Wizard של SQL Server...

Ohad18

New member
Wizard של SQL Server...

העברתי את המסד נתונים של הפורום מ-Access ל-SQL Server, לאחר הרבה כאב ראש ובלאגנים, השתמשתי ב-Wizard של ה-SQL Server, ה-Wizard עובד טוב וגם בשליפת הנתונים והצגת הפורום אין בעיה, אבל כשמנסים להוסיף למסד הנתונים רשומות (הוספת הודעה בפורום, רישום משתמש חדש), הוא מחזיר את השגיאה הבאה:
ADODB.Recordset (0x800A0CB3) Current Recordset does not support updating. This may be a limitation of the provider, or of the selected locktype.​
אני ידוע שהבעיה היא בהרשאות של ה-SQL Server, ואני לא מצליח לתת גישה לטבלאות שהועברו מה-Access, לפני שאני עושה Wizard הפורום עובד רגיל, אבל כדי לעשות wizard אני מוחק את הטבלאות של הפורום ומעביר אותם מה-Access, ואז יש בעיות. איך אני משנה את ההרשאות כדי שהמשתמש יוכל להוסיף רשומות, (כבר שיניתי את ההרשאות של הטבלאות - לחיצה ימנית על טבלה > Propeties > Permissions)

הי אוהד

הבעיה שלך לא קשורה להרשאות. כאשר יש באמת בעיית הרשאות, אז ההודעה מאד ספיציפית ואומרת גם אילו הרשאות חסרות ועל איזה אובייקט הן חסרות. ההודעת שגיאה שלך אומרת, שסוג הrecordset שלך לא מתאים לשינוי נתונים. אני לא יודע איך אתה פותח את הטבלה. אם אתה פותח באמצעות קוד, אז בהגדרת הrecordset שלך אתה יכול להגדיר סוג recordset וסוג נעילות. במידה ואתה משתמש בbound form של Access, אז תבדקו שלטבלה שלך יש מפתח. פעמים רבות הבעיה היא חוסר מפתח בטבלה.

Ohad18

New member
אהההממממ...

אני משתמש בפורום מוכן שעובד טוב, ויש לו גם גרסא ל-SQL Server, וגם היא עובדת טוב ובדקתי את ה-RS (למרות שאין טעם כי זה עובד...) רק ברגע שאני מוחק את הטבלאות ושולף אותן מה-Access ע"י Wizard אז יש בעיה של הוספת נתונים (אין בעיה של עדכון רשומות אלא רק הוספה). בפורום תמיכה שלהם מישהו כתב שצריך לעשות Upsize Wizard (ב-Access) אבל זה מחזיר שגיאה של OverFlow, אז אני משתמש ב-Wizard של SQL Server:
EM >> Tools >> Data Transformation Services >> Import Data...​
אבל רק לאחר ההעברה של הטבלאות, לא ניתן להוסיף רשומות לפורום (הוספת משתמש, הוספת הודעה/תגובה) בכל מקרה - לפני שאני עושה את ה-Wizard אני מוחק את הטבלאות.

tooty

New member
כמה שאלות...

אם אין לך בסיס נתונים על השרת - איך בדקת שהגרסא ל-SQL SERVER עובדת טוב? איך אתה מעדכן הרשאות ב-SQL SERVER? ולאיזה משתמש? איזה SQL SERVER? כי ב- 7 היתה בעיה בIMPORT DATA של DTS TOOTY

tooty

New member
בעיה בקוד

כפי שנאמר - יש לך בעיה בקוד. לא בעיה של sql server

Ohad18

New member
חובב טניס צודק...

פתרתי את הבעיה... זה לא שגיאה בקוד, זה פורום מוכן ויש לכל גרסה שתי הורדות - SQL Server ו-Access, הורדתי את ה-SQL Server ויש קובץ שיוצר את כל הטבלאות - יצרתי אותן והכל עבד טוב ואפשר לעשות הכל. כשפתחתי את הפורום בהתחלה, השתמשתי בפורום של ה-Access, עכשיו כשעברתי לחבילת אחסון עם תמיכה ב-SQL Server, אני מנסה להעביר את הטבלאות, מהפורום שכבר הפעלתי (ה-Access) למסד נתונים חדש (של SQL Server), ולאחר הרבה כאב ראש הצלחתי. הבעיה הייתה שלא היו מוגדרים מפתחות ראשיים ומספור אוטומטי, אני לא מבין למה שכשאני עושה את ה-Wizard הוא לא מעביר את כל הנתונים של הטבלאות, כי בטבלאות של ה-Access המפתח ראשי היה מוגדר והמספור אוטומטי, וגם ה-Default Values שהוגדרו ב-Access לא הועברו ל-SQL Server... תודה רבה!

tooty

New member
אכן , יש בעיה כזאת...

אכן , יש בעיה כזאת בהעברת טבלאות . לדעתי המספור האוטומטי עובר . כל השאר לא. אם הכל עבד טוב בהתחלה - בסה"כ היית צריך להעביר את הנתונים מקובץ ה-ACCESS ל-SQL SERVER לא?

למעלה