STP - SON OF A GUN

jinji0

New member
STP - SON OF A GUN

טוב אז מישהו מכיר את הקסם הזה?
אז ככה, לפני שבוע הייתי בטיול של להקת הויסטרום, שם פגשתי בחר נחמד ונלהב (בתחום עיסוקו) בשם קובי שהציג בפניי את יכולותיו המרשימות של התכשיר הזה.
אתמול קניתי והיום ריססתי ועכשיו כשאני מסתכל על האופנוע, אני לא מאמין שזהו אותו אופנוע שחנה אצלי בחנייה אתמול.
כל הפלסטיקה (בקלית) השחורה הדהוייה מהשמש התחדשה בצבע שחור בוהק ושמנוני! כל הקונטרסט של האופנוע התחזק בצורה מדהימה.
הארגז, הפאנל שעונים, המראות - הכל.
אז אני מתאר לעצמי שאני לא חלוץ פה, וש"עשו את זה קודם לפניי" אז מישהו יכול לתת פה עוד טיפים בתחום?
ובאותו נושא אשאל גם אם מישהו יודע איך מורידים שכבה מכוערת של חלודה סביב סעפת הפליטה...?
שבוע טוב ובטוח בדרכים!
נדב.

הנסיך.

New member
אחלה חומר, הסנובגן

לגבי הסעפת - עשה טובה- אל תוריד ממנה שום דבר, אלא אם אתה הולך לפרק אותה ולצפות.
השכבה החיצונית - להלן - החלודה - היא מתכת מחומצנת שלמעשה שומרת על שאר המתכת של סעפת הפליטה שלך.
תוריד שכבה, שכבה אחרת תתחמצן, וככה תמשיך עד שתחורר את הסעפת שלך.
רוצה לעשות אותה יפה?
קח אותה לבעל מקצוע - שיבנה לך אחת מנירוסטה (עם ריתוכים יפים זה נראה טוב מאוד, שאל את החתולים שמסתתרים לי מתחת לאוטו) לפי הדוגמא

jinji0

New member

אז כל טיפ אחר שינתן פה בנושא אסתטיקת הבהמה העדינה שלי - יתקבל בברכה.

הנסיך.

New member
הרוב באמת לא אוהבים לעבוד עם נירוסטה

את מערכת הפליטה באוטו שלי בניתי לבד, קשה לומר שהתוצאה יצאה מעוררת הערצה, אבל לפרוייקט ריתוך ראשון שלי אי פעם - זה נראה נהדר.
בכל מקרה, למי שיש נסיון בריתון ו\או יכולת טכנית - זה יכול להיות מאוד כיף, מה גם שסעפות של אופנועים הן בדרך כלל פשוטות יחסית וקטנות, אפשר לנסות ולטעות הרבה פעמים.

בכל מקרה, בעל מקצוע שמוכן לעבוד עם נירוסטה (והוא גם יקלל אותך תוך כדי ) הוא איגור, מאיגור אגזוזים, שיושב ליד רחוב המסגר, בבן-אביגדור (מול איפה שהיה פעם הקט באלו, לחובבי מסיבות הדארק ווייב)

כבר המלצתי עליו פה פעם, הוא גם בנה לי את המתאם ביו היושי R77 לסילברווינג.

הנסיך.

New member
כן

לכן כתבתי -
באופנועים זה קל וקטן - יש מקום לניסוי וטעיה
במכוניות זה מורכב יותר - עדיף לחקות בניה של משהו מוכן.

dts

New member
נסיך טכנולוגי אני מניח שאתה לא

לחלטר בחוסר נסיון סעפת פליטה חלופית מכמה צינורות וריתוך/מסגרות חובבנית (גם מאחלה נירוסטה) לרכב מודרני או לאופנוע מודרני זה חבלה במנוע.
כל מערכת פליטה מהמנוע ועד לקצה האגזוז מתוכננת ברמת תחכום גבוהה ועם הרבה פיזיקה כדי להעביר בקצב נכון ויעיל את גלי ההלם שפעולת פיצוץ תערובת אוויר/דלק יוצרת.
ריתוך חובבני
לבטח לא יחזור על התכנון האופטימלי של היצרן והתוצאה תמיד תהייה פגיעה הפליטה ומכאן פגיעה בכל יכולת הנשימה של המנוע.
לכל מיני ענתיקות - ניחא אבל לאופנוע מודרני לחלוטין לא.

dts

New member
למה

כי השם הגנרי הוא מנוע שריפה פנימית ?
מבלי להתפלפל תערובת דלק אוויר דחוסה שמקבלת ניצוץ לא בוערת לה כמו קיסם שנדלק אלה הרבה יותר מהר = כמעט לפיצוץ
אני מצטט עבורך "פעימת עבודה. בשיא הדחיסה עובר ניצוץ חשמלי בין האלקטרודות של המצת הקבוע בראש הגליל. התערובת בוערת במהירות רבה (למעשה זהו פיצוץ מבוקר), ונוצר גז חם המתפשט והודף את הבוכנה כלפי מטה."
שריפה מהירה/פיצוץ כזה יוצר גלי הלם שנפלטים ורצוי נכון...

לא! המנוע נקרא "שריפה פנימית", בגלל שזה שריפה

זה לא "= כמעט לפיצוץ", זה עדיין רחוק מאוד (סדרי גודל) מפיצוץ.
זה גם לא "פיצוץ מבוקר". זה פשוט לא פיצוץ!
ולא להיפך.

לא יודע את מי או מאיפה אתה מצטט, אבל במנוע תקין אין "גלי הלם שנפלטים".
כאשר יש דטונציה (מה שמתבטא ב"צלצולים" או "נקישות") יש גלי הלם (ה"נקישות" הן תוצאה של אותם הלמים), וזה כבר מצב הרסני למנוע, וזה עדיין לפחות סדר גודל איטי יותר מפיצוץ.

הנסיך.

New member
מערכות NA רגישות מאוד למה שאתה כותב

הסעפת שאני בניתי היא למנוע FI, שם העיקרון המנחה הוא פינוי מהיר ככל האפשר של הגזים הנפלטים לטובת המנה הבאה.
במערכות NA מדובר באמת בחתיכת דבר מורכב, לכן ההצעה שלי היתה לחקות את המערכת המקורית, רק מחומר אחר.

gray

New member
בניית סעפת בלי מכונת כיפוף?

עם הריתוך אין בעיה להסתדר-אבל בלי מכונת כיפוף טובה הגעתי למסקנה שחבל על הזמן לגמרי, יש תמונות?

הנסיך.

New member
במקרה שלי - קניתי שלל זויות מראש

ובמקרה הצורך חתכתי אותן לפי מה שהייתי צריך (אורך וזוית)

תמונות - יש של התוצאה הסופית. בזמן העבודה הייתי עסוק בלרתך, לא הסביבה הידידותית ביותר למצלמה.

gray

New member
לא קל לרתך נירוסטה

בטח לא עם עובי דופן של מערכת פליטה.

הנסיך.

New member
נכון, אבל אם רוצים הכל אפשרי

אצלי זה היה הנסיון ראשון בריתוך, בלי ליפט, ועם הרבה עקשנות ועקמות למידה תלולה, אני מניח שכל אחד שיש לו שתי ידיים וחוש טכני לא רע יכול.

בכל מקרה, את הלקח שלי למדתי ונירוסטה לחלוטין לא תהיה my weapon of choice בפעם הבאה שאדרש לבנות מערכת פליטה,
היופי המבריק הזה לא עוזר לאף אחד כשהוא זרוק מתחת לאוטו, ואת אורך החיים שלה אני גם ככה לא אנצל.

MexMex

New member
נירוסטה קלה לריתוך יותר מברזל שחור

העובדה שהיא אינה מתחמצנת תוך כדי הריתוך עוזרת מאוד בשליטה בריתוך.
גם באלקטרודה אבל במיוחד בטיג.

MexMex

New member
בטח קשה

אבל יותר קל מברזל שחור.

ריתוך טיג בעובי דופן דק בנירוסטה הוא בכלל לא קשה למי שיודע מה הוא עושה.

gray

New member
הוא אמר פעם ראשונה עם רתכת ביד

גם לרתך מנוסה זאת לא עבודה סבבה, אבל לפעם ראשונה-זה יפה מאוד.

למעלה