Vermis-Ex

Mind Games

New member
Vermis-Ex

שלום, לאחד מחתולי הבית יש תולעי סרט ולכן נתתי היום לכולם תילוע בעזרת הכדור הנ"ל. דבר אחד לא ברור לי - הבנתי שחלק מהוטרינרים אומרים לתת Vermis-Ex במשך יומיים ואז אחרי עשרה ימים שוב לתת יומיים וחלק אומרים לתת פעם אחת ואחרי עשרה ימים שוב פעם אחת. בקיצור, יצאתי מבולבלת מכל הסיפור. אשמח לקבל הוראות האם לתת יומיים או יום (ברור לי שצריך לחזור על כל פעולה אחרי 10 ימים בכל מקרה).
תודה.

irisFridman

New member
מצטרפת לשאלה! גם אני יצאתי מבולבלת ../images/Emo122.gif

אני חושבת שבזמנו כשקניתי ורמיס אז גם קראתי על האריזה שרשום לתת יומיים רצוף, ובשביל להרוג עוד סוג של תולעים צריך לתת אפילו יום שלישי (?). הוטרינר שקניתי ממנו לא הזכיר את זה, ואז שאלתי וטרינר אחר שאכן אמר שצריך לתת יומיים רצוף, ואחרי 10 ימים לחזור על הפעולה.

דרזאב

New member
במרבית המקרים מספיק טיפול יחיד!

מכיוון שתולעי סרט הם בעיה שקשורה לנוכחות פרעושים ובד"כ לא נפטרים מהפרעושים כ"ך מהר, מומלץ לחזור על הטיפול פעם נוספת לאחר מספר שבועות כדי שהחתול לא יידבק מחדש! זאב

ניסיון להפיג את הבלבול

הי אז בעצם מה שקרה - זה שביקשת תשובה לגבי שתי אופציות - וקיבלת אופציה שלישית. זה בטח לא נראה לך הגיוני, ולא מפיג את הבלבול, אבל זה בכל זאת נכון - ויש כל מיני סיבות לכך. חלקן טמונות בסוג הכדור - וחלקן בסוג התולעים. אתחיל מסוג התולעים - כמו שכתבו לך מעלי - תולעי סרט מועברות דרך פרעושים. ברגע שיש פרעושים - יש הדבקה חוזרת בתולעים, ואז גם אם תתני טיפול כל 10 ימים לכל החים - בשלב שבינהם חתול יכול להידבק שוב. בשל כך, אני נוהג לתת טיפול בודד, ולוודא איך מבוצע המשטר נגד פרעושים. אם יש ספק - אני נותן טיפול נוסף למספר שבועות קדימה. אם מדובר בתולעים עגולות - אזי יש צורך בטיפול נוסף כעבור 10 ימים כדי לטפל בשלבים צעירים שבקעו בתוך המעיים כי הביצים של התולעים לא רגישות לטיפול - ולכן הטיפול הכפול. הטיפול נגד תולעים בשגרה (לרוב ממליצים כל חצי שנה) הינו נגד תולעי הסרט. תולעים עגולות לרוב מגיעות בשלב מוקדם מאד בחיים, ואם הגיעו מאוחר יותר - יגרמו תחלואה יותר משמעותית ואז לרוב נראה סימנים כמו שלשול ולגבי הכדור - כמעט בכל סוגי הכדורים יש שילוב של שני חומרים - נגד תולעים עגולות ונגד שטוחות. החומר נגד תולעים שטוחות די קבוע, ומה שיש בורמיס יעבוד מהבחינה הזאת בפעם בודדת. לעומת זאת, החומר נגד תולעים עגולות משתנה, ומה שיש בורמיס מצריך למעשה (לפי הוראות היצרן) 3 ימי טיפול רצופים. מסיבה זו - כשיש חשד לתולעים עגולות, או כשמדובר בגור - צריך לתת את הכדור 3 ימים רצופים - ולחזור על זה אחרי שבוע שוב! הסברתי את הנקודה? מקוה שכן... ארז

Mind Games

New member
אז שאלה נוספת -

אני שמה לשלושת חתולי הבית אמפולת רבולושן פעם בחודש. הם יוצאים החוצה כל יום ולמרות זאת הם נקיים מפרעושים. בחודש האחרון יש באומנה גור (כיום בן 6 שבועות) שבגיל 3 שבועות שמתי לו פרונטליין ונתתי לו תילוע לתולעים עגולות (הנוזל הצהוב). נראה לי שהוא המקור לתולעי הסרט ולכן - הוא קיבל אתמול ורמיס גם כן. אגב, הגור לא יוצא מהבית כרגע - אצלי לא יוצאים מהבית עד אחרי החיסון השני. האם צריך לחזור על התילוע עוד 10 ימים? אם כן - אצל כולם לחזור עליו? מה לגבי הגור? בגיל 8 שבועות אני אשים לגור רבולושן. מרווח זמן של 5 שבועות בין פרונטליין לרבולושן זה בסדר, נכון? לפי מה שהבנתי - בכל מקרה, לתת שוב ורמיס בעוד כמה שבועות. אם אני אתן להם ורמיס עוד חודש זה בסדר או לחכות יותר זמן? (זה כבר יהיה אחרי שאשים להם רבולושן שוב). מצטערת על עומס השאלות ותודה רבה על העזרה!

הייתי חוזר על הטיפול לגור

אפילו פעמיים - ולא עם ורמיס אלא עם דרונטל cat. בהפרש 10 ימים ככה תסגרי איתו את הפינה של תילוע לגבי השטוחות והחתולים הבוגרים - הייתי ממשיך לפי השגרה הרגילה שלך אלא אם תראי אצל מישהו מהם - ואז לטפל בכולם. ולגבי המרווח של החומרים - אין בעיה ארז

למעלה