UVB ואני..

צפוני

New member
UVB ואני..

התחלתי טיפול UVB במכון פרטי בסביבות ספטמבר 2002. בתחילת הטיפול רמת נגעיי הייתה בסביבות 12%. לאחר סדרה של 14 טיפולים חלק מהנגעים נעלמו וביתר חל שיפור משמעותי. המכשיר בו טופלתי היה BCLEAR של חברת לומיניס. אורך גל 290-320 Wide Band UVB האור המוקרן ע"י אקדח באלומה של 16X16 מ"מ. המכשיר מתאים לרמת נמוכה עד בינונית. לפרטים נוספים: http://www.aesthetic.lumenis.com/pdf/BClear_datasheet נקודות נוספות בנושא הטיפול עצמו: - כמעט כל הטיפולים ברמות אנרגיה של mJ/ cm² 600 ומעל גרמו לכויות ואף שלפוחיות דבר המהווה סיכון. - לקראת סוף הסידרה שילבתי דיבונקס – נראה שמשפיע חיובית. - כדי לטפל בקרקפת רצוי מאוד להתקרח, אחרת קשה להגיע לנגעים - בשטחים הגדולים משטח ההקרנה 16X16 מ"מ הבקרה על האנרגיה קשה יותר היות וצריך להסיע את האקדח המקרין ידנית על גבי הנגעים (בהבדל מהקרנה סטטית המבוקרת ע"י טיימר) ניתן להקרין ע"י כיסוי השטח בחלקים של 16X16 מ"מ ולכל אזור להפעיל את הטיימר הקיים במערכת, אך זה תהליך ארוך יותר, תמיד יישארו שטחים לא מוקרנים ( בתפרים) או שטחים שיוקרנו פעמיים (חפיפה בגבולות) . - למידע הראשוני שקיבלתי במכון כי שלושה טיפולים שקולים לשבוע ים המלח, אין אחיזה במציאות. נכון לעכשיו לא התנקיתי ב-100% ואני מעריך שמשהו בסביבות 20 טיפולים היו עושים את העבודה. לצערי לא הגעתי להסכמה על מחיר יתרת הטיפולים והפסקתי אותם. ע"פ הערכתי כדי "להתנקות" לגמרי הייתי זקוק למינימום 20 טיפולים בעלות של כמה אלפי שקלים, במידה והטיפול היה מחזיק חצי שנה כלומר שתי סדרות בשנה, מדובר בהוצאה כספית שאיני יכול לעמוד בה. מסקנות אישיות: - טיפול UVB משפיע עלי באופן חיובי, זה עובד - ביצוע הטיפולים במכון פרטי לא בא בחשבון – עלות גבוהה מדי - אני לא מעוניין בטיפול במסגרת קופות החולים היות ולא מעוניין בהקרנת כל הגוף אלא רק באזורים הנגועים - אני שוקל ברצינות רבה רכישת מנורת UVB לשימוש ביתי מהסיבות הבאות: * UVB עובד עלי * אפשרות להקרנות נמוכות אנרגיה בתכיפות רבה יותר למניעת נזקי כוויות * נוחות * עלות סבירה * והכי חשוב, אפשרות תחזוקה מונעת !!!

tevagil

New member
uvb

צפוני שלום אני סקרן לדעת: כמה זמן לקח טיפול של 600 מיליג'אול לאיזור אחד ? והאם הרגשת חום בזמן הטיפול ? בתודה גיל

צפוני

New member
כמה שניות 2-3 הרגשתי חום רק באזור

האוזניים, ביתר המקומות לא. למה?

tevagil

New member
UVB

מכיון שכל האנרגיה ניתנת בבת אחת, הנחתי כי יש הרגשת חום.

leong

New member
טיפול UVB ממוקד ../images/Emo150.gif

אחרי התנסות עם שני המכשירים (קרי אקסימר לייזר וה- Bclear) אפשר לסכם כך: היתרון הגדול של המכשירים הוא טיפול ברבדי הספחת בלבד. החסרון הגדול של המכשירים הוא הטיפול ברבדי הספחת בלבד... וההסבר: כאשר מדובר בחולה סטאטי עם ספחת יציבה במקומות מוגדרים הטיפול מצויין ויעיל (לדעתי הלייזר יותר יעיל מה- Bclear) כי אפשר לתת מינונים גבוהים בלי כוויות לעור בריא ולכן התגובה מהירה - בממוצע תוך 6 טיפולים ו- 3 שב' אפשר לקבל ניקוי מלא ובר קיימא של נגעים קשים ביותר. הבעיה מתחילה עם חולים דינמיים כאשר המחלה בפאזת התפשטות - אז הטיפול הנקודתית מטפל במה שיש אך לא מונע הופעת נגעים חדשים וזה יוצא בזבוז זמן וכסף. כאן הייתרון של המכשירים המטפלים בכלל שטח הגוף ויכולים לעצור התפרצות או למנוע התמשכות שלה. יש ייתרון למכשירים הממוקדים בטיפול באיזורי קפלים וקרקפת כי הטיפול ממוקד ומגיע לאן שצריך. בסה"כ המחיר הגבוה מוצדק למי שזמנו יקר. למרות המחיר הגבוהה - לי באופן אישי לא משתלם לטפל בלייזר כי מה שנשאר לי אחרי ההוצאות אינו מגיע לתמורה אפילו על מרפאה רגילה שלי... (אני בכ"ז עושה אותו לחולים שלי בתור שירות למי שצריך...). צפוני יקירי, מה נשמע? מקווה שהכל בסדר... שלכם ד"ר גלעד

tevagil

New member
עוד הבדל אולי משמעותי

נוהגים לסכם את הטיפול בג'אול, שזה מכפלת ההספק בזמן. כדי לקבל 0,6 מיליג'אול יש צורך לשהות תחת מנורת UVB במשך בערך 100 שניות. בטיפול BCLEAR או לייזר, יש צורך בזמן של שניה, כדי לקבל אותה כמות אנרגיה מצטברת. מכאן כי ההספק הרגעי של BCLEAR הוא פי 100 יותר גדול מאשר המנורה. להספק הרגעי הגדול יש השפעה חזקה יותר ולכן רואים תוצאות טובות מהר. מה שלא ידוע זה ההשפעה לטווח ארוך, וזה נדע רק בעתיד. גיל

צפוני

New member
אכן כן

לשמחתי ספחתי יציבה, כך שטיפול ממוקד מתאים לי. וגם אם מדי פעם מופיעה לה נקודונת קטנה, אני מחסל אותה די בהצלחה. ובקשר ליתר - מסר אישי....

מה החסרון בטפול ברבדי הספחת בלבד

אני לא מבין מה החסרון בטפול ברבדי הספחת בלבד. הרי אם אומרים ( ואכן אומרים) שאין סכנה בשמוש בגלים שכאלה למה לחסוך ולא למנוע כבר מראש מנגעים חדשים לצוץ תוך כדי טפול ? תודה

tevagil

New member
אין חיסרון

אין חיסרון בהקרנת UVB על הנגעים עצמם. יש לשיטה יתרון בכך שמספר הטיפולים קטן יותר. זאת מכיון שהרבדים יכולים לקבל מנה גדולה יותר של UVB מאשר העור הבריא. ואז כבר בטיפול הראשון נותנים לדוגמא חצי ג'אול. למעשה גם במתקני UVB הקיימים אפשר לתת מנה גדולה כבר בהתחלה ולקבל תוצאות טובות, אם חושפים רק את הרבדים, ואומרים לנותן הטיפול לתת חצי ג'אול. החסרון בכך שהשיטה לא מתאימה לפסוריאזיס מפושט על שטחים גדולים, כי שטח האלומה ב BCLEAR הוא 2 ס"מ מרובעים בלבד, ולוקח הרבה זמן לעבור על שטחים גדולים. וגם הטיפול יקר כי צריך להעסיק מטפל שנותן את הטיפול אישית נקודתית. אני אישית ניסיתי את הטיפול (לשם בדיקה) וראיתי כי הוא טוב, אגב.

מומלץ מאוד

שיטות הטיפול: פתרון מוחלט לפסוריאזיס עדיין אין . אך יש היום טיפולים שנועדו לטפל בסימפטומים של המחלה , כלומר ריפוי הגלדים ויצירת מצב של רגיעה והפוגה במחלה לתקופה ארוכה ככל האפשר ובאמצאות בי - קליר U.V.B (ממוקד) תוצאות הטיפול שונה מאדם לאדם. אצל חולה מסויים יכולה להיות הפוגה למשך ולעומתו אצל אחר רק למשך 3 חודשים. הטיפול בפסוריאזיס בסודות היופי באמצעות בי-קליר (BClear): בי-קליר הוא המכשיר החדיש ביותר לטיפול בפסוריאזיס. מדובר על מכשיר בי-קליר מכשיר U.V.B. ממוקד הפועל באורכי גל משתנים בין 290 - 320 nm. הטיפול, מתבצע אך ורק באזור בו קיים פסוריאזיס וזה יתרונו הגדול של המכשיר על כל שאר השיטות הקיימות. יתרונותיה של מערכת בי-קליר הטיפול הנו מהיר מאוד (5-10 פגישות). תוצאות מהירות – כבר לאחר מספר טיפולים. אין חשיפה לעור בריא לקרני U.V.B. אין צורך בנטילת כדורים, משחות או תרופות אחרות. הפוגה לזמן ארוך מאוד.

tevagil

New member
יתרון וחיסרון

החיסרון של המכשיר בכך שהוא לא מתאים למי שיש לו מעל 10 אחוז נגעים, ולמי שנרפא במקום אחד ויוצא לו במקום אחר. חיסרון נוסף זה כי כדי לקבל תוצאות, המטפל נותן רמה גבוהה שגורמת לאדמומיות רבה ואפילו כוויה. דבר זה לא בריא ואינו מקובל במתקני שיזוף על שטח גדול. נכון שהגוף מתגבר על הכוויה מהר, כי היא על שטח קטן, אבל זה בדיוק מה שגורם לגידולים אחרי 20 שנה, כאשר משתזפים יותר מידי מהשמש. על מי שנותן ומקבל את הטיפול לדאוג שלא תהיה כוויה או אדמומיות רבה. גיל

למעלה