לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום "עבודה בהיי-טק", המקום שבו תוכלו לשאול שאלות במגוון נושאים המעניינים את העובדים בתחום ואת החדשים המעוניינים להיכנס אליו. לדוגמא:

- מה שואלים בראיונות עבודה?
- מהם תחומי העיסוק וההתמחות בהיי-טק?
- כמה אני שווה בשוק?
- מה ההבדל בין מסלולי הלימוד והתארים השונים?
- עזרה בהכנת קורות-חיים
- ייעוץ כללי
- האם באמת בהיי-טק כולם אוכלים סושי?

מותר לפרסם בפורום גם הצעות עבודה רלוונטיות לתחום, אולם אנא קחו בחשבון שהודעות בנוגע למשחקי פירמידה ו/או לשיווק רב שכבתי (שר"ש, MLM) לא מקובלות בפורום וימחקו ללא אזהרה מוקדמת.

עדיין מחפש חוות דעת על הקורס של experis לאנשים ללא רקע תכנות
27/07/15 21:54
163צפיות
שלום,
ראיתי ששאלו פה כמה פעמים על המסלול הזה,  אבל מה שמעניין אותי ולא ראיתי כל כך, זה איך אנשים שעברו את הקורס ולא הגיעו מתחום המחשבים (אני למשל בכלל מביולוגיה) נקלטו אחר כך לעולם ההיטק. 
החברה מספרת הרבה דברים שנשמעים מדהימים, אבל בדך כלל כשמשהו נשמע טוב מדי מכדי להיות אמיתי -הוא כנראה באמת לא כזה... וזה בסדר כי הם בסך הכל מנסים לשווק את עצמם.
חיפשתי באתר שלהם מידע על בוגרים שסיימו את הקורס ,אבל כל הסיפורים שם הם  של בוגרים בעלי רקע בהנדסה או מדעי המחשב. נשמע לי לא הגיוני, ולא משנה כמה אינטנסיבי הקורס הזה, שבחצי שנה מישהו יכול לצבור ניסיון שווה ערך לשנתיים בתחום.
אני מאמין שמי שמסיים את הקורס באמת נקלט בסופו של דבר לעבודה ואפילו בחברות מבילות, אבל השאלה היא לאיזו משרה? האם מישהו שלא מגיע מהתחום יתקבל כמתכנת או QA?  קשה לי להאמין שחברה כלשהי תעדיף מישהו שעבר את הקורס הזה על פני בוגר מדעי המחשב למשרת תכנות.
אם הקבלה היא למשרת QA אז זה נשמע קצת פחות אטרקטיבי כי לא חסרות משרות QA ללא ניסיון קודם בתחום ונראה לי שחבל לבזבז חצי שנה אם לשם מכוונים בסוף.
אשמח לחוות דעת(: תודה

 
נראה לי שענית לעצמך על השאלה
28/07/15 09:24
130צפיות
חיפשת המלצה מאנשים שעשו את הקורס, ובאו הנה לספר על זה.
אין כאלה.
אין לי מושג ספציפית לגבי אקספריס
28/07/15 10:52
105צפיות
אבל על פי התרשמותי מקורסים באופן כללי לדעתי אפשר להשתלב איתם בתעשייה מתקיימים אצלך כמה תנאים:
1. כישרון ברור לתכנות וחיבה (אחרים יגידו - תשוקה) לעולם התכנות.
2. תואר אקדמי מאוניברסיטה, ורצוי מאוד במדעים.
3. דבקות במטרה וציפיות ריאליות: אתה מוכן לעבוד קשה ולהתחיל מלמטה.
4. ערך מוסף שאתה יכול להציע למעסיקים בעקבות רקע ייחודי. למשל, אתה רופא שמעוניין להשתלב בתחום של מערכות מידע רפואיות (לפני כמה זמן התייעץ פה מישהו כזה). התנאי הזה לא הכרחי אבל הוא משפר מאוד את הסיכויים שלך. מצד שני, הוא מגביל אותך לנישה וזה יכול להיות חיסרון.
 
בכל מקרה כדאי שתבקש טלפונים של כמה בוגרים ותשאל אותם ישירות מה בדיוק הקורס נתן להם ואיפה ואיך הם השתלבו לפני שאתה שם את הכסף.
מעולם לא נתקלתי במישהו שהגיע מקורס
28/07/15 11:26
142צפיות
קשה לך להאמין, ואתה צודק
 
יש בוגרי תואר ראשון ממוסדות נחשבים
יש בוגרי תואר ראשון ממוסדות פחות נחשבים
יש בוגרי תואר ראשון בתחום "קרוב"
יש בוגרי תואר ראשון בתחום "קרוב" ממוסדות פחות נחשבים
 
הקורסים האלה טובים רק במקרה אחד - שמקום העבודה שלח אותך לשם כדי להתמקצע במשהו מסויים
 
 
 
זה כי רוב הבוגרים עובדים באותו מקום
28/07/15 12:18
153צפיות
וכנראה לא עבדת במקום הזה.
אני מדבר ספציפית לגבי הקורס הזה: יש להם הסכם עם אלביט ועוד כמה חברות בטחוניות גדולות שקולטות עשרות בוגרים. אני לא יודע לכמה זמן, באילו תנאים ואיזה אחוז מהמסיימים אכן עובדים ובמה. אני כן יודע שיש להם עשרות מהמסלול הזה שעובדים במקומות שציינתי.
 
אני מנוע מלדבר על המסלול הזה משתי סיבות: כי אני מיודד עם הבעלים של המקום (שהיה במקור הבעלים של פסיפיק שנמכרה לMIT ששינתה סוף סוף את שמה לאקספריס) וכי הייתי אמור להדריך את אחד המסלולים ויכול להיות שעוד אשתף איתם פעולה בעתיד. אני גם לא יודע כמה נקלטים, איפה ובמה ולכן לא אוכל לענות. כאמור, יש כאלה שמצאו עבודה דרך המסלול הזה וזה כל מה שאני יכול לספר.
אבל מי שמגיע לקורס הזה אלה מתכתחילה
28/07/15 15:19
129צפיות
אנשים שעונים להגדרה של "בוגרי תואר ראשון ממוסדות פחות נחשבים" או "בוגרי תואר ראשון בתחום קרוב". הקורס הזה נותן להם ידע פרקטי שלא נלמד באף אוניברסיטה ובנוסף הוא קורס מסנן, ממש לא כולם מסיימים אותו בהצלחה.
ולכן, מי שכן סיים בהצלחה הוא כבר שווה ערך לבוגר מדמ"ח טוב ממוסד נחשב.
 
 
º
פנטזיה נחמדה... אבל לא כל כך קשורה למציאות
28/07/15 20:59
21צפיות
לקורס של אקספריס יש דרישות קבלה
28/07/15 21:08
49צפיות
ואני מכיר אישית כמה אנשים שלקחו את הקורס.
 
אם אתה מדבר על ג'ון ברייס ושות', ייתכן ואתה צודק.
 
º
וכמה מאותם אנשים מצאו עבודה בסיום הקורס?
28/07/15 23:02
12צפיות
אני מכיר אישית שלושה כאלה
28/07/15 23:40
38צפיות
שניים מהם מצאו מיד עם תום הקורס, ועוד אחד שלקחו לו כמה חודשים.
 
פה קבור הכלב - לפי מה שאנשים פה טענו - רק רבע מסיימים
29/07/15 00:17
38צפיות
 
כתב פה בעבר מישהו שטען שלמד בקורס הזה. מתוך כל אלו שהתחילו בקורס, רק רבע סיימו אותו - וגם מתוכם, לא כולם מוצאים עבודה. על פניו - זה נשמע כמו מתכון מאוד לא בטוח להצלחה.
 
באוניברסיטאות (בלימודי מדעי המחשב) - אחוזי הנשירה קטנים בהרבה. בטכניון - נמוכים עוד יותר מאשר באוניברסיטאות.
מזכירות בהייטק
28/07/15 15:59
147צפיות
היי, אני מחפשת משרת ערב בתור מזכירה (סטודנטית)
אם יוצא לכם לשמוע על משהו בסגנון, בת"א.
(מניחה שיש צורך בדבר כזה בחברות הייטק..:P)
תודה,
ריקי.
 
למה דווקא חברות הייטק?
28/07/15 20:22
94צפיות
אם את חושבת שפקידות מרוויחות מליונים בהייטק, אני חושב שאת קצת לא בכיוון.
תודה,
28/07/15 20:29
94צפיות
אבל אני קצת יותר חכמה מזה.
שעות העבודה בהייטק יותר ארוכות, לכן יש סיכוי רב יותר לחצי-משרת ערב בשעות שאני מחפשת.
ובלי קשר, אני מחפשת בכמעט כל מקום אפשרי- זו פשוט עוד אחת מהאופציות.
 
נדיר שמזכירות עובדות שעות נוספות
28/07/15 21:24
70צפיות
זה שמהנדסים תקועים במשרד לא אומר שצריך את המזכירות. מזכירות בדרך כלל מאיישות את הקבלה, בשעות קבועות, בלי שום קשר לעובדים אחרים במשרד.
אני לא מדברת על 23:00 בלילה
28/07/15 23:41
34צפיות
אני מדברת על 20:00 שזה די מקובל- ושלחתי קו"ח למשרות כאלה.
 
בד"כ מזכירות חותכות הבייתה ולא מחליפים אותם
28/07/15 22:46
51צפיות
פשוט לא מתזמנים אורחים לשעות אחה"צ/ערב.
 
אם את סטודנטית אז יש חברות הייטק שיש בהם מרכזי שו"ב וצריכים אנשים שיודעים ללמוד דברים טכניים בסיסיים ולהפעיל שיקול דעת.
 
 
שלחתי גם למקומות כאלה...
28/07/15 23:42
33צפיות
אני יורה לכל הכיוונים רוצה לסגור מקום עבודה לפני תחילת הלימודים.
כי הסביבה יותר נעימה
28/07/15 23:14
52צפיות
עובדים עם אנשים שהם בדרך "ברמה", להבדיל נניח ממוסך מרפאה או איזה מפעל.
יש גם תן ביס ותנאים מסביב (ימי כיף, Happy Hour) ודברים כאלה. זה אולי לא משנה יותר מדיי לאדם שמרוויח משכורת היי טק אבל למי שמרוויחה שכר צנוע יחסית (בכל תפקיד מזכירות) זה יכול להיות הבדל.
 
ברור שזה תלוי במיליון ואחד דברים ואני בטוח שיש חברות היי טק קמצניות שבהן זה סיוט, אבל אם הייתי צריך לעבוד במזכירות הייתי מעדיף חברת היי טק על מקומות אחרים.
אכן
28/07/15 23:43
47צפיות
אני עובדת בשירות לקוחות וזה סיוט. כל מי ששם צעיר ממני בהרבה, ואני כבר עם תואר ראשון.. וזה די מדכא להיות באווירת "אחרי צבא" כל היום.
והשכר- אותו דבר ברוב המקומות... אז לפחות שהאווירה תהיה נורמלית.
עד כמה יש צורך בקונפיגרציות והתקנות בעבודה בהייטק?
28/07/15 21:14
72צפיות
מעבר לתכנות, יש כמה דברים. נניח אם אני רוצה להתקין תוכנה (ב-Windows), אז אני צריך להוריד את התכנה ולשנות את ה-PATH כך שאפשר יהיה להריץ אותה מה-cmd. בנוסף, צריך לעשות קונפיגרקציות לפרוייקטים חיצוניים כדי שאפשר להשתמש בהם. אני אישית לא ממש מחבב דברים כאלה (אבל אם אני אצטרך את זה, אז אני אתמודד עם זה ואתחיל לאהוב) והייתי שמח לדעת כמה מקום יש לדברים כאלה בעבודה היומיומית של תכניתן.
בין עיסוק עיקרי לבכלל לא...
28/07/15 21:59
68צפיות
בקיצור, משתנה ממקום למקום.
28/07/15 22:08
52צפיות
אגב, העיגול המלא די מטעה. מוביל לציפייה לתוכן נוסף שמתנצפץ עם הזמן (אני רוצה את ההקלקה שלי בחזרה).
אני לא מכיר מישהו שלא עושה את זה
28/07/15 23:37
29צפיות
ועבדתי גם עם אלגוריתמיקאים.
אני מסכים שיש הבדלים בין תחומי העיסוק אבל אין מי שלא עושה את זה.
להמון אנשים זה החלק הכי רע שיש בעבודה. יש לי חבר לעומת זאת שממש נהנה מהדברים האלו.
תלוי דומיין.
28/07/15 22:43
44צפיות
ככל שהקוד שלך יותר קשור ללוגיקה עסקית/אלגוריתמיקה אתה נוגע בזה פחות, וככל שהקוד שלך קשור יותר לתשתיות/שרותים אתה צריך לגעת בזה יותר.
º
28/07/15 23:06
7צפיות
תודה רבה
28/07/15 23:14
27צפיות
אם אתה תוהה לגבי ההבדל בין תגובתי לטוטל קומנדר*, אז זו סתם בחירה סגנונית שתמשיך איתי מעתה והלאה.
 
 
* בחיי שבהתחלה קראתי את זה כ"Total Commander"
מישהו מכיר פה שפה שנקראת QML?
28/07/15 16:07
73צפיות
האם זה משהו ששווה להיכנס אליו? יש לו שימושים? או שזה איזה משהו שימות מתישהו?
קיבלנו מסך ציבעוני שמשמש למערכות אמבדד ואפשר לתכנת את המסך הזה בQML.
 
מה דעתכם?
הסבת מקצוע להייטק בגיל 27
27/07/15 23:44
277צפיות
שלום לכולם, 
 
אני צריכה בבקשה את התייעצותכם. אני בת 27 עם תואר ראשון במדעי החיים. אחרי שהבנתי שעבודות לבוגרי תואר ראשון (ושני) במדעי החיים לא מתאימות לי (לא מורה, לא חוקרת במעבדה ולא תועמלנית - להתחיל עם גברים נשואים מעולם לא עשה לי את זה.) חיפשתי את עצמי קצת... מצאתי את עצמי עובדת כבודקת תוכנה באחת חברות התוכנה הגדולות בארץ ואני ממש מאושרת שם. הלחץ, הסגנון עבודה, סגנון אנשים ובמיוחד את השפה - החלטתי שבזה אני רוצה לעסוק. 
 
על מנת שאוכל להתקדם בעבודה - חשוב שאלמד תואר רלוונטי. מכיוון שאני רווקה זה בדיוק הזמן ללמוד ולקרוע את התחת. אני נורא רוצה לעסוק בניתוח מערכות, איפיון, ניהול פרוייקטים... משהו שעסקתי בו בצבא ואני רוצה לעסוק בו שוב! חשבתי ללמוד תעשייה וניהול. מה אומרים? כן או לא? משהו יותר חכם? 
 
תודה רבה.
תעו"נ זה אכן התואר הרלוונטי למה שאת מתארת
28/07/15 00:06
189צפיות
אבל זה תואר שדורש השקעה של לפחות 4 שנים בלימודים ב100% זמן, ואם את עושה אותו בפתוחה בקצב קצת יותר נמוך - כנראה שהרבה יותר.
 
מצד שני אם את יכולה להתקדם לתפקיד רלוונטי בתוך החברה מבלי להזדקק לתואר, מעברי עבודה אחרי זה יהיו כנראה יותר פשוטים. תואר שני במנהל עסקים יכפה על מחסור בתואר ראשון בתעו"נ.
28/07/15 02:04
97צפיות
יש גם לימודי ערב במכללות מסוימות שלוקח חמש שנים.
להתחיל עם גברים נשואים?
28/07/15 08:24
199צפיות
אני תוהה, מה עושים תועמלנים גברים?
מתחילים עם נשים נשואות?
28/07/15 09:41
154צפיות
יש גם רופאות, אתה יודע
º
רופאות, רופאים גאים. אל תדאג, יש עבודה.
28/07/15 10:10
46צפיות
º
אולי עדיף תואר שני באבטחת איכות,יש כזה בטכניון לאנשים עובדים
28/07/15 09:32
66צפיות
º
ומה זה קשור למה שהיא שאלה?
28/07/15 09:42
47צפיות
כבר יש לה תואר והיא עובדת ב QA
28/07/15 09:51
142צפיות
אז היא יכולה לעשות תואר שני בהשקעה של יום בשבוע
ואולי להכיר מהנדס רווק במקום רופא נשוי
 
º
קשקשן...
28/07/15 18:30
20צפיות
º
זו מטרתו של הפורום, לקשקש
28/07/15 20:00
14צפיות
פיתרון לחידה של קידיליטי
הודעה זו מכילה תמונות
25/07/15 22:14
427צפיות
מישהו פרסם פה בפורום אתר בשם codility...... החידה הראשונה שם זאת פונקציית פיבונצי.... אחרי קצת משחק הצלחתי לפתור.... מצ"ב צילום מסך של הפתרון..... (טפיחה עצמית על השכם)....
יש לך טעות בשורה 4
25/07/15 22:37
178צפיות
בשורה 6 ושורה 14 יש בעיית ירושה.
 
בשורה 16 ה קלאס לא מוגדר
 
º
למה אתה קורא לזה "חידה"? זה נראה כמו תרגיל תיכנותי פשוט
26/07/15 00:09
91צפיות
º
מה לא טוב בדבר פשוט?
26/07/15 11:10
54צפיות
º
למה קראת לזה "חידה"? זו לא חידה
26/07/15 11:25
55צפיות
השאלה המקורית
26/07/15 11:37
181צפיות
נתונה פונקציית פיבונצי.... צריך לשנות את הקוד כדי שזה ירוץ מהר יותר....
יום טוב....

 
º
זה עדיין לא עושה את זה "חידה".
26/07/15 11:55
60צפיות
האמת , לא משהו
28/07/15 00:18
126צפיות
אני לא נוטה להגיב פה אבל לאור שאר התגובות החלטתי לחרוג ממנהגי .
אני לא מכיר ג'אווהסקריפט אז במידה ומסיבה כלשהי זה שונה מהותית משאר שפות התכנות אז קח את התשובה בערבון מוגבל.
לגבי התשובה עצמה :
זה נראה שהתשובה שלך היא משהו בסגנון (נא התעלם מהסינטקס) :
if (n < 2)
 
 
אוף !
28/07/15 00:44
100צפיות
אחרי שכתבתי במשך כמעט שעה תגובה שמסבירה על חסרונות הרקורסיה ולמה עדיף להשתמש בdynamic programming עם הסברים ודוגמאות ואז הוספתי עוד דרכים יעילות עוד יותר כמו מכפלת מטריצות ושימוש בנוסחת קירוב , תפוז החליטו שעבר יותר מדי זמן ולא ניתן לערוך את הפוסט .
מנהלים , אודה למחיקה של מה שרשמתי אם ככה .
לא נורא, למדת משהו חשוב בהרבה
28/07/15 01:59
96צפיות
כשכותבים פוסט ארוך, להשתמש בעורך ולעשות קופי ופייסט
 
פתרון לשאלה תכנותית באתר קודיליטי
הודעה זו מכילה תמונות
26/07/15 17:25
323צפיות
הפעם הפונקציה מקבלת מערך של מספרים שלמים וצריכה למצוא את ההפרש המינימלי בחלוקה של המערך בין סכום האברים משמאל לימין.
 
אפשר למצוא את החידה/שאלה תכנותית פשוטה בלינק הבא.....  https://codility.com/c/intro/demoPBAHGE-N5G
 
הפתרון שלי לא מושלם ואשמח לקבל פידבקים
 
º
למה 2* בשורה 12?
26/07/15 17:43
56צפיות
כי הראש שלי כבר קצת חלוד.....
הודעה זו מכילה תמונות
26/07/15 17:51
128צפיות
אתה צודק.... צריך להעביר איבר איבר מהסכום אחד לסכום השני....
מצ"ב פתרון משופר שעבר את רוב המבחנים של האתר חוץ משניים
 
 
אם אתה בעניין של יעילות
26/07/15 17:59
123צפיות
אין צורך לתחזק את הסכום משני הצדדים, הרי הסכום מימין הוא הסכום הכולל פחות הסכום משמאל. כך שבעצם אתה יכול לחפש איפה הסכום משמאל עובר את חצי הסכום הכולל, ולבחור את האיבר שלפני או אחרי, לפי מי קרוב יותר לחצי. החיסכון לא מדהים אבל נחמד - רבע מהפעולות בממוצע. 
היי דייהטסו.... לפני הכל תודה על התשובה...
הודעה זו מכילה תמונות
26/07/15 18:22
94צפיות
נראה שזה מתאים למערך עם מספרים חיוביים..... סכום אחד יורד כל הזמן וסכום שני גדל.... ראה באיור בצד שמאל....
אבל בגלל שהמערך יכול להגיע גם עם מספרים שליליים, ההפרש בין שני הסכומים יכול לעלות ולרדת באופן אקראי (איור בצד ימין)....
 
צודק, ועדיין
26/07/15 19:14
78צפיות
לחפש את כל החציות של מחצית הסכום יחסוך את החיסור, אפשר להסתפק בשני חיבורים והשוואה אחת לכל איבר במערך. אבל זה כבר זוטות.
º
סוף טוב הקוד עבר את כל המבחנים
הודעה זו מכילה תמונות
26/07/15 18:09
147צפיות
º
גרסה סופית של הקוד.... דייהטסו, תודה על הסיוע.....
הודעה זו מכילה תמונות
27/07/15 00:22
97צפיות
אינדטציה
27/07/15 14:09
50צפיות
לקוד שלך יש בעיות אינדציה קשות.
זה לא גורם לו לא להתקמפל אבל הוא לא נראה טוב. כשמגיע המראיין ומסתכל על הקוד זה לא עושה לו את זה. זה מפריע לו בעין.
בנוסף זה מוציא את המרואיין אדם לא מסודר.
תשתשדל מאוד לשמור על אינדציה נכונה.
º
ערכתי את הקוד כך, כדי שיכנס לצילום מסך
27/07/15 17:40
24צפיות
שאלה נוספת... בראיון עבודה...
26/07/15 18:26
199צפיות
תוך כמה זמן הייתם מצפים לפתרון של שאלה כזאת?
האם הייתם דורשים פתרון מושלם?
למועמד חסר נסיון הייתי נותן חצי שעה להתברבר על שאלה כזאת
27/07/15 03:23
145צפיות
בשביל מישהו עם נסיון זאת אמורה להיות שאלת חימום.
הקוד שלך לא נראה ממש ברור
27/07/15 16:25
109צפיות
מה שאני הייתי עושה הוא להסתמך על כך ש-sum_prefix+sum_suffix = sum_of_array ומחשב אותו קודם. (אפשר לעשות כל מיני אופטימיזציות כמו לשמור את סכום הסיפות בקבוצה במערך נפרד, ואז נמנע מחישוב כפול).
 
זה כיוון מעניין.... אשמח לראות יישום של זה
27/07/15 17:56
71צפיות
שיעור 1 - TapeEquilibrium
 
אשמח לראות את הקוד שלך.... הכיוון נשמע מבטיח.....
 
למען האמת, כתבתי קוד ואז מחקתי כי עדיף שיממשו בעצמם...
27/07/15 18:26
62צפיות
אם חשוב לך לראות קוד בכל מקרה, אז ראה הקוד המצורף (שים לב שלא מימשתי מערך סכומים חלקיים שעשוי לשפר את היעילות):
 
    
  int sum(int arr[], int N){
  int sum_arr = 0;
  for (int i = 0; i< N; i++){
     sum_arr += arr[i];

  return sum_arr;
}
int solution(int arr[], int N){
  int sum_arr = sum(arr,N), sum_prefix = 0, min = abs(sum_arr), current_diff = abs(sum_arr);
  /*
  * Calc the minimal difference
  */
  for (i = 0; i< N-1; i++){
     sum_prefix += arr[i];
     // sum_prefix[i] + sum_suffix[i] = sum_ arr
     // then min_diff = | sum_pre + sum_ff | = |sum_arr - 2*sum_pre|
     current_diff = abs(sum_arr - 2*sum_prefix);
     if (current_diff < min){
        min = current_diff;
     }
  }
  return min;
}
// Programmer: "Cama gzarim ata rohe" (כמה גזרים אתה רואה) at Tapuz:
// http://www.tapuz.co.il/olamot/UserProfile.aspx?pro...
 
אז לאחר קימפול קיבלתי 83% :(
27/07/15 18:46
75צפיות
עבודה יפה... ... מה שחסר כדי לקבל 100%....
27/07/15 18:59
84צפיות
שורת קוד לטיפול במקרה של N==2
כנראה שערך איתחול של MIN נמוך מדי..... אפשר לקחת ערך מקסימלי של טיפוס מספר שלם שהשתמשת בו או....
לסכום אברים של מערך בערך מוחלט
 

 
תודה!
27/07/15 19:14
58צפיות
היתה לי גם טעות בהבנה של התרגיל (לקחתי את "החלוקה הריקה" כפתרון אפשרי).
סוף סוף 100%
27/07/15 19:25
65צפיות
מרוב טיפשות כשתיקנתי בהתחלה שכחתי להכפיל ב-2 באיתחול וזה הרס לי (אני רואה גם שחסר לי רווח קטן ב-14, אנטר בין שורות 8 ל-9 ואנטר בין 22 ל-23, אבל זה דבר קטן).
אגב, לא הייתי צריך להפריד למקרים, אבל זה די תלוי במימוש.
 
הסתכלתי עוד קצת בקוד ויש עוד משהו קטן שהייתי מתקן
27/07/15 19:45
61צפיות
בשורה 10, כתוב (עד כדי רווחים):
  min = abs(sum_arr - 2 * sum_prefix), current_diff = min
 
וזה אמור להיות להיפך:
  current_diff = abs(sum_arr - 2 * sum_prefix), min = current_diff
 
 
אני כמובן אעיר שמכיוון שהעבודה שלי על התרגילון לא היתה רציפה, אז הזמנים הרשומים בתוצאות לא נכונים כלל.
דרוש/ה Java developer
27/07/15 16:11
48צפיות

Netomedia, an exiting online gaming company in Tel Aviv is looking for a Java Developer to join our new challenging innovative product. The development is from scratch, on the server side.
The candidate should be a fast learner, with strong analytical skills, "can-do" attitude and a passion for programming.
 
Requirements:
- At least 2 years of experience in building complex, Java based, Web applications - Mandatory
-  Experienced in back office system development - Mandatory
-  B.Sc. in computer Science or computer engineering - Mandatory
-  Experience with Spring and an ORM framework (Hibernate\JPA) - Mandatory
-  Experience with MongoDB - An advantage
 - Experience with JMS - An advantage
- Experience with Agile methodologies - An advantage
CV: jobs@netomedia.com
 
דרוש/ה Client-side developer
27/07/15 16:10
36צפיות

NetoMedia, an online gaming company in Tel Aviv, is looking for a client-side developer.
Requirements:
2-3 years of experience in client-side development – a must.
Experienced in HTML 5 – a must.
Experienced in CSS3 – a must.
Experience in JavaScript MVC such as Knockout.js, Backbone.js or Angular.js – a must.
Ability to work independently – a must.
Experienced in JQuery – nice to have.
Familiar with Sencha products  – an advantage.
Autodidact and have self-learning skills.
Team player.
Able to work independently as well as in a team environment.
Good English skills.
Responsible and dedicated.
עבודה מעניינת בהייטק
27/07/15 00:31
307צפיות
שלום לכולם,
בלימודים (תואר ראשון במדמח באוניברסיטה) הרבה יותר התעניינתי (וגם מאד הצלחתי) בקורסים שקשורים לנושאים התאורטים של מדעי המחשב, כמו אלגוריתמים, חישוביות וכו'. גם בקורסי התכנות הצלחתי לא רע, וסיימתי עם ממוצע גבוה, ומצאתי עבודה ממש מהר, עם משכורת ותנאים ממש טובים.
הבעיה היא שאני לא ממש נהנה ודי משתעמם בעבודה. גם לא ממש הייתי קורא לעיסוק שלי שם תכנות, כי יש מאד הרבה עיסוק בהרבה פרטים טכנים מסביב לקוד, והעבודה היא על קוד קיים (קוד של שנים רבות). כתוצאה מכך אני נהיה לא מרוכז ומאד לא יעיל, ומצד שני אני לא מרגיש שהיכולות חשיבה שכן יש לי באות לידי ביטוי. 
מה שרציתי לדעת זה, האם והיכן ישנן עבודות שבהן העבודה היא כן לחשוב על בעיות, אלגוריתמים ודברים שקשורים לזה. גם אשמח לשמוע על עבודות בהן בא לידי ביטוי הקשר בין מתמטיקה למדעי המחשב (או שזה כבר מוגזם..?)
אני חושב גם על האפשרות של תואר שני ולהמשיך באקדמיה, אבל ממה שראיתי המשכורות שם הרבה יותר נמוכות..
אשמח לשמוע כל שיש למישהו/י לומר בנושא.
תודה רבה
עיבוד אות, עיבוד תמונה וכן הלאה
27/07/15 01:35
190צפיות
 
יש מקומות שבהם יש שימוש בידע מתמטי שימושי (להבדיל מתאורטי) בתהליך תיכנון האלגוריתמיקה של התוכנה. יש גם תפקידים של פיתוח אלגוריתמים שבהם כמעט אינך מפתח תוכנה - אבל לרוב לתפקידי הללו יקחו אנשים עם מספר שנות נסיון מוצלחות בפיתוח תוכנה, או במקרים מסויימים אנשים בעלי תארים מתקדמים (שני/שלישי)
 
זה לא קשור רק למצב הקוד ולצורך בתחזוקה מול פיתוח.
27/07/15 04:22
145צפיות
ברוב המקומות בעיות נפתרות בצורה אינטגרטיבית לכלים מוכנים ולאו דווקא עם שימוש טהור בקידוד בשפה שבה כותבים.
אתה מתכוון שגילית שמפתח עושה עוד דברים חוץ מתכנות או שהתפקיד
27/07/15 07:52
154צפיות
שלך בחברה שלך כולל עוד דברים? יש הבדל גדול בין המצבים.
 
הראשון הוא עובדה. למעט תתכנות  בראש ממש קטן. השני יכול להשתנות על ידי שיחה עם הממונים או החלפת תפקיד בחברה או מחוצה לה.
 
לגבי נושא העניין הוא נושא אישו. כל אחד מעניין משהו אחר.
 
המסקנה לגבי שני הנושאים היא לברר טוב יותר לפני החתימה וגם אז יש הפתעות.
 
אני היותי בתפקיד סביר ואחר כך משעמם מוות והיום בתפקיד מעניין
בכל חברה גדולה עם מוצר מבוסס יש עיסוק בדברים מסביב
27/07/15 08:56
122צפיות
דוגמא בולטת היא מוצר קטנצ'יק שפיתחתי בחברה גדולה. יום אחד לקוח מצא בו באג.
 
עכשיו מתחיל תהליך ארוך:
א. לדבר עם איש התמיכה להבין מה קרה, ולהוריד את הקובץ שבו התגלה הבאג.
ב. להציע ללקוח workaround עד שהבעיה תתוקן, כי אי אפשר לנטוש אותו עד לפתרון הבעיה.
ג. להכניס את ה workaround למערכת שאנשי התמיכה משתמשים בה, לשימוש עתידי.
ד. לדבג, ולגלות את הסיבה לבאג.
ה. להוסיף שורה אחת של קוד.
ו. לתעד את השינוי - מה הוא נועד לעשות ואיזה מספר באג הוא פותר.
ז. לבדוק את התיקון על כל פלטפורמה שהוא רץ עליה (חלונות XP, ויסטה, ו 7, שלושתן 32 סיביות ו 64 סיביות, וזה אומר לקמפל את הקוד שש פעמים, להתקין אותו על שישה מחשבים שונים, ולבדוק שהבעיה נפתרה על כולן בלי ליצור בעיות חדשות)
ח. להכניס את התיקון לבקרת תצורה.
ט. לכתוב טקסט קצר שיכנס ל release notes.
י. להוסיף את הקובץ למאגר ה test cases, וליידע את QA.
 
זה לקח לי בערך שש שעות עבודה, והתיקון עצמו לקח לי שבריר מהזמן. אלא מה? כאשר יש מוצר בשטח, כל הצעדים הנוספים חיוניים. צריך לוודא שתיקון באג לא מכניס באג חדש, שאנשי ה QA יוודאו שהבאג לא חוזר (וכן, לפעמים מישהו מקלקל תיקון והבאג חוזר), שאנשי התמיכה יודעים מה לאמר ללקוחות נוספים שניתקלים בו עד שמשחררים גרסה חדשה (במקרה הזה הבאג היה מספיק קטן והתיקון מספיק מהיר כדי שזה לא יקרה, אבל זה מקרה קצה), ושבתהליך ה release יודעים לאמר ללקוחות למה להם לשדרג את התוכנה.
 
עוד לא שמעתי על חברה שבה מהנדסי תכנה עושים את צעדים ד' עד ו', ומישהו אחר עושה את שאר הצעדים בשבילם.
יש הרבות משרות לאלגוריתמאים
27/07/15 11:05
111צפיות
שבהם עוסקים חלק מהזמן לפחות באלגוריתמים ומתמטיקה. מספר המשרות מצומצם יחסית למפתחים ב-JAVA נניח, אבל גם היצע העובדים הטובים נמוך ולכן המשכורות גבוהות מהממוצע. תואר שני רצוי מאוד בתחום. אפשר ואפילו רצוי לשלב עבודה במשרה חלקית ולימודים לתואר שני. אחרי שתסיים תואר שני, תוכל להחליט אם אתה רוצה להמשיך באקדמיה. עכשיו זה קצת מוקדם.
בשביל סוג העבודה שאתה מתאר
27/07/15 13:20
120צפיות
אתה צריך להמשיך לתואר שני במתמטיקה/מדעי המחשב.
רוב המתכנתים נוגעים ברמות אלגוריתמיקה שנמצאות מאוד ב-high level, מן סוג של כיבוי שריפות ופתירת כל מיני בעיות "על הדרך"- למשל לבחור במבנה נתונים אחד במקום אחר לשם חישוב יעיל יותר של מתודה ספציפית (נגיד, קריאה מקובץ).
הכי הרבה הן לוקחות טכנולוגיה קיימת וממנה ממציאים דרכים חדשות לעשות איתה מניפולציות, אבל גם פה אף אחד לא ממציא את הגלגל.
מה שאתה מדבר עליו זה ממש פיתוח אלגוריתמים וזה דורש יכולת מחקרית טהורה.
דוגמא קלאסית שאותי אישית מאוד מעניינת בביורפואה למרות שזה ממש לא התחום שלי:
אחת הבעיות הגדולות היא לייצר ברך תחליפית כחלק מהפרוטזה, זה מנגנון ביולוגי מורכב בטירוף וההבדל בין קטוע מעל הברך לבין קטוע מתחת לברך הוא שמים וארץ.
להבין את המנגנון ולמצוא דרך להתחקות אחריו בצורה ממוחשבת זה דוגמא טובה לפיתוח אלגוריתמים.
 
מכונות לומדות
27/07/15 13:50
108צפיות
בנוסף למה שהסכיר צ'ו יש את התחם של מכונות לומדות. אבל אל תחשוב ששם אתה כל הזמן ממציא אלגוריצמיקה. גם שם אתה משתמש בכלים קיימים.
בנוף לכל תחום תיאורתי יבקשו ממך ככל הנראה תואר שני או שלישי.
פיתוח אוטומציה
26/07/15 22:44
202צפיות
אני בוגר הנדסת חשמל. במהלך התואר למדתי גם קורסים בסיסיים של תוכנה, כמו תכנות ב-C, מבני נתונים, תכנות מונחה עצמים (ב-C++). אני מחפש עכשיו עבודה, ויוצא שאני מצליח לקבל הרבה יותר ראיונות בחברות תוכנה מאשר בחברות חומרה. התחלתי לחשוב שאולי גם ככה זה תחום שאני יותר מתחבר אליו. יש לי פערים מסוימים לעומת בוגרי מדעי המחשב, למשל כששואלים על פרויקט גדול מהלימודים, ולא היו לי פרויקטים רציניים בתוכנה. מבחינת ידע אני באמת לא מרגיש שחסר לי הרבה, לפחות על פי השאלות הטכניות בראיונות.
יוצא שהרבה מהתפקידים שמציעים לי הם של פיתוח אוטומציה. אני מבין (וגם ממה שקראתי פה בחיפוש בפורום) שבגדול זה נחשב בד"כ לפיתוח יותר נחות, אבל יש מקרים שזה יכול להיות גם ברמה גבוהה מאוד. העניין הוא, שאני לא רואה שום דרך לדעת מראש באיזו רמה הולך להיות פיתוח האוטומציה בחברה הספציפית שאליה אני מתמיין.
האם כדאי להתחיל בתפקיד כזה - מבלי שאני יכול לדעת באמת לאיזה רמה מקצועית מגיעים שם - או שעדיף להמשיך לחפש משהו אחר. האם תפקיד של פיתוח אוטומציה במרבית המקרים יכין אותי טוב לתפקיד פיתוח בהמשך, או שעדיף להתעקש על פיתוח ולדחות הצעות לתפקידי אוטומציה?
לא קל לעבור מפיתוח אוטומציה פנימית, לפיתוח תוכנה חיצונית
27/07/15 01:43
139צפיות
 
פיתוח אוטומציה פנימית לרוב יתייג אותך, ויש מקומות (לדעתי די הרבה מקומות) שבהם איכות הפיתוח הזו נמוכה ממה שמתרחש בפיתוח התוכנה החיצונית של אותו מקום עבודה. זה נובע בין השאר מבעיה של ביצה ותרנגולת - אנשים יודעים שיש לאוטומציה שם פחות מוצלח, ולכן מנסים לברוח משם כשיוצא להם.
 
בפועל, אתה צריך להבחין בין פיתוח תשתיות אוטומציה, לבין פיתוח בדיקות אוטומטיות מעל לתשתיות הללו. כשחברה מפתחת תשתיות אוטומציה, לרוב מדובר בפיתוח ברמה גבוהה יותר מאשר בכתיבת הטסטים עצמם לאחר מכן. זה דבר שכן אפשר לברר מראש. דבר נוסף שאפשר לברר הוא - מהו נסיונם של האנשים שאיתם תעבוד. האם יש שם אנשים עם הרבה שנות נסיון, או בעיקר מתחילים. ככל שמדובר באנשים עם יותר נסיון - גדל הסיכוי שיהיה מדובר בפיתוח איכותי (לא בהכרח - כבר נתקלתי באנשים עם המון נסיון וללא כל איכות פיתוח). דבר שלישי, אפשר ליצור הבחנה בין פיתוח בדיקות שכל אחת מהן מהווה בפועל תוכנה עצמאית - לבין פיתוח מערכת תוכנה לאוטומציה שמהווה פרוייקט גדול שלם. שוב - אלו דברים שניתן לבחון מראש, אם חופרים מספיק למראיינים.
 
בהנחה שמדובר בפיתוח בדיקות ולא בפיתוח מערכת/תשתית
27/07/15 07:03
84צפיות
האם כדאי להתחיל ולראות ומקסימום להתחיל לחפש משהו אחר אחרי כמה חודשים? או שזה כ"כ לא טוב לקריירה שעדיף כבר לא להיכנס לזה מראש ולהמשיך לחפש?
זו בעיקר שאלה של אלטרנטיבות
27/07/15 09:06
100צפיות
 
אם רק התחלת לחפש עבודה, ואינך לחוץ כלכלית - במקרה כזה כנראה יהיה עדיף להמשיך לחפש עבודה מתאימה יותר.
 
אם אתה מחפש כבר מספר חודשים, ואין לך הצעות טובות יותר, ואין לך יכולת כלכלית להמשיך במצבך הנוכחי, סביר שעדיף לקחת את ההצעה הזו מאשר להמשיך לחפש.
 
חשוב שתבין - לקחת עבודה בפיתוח של טסטים אוטומטיים לא בהכרח אומר שהרגת את הקריירה שלך - אפשר להגיע משם לפיתוח תוכנה אמיתי. אבל זה בהחלט ייצור עבורך קושי בהשתלבות בפיתוח תוכנה בהמשך, וככל הנראה עיכוב לא קטן (אולי מספר חודשים, אולי מספר שנים) בפיתוח קריירה של פיתוח תוכנה.
º
28/07/15 23:30
1צפיות
לאאאאאאאאאאאאאאאא
27/07/15 02:10
155צפיות
ללללללללללאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא
פרוייקט של שנתיים. אכן שנתיים?
26/07/15 10:22
326צפיות
אני רגע לפני חתימה.
עוזבת מקום שנחשב יציב (אבל משעמם) לחברת פרויקטים עבור פרוייקט מסויים שהוגדר לשנתיים.
כאשר הראתי התלבטות ואמרתי שאני מחפשת משהו קבוע ולא לעבור כל שנתיים עבודה - מנהל הפרוייקט אמר שתמיד פרוייקט של שנתיים הוא הרבה מעבר לכך. שתמיד בסוף רוצים עוד פיצ'רים ועוד פיתוחים ואז יש תחזוקה....בקיצור פרוייקט שהוגדר לשנתיים יכול להיות משהו קבוע.
 
לא ברור לי אם זה באמת ככה או שהוא ניסה רק למשוך אותי לפרוייקט.
ברור שלא עומדים עם סטופר ומפטרים אחרי שנתיים.. אבל זה באמת יכול ליהיות 8 שנים במקום שנתיים?
לא הייתי סומך על זה, אבל:
26/07/15 11:27
227צפיות
 
אם במצב הנוכחי את לא מצליחה למצוא עבודה במקום שאינו "פרוייקט לשנתיים" - שאלי את עצמך: האם אחרי שתעבדי באותו פרוייקט-של-שנתיים, יהיה לך קל יותר למצוא עבודה שאינה פרוייקט-זמני?
אני הולכת לפרוייקט הזה לא כי לא מצאתי משהו אחר
26/07/15 11:36
179צפיות
אלא כי הוא נשמע לי מעניין ומאתגר.
באמת ה"שנתיים" זה אליה וקוץ בה... זה כרגע החסרון הגדול..
ואני תוהה אם הגדירו את הפרוייקט זמני י ש סיכוי (כמו שמנהל הפרוייקט אמר) שזה יהפוך לפרוייקט קבוע.
אם יש סיכוי או אין - לא צריך להיות פרמטר בהחלטה שלך
27/07/15 01:24
63צפיות
 
משום שמדובר בהימור. את צריכה לבחון את זה בצורה פשוטה - "האם יהיה לי מעניין בשנתיים הללו, והאם זה יועיל לפיתוח המקצועי שלי?" לגבי " זה מעניין" - אני משוכנע שיש הרבה תפקידי מעניינים ומאתגרים, שבהם לא שמים לך מראש "הקצבת זמן"
 
הכל אפשרי
26/07/15 11:47
148צפיות
נסי לברר יותר פרטים....
הפרוייקט המדובר יכול להתחיל כפרוייקט של שנתיים.... יכול להתפתח לכיוון של תחזוקה או דורות של מוצרים
אבל הפרוייקט עלול גם להיסגר אחרי מספר חודשים ולהשאיר אותך בלי עבודה
 
מה שאנשים אומרים זה מאוד יפה.... מה שהם מתכוונים באמת זה דבר אחר..... לפעמים קורים דברים בלתי צפויים שהם מעבר לשליטה של המנהל..... השוק לא טוב.... קשיים פיננסיים.... פרוייקטים מתבטלים..... התייעלות.... פיטורים....
זה בכל מקום
26/07/15 11:49
117צפיות
יכולים לגייס אותך בחברה שהכי נחשבת ואחרי כמה חודשים יש קשיים ומפטרים.
בלי קשר מה ואם בכלל הגדירו משהו מראש.
"כל מקום" לא משנה לך.... את צריכה להעריך את הפרוייקט הספציפי
26/07/15 12:01
99צפיות
שמוצע לך..... ובשביל זה צריך יותר פרטים..... לפי מה את רוצה להעריך את משך החיים של הפרוייקט? צריך איזה מודיעין..... אולי גם להשוות עם פרוייקטים וחברות דומות..... המנהל מספר לך סיפור.... התפקיד שלך זה לבדוק את הסיפור....
בדרך כלל משאירים חלק
26/07/15 13:27
177צפיות
זה בהנחה שהפרוייקט הצליח והמערכת בשימוש. האמת שבפרוייקטים כאלה שאני הייתי בהם בדרך כלל הטובים יותר עברו לפרוייקט חדש איפה שצריך להתחיל מהתחלה והשאירו את הבינוניים שהכירו טוב את המערכת והיה ברור שישמחו להשאר עוד כמה שנים במשבצת שלהם בלי לבוא עם יותר מדי דרישות והפתעות.
היציבות היחידה בענף שלנו
26/07/15 20:34
152צפיות
היא הכישורים והקשרים שתצברי.
 
אם בסוף השנתיים יהיו מרוצים ממך, יהיו פרוייקטים נוספים. אם לא בחברה הזו, אז בחברות אחרות שהמנהלים שלך והעמיתים שלך לעבודה יעברו אליהם. אם תרכשי נסיון וידע, יהיה לך יציבות בכך שיהיה לאן לעבור.
 
אף אחד בפורום לא יכול להביע דעה האם הפרוייקט הספציפי הזה בחברה המסוימת הזו שאת הולכת אליה יימשך יותר משנתיים או פחות משנתיים, ואין הרבה טעם להסיק מסקנות מממוצעים וכללי אצבע. זה כמו הנסיון להגיד כמה חום יש לחולה מסוים על פי החום הממוצע בבית החולים.
חישוב כדאיות בשכר
26/07/15 19:19
257צפיות
אני שוברת לעצמי את הראש אם ללכת למקום עבודה אחר או להישאר בעבודה הנוכחית ומנסה לחשב את הכדאיות הכלכלית (בלבד, שיקולים אחרים בנפרד ונוטים לגבי מקום העבודה הנוכחי לחלוטין).
בעבודה המוצעת: שכר גלובלי, ללא רכב, שאר התנאים סטנדרטיים- קרן השתלמות, ביטוח לאומי וכו'
בנוכחית: אני עוברת לתקן "יועץ" (משרד ממשלתי) על בסיס של עצמאי- כלומר, תעריף שעתי שמגלם בתוכו את הכל- חופשה שנתית, הבראה, מחלה וכו' לא כולל מע"מ.
אחרי שהורדתי את המע"מ, הברוטו של העבודה הנוכחית הוא ב-42% גבוה מהברוטו של המוצעת.
יש לציין שכמובן, בצורה חוקית לחלוטין יש להדגיש, ניתן לעשות תיאומי מס שיורידו את עלות מס ההכנסה במרכיב הברוטו.
אבל גם ללא הקיזוזים במס- האם זה משתלם בהתחשב בעובדה שמפסידים את עלות המעביד בפנסיה, בימי מחלה וכו'?
 
כלכלית את בbreak even
26/07/15 21:50
182צפיות
שקל לפה שקל לשם. 40% זה בערך השווי של כל ההטבות: הפרשות סוציאליות, ימי חופשה, חגים וכו'. בסוף זה שיקול שלך אבל כלכלית תשארי באותו מקום.
היה לי חשד כזה...
26/07/15 21:56
147צפיות
מכמה אחוזים זה כבר משתלם כלכלית? (בכל זאת- רואה חשבון, הצהרות, כאב ראש...)
שוב, כלכלית אין הבדל
26/07/15 22:34
136צפיות
רו"ח זה כמה אלפי שקלים בשנה אבל את גם יכולה להרוויח כמה אלפים לשנה על הוצאות מוכרות. כל אחד והסטטוס שלו. אם למשל יש לך רכב פרטי את יכולה לרשום את החלק המוכר של הפחת, ההוצאות אחזקה, טיסות לחו"ל במקרים רבים וכו'.
שורה תחתונה: כלכלית את לא מרוויחה ולא מפסידה או לחילופין מרוויחה או מפסידה סכום זניח.
כאב ראש לעומת זאת זה לא עניין כלכלי, זה כבר שיקול אישי...
זקוק לעזרתכם בליטוש קורות החיים שלי
26/07/15 14:43
119צפיות
היי 
סיימתי פרוייקט הטמעה וניהול מערכת לא מזמן בחברה גדולה במשק
ואני מקבל את התחושה שקורות החיים שלי לא מושכים מספיק/ לא נוצצים
אשמח אם מישהו שמבין יוכל לעזור לי ללטש את אותם
 
תודה 
כדאי שתעלה אותם לכאן
28/07/15 23:32
8צפיות
בתוספת טשטוש של הפרטים המזהים.
º
קורות חיים של סטודנט, אשמח להערות.
25/07/15 14:49
171צפיות
º
בשביל תצוגה אחידה, הקובץ בפורמט pdf
25/07/15 16:35
116צפיות
כמה שאלות/הערות:
25/07/15 18:08
249צפיות
 
1. נשארו לך 28 נקודות לסיום התואר. זה תואר תלת שנתי, מה שאומר שזה אמור לקחת לך פחות משנה (או במילים אחרות, סמסטר אחד רגיל + סמסטר אחד שבו אתה לומד בחצי-כח). איך מפה מגיעים ליתרת לימודים של 1.5-2 שנים?
 
2. לגבי הפרוייקטים שלך - אם בפרוייקט השני מימשתם firewall מאפס (כולל הלוגיקה של ה-connection tracking ושל זיהוי קבצי התמונות) - זה *נשמע* פרוייקט הרבה יותר מאשר הפרוייקט שהצגתי ראשון (graph clsutering). אם זה נכון - צורת ההצגה שלהם פוגעת בך - להציג אותם כאילו הם דומים, ועוד להציג את הפרוייקט הרציני יותר שני. אם זה לא המצב - משהו בתאור של הפרוייקט הראשון לוקה בחסר.
 
האם הפרוייקטים הללו היו "תרגיל בית אחד במהלך קורס", או "קורס שבו עושים רק פרוייקט אחד גדול" או "תרגיל בית שנבנה בשלבים לאורך קורס שלם"? רצוי להציג את הדברים הללו, כדי שהבוחן לא יטפח ציפיות מהידע שלך - ויתאכזב.
 
3. לגבי השירות הצבאי - לא ברור לי הטעם להציג את זה בתור "תפקיד מטה - לא תיכנות". אם אתה רוצה שידעו ששירתת בצבא, מספיק שתרשום "שרות צבאי: שנת X עד שנת Y". אם אתה מתעקש לכתוב שזה תפקיד מטה - אין צורך לציין שזה לא תיכנות - אף אחד לא יחשוב שזה כן היה תפקיד תיכנותי אם לא תרשום שזה תפקיד תיכנותי.
תודה רבה על התגובה, תשובה + תיקונים
25/07/15 21:41
177צפיות
נשארו למעשה 38 נקודות לתואר, כלומר כ-10-12 קורסים. אני לא רוצה לקחת יותר מ 3 קורסים בכל סמסטר כדי לא לפגוע בציונים. האם "מריחת תואר" כזאת יכולה להיתפס כבעייתית?
מסתבר שאני וחשבון כבר לא כאלו חברים טובים
25/07/15 22:20
185צפיות
 
ולגבי המריחה - יש בזה בעיתיות בעיניי - בעבודה, לא תוכל למרוח את המשימות על כפליים זמן כדי לבצע אותן באיכות טובה. אם אתה זקוק ל-5-6 שנים כדי להשלים תואר ראשון תלת-שנתי וזה עוד כשכלל לא עבדת במהלך התואר - זה נראה בעייתי.
 
לגבי גודל הפרוייקטים - אתה עדיין מציג אותם כאילו הם באותו גודל, וכלל לא ענית על השאלה ששאלתי לגביהם - פרוייקט מקורס שהוא "רק פרוייקט ללא הרצאות"? או "סדרת תרגילי בית במהלך קורס אחד"? או "תרגיל בית אחד מתוך מספר תרגילים שונים בקורס"? זה רעיון רע מאוד ליצור רושם שגוי אצל הקורא לגבי גודל הפרוייקט - אם בסוף הוא יגלה שמדובר בתרגיל בית שעבדת עליו 3 שבועות ובעצם כל שאלה שהוא ישאל אותך תתגלה כ"בעצם זה היה בספריה צד ג שהשתמשתי בה" או "את זה לא עשיתי אז אני לא יודע".
למה בדיוק אתה מתכוון כשאתה מתייחס ל"גודל" של פרוייקט?
25/07/15 23:51
158צפיות
מספר שורות הקוד? כי במקרה כזה, הפיירוול הוא דווקא הקטן יותר. מצד שני, הושקע בו יותר זמן.
 
אנסה לענות לשאלה לגבי כל שלושת הפרויקטים:
במקרה של הפיירוול התשובה פשוטה - הפרוייקט הוא תוצר של סדרת תרגילי בית במהלך קורס אחד, ומהווה 100% מציון אותו קורס. סדר גודל של 1000 שורות קוד.
 
ה- graph clustering זה תרגיל אחד מתוך מספר תרגילים שהיו בקורס, אבל זה התרגיל המסכם והגדול ביותר. לקח לי חודש לעבוד עליו, והוא מהווה 50% מציון הקורס. כאן יש 2000 שורות קוד.
 
במקרה של אפליקציית הטריוויה עם בסיס הנתונים זה יותר מסובך - מדובר ב 50% מהציון בקורס אבל יש הרצאה אחת בלבד שנוגעת לפרויקט עצמו - אז זה כמו "רק פרוייקט ללא הרצאות" אבל ברקע יש קורס שבו מדברים (קצת) על הפרויקט ונותנים תיאוריה שקשורה לפרויקט בעקיפין. וגם קיימת העובדה שהיו עוד 3 שותפים חוץ ממני שעבדו על הפרוייקט, אבל החלק שלי הסתכם, לדעתי, בכ-50% מהפרוייקט ובסה"כ כתבתי שם לפחות 4000 שורות קוד.
 
מה מתוך זה לכתוב בקורות החיים?
עכשיו זה ברור יותר.
26/07/15 00:08
156צפיות
 
במקרה כזה, הפרוייקט שעבדתם עליו 4 אנשים נשמע כמו הפרוייקט הרציני ביותר שעבדת עליו (מבחינת גודל הפרוייקט - 4 מפתחים - גם אם לא כולם תרמו באותה מידה, ומבחינת משך הזמן הכולל שעבדת עליו) והפיירוול נשמע כמו המקום השני (שוב - כי בסופו של דבר מדובר בתוצר עבודה של סמסטר שלם, ולא בתרגיל בית אחד מתוך 4-5 במהלך הסמסטר).
 
במקומך, הייתי מחפש דרך אחרת לנסח את זה, וייתכן שאת פרוייקט ה-graph clustering הייתי מוחק לגמרי (לא בטוח - יכול להיות שיש בו עניין טכנולוגי שונה - אבל אם יתחילו לחפור לך לגבי זה, ויגלו שמדובר בסך הכל בתרגיל בית אחד - זה עלול ליצור רושם רע שיפגע בך יותר מאשר לו לא היית מזכיר אותו בכלל).
º
תודה על ההתייחסות!
26/07/15 00:10
43צפיות
ארכיון הודעות
Flix
פורום דרושים עובדים

פורום דרושים עובדים

מחפש עבודה? מנסה לכתוב קורות חיים? לפרטים נוספים>>

יתרון אנושי השמה וגיוס כח אדם בע

יתרון אנושי השמה וגיוס כח

אדם בע"מ לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה