The Hook

ווינגז

New member
The Hook ../images/Emo32.gif

הודעות שלא קשורות לנושא הפורום - שרשרו לכאן. שימו לב לחוקים, בבקשה: - אין לנצל"ש שרשורי תפוז
אנשים, כנאמר וכידוע - הן נעלמות אחרי 24 שעות, אם רק עוזבים אותן בשקט. - אין לשרשור לפה הודעות שקשורות לנושא הפורום - לכולן יש מקום מתאים. - אין לשרשר הודעות
לאף הודעה חוץ מלזו, בטח ובטח לא לפתוח אותן בהודעות חדשות. כל הודעה שתעבור על הכללים, תשורשר או תמחק בהתאם להחלטתינו. המשימה הפעם: ספרו לי איזה מקצוע הייתם רוצים ללמוד [בביה"ס/אוניברסיטה]. מי שכבר עבר את זה יכול להגיד מה הוא למד או מה עוד קצת מתחשק לו ללמוד - הכל תיאורטי.

לבנדר א

New member
עם מורה מתאים- הכול.

בלי יוצא מהכלל. אם זה בקטע של מה אני חושבת שיועיל לי לדעת, אז אנגלית רהוטה, לתקופה שאגור בארה"ב
. וגם תרגום נראה לי ממש מעניין. מישהו כאן צופה בthe bing bang theory?

Macbook

New member
אנגלית רהוטה זה דבר שאמורים ללמוד בבצפר

עכשיו, ולא את האנגלית בשקל עם החוקים שסותרים אחד את השני ומבלבלים לנו את השכל!

ToryMaster

New member
תכל'ס לא

שפה ברהיטות מוחלטת עשוי להיות מאוד קשה ללמוד, לא משהו שניתן ללמד ארבעים בני 13 בארבע שעות שבועיות.

ווינגז

New member
זה נושא שמעצבן אותי, היכונו לחפירה

הקשר בין לימודי אנגלית בביה"ס ל"ידיעת שפה" לחלוטין מוטל בספק בעיניי... רוב היסודי-חטיבה לומדים כללי דקדוק (שהם אומנם חשובים, אבל מלמדים אותם לא נכון לטעמי) - הדגש נמצא על "לזהות את הזמן בשמו" - כתוב משפט עם Present Simple, זהה באיזה זמן כתוב המשפט הבא. ברור שחשוב לדעת איך לכתוב נכון, אבל לזהות את השם תמיד היה בעיה אצלי, ואת יודעת שהאנגלית אצלי היא כמעט מהבית. בתיכון זה קצת יותר מתקרב לדברים מהותיים, קצת יותר קריאה וכתיבה, אבל גם זה בד"כ מתרכז בכל מיני סיפורים ושירים בשפה עשירה ובד"כ גם מאוד לא מודרנית (לא שזה רע, אבל זה לא מכין אף אחד לדיבור, תארי לעצמך מישהו שמנסה לדבר בשפה שייקספירית
), והכתיבה היא תמיד פסקה או מכתב רשמי - מאוד פורמאלי ולא יום-יומי. אגב, את מכירה אותי ויודעת שגם נגד לימודי הלשון יש לי את אותן הטענות... הדבר הכמעט יחיד בעיניי שמלמד היום אנשים לתקשר בשפה בצורה עשירה ונכונה הוא פשוט המון המון קריאה וצפייה בטלוויזיה. וזהו, הוצאתי עלייך את כל התסכול שלי מהמקצעות האלו.

miss_t

New member
אני מסכימה אבל...

זה נכון שקריאה מרובה וצפייה בטלויזיה הן דרך טובה ללמוד שפה, אבל... גם הבסיס מאוד חשוב... ואת זה לומדים משיעור בו מסבירים לך את כללי הדקדוק והתרגול בנושא גם חשוב. שימוש בשפה זה גם דרך טובה ללמוד ולא לחשוש מטעויות. מביאה לדוגמא את עצמי- במהלך הלימודים היו לי שותפות אמריקאיות והתקשורת איתן הייתה באנגלית, חלק מהשותפות פשוט נמנעו מלדבר בשפה וביקשו ממני לתקשר בשבילן וזאת מהסיבה שלא היו בטוחות וחששו לדבר ולשגות. אני חושבת שהצלחתי לשפר את האנגלית שלי... בנוסף- נרשמתי לגליון אלקטרוני בנושא שאני אוהבת ומעניין אותי וזה בהחלט משפר את השפה. השתמשתי רבות במילון עברי-אנגלי וכתבתי את המילים שאני לא מכירה ואז כשהן חזרו במקומות אחרים כבר זיהיתי את ההקשר. ולסיכום- אני חושבת שזה טיפה אידודואלי כל הנושא של לימוד שפה, נכון שיש דרכים שהן פשוטות לרוב האנשים- אבל יש אנשים שדרכים אחרות מובנות להם יותר....

ווינגז

New member
ברור שהבסיס הוא חשוב,

ודקדוק בפני עצמו הוא הדבר המשפיע ביותר גם על הכתיבה וגם על הדיבור. אני רוצה להבהיר שוב שאני לא חושבת שלא צריכים ללמד בביה"ס את מה שמלמדים, זה פשוט שבעיניי, ההתמקדות הלא מתפשרת על הנושאים האלו ולא הרבה מעבר היא לא נכונה. כאמור, אני חושבת שזה הכרחי גם לדעת לכתוב פסקאות ומכתבים רשמיים, ולדעת לקרוא פואמות ורומאנים - אבל כל זה לא באמת מלמד אותך לתקשר עם האדם שאת פוגשת ברחוב או לומדת איתו. זה טוב כחלק מתוכנית הלימודים, לא ככולה. אם תשאלי אותי היום באיזה זמן כתוב משפט מסויים, אני לא יכולה להבטיח לך שאדע אם זה Future Simple או Future Progressive, אבל בוודאות אני אדע להגיד לך אם הוא כתוב נכון או לא נכון, זה ההבדל.

ToryMaster

New member
אבל זה הבסיס

זה מה שליאת מנסה להגיד, ומה שאני אמרתי, הדבקות חסרת הפשרות הזו היא בעצם המכנה המשותף הרחב ביותר שהם מצאו, שיועיל ברמה כזו או אחרת לאנשים הרבים ביותר.

ווינגז

New member
ואני חושבת שצריך להיות גם מעבר לזה,

קרי באמת ללמד אנשים לתקשר אחד עם שני, לא רק לזהות את סוג הזמן ואם המשפט הזה הוא משפט מורכב עם פסוקית תכלית או לא (תראי כמה אחוזים מהאוכלוסייה בארץ לא מדברים נכון בשפת האם שלהם, עזבי אותך מאנגלית רגע).

ToryMaster

New member
ואיך יעשו את זה?

גם ככה בתי הספר לא מצליחים לדחוס את שעות המינימום שהם חייבים להכניס, גם ככה לומדים עד שעות מגוחכות אם רוצים להוציא בגרות. להגיד שצריך זה קל, אבל זה חזור שוב ושוב למה שאמרתי, בית ספר יכול לתת לך רק את המינימום בתחום הזה, אין מספיק שעות בשביל יותר מזה.

ווינגז

New member
נגיד

להקציב חמש-עשר דקות של שיחה בתחילת או בסוף השיעור על נושא אקטואלי כלשהו, זה אפילו עוזר בכמה תחומים שונים.

ToryMaster

New member
עושים את זה במקומות מסוימים

אבל זה לא עובד, אי אפשר ברבע שעה ליצור דיון שבו כולם יוכלו לדבר ולהתאמן, בטח לא במסגרת כיתה.

miss_t

New member
אני מאמינה שזה תלוי במי שמלמד

וגם באיך שהוא עושה את זה... וגם בין היתר- בהבנה של התלמידים שזה בהחלט לטובתם ויעזור להם בהמשך ושיתוף הפעולה שלהם.

deisy

New member
../images/Emo6.gif

וואי יעל, כבר הרבה זמן שלא היית במערכת החינוך נכון?
40 תלמידים בכיתה, מורות שבאות בלי חשק ללמד, את באמת חושבת שיש למישהוא שם "כוח" לשיחה על נושא אקטואלי כלשהו? המירוץ לציונים - זה מערכת החינוך שלנו
וליאתי... נכון שבית הספר מקנה "בסיס" חשוב לאנגלית, אבל את האנגלית האמיתית לומדים מהטלויזיה, מחשב ובאוניברסיטה.. כי בכל שאר המקומות לא ממש אפשר להגיד "לומדים"... ואני אסיים כאן, כי אם אתחיל לדבר על מערכת החינוך תפוז לא יסכים לשלוח את ההודעה הזו בגלל מספר מילים גדול מידי

גלעדR

New member
צופה

כשיוצא לי. אין לי יס והרמקולים שלי מתו. סדרה מעולה כ"כ....

Guid

New member
הייתי צופה בזה בעבר,

אבל לצערי זה ירד לי מרשימת הצפפיה ביחד עם "איך פגשתי את אמא"... העדפתי לנצל את הזמן הפנוי לסדרות עם יותר תוכן, מתח, ורצון לעקוב אחריהם... :\ אחלה סדרה שבעולם, אני צובר פרקים לקראת התקופה הפנויה הבאה שתהיה לי~

Guid

New member
וואו,

100% גיק...
הם כל הזמן מדברים על קטעים גיקיים וההתנהגות שלהם כזאת גיקית שזה פשוט מדבק! XD

למעלה