There is any one from Australia?

Nataliebar

New member
There is any one from Australia?

Hello all, I am on my way to Melbourne and I would like to get from you tips about living there and working, I am in India now, any help will be welcome. I am 23 years old from Tel Aviv

שטיבלמן

New member
תפנה בפורום לבחורה בשם גפן

היא גם נוסעת למלבורן ושלחו לה כאן כבר מספר אתרים וכו´.

Gefen

New member
הייי Nataliebar

מכוון שגם אנחנו עוברים למלבורן, יצרתי קשר עם מספר אנשים שחיים שם, אותם ניתן לשאול שאלות ספציפיות אם יש לך.. אשלח לך לתיבת המסרים מייל של בחור שמאוד עזר לי, תפנה אליו ואני בטוחה שגם לך הוא יהיה לעזר.. ובינתיים תהנה לך בהודו כל עוד זה נמשך
גפן

Gefen

New member
לדין היקר שמסתובב בעולם...../images/Emo163.gif

ניסיתי לעזור לנטלי והפניתי אותה לאדם שעזר לי בנוגע למלבורן, מסתבר שאני וגם הוא קצת "חיטייארים" לעניין הזה, אז אולי תוכל אתה להפנות אותה לחבר´ה הצעירים שאתה מכיר במלבורן, נראה לי שזה יקלע יותר למטרה...(תפנה אליה במסרים או כאן איך שתרצה). אגב, לא תפסתי את החבר שלך מחב"ד, אני ממשיכה לנסות... אבל בינתיים הצלחתי לדבר כבר עם שתי משפחות שחיות שם וקבלתי מושג כולשהי על יוקר המחיה שם וכד´.. יאללה, שיהיה לנו יופי של יום
גפן

רק עכשיו אני רואה את ההודעה../images/Emo166.gif../images/Emo12.gif

בעקבות פנייתה של נטלי במסרים גיליתי את ההודעה הזאת בכל מקרה אני שמח שלפחות התחלת לקבל מושג הוא התקשר לדירה שלי לפני כמה ימים דווקא וכלם חוץ ממני
דיברו איתו אני בדיוק הייתי במקלחת תמשיכי לנסות כי הוא מרכז שם פעילות ענפה לישראלים מכל הסוגים ומכורח נסיבות אלה בזמן קצר יחסית הוא בקשר עם הרבה חברה הוא יכול לעזור מהמלצה למקומות חינוך ואיפה לקנות במבה של אוסם
בכל מקרה אני יקשר את נטלי אליו וגפן תגידי לי מה מתפתח

Gefen

New member
אצלינו מסתמן ביקור מולדת...../images/Emo82.gif

עוד לפני ההגעה לאוסטרליה. מסתבר שסיפור הויזה לאוסטרליה לוקח כמה שבועות טובים (בין 6-8 שבועות), אצלינו התהליך אומנם כבר התחיל אבל יש עוד זמן.. ועד אז נהנה לנו מביקורים תכופים פה בבריכה, נסבול משקט מהחום הנורא שכבר התחיל, ניצלה בשר על המנגל וניצלה לנו ביחד איתו מהחום, נעשה שופינג, נחפש מציאות, נעשה גראג´ סייל וניפטר מהרבה חפצים שלא יכולים להיות בשימוש באוסטרליה (כל מוצרי החשמל למשל.. וגם כל דברי התינוקות שיש לי.. כי תודה לאל הילדים שלי כבר גדלו מזה ואין ואין עוד אחד בתכנון...
) הקטע הכי "מבאס" במעבר לאובטרליה זה השינוי בעונות.. נגיע בשיא החורף- משמע, שעלינו להגיע ערוכים לחורף, אבל פה הקיץ רק התחיל וגם בקיץ נזדקק רק לבגדי קייצים...מה שאומר היערכות כפולה חורף-קיץ לארבעה אנשים על מזוודות
אז מה לקנות? קיץ? חורף? שניהם? צריך הכל..איזה סיבוך.. כאילו שלא מספיק מסובך המעבר הזה גם ככה... אבל לרגע, אפילו לא לרגע קטן, אני לא מתלוננת, רק טיפ טיפה מודאגת מכל מה שמצפה לי עד שאגיע לנחלה החדשה במלבורן.. וכל טיפ ממישהו שעבר יבשת/ מדינה ומעבר עונות דומה יתקבל פה בברכה... גפן

מעברי עונות..

אני חושבת שהצטיידות בביגוד חורפי בסיסי בלבד + מעיל טוב יספיק להתחלה. הבתים אמורים להיות ערוכים לחימום טוב, כך שאין צורך "להשתגע" ולהביא הכל, לדעתי הבלתי מקצועית. היות שלא תגיעו בתחילת החורף, המחירים לא יהיו בהכרח בשמיים, ולאט לאט תוכלו להשלים מה שצריך. טוב, לא חידשתי מי יודע מה.. סתם חושבת שכדאי להסתפק במינמום החיוני עד שתגיעו, כדי למנוע בלאגן מיותר. (שוב- בטח לא חידוש). גפן, למה לא תוכלו להשתמש במוצרי החשמל באוסטרליה? (כי אם הסיבה היחידה היא התקעים השונים, אפשר להחליפם בקלות) ובמבה אסם?.. אולי יש ב- Coles..
ראיתי שם קפה עלית(?), חטיפים של ורד הגליל (שוקולדים וזה), ועוד רבים וטובים שלא זכורים לי כרגע...
נ.ב. תעשו לעצמכם טובה, ואם יש לכם חפצים דורשי בדיקת מכס, תשתדלו לרכז אותם בתיק אחד (בין השאר: מוצרי עץ, ואני לא זוכרת מה עוד חוץ מאוכל וחומרים מסוכנים), כי הם מסוגלים לרצות לבדוק את זה, (עם כל יום שעובר, הם נהיים קשוחים יותר) ולא יהיה לכם כיף גדול אם יפתחו לכם את המזוודות אחת אחת..

Gefen

New member
תודה יקירתי...

אמרת את הדבר שהכי רציתי לשמוע....שוקולדים של ורד הגליל באוסטרליה.. עשית לי את היום!!!

למעלה