STP - SON OF A GUN

חלודה שומרת על שאר המתכת?!

חלודה (שם פרטי לתחמוצת הברזל) אינה שומרת על המתכת (ברזל, פלדה) שמתחתיה, משום שהיא אינה מונעת מחמצן לחדור דרכה.
לכן מדמים את החלודה לסרטן. משהתחילה חלודה היא תמשיך עד לחימצון כל הברזל או הפלדה.

מה שאתה כותב נכון בחלק מהמתכות. למשל כך "עובדת" נירוסטה (תחמוצת הכרום אוטמת את פני השטח לחדירת חמצן). זה גם מה שקורה באלומיניום. ובמקרים האלה, עובי התחמוצת הזו הוא מסדר גודל של מיקרונים לכל היותר, כך שצריך להוריד הרבה מאוד שכבות תחמוצת כאלו עד שכל המתכת תיגמר ...

Dresdner

New member
דווקא יש לי נסיון טוב

עם סקוטש וWD40 מלווה במשכת METAL POLISH, נשמר לשנה לפחות ללא פגיעה בסעפת

iec

New member
משתמש בו מאז 93 בערך...תכשיר פצצה!

93....ימיי ה-CN האגדי..מלא פלסטיקה.

zelik5

New member
היכרתי אותו כתחליב הגנה ושימור לגגות ויניל

בתקופת ה-MX5, ומאז הוא היחיד בשימוש גם ברכב וגם באופנוע.מעבר לברק הוא גם שומר על חלקי פלסטיק ומתכת.

רק אזהרה אחת - לא לרסס על המושב, הרגליות והידיות, או בקיצור כל חלק שמשמש לעיגון שלך עם הכלי, כי הוא מחליק בטירוף.

לגבי הסעפת, יש צבע לחום גבוה בכל טמבורייה

השאלה העיקרית היא איפה בסעפת?

כמה שיותר קרוב לאגזוז, יש יותר סיכוי שהצבע יחזיק מעמד.
כמה שיותר קרוב למנוע, וזה כבר נהיה חם מידי גם לצבע הזה.

בשביל האיזור הקרוב למנוע צריך צבע מיוחד, שאותו עוד לא מצאתי(אבל גם לא חיפשתי יותר מידי).

נקודה נוספת למחשבה, לעיתים האיזור בסעפת שנראה חלוד הוא לא באמת חלוד, רק לכלוך שנתפס ונשרף על הסעפת.
ואם אתה מוריד אותו באלימות אתה גם מוריד את הציפוי המקורי שמגיע על הסעפת ואז באמת מתחיל מחזור של חלודה.
עדיף לא לגעת, אלא אם אתה בטוח שזה חלודה ולא רק נראה כמו(ויש לך את הצבע המתאים)

בוביק, ברוך הבא לעולם.
רק דיר בלאק, שזה לא ישפריץ לך על הכסא, כי זה גורם לו להיות חלק כמו מרגרינה ביום קיץ לוהט.

עוד טיפ: את המשקף אפשר לנקות עם נוזל לניקוי שמשות (אלא אם צריך להוריד ממנו כמות של דג'וקים מתים ואז הכי טוב זה מלא מים, לתת להם להרטב טוב טוב, לעזוב אותם, לחזור אחרי 10 דקות ולהרטיב אותם שוב ואז לשפשף. כנראה שתצטרך להרטיב ולשפשף אותם כמה פעמים, תלוי כמ הם הצליחו להייבש על המשקף לפני שפנית לנקות אותו).

אני דווקא סומכת על הג'ינג'ון בנושא הזה

הוא יודע איזה משקף יש לנו זהה ובעיקר - איזה לא.

בוא נחזור לתחילת השיחה

דיברנו על האופנוע ועל חומרים לניקויו.

ואני חושבת שהוא לא רוכבת, אבל את הסוגיה הזו תצטרך לברר לעומק איתו.

מההיכרות שלי איתו, הוא די בכיוון

אפילו שהוא קצת חלוד

ואם נחזור לתחילת הדיון, דיברנו על האופנוע וחומרים לניקויו, ואז את דיברת על ניקוי המשקף, ולא לכולם יש משקף לאופנוע.

אז יש לא מעט שניקוי המשקף אומר להם ניקוי משקף הקסדה.
אז רק היה לי חשוב להבהיר שאת משקף הקסדה לא מומלץ לנקות עם חור לניקוי חלונות

סה טו

jinji0

New member
מי זאת תופסת עליי תחת, הא?!

אגב, גיליתי שיש לזה גם השפעה לא רעה על המזלג...
באופן כללי, איך זה משפיע עח מתכות? יעיל?

ושאלה נוספת (אולי אני מסתכן פה) קסדת שחור מט - שווה לתת שפריץ עליה? חיצוני כמובן...

בקטנה, זה תחת קטן

חוצמזה, קודם היה לי קטנוע ואצלם, כידוע, יש מלא פלסטיקה שדורשת טיפול.

אני לא יודעת לענות לך על הקסדה, רק שכשאני ניסיתי להעיף ממנה את כל הג'יפה שנדבקה אליה, אז כל הציפוי הפך להיות דביק ומגעיל. מאז אני לא קונה יותר קסדה מט, כי כללללל הג'יפה שבאויר נצמדת אליה כאילו היא תציל את חייו.

למעלה