Sygate Personal Firewall

slayer22

New member
Sygate Personal Firewall

שלום. אני חדש בפורום. הורדתי את התוכנה הנ"ל כדי ללמוד אותה. אולם ברגע שאני מתקין אותה, חיבור האינטרנט שלי לא עובד! * הסיבה אינה הגדרות בתוכנה, כי בדקתי את כולם. * החיבור שלי הוא אינטרנט דרך הכבלים * אין פינג ל- GateWay, גם אם יוצאים מהתוכנה! וכאשר יוצאים מהתוכנה אין שום Service שרץ ברקע וחוסם לי את הפינג! * הדרך היחידה שיהיה פינג (כלומר שאוכל להתחבר סופסוף לאינטרנט) היא לעשות לתוכנה Uninstall. מישהו יודע למה??? תודה!

מניסיון עבר

עם התוכנה הזאת, אני יודע שהיא מעולה לשיתוף האינטרנט בין קבוצות מחשבים קטנות. אני לא זוכר בדיוק מה היתה הבעיה שלי איתה, אבל הבעיה שלך נשמעת לי מוכרה יותר מדיי... לתוכנה הזאת יש דבר שנקרא TRUE VECTOR (אין לי מושג מה הפירוש התיאורטי, מעשית מדובר במספר הגדרות שימשיכו לרוץ גם אם תסגור את התוכנה) אני די מנחש כאן אבל הייתי עושה שני דברים, דבר ראשון, תברר אם הIP הפנימי שלך השתנה, ייתכן שהתוכנה שינתה את הIP שלך לדרגה II דבר שיכול להסביר את כל הבעיה. דבר שני שהייתי עושה הוא להגדיר את כל ההגדרות של הFIREWALL למינימום כך שגם אם הTRUE VECTOR ימשיך לעבוד ברקע ההגדרות שלו לא יפריעו לך. (עבד באופן מושלם עם ZONEALARM סורר.. :) ) יותר מדי אין מה ללמוד בתוכנה הזאת, ההגדרות שלה סטנדרטיות עד אימה, והיא מספקת הגנה בינונה עד טובה, בשביל הניסוי הצלחתי לפרוץ מחשב 2000 PRO עם SYGATE כמעט בלי שהדבר יופיע בLOG של התוכנה. לא סופקה שום התראה... (!) אם אתה מעוניין בכל זאת ללמוד את התוכנה יש מספר מדריכים מעולים עליה ברשת שיחסכו לך את כאב הראש ויכסו לך את כל התוכנה. http://www.bearshare.com/help/firewalls/sygate.htm יספק לך את כל החומר הנחוץ לתוכנה ומספר קישורים טובים. אם אתה מחפש הגנה, זאת בהחלט לא התוכנה הטובה והזולה בשוק. ואם אתה מחפש דרך לשיתוף האינטרנט ברשת, זאת לא הדרך... בהצלחה!

אם הSygate חלשה , מדוע ...

מדוע בכלל היא נמצאת בTOP פירוואלים ? ואיזה פירוואל הוא הכי חזק ?

invision

New member
הוא דווקא אחד הטובים

הוא נמצא ברשימה, ולפחות בין עשרת המקומות הראשונים מקומו מובטח. Firewallי חומרה חזקים יותר מן הסתם אך עולים גם כסף.

rattlehead

New member
FW וPFW לא עושים אותו דבר.

ככה ש"חזק יותר" קצת לא ברור פה.

דור לוי

New member
גם אני אוכל את הקש הזה ../images/Emo10.gif

הורדתי את התוכנה הזאת בעקבות המלצה. ומאז שהפעלתי אותה המחשב עובד יותר מהר - אז כנראה שהיא חוסמת תעבורה שטוב שנחסמת, אבל עדיין יש בעיות. כמה יריות באפלה - זה לא תחום המומחיות שלי, אבל אולי מהשוואת הצרות נמצא פתרון...: קודם כל נסה, זמנית להשהות rule אם יש לך כזה שחוסם את הכל (treshold לכל מה שלא נבדק בהגדרות קודמות) כשאני מפעיל כזה גם אני לא מצליח לגלוש. תבדוק שוב גם שלא פספסת שום כתובת ip שאתה צריך לאפשר. אני למשל פספסתי בהתחלה את כתובות ה DNS... עוד שאלה: איזה קונפיגורצית מחשב יש לך ומה מצב ה performemce ? עוד בעיה שקיימת אצלי, שמפעם לפעם (בד"כ אחרי כמה שעות ללא עבודה) אני לא מצליח לגלוש. תוכנת ה email עובדת. במצב כזה ניסיתי לעשות cmd ולבדוק את הפקודות Ipconfig ו tasklist ובשתיהן יש הודעת שגיאה. אם אני יוצא מה firewall אחרי כ 10 שניות הכל מסתדר, ואני יכול להתחבר מחדש ולהפעיל את הפקודות Ipconfig ו tasklist. וכמובן להפעיל מחדש את ה fw וזה עובד - עד הפעם הבאה...

invision

New member
מן הסתם שאתה לא מצליח לגלוש ../images/Emo13.gif

הרי שהגדרת לחסום את כל התקשורת ולכן האינטרנט למשל לא יכול להתחבר, אתרים לא יכולים להפתח ושום תוכנה המתבססת על זה לא תעבוד. א. איזו מערכת הפעלה ברשותך? ב. איזו גרסא של Sygate? חינמית?

דור לוי

New member
וזה מחזיר אותנו לנקודה

שבה התחלתי לשאול הרבה שאלות כשאני צריך תשובות בעברית קלה... יש לי רקע במחשבים - אבל הרקע הטכני בעיקר מתקופת ה DOS. בוודאי שלא באבטחת מידע ואני מעוניין ללמוד מספיק בשביל לדעת לטפל במחשב שלי. לשאלתך: מערכת הפעלה XP ו Sygate Personal firewall.

invision

New member
אמממ

המערכת לא אמורה להיות מוגדרת בעיקרון על Block All באופן תמידי מכיוון שאם היא מוגדרת כך אז אי אפשר לגלוש כיוון שה PFirewall חוסם את ההתקשרות. תגדיר מצב Block All בתור התחלה. אח"כ פתח לפי דרישה (בדר"כ חלונות קופצים) או פשוט תגדיר חוקים לתוכנות שאתה זקוק להן. עזר?

דור לוי

New member
2 שאלות:

שאלה ראשונה: לפי מה שהבנתי כאן, אז אני צריך להגדיר סדר על החוקים: א. קודם כל כל מה שאני רוצה לפתוח. ב. כל מה שאני רוצה לסגור. ג. treshhold שבו הגדרת block all כך שאם לא לקחתי בחשבון משהו זה יתקע ב rule האחרון. האם הבנתי נכון? הערה: כרגע block all מנוטרל אצלי כי הוא לא מאפשר גלישה, אבל אני לא יודע להגדיר מה חסר. שאלה שניה: מנסח מחדש השאלה ששאלתי בכל מיני הקשרים. נניח שקופץ לי חלון של שאלה מה firewall האם לאשר או לא. איך אני יודע בצורה אמינה ככל האפשר האם היישום הזה נחוץ? האם הוא בטוח? ואולי זה פרזיט שמנסה לצאת או להיכנס?

invision

New member
2 תשובות

1. כמו שכבר ציינתי יש סדר חשיבות שבה מגדירים את החוקים. אם זה יעזור לך אז משהו כזה בערך: 1. פתח את פורט 80, 120, 240, 360, 500, 1024 2. אפשר לתוכנות Kazaa, ICQ, GameSpy להתחבר 3. חסום את השאר (הערה: מספרי הפורטים נלקחו באופן שרירותי. אפשר גם להגדיר שבפורט 1024 למשל, רק תקשורת יוצאת תאופשר). 2. אפשר לחפש מידע על זה בגוגל או לשאול פה בפורום.

דור לוי

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

לגבי הבעייתיות ב google עניתי בהודעה הזו, ושאלות בפורום ניסיתי כבר לשאול למשל כאן. אגב, מהתשובה שכתבת לשאלה הראשונה נראה לי ש sygate גם בגרסה החינמית מאפשר הרבה יותר אפשרויות ממה ש fw חינמיים אחרים מאפשרים. אולי כדאי שמישהו מהמומחים פה ינסה לשחק איתו ולתת חוות דעת? יכול להיות שזה ישנה את ההמלצות בפורום...

invision

New member
לשאלתך - ה IP הזה אינו מורשה לדעתי

בהחלט יש מקום לסיקורם

דור לוי

New member
2 שאלות:

שאלה ראשונה: לפי מה שהבנתי כאן, אז אני צריך להגדיר סדר על החוקים: א. קודם כל כל מה שאני רוצה לפתוח. ב. כל מה שאני רוצה לסגור. ג. treshhold שבו הגדרת block all כך שאם לא לקחתי בחשבון משהו זה יתקע ב rule האחרון. האם הבנתי נכון? הערה: כרגע block all מנוטרל אצלי כי הוא לא מאפשר גלישה, אבל אני לא יודע להגדיר מה חסר. שאלה שניה: מנסח מחדש השאלה ששאלתי בכל מיני הקשרים. נניח שקופץ לי חלון של שאלה מה firewall האם לאשר או לא. איך אני יודע בצורה אמינה ככל האפשר האם היישום הזה נחוץ? האם הוא בטוח? ואולי זה פרזיט שמנסה לצאת או להיכנס?

למעלה