Yamaha Virago VS Kawasaki EN

Yamaha Virago VS Kawasaki EN

אז ככה, נשאר רק לבחור, תעזרו לי לעשות את הבחירה הנכונה

C O L T

New member
איזה בעיות אמינות יש לוויראגו?

שניהם אמינים באותה מידה לדעתי. כל עוד זוכים לטיפולים כפי שצריך. הוויראגו הרבה יותר מעוצב, אך באמת חלש יותר ואולי קצת פחות שימושי בגלל זה. אבל עדיין אופנוע רציני שיכול לעשות טיולים ארוכים בלי שום בעיה. הרוכשים לרוב אנשים מאוד מיוחדים, השומרים על האופנוע ולא קורעים אותו בשימוש קשה. EN הרבה יותר יעיל שימושי, מנוע חזק בהרבה, מקורר מים. מצד שני זוכים לחיים קשים יותר וקצת יותר קשה למצוא אופנוע שמור, יש הרבה ENים בשוק ועוד מעט יהיה עוד יותר.

C O L T

New member
חשבתי כולם יודעים על הרפורמה ברישוי

החל מהראשון לינואר, ישונו רשיונות הנהיגה בישראל, רלוונטי לך זה המגבלה של 500 סמ"ק אשר תבוטל ובמקומה תבוא מגבלה של 33 כח סוס. אופנוע שהספקו עולה על זה יעבור לקטגוריה הלא מוגבלת, כמו "מעל 500" של היום. מתחילים אשר מסורתית קפצו על אופנועי 500 כי זה המקסימום שהחוק מאפשר, לא יוכלו לרכוש אופנועים כאלה יותר ולכן צפויה ירידת מחירים מסויימת וגם ירידה חדה למדי בביקוש לאופנועי 500 החזקים. גם הוויראגו לא יחמוק מהגזרות, הספקו עולה בהרבה על 33 סוסים, אבל בגלל שזהו אופנוע נדיר ומיוחד יחסית לעדר ה-ENים, ניתן לשער שהפגיעה בו תהיה מתונה יותר, הקסטומאים אינם רודפים הספק ותמיד יהיו כמה אשר ירצו אופנוע "נכון" אך קל משקל ושימושי יחסית לבהמות הגדולות. דווקא עכשיו יש ציפיה להתעוררות מסויימת בשוק ה-500, כי גם בעל רשיון מוגבל אשר מחזיק באופנוע "מעל 33 כ"ס" יורשה להמשיך ולנהוג בו וגם לשדרג את רשיונו בהנחה מיוחדת.

בימים

הקרובים כבר תכננתי להתחיל את השיעורים. אז אם אני אסיים אותם, אקבל רישיון, ואקנה אופנוע 500 עד תחילת 2007, אני אצתרך לשדרג את הרישיון שלי וזה יעלה עוד יותר כסף? אולי כדי לעשות רישיון כבר בשנה הבאה... ויראגו 250 יכול להתאים. מישהו יודע מה גרם לשינויים כאלה?

C O L T

New member
יישור קו עם הרישוי באירופה

חלק מהסכמים בינלאומיים. אם תסיים את הלימודים עכשיו, אני כבר לא יודע איזה רשיון תקבל, אבל ככל הנראה עדיין "עד 500" ותוכל לקנות אופנוע גדול מתאים. תוכל להמשיך לנסוע עם האופנוע שלך ללא הגבלה, למיטב הבנתי, כל עוד הוא ברשותך, גם אם הרשיון יוגבל ל"עד 33 כ"ס". אבל אם תמכור לא תוכל כבר לחזור לאופנוע כזה בלי לשדרג רשיון. אם תחזיק אופנוע 500, תהיה זכאי לשדרוג רשיון מוזל, כנראה בעוד שנה כאשר תצבור וותק, אם הגיל מתאים. אם תעשה את הרשיון אחרי כניסת הרפורמה, תקבל רשיון מוגבל ואופנועי 500 יהיו מחוץ להישג ידך, וויראגו 250 אמנם אופנוע מאוד חמוד, אבל ביכולות שלו הוא דומה יותר לקטנוע גדול ולא ממש מתאים לטיולים רציניים, בגלל המנוע החלש בעיקר. כדאי להחליט מה עדיף, להפסיד אולי כסף על אופנוע 500, עם ירידת הביקוש, או להשאר מוגבל ל-33 כ"ס ולחפש בנרות אופנוע כמו הוויראגו 250, אשר הביקוש לו יעלה כנראה.

LiRoN GS

New member
אם כבר עלה נושא הרישוי

מה קורה אם הגיל לא מתאים?! לי אין את הגיל (21) אבל יש אופנוע 500, מה קורה עם חבר'ה כמוני?

דמיקולו

New member
ימתינו עד הגיל שאפשר להתחיל

ועד אז עם אישור מיוחד להמשיר לרכב על האופנוע שלהם. אם אין אופנוע-אין אישור. אם יש גיל ואין אופנוע-הרשיון יוגבל אוטומטית עד שתשדרג אותו.

הממ

טוב, תודה. זה משאיר לי הרבה חומר למחשבה. זהו שאם כבר לקחת ויראגו 250, עדיף לקחת GN וזהו. או קטנוע. אבל קטנוע זה חרא, אז לא קטנוע. עוד שאלה בקשר לויראגו ו EN: קיים פער בין מחירים בסביבות של 10 אלף שקל. זה בגלל סוגים שונים של קירור?

C O L T

New member
יש כל מיני סיבות לפער מחירים

המחיר ההתחלתי, הביקוש לדגם, מידע על עסקאות ועוד חישובים נסתרים של כותבי המחירון. לא ניתן לבודד גורם יחיד כמו מערכת הקירור.

uh60a

New member
איפה המידע הזה?

אני כבר כמה חודשים מתכתב עם משרד התחבורה, שמסרב בתוקף לענות לי על שאלות בנושא הזה... אז מאיפה שאבת את המידע הזה?

the1wave

New member
השאלה חוזרת אחת לכמה זמן

אם תריץ חיפוש לחצי שנה האחרונה בודאי תמצא תשובות. אני כבר שנתיים עם הוירגו 500 ולא בוער לי להתקדם הלאה . ב-25,000 ש"ח אני מקבל את כל הקסטום שאני צריך - מנוע V ,דריבשפט ומראה שתמיד מסובב ראשים ומקבל מחמאות . האופנוע אמין ( טפו,טפו ..) ,נוח , משייט ב-120 קמ"ש בנוחות. ומכיוון שאין הרבה בשוק אני מרגיש ייחוד מסוים בתור בעלים של אחד . EN יש בשוק בלי סוף .אני באופן אישי לא אוהב את המראה ואת הסאונד שלהם אבל הוא בהחלט אופנוע טוב . עניין של טעם . גל .

mayhema altar

New member
אני בחרתי וירגו

ממש ממש מאוהבת בו. יותר חלש מEN.. אבל את הבחירה שלך תתאים לסוג הרכיבה שלך.. (!!) זה אופנוע קאסטום מדהים..! קשה מאוד להתעלם ממנו.. לעומתו הEN הרבה פחות יחודי. מבחינת אמינות- שניהם אמינים באותה מידה. בהצלחה!!

אוקיי, עכשיו שאלה אחרת:

יש לי עכשיו 3.500 דולר, ואני מקבל עוד 3500 בתחילת השנה הבאה. אז ככה, עלה לירעיון - כדי לא להיתקע בלי אופנוע שאני רוצה לשלושה שנים רציתי לקנות ויראגו ב3500, ואז לעשות לו טיפול של עוד 3500 בתחילת שנה הבאה. האם הכסף הזה יספיק לכל הטיפולים? אולי לא שווה לעשות את זה? אולי אם אני אבחר אופנוע במצב די טוב במחיר כזה, ואם אני אשפץ אותו יצא משהו יותר טוב באופנוע ב7000 סה"כ?

למעלה