צפיות
לחברת ביטוח  david shield בנתניה ( איפה שאני עובד)
דרושים מתכנתים עם : ( אני לא אכנס למקומות שלא אצא מהם - אבל אגדיר את הרמה הנדרשת כ"טוב+" ולא עם המושגים הבעייתים של  "ידע רחב" , "מעמיק" , "שליטה מלאה" )

#C
asp.net
sql server
javascript/jQuery
html/css

תנאים ממש טובים למתאימים.
נא לשלוח בפרטי(!) (למעוניינים).
tnx
באיזה טכנולוגיה מדובר? MVC/FORMS
13/04/14 16:04
34צפיות
>
13/04/14 17:37
57צפיות
שניהם
התחילו ב WF , ולאט לאט מעבירים ל MVC
º
מגניב בהצלחה בחיפושים
13/04/14 17:41
23צפיות
עזרה בשיפור ביצועים באתר ASP.NET
11/04/14 15:02
105צפיות
שלום,
נדרשתי לשפר ביצועים באתר כלשהו שאני עובד עליו.
כחלק מהדרישה, בדקתי ומצאתי כמה גורמים לאיטיות.
אחד מהגורמים הוא: ביצוע שליפת נתוני קטגוריות ב MASTER PAGE (באתר יש רשימת קטגוריות שנשלפות כל פעם מה DB וזו דרישת חובה.)
מדובר בסביבות 30 שאילתות שמבצעים כל פעם, בכל דפדפוף של דף, אפילו אם זה דף אודות.
למה 30 שאילתות ? שאילתה אחת מביאה את כל הקטגוריות הראשיות ועבור כל קטגוריה שאילתה לקבלת תתי הקטגוריות (קטגוריות משניות).

פתרונות אפשריים שחשבתי עליהם :
1. קבלת הנתונים ב SP אחת שמכילה לולאה.
2. שמירת הנתונים במערך ב SESSION (אולי זה יכביד על ה SESSION , אין לי מושג)
3. CACHE ?? (לא כל כך מכיר)

אשמח לעזרה בנושא. תודה מראש.
º
3 בלבד
11/04/14 15:13
33צפיות
תודה.. אז אם אני שומר ב CACHE
11/04/14 15:43
62צפיות
וכל זה נעשה ב MASTER PAGE. איך אני יכול לוודא שהנתונים ב CACHE עדכניים ? כי אם יש עדכון ב DB הנתונים ילקחו מה CACHE
צריך להגדיר ל CACHE איזה TIMEOUT או משהו ? או להגדיר שתמיד בעליה זה יביא את הנתונים ?
כלומר מה הגישה הנכונה פה ?

תודה
זה ממש פשוט וקל.
11/04/14 22:57
61צפיות
את כל סיפור הקטגוריות אתה שם ביוזר קונטרול.
ליוזר קונטרול הזה אתה מגדיר קאש, עם זמן פקיעה. לדוגמה, 24 שעות.
כל 24 שעות הקטגוריות יטענו מחדש. אם תחשוב על יוזר ממוצע, הוא יטען את הקטגוריות פעם ביום, במקום בכל דף. שיפור עצום.
אני מניח שהם לא משנים קטגוריות פעמיים ביום, כן?
אם הדרישה היתה שברגע שמשתנה משהו ב DB יפקע הקאש, יש מנגנונים לזה, אבל הם יותר מורכבים. בדרך כלל הפתרון שנתת לך טוב מספיק.
תודה רבה, עזרתם לי מאוד!
11/04/14 23:08
46צפיות
לגבי הקטגוריות, נכון זה לא מתעדכן פעם ביום אולי אחת לחודש ולכן גם לא צריך את המנגון שדיברת עליו.
רק שים לב
12/04/14 13:16
64צפיות
אם אתה שם את זה ב OUTPUT CACHE - ויש לך שם קוד צד שרת - זה זה לא יעבוד.

כמו כן אם תעדכן עכשיו נתון- תצטרך לחכות עד שזה ייראה
למה לא לעשות רק שליפה אחת?
12/04/14 17:56
52צפיות
במקום לשלוף כל אחת מהקטגוריות בנפרד, למה לא לשלוף רשימת הקטגוריות ותוכן הקטגוריות בשליפה אחת בלבד במקום ב 30 שליפות?

כלומר, זה נשמע כמו JOIN פשוט ולא מבין למה להיכנס לקאשינג במקום לצמצם את כמות השליפות מ30 ל 1 קודם.
גם וגם
12/04/14 20:55
48צפיות
להוריד מ 30 ל 1 זה ברור והבאת את החלק הזה בתשובתך (+1),
יחד עם זאת צריך להיכנס ל CACHING.
סתם עיניין לשיחה,
12/04/14 22:17
67צפיות
מה קורה שאשר ישנו שינוי בתוך התוכן שקיים בcache אבל הcache מתנקה רק אחרי 24 שעות?

יש לי פיתרון יפה לזה אבל לפני זה אשמח לשמוע את דעתך.

אגב עוד נושא למחשבה, מה יקרה אם הcache התנקה אחרי 24 שעות אבל אתה רוצה עדיין ביצועים מעולים.

אני מתעסק הרבה עם optimization, לכן יש צפי לשירשור מגניב.
יש נורא פשוט
12/04/14 23:18
41צפיות
אם זה Redis/Memcached/AppFarbic פשוט להסיר מה-Cache ידנית בכל שינוי.

אם זה  usercontrol או URL כמו שהציעו פה, אז...

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.web...
אתה מבין שהסרה ידנית היא פתח לבאגים?
13/04/14 10:21
25צפיות
או שצריך לעשות QA במיליון סיטואציות שלבן אדם ללא צוות QA מקצועי איאפשר לבצע.
תלוי באפיון המערכת
13/04/14 17:24
13צפיות
אם הכל משתנה במקום אחד ומשתנה פעם ב, אפשר לבנות פיתרון סביר.

אבל אתה צודק שמנגנון יותר מסובך נוטה להסתבך...
אם יש שינוי ב Cache והוא מתנקה רק עוד 24 ש
13/04/14 10:38
27צפיות
אז כמובן יש את האופציה השניה שגיל (The man) הזכיר
שזה Cache dependency.
כל שינוי בטבלה שיש עליה Cache notification- יגרום ל INVALIDATE של ה CACHE ITEM וכמובן שב CALLBACK של הפעולה - אפשר למלא שוב את ה CACHE.
יש בעיה אחת.
13/04/14 11:06
23צפיות
אתה מדבר על caching של data. איך תעשה change tracking על שאילתות שלא התבצעו בclient אלה בDB. מה שאומר שהסכמה תשאר זהה אבל התוכן השתנה מDB ולא מהקליינט.

אם אתה מחבר DB לCache, זו דרך ליפול בשינויים כאלה.

מה אתה ממליץ, מעניין?
Client ?
13/04/14 11:15
34צפיות
ה OP מדבר על גטגוריות ו תת קטגוריות בתפריטים. אז את המידע עצמו הוא לוקח בשאילתה וזה יתעדכן על ידי CACHE DEPENDENCY

כל שינוי שה CLIENT יעשה לטבלה שיש לה NOTIFICATIONS  +
כל שינוי שה DB יעשה לטבלה שיש לה NOTIFICATIONS  ------ יקפיץ את ה Invalidate של ה CACHE ITEM.

למה אני צריך Change tracking של שאילתות ?
האמת לא הבנתי מה כתבת ,
13/04/14 11:29
22צפיות
תוכל להסביר את עצמך בבקשה?
>
13/04/14 11:34
24צפיות
הבעיה של ה OP זה שיש לו תפריטים + תת תפריטים שיש בהם מידע שהוא כל הזמן(POSTBACK) שולף
הוא לא רוצה את זה

אז כמו ש TENEN אמר : יש לצמצמם לשאילתה אחת
וכמו שדוד ואני אמרנו - יש לשים מנגנון Cache Dependency Notification על הטבלה שמכילה את ה קטגוריות ו תת קטגוריוטת כך שאם ישתנה נתון שם - אז ה ASP יוריד את ה ITEM Cache מה Cache - וימלא שוב עם הערך החדש.

אם יש לדוגמא TRIGGER שמעדכן את הטבלה עם ה NOTIFICATION  - אז גם במקרה הזה ה ASPNET ידע על זה.

מקווה שהייתי ברור
אכן, היית.
13/04/14 12:30
27צפיות
לא הדרך האהובה עלי לשים dependency על cache.

מה קורה כאשר הוא משתמש עם Entity Framework?
- ככל הנראה זה לא עובד עם CacheDependency של Asp.net.

האם אפשר לסמוך על CD?

מה קורה אם הוא ממש CACHE משל עצמו? למה לייצר Dependency לasp.net?

מתעוררות עוד שאלות....

אני אשתדל לפרט על הנושא הזה... עוד הרבה.
זה נושא מעניין ומאוד שמיש בתחום.
EF זו שכבה אבסטרקטית הרבה הרבה למעלה
13/04/14 12:35
29צפיות
תפקידה לתשאל ולעדכן נתונים ב DB.
זה לא סותר.
מה גם שבשביל לקרוא מה CACHE - אתה לא תשמשתמש בה.
אתה תשתמש אם כבר ב Linq2objects.
OK, אין קשר למה שענית. אני אחדד
13/04/14 13:53
22צפיות
בשביל לעשות אינטגרציה לCD עם EF, צריך לעשות לולאות באויר.

לעניות דעתי, EF לא יודע לעבוד מול ASP.NET CACHE.
הוא צריך לעבוד מול מנגנונים חיצוניים.
הוא לא צריך : דוגמאת קוד
13/04/14 14:03
34צפיות

IEnumerable<Customer> GetCustomers()
{
if( HttpContext.Current.Cache["customers"]!=null   )
{
  return (IEnumerable<Customer>)HttpContext.Current.Cache["customers"];
}
else
{
  IEnumerable< Customer> cust1 = Customers.OrderBy (c => c.Name) ;
   HttpContext.Current.Cache["customers"]=cust1;
return cust1;
}
}


void Main()
{

//let's get categories ( customers in my example)
GetCustomers();
}
º
זו דוגמא לא הכי טובה.
13/04/14 15:33
15צפיות
º
ok
13/04/14 15:36
14צפיות
º
אל תעלב בבקשה. זו דוגמא שהיא לא הכי טובה.
13/04/14 16:05
12צפיות
ממש לא . זו דוגמא טובה לדעתי
13/04/14 16:08
27צפיות
וכך זה צריך להיעשות .
למי שיש הסתייגות נא להוכיח בקוד שעונה על אותה דרישה ובהקשר הנוכחי

אני חוזר :
קוד שעונה על אותה דרישה ובהקשר הנוכחי

קרו כאן כבר מספר מצבים שדיברו באבסטרקטיות  ייתרה , בלי שום בשר. ( והמבין יבין)
לא, הבנתי את המשפט האחרון,
13/04/14 17:11
21צפיות
הכוונה היא אלי?
º
מה פתאום
13/04/14 17:31
11צפיות
נב
13/04/14 17:35
29צפיות
הפיתרון הכי מתאים זה כפי שצויין לעיל - output cache
שאפשר גם איתו לעשות dependency
מפה לשם זה גלש ל EF
אין לי מושג איך
º
:) אמרתי שהולך להיות שירשור יפה פה.
13/04/14 17:37
15צפיות
º
13/04/14 17:38
7צפיות
היי שלום לכולם
13/04/14 16:02
58צפיות
האם מישהו מכיר ספריה שניתן לפתור איתה בעיות אופטימיזציה (כמו SOLVER באקסל) ?

תודה לכולם :)
חיפשת ספריה כזו?
13/04/14 16:32
41צפיות
(כנראה שלא)
חיפשתי אבל הן הרבה יותר מסובכות מ SOLVER
13/04/14 16:35
35צפיות
אני מחפשת משהו כמו באקסל
º
google ms solver foundation
13/04/14 21:50
12צפיות
היכן אפשר למצוא בסיס נתונים של רחובות בישראל.
12/04/14 17:42
51צפיות
וספציפית: אני רוצה טבלה שתכיל את העמודות הבאות:

שם עיר/ישוב , שם שכונה , שם רחוב    (כמובן שאין בעיה אם יהיו עמודות נוספות.....)


חיפשתי בגוגל ולא הצלחתי למצוא..... תודה מראש על העזרה
מעניין מה חיפשת בגוגל
12/04/14 22:14
147צפיות
לדעתי הוא חיפש XML או JSON.
12/04/14 22:18
52צפיות
תבקש מדואר ישראל, אם לא תמצא, אני אחשוף לך סרביס, תוכל למשוך איזה עיר שתרצה.
היי vasp תודה רבה רבה על העזרה
12/04/14 22:24
53צפיות
אני דווקא מצאתי את הקישור הראשון שנתת, הבעיה בקישור הזה שבאקסל שלהם יש עמודה של

"שם ישוב" , "שם רחוב" ואין שם עמודה של "שם שכונה".

בגדול מה שאני רוצה לעשות זה בהנתן שם רחוב ושם ישוב למצוא את שם השכונה.... אני ממש אשמח למצוא אקסל כזה...
מעניין , גם ב MAPI אין שכונות .
12/04/14 22:41
49צפיות
מצאתי אתר שנותן את זה , תבדוק איתם איך הם גזרו את זה  ,
אולי מישהו ישב שם והכין פוליגונים בצורה ידנית  ?

http://www.abmaps.co.il/?X=31.2491984261084&Y=...



כשאני חושב על זה - הגעתי למסקנה שזה בעייתי
12/04/14 23:00
38צפיות
למצוא את שם השכונה, בד"כ רחוב אחד שייך לשכונה אחת, אך יתכנו מצבים בהם רחוב ארוך במיוחד יהיה שייך אפילו לכמה שכונות.

כתובת אפשר לשייך לשכונה אך רחוב - לא.

נראה לי שאוותר על הניסיון למצוא אקסל שכזה, ואסתדר בלי זה.

תודה בכל מקרה על העזרה
למרות שהייתי שמח לדעת - אם הרחוב שייך
12/04/14 23:02
40צפיות
לשכונה אחת בלבד, או לכמה... זה כן יכול להיות שימושי, אך לא יודע אם אצליח למצוא את המידע הזה.
אין מידע יותר מדויק מדואר,
13/04/14 09:26
71צפיות
אם אתה צריך אני אחשוף סרביס בשבילך, בכדי שתוכל למשוך את הנתונים שאתה צריך.
>אתה שוכח שמדובר בישראלים
13/04/14 11:23
36צפיות
וישראלים , ביחוד במוסדות שצריך בהם סדר ואירגון - לא עושים את עבודם כמו שצריך לעשות

לא הייתי בונה על המסד הזה בשיט.
(דעה אישית שלי)
למה דווקא עשיתי פעילויות מאוד מאוד גדולות עם
13/04/14 11:31
46צפיות
DB של דואר. זה עבד מצויין.

PS:
אתה שואל מה זה גדולות?

2-3 מיליון אזרחי המדינה, מקווה שזה מספיק גדול.
נדמה לי שאם תמצא את פנקס הבוחרים מלפני חצי שנ
13/04/14 15:57
28צפיות
תוכל למצוא רשימה של כל הרחובות והערים (ללא שכונות) תוכל אפילו למצא רשימה של רחובות שעומדים להבנות בקרוב...
אם תמצא כזה פנקס,
13/04/14 16:03
29צפיות
זו עילה לתביע על חשיפת מידע חסוי.
בעיה.
השמות של האנשים לא ניתן להתשמש בהם אבל...
13/04/14 16:10
26צפיות
עם הרחובות והערים אין בעיה...
WCF Duplex Service
13/04/14 13:53
40צפיות
המקרה שלי הוא כזה:
יש לי רשימה של קליינטים שאותם אני צריך לעדכן כשקורה אירוע מסוים.
לצורך כך יצרתי Wcf Duplex Service שנקרא מ Wcf Service רגיל.
אותו סרביס מפעיל פונקציה של הדופלקס סרביס שגורמת לקליינטים להתעדכן על האירוע.

כרגע הבדיקה מתבצעת על קליינט בודד.
הבעיה היא שאחרי שתי קריאות של הקליינט (כלומר, סוגר את הקליינט פעמיים) בפעם השלישית הסרביס (דופלקס) לא מגיב.

אין לי כרגע כיוון כיצד לפתור את הבעיה.
אשמח לעזרה.
תודה רבה מראש.
º
נו באמת ואתה מצפה שנפתור את זה ללא קוד???
13/04/14 13:54
11צפיות
צודק
13/04/14 14:18
31צפיות
Service


[ServiceContract(
SessionMode = SessionMode.Required,
  CallbackContract = typeof(IMessageServiceCallback))]
public interface IService1
   {
       [OperationContract]
       void JoinTheSrv();
       [OperationContract]
       void LeaveTheSrv();
       [OperationContract(IsOneWay = true)]
       void ExecuteCall(string extension);
   }

[OperationContract(IsOneWay = true)]
       void NotifyCallReceived(string extension);



public class Service1 : IService1
   {
       private static List<IMessageServiceCallback> _callbackList = new List<IMessageServiceCallback>();


       public Service1()
       {

       }
       public void JoinTheConversation()
       {
           IMessageServiceCallback user = OperationContext.Current.GetCallbackChannel<IMessageServiceCallback>();

           if (!_callbackList.Contains(user))
           {
               _callbackList.Add(user);
           }
       }

       public void LeaveTheSrv()
       {
           IMessageServiceCallback user= OperationContext.Current.GetCallbackChannel<IMessageServiceCallback>();

           if (!_callbackList.Contains(user))
           {
               _callbackList.Remove(user);
           }
       }


       public void ExecuteCall(string extension)
       {
           try
           {
               _callbackList.ForEach(
               delegate(IMessageServiceCallback callback)
               {
                   callback.NotifyCallReceived(extension);
               });
           }
           catch (Exception e)
           {
           }
           
       }


Client



public partial class Form1 : Form, ServiceReference1.IService1Callback
{

  private void Form1_Load(object sender, EventArgs e)
       {
         
           this.ShowInTaskbar = true;
           this.notifyIcon1.Visible = true;


           _uiSyncContext = SynchronizationContext.Current;
           proxy = new ServiceReference1.Service1Client(new InstanceContext(this));
           proxy.Open();
           proxy.JoinTheSrv();
       }


 public void NotifeCallReceived(string extension)
       {
          SendOrPostCallback callback =
          delegate(object state)
          {
              string msg = state.ToString();
              this.ShowMessage( msg);
          };

           _uiSyncContext.Post(callback, extension);
       }
}
איך אני יודע מתי לבצע DEQUEUE
09/04/14 14:56
70צפיות
יש לי שרת MSMQ שאליו אני מכניס משימות.
מצד שני, יש לי Threadpool  שכל תפקידם זה לקרוא מה QUEUE ולרוץ על הפעולה.

כל עוד יש משימות בתור אז הכל טוב , אך אם יש מצב שהתור ריק , התרד מנסה לשלוף ונניח מקבל כלום.

השאלה שלי היא מתי לפנות שוב לתור ולנסות לשלוף?
הצורה של לגשת אליו כל פרק זמן מסויים לא נראת לי הכי נכונה.
מה שאתה עושה זה Pooling,
09/04/14 15:08
46צפיות
אתה יכול בMSMQ, לעשות Trigger. שיפנה אליך. במקום שאתה תעשה פניות מיותרות.

לבנות טריגר זה מאוד פשוט.

הנה דוגמא:
http://chsakell.com/2013/04/02/restful-wcf-service...
>
09/04/14 15:15
44צפיות


It's depends on how you implement the insertion and popups .

As a very basic sample you need something like this :

A class which has public method  which :

1 - lock over variable
2- enqueue the item
3- calls Monitor.Pulse

The class in it's ctor - need to run threads which do Consume :
1- under while loop ( infinite loop)
2- lock over the same variable
3- if no items in queue then - monitor.Wait  ( this is what you need , now the thread is a asleep). the enqueue will wake the thread again.




אין קשר לסינכרון ת'רדים.
09/04/14 15:34
47צפיות
זו בעיה עם MSMQ, בעיה ישנה.

הוא פשוט נבנה על מנגנון של Pooling, עכשיו אם מכירים טוב את הבעיה.
יודעים שיש msmq triggers.
>
09/04/14 15:42
39צפיות
הפיתרון שהבאתי זה פיתרון קלאסי לבעיית producer consumer .

למרות שבמחשבה שניה הפיתרון שלך נראה לי יותר נכון.

-  והאמת שלא ידעתי - על  TRIGGER ב MSMQ .
עוד שאלה..
09/04/14 16:11
24צפיות
תודה על התגובה.

עברתי על הדוגמא, אך היא אינה משתמשת ב TRIGGER אלא בשני תרדים שפשוט מצבעים SLEEP.

איך עובד מנגנון ה TRIGGER?
האם כאשר מבצעים EnQueue המנגון שולח הודעה לשרת שמאזין וזה בא ושולף?
אני חושב שאני מבין..
09/04/14 16:28
25צפיות
אני אנסה לבצע כמה פעולות ואם לא אצליח אחזור.
תודה רבה.
אוקיי אני צריך עזרה בבקשה
09/04/14 17:51
24צפיות
האם עליי לעשות את זה:
לכתוב קומפוננטת COM.
- ליצור טריגר שברגע שהודעה נכנסת, הטריגר מפעיל את ה COM.

- בתוך הקום (המתודה שאני חושף) , אני אומר למי שצריך לפרוק , "יש לך הודעות , יאללה רוץ" .

*תפקיד ה COM הוא רק להודיע למי שצריך לפרוק, שיפרוק ולא לפרוק בעצמו.

פחות או יותר זהו ה FLOW?

תודה.
º
תקרא את התגובה שלי למטה
09/04/14 17:57
17צפיות
מבדיקה שניה, טריגרים לא יעבדו כאן ...
09/04/14 17:57
50צפיות




After checking for the last 1.5 hours - I find that triggers won't help.

They are only good for running COM's code or external EXE when a new message arrives. look here :  http://i.stack.imgur.com/oQgHy.jpg

This is now what the OP wants.

However  I did write a code for asynchronous getting items from the queue via EVENTS.

MY full  code is here : http://i.stack.imgur.com/pRwmE.jpg



FYI : Microsoft (msdn) - under the BeginReceive method - DOES USE SIGNALING MECHANISM

BeginPeek vs BeginRecieve  :

PeekCompleted is also raised if a message already exists in the queue.
BeginRecieve begin receiving a message and notify the event handler when finished

So MS , under the BeginRecieve  chapter does use signaling.

see it for yourself :http://msdn.microsoft.com/en-us/library/43h44x53.a...

they have an array of 10 WaitHandle's.
> קוד
09/04/14 18:04
33צפיות
http://jsbin.com/vovah/1/edit

זה מתייחס לתור שלי שפתחתי שנקרא aaa
לא הבנתי כל כך למה ה Peek משמש..
09/04/14 18:11
40צפיות
חייב לציין ,
אני מכניס לתור משרת X , ופורק משרת Y.
º
הבנתי!
09/04/14 18:12
15צפיות
הכנתי לך סימולציה של 2 תוכנות
09/04/14 19:47
41צפיות
למה טריגרים לא יעבדו כאן?
10/04/14 09:04
23צפיות
חוץ מזה יש פתרונות אלגנטיים לא פחות.

לדוגמא:
מאזין קריאה לתור, שכל מה שהוא עושה זה בדיקה של תור, אם קיימות הודעות או לא.

אם כן הוא פשוט מעיר את הסרביס של הקריאה.

זו דוגמא שתאפשר scaling ברמה מאוד מאוד גבוה.
שזה המטרה התמידית שלי בכל דבר הקשור לscaling.
עוד דבר הוא יכול לשים כמה שהוא רוצה מאזינים על התור, זה רק ישפר את רמת הביצועים שלו.
אני חושב שהפיק לא רחוק מזה...
10/04/14 09:18
24צפיות
הפיק בעצם מתשאל את התור להודעה חדשה וברגע וזאת מגיעה, event קופץ.
נו ומה בדיוק המאזינים עושים???
10/04/14 10:02
18צפיות
זאת העבודה, לבדוק אם התור מכיל הודעות.
התור בעצמו לא יוזם קריאות לסרביסים.
? זה ממש לא scaleable
10/04/14 09:49
24צפיות
מה שאתה אומר כאן :
"מאזין קריאה לתור, שכל מה שהוא עושה זה בדיקה של תור, אם קיימות הודעות או לא"

זה בדיוק התגובה הראשונה שלך  לשואל השאלה- Pooling.
זה ממש לא scaleable.
כניסה של הודעה חדשה יכולה להרים דגל ב 2 מצבים :
TRIGGER ו EVENT.

וכמו שאמרתי TRIGGERS לא יעזרו ל OP כאן. אלא אם כן הוא רוצה לקרוא לקובץ EXE כל פעם שנכנס הודעה.

הפיתרון כאן זה פשוט EVENT. אין כאן קסמים.
ל OP יש שרת כותב ושרת קורא.
הסימולציה שלי מראה בדיוק את המצב הזה.

מאזין בלבד, כן scaleable
10/04/14 10:00
18צפיות
זה מדמה מצב של push, אם כל מה שהוא זה רק מאזין, זה אומר שאתה יכול לשים כמה שאתה רוצה מאזינים אפילו על תור יחיד.

מה לא סקליבילי פה? לגבי טריגרים אני לא מתייחס לשאלות אחרות אלה לשאלה הראשונה, שם הוא כן יכול להשתמש עם טריגרים, אם בso עסקינן.
אתה לא ברור
10/04/14 10:03
25צפיות
בוא נתחיל מהתחלה.

איך לפי דעתך הוא אמור לזהות הודעה חדשה ?
סבבה בוא נתחיל
10/04/14 11:17
25צפיות
MSMQ - מחזיר את כמות ההודעות הקיימות בqueue.
מאחר והוא רץ בתור סרביס, יש לו trigger component, מה שנקרא queue trigger. מה קורה בפנים: יש לו אירוע הוספת הודעה לתור. הוא מטפל באירוע הזה ע"י הודעה לסרביס יש לי הודעה, תעשה את מה שצריך.
דרך 1: אתה בתור משתמש בודק (pooling) אם יש הודעה תתן לי אותה.
דרך 2: משתמש עם queue trigger - הוא יודע שהודעה נכנסה לתור והוא מפעיל את הסרביס שאמור לטפל בזה. (מעין Push/Event).
דרך 3: לשים מאזין (נפרד לתור) שיודע רק לבדוק אם יש הודעה, לא לטפל בה. הוא בודק אם יש הודעה (כן) , מודיע לסרביס שלך (wcf/windows), והוא מטפל בהודעה, לפי הצורך.

בעצם מדמה מצב של Push Notification רק בדרך מבוזרת.

אבל על זה נדבר בשאלה הבאה.

אין צורך לא בט'רד ולא בטריגר.
10/04/14 13:51
79צפיות
קרא מהתור סינכרונית, ואת העיבוד תעשה אסינכרוני.
אין שום סיבה לעשות משהו אחר.
סקלביליות ב-MSMQ נועדה להתבצע ע"י *ריבוי תהליכים*.


using System;
using System.Messaging;
using System.Threading.Tasks;
using System.Diagnostics;
using System.Threading;
using System.Collections.Generic;

namespace ConsoleApp
{

   abstract class Common
   {
       public void Start()
       {
           Console.WriteLine("Hello " + this);
           Start_();
       }
       protected abstract void Start_();
       protected MessageQueue mq = GetQueue_();

       static MessageQueue GetQueue_()
       {
           try
           {
               MessageQueue.Create(qName);
           }
           catch { }

           return new MessageQueue(qName);
       }

       const String qName = @".\Private$\ConsoleApp";
   }

   class Producer : Common
   {
       public Producer(Func<String> func = null)
       {
           m_func = func ?? Console.ReadLine;
       }

       protected override void Start_()
       {
           Console.WriteLine("Enter message:");
           while (true)
           {
               mq.Send(m_func());
           }
       }

       Func<String> m_func;
   }

   class Consumer : Common
   {
       protected override void Start_()
       {
           while (true)
           {
               var msg = mq.Receive();
               Task.Factory.StartNew(() =>
               {
                   Console.WriteLine("{0}: {1}", ++m_count, ReadMsg_(msg));
               });
           }
       }

       static String ReadMsg_(Message msg)
       {
           return "" + m_format.Read(msg);
       }

       protected int m_count;
       protected static readonly IMessageFormatter m_format = new XmlMessageFormatter(new[] { typeof(String) });
   }

   class Program
   {
       public static void Main(String[] args)
       {
           if (args.Length == 0)
           {
               new Test().Start();
           }
           else
           {
               ParseArgs_(args[0]).Start();
           }
       }

       static Common ParseArgs_(String opt)
       {
           return "-p".Equals(opt) ? new Producer() as Common : new Consumer();
       }
   }

   class Test
   {
       public void Start()
       {
           Process.Start(Process.GetCurrentProcess().MainModule.FileName, "-c");
           new Producer().Start();
       }
   }
}
פיתרון יפה
10/04/14 14:53
56צפיות
(חוצ מהמעטפת היפה של CONSOLE עם פרמטרים) - איך זה שונה מהקוד שהבאתי ?
אצל שנינו הקוד עושה BLOCK עד שמגיעה הודעה חדשה.

ההבדל היחידי זה שאתה שולח את העיבוד ל TASK ואני  בדוגמא שלי פשוט הראתי תוצאה.

בכל מקרה גם פיתרון יפה.

נ.ב. אם הלולאה של ה CONSUMER תתבצע מהר מדי יש מצב שיהיה לך RACE על הקטע של  ++m_count,
כמדומני
זו אחת הגישות, שדיברתי עליהן.
10/04/14 15:40
41צפיות
אין כלל בעיה עם הגישה הזאת.

זה בערך מה שהOP עושה, כמדומני.

PS:
לגבי RACE, אתה צודק.
I didn't say your code is incorrect
11/04/14 02:28
46צפיות
I gave a running example of how MSMQ should be used
Yes your code has bugs but it's not very important for this thread
הפיכת קובץ html ל PDF
07/04/14 15:06
36צפיות
שלום
יש לי דרישה להוציא דף מהמערכת (html )ולשמור כ כקובץ pdf

ואז לשלוח אותו במייל כל pdf  מצורף

האם מישהו יכול להסביר לי איך כדאי לעשות את זה מבלי לקנות רכיבים ?
אני כותבת ב net c# aspX

תודה מראש


º
נסי את wkhtmltopdf
07/04/14 22:22
40צפיות
אך איך אני יכולה לשלוח את הhtml?
08/04/14 08:23
25צפיות
אני צריכה להוציא סוג של צילום מסך ולשלוח את זה לשרת.
או שזה יהיה html עם כל העיצוב , או תמונה של המסך

תודה על העזרה
תשובה :
08/04/14 11:01
73צפיות
את שומרת את ה html לקובץ, הכלי הזה הופך את קובץ ה html לקובץ תמונה או pdf, הוא יודע גם לקבל כתובת אתר אינטרנט ולבצע את אותה הפעולה.

אלירן.
הנה דוגמא לאפליקציה שבניתי שעושה את זה.
09/04/14 15:09
51צפיות
אם את רוצה הטמעה ושימוש בasp.net ו/או שימוש אחר.

אני אעשה את זה תמורת תשלום הוגן.
http://www.sendspace.com/file/hdjnqi
המשך לשטויות שאני מוצא ברשת:
09/04/14 14:37
77צפיות
אודיליה הדרכת תוכנה

אקסל בלי נוסחאות

גלה איך להפוך נתונים יבשים לידע יעיל ב5 לחיצות עכבר .>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה