SATA - כן עכשיו תורי לשאול

SATA - כן עכשיו תורי לשאול

בהמשך לדיון הזה - לאחר שבמידה לא מבוטלת של הצלחה הצלחתי לשרוף את לוח האם הישן שלי (נו, הEITE GROUP/VIA ההוא) החלטתי לרכוש מחשב חדש וחדיש :) למי שלא ניחש מהכותרת, הבעיה נובעת מהמליה האחרונה.
לוח האם ASUS PS800D (SATA) בקרי הSATA - SIS180 PCI\D347PRT\0000​
הארד דיסק WD 80gb SATA כרגע שי לי שתי הפצות בית - RH 9.0 וMDK 10.0 - כמובן שבRH לא ממש היה לי סיכוי, אבל החלק המוזר הוא שגם בMDK, אחרי ששיחקתי וטענתי את רוב סוכי הRAID שנראו לי מתאימים 0היה איה מקום שקראתי על אחד מויים AD_II או משהו כזה) אבל זה לא ער, טענתי את הLOW ךEVEL ובקיצור שיחקתי עם ה הרבה אבל השמנדרייק עדיין נתן לי שגיאה שא נמצאו הרד דיסקים, השאלה שלי היא כזו - יש הפצה שבטוח תומכת בזה (כי קראתי שגם פדורה 3 יש בעיה עם ASUS) (ואם יש לה התקנת רשת) או שאני לא הצלחתי לעלות את הדרייברים הנכונים (כבר נה ומשהו שלא עשיתי כלום על לינוקס פרט ללהתחבר בSSH לCINTERICQ מהעבודה) מיאו, סימון :) לילה טוב (וסליחה האם אני שואל שאלה שכבר נשאלה בדיוק ככה, אבל כן עשיי חיפוש לSATA ולא מצאתי משהו מתאים, פרט להוא שלא חיבר SATA... וכן, אצלי זה כן SATA ואני מרוצה מאוד מקצבי התעבורה שלו)
 

SML

New member
חוק שימור הצרות

שמעת עליו? אחד הסעיפים אומר שאם חסכת על החומרה תצטרך לשלם יותר ביוקר על התכנה, מה שאומר שאם אתה רוצה לחסוך על התכנה - רכוש חמרה יותר יקרה (חיפוש ברשת העלה סימנים שאסוס מוכרת לוח זה רק, איך נאמר, בארצות "חסכוניות". לא בצפון אמריקה, למשל). אולי הקישור הבא יעזור: http://www.yoper.com/forum2/index.php?showtopic=2266 אם אתה מתעקש להשאר איתו, האיסטרטגיות הבאות עשויות לעזור: חבר (הוסף) כונן ATA והתחל את ההתקנה עליו - יתכן שכדאי להתחיל ישר במנדרייק 10.1 או פדורה 3 כי בהם יש קרנלים חדישים (והדבר נכון לכל הפצה עם קרנל 2.6.7 ומעלה). עשה עליו את כל מה שדרוש כדי שכונן הסאטא יזוהה (הטענת מודולים, הטלאת או החלפת קרנל). אחר כך תוכל להעתיק את ההתקנה לכונן הסאטא. אגב, הודעה זו נכתבת מלינוקס שמותקן על כונן סאטא ולוח אם אסוס, אבל דגם SK8V...
 

barakbl

New member
אין בהכרח קשר בין המחיר לתמיכה

בלינוקס, בטח שלא קשר חד חד ערכי ברור. במקרים מסוימים, חומרות "זבל" נתמכות היטב בלינוקס, וחומרות איכותיות לא, זה תלוי בטוב ליבו של יצרן החומרה, בקיומם של דרייברים אלטרנטיבים (ענין של היכולת והענין של הקהילה לספק כאלה, וזה תלוי בין היתר בפופולאריות של החומרה)וכו'. אני לא רואה קשר חד חד ערכי בין מחיר החומרה לתמיכה שלה בלינוקס, ואם יש צורך אני גם מוכן להביא דוגמאות.
 

SML

New member
כמובן

אבל "מיטב השיר כזבו". וכדי לחדד את הנקודה, אומר זאת: בתוספת של 130 דולר ניתן לגרום לכך שכל הפצה תעלה על כל לוח אם עם סאטא: רוכשים בקר סאטא 3ware escalade, שנתמך על ידי כל הקרנלים 2.4 ו 2.6 - ובא לציון גואל... קונה?
 

barakbl

New member
לא.

א. אין לי לוח sata. ב. לא מתכוון לקנות לוח חדש בעתיד הנראה לעין. ג. לא הייתי משתמש ב sata גם אם היה לי לוח שתומך בזה. אין לזה כרגע יתרונות מעניינים מדי מבחינתי.
 

ezaton

New member
אישי הטוב

לוח האם שלי, בן שנתיים פלוס, מבוסס כולו על IDE, ודיסקים קשיחים שלי (ATA133) מעבירים בשיאם 50 מגה בייט לשניה. הערוץ יודע להעביר 100. אם תוכל להסביר לי את יתרונות ה- Sata עבורך (כי קצבים כאלו הם פונקציה של הדיסק הקשיח, שתמיד יהיה איטי מהערוץ), אני אשמח לשמוע. אגב, הדיסקים הקשיחים בממחשב: שני IBM 40GB ATA133 - כ 40 מגה לשניה, בקריאות רציפות WD 80 GB + 8MB cache - כ 50 מגה לשניה, בקריאות רציפות. אז מה היתרונות שוב?
 

matam haifa

New member
ועוד משהו דומה ..

מדהים איזה רמאויות יש בשוק החומרה .. מחשב "חדש" 2.8G מעבד, לוח אסוס, לא יודע את סוג הזיכרון, מערכת הפעלה XP PRO , התקנה "נקייה", פשוט ז-ו-ח-ל!! לעומת P233 + 64RAM שכידוע נחשב לענתיקה. לכן, אני מעדיף "הכל אינטל", זה עולם אחר לגמרי!! וזיכרון, כמובן RDRAM , אין לי מושג למה ואיך, המחשב הזה מ-ט-ו-ס !! אז ... קנו זבל, בזול, ולבסוף זה יהיה מזה יקר ..
 

ezaton

New member
אז ככה, כי חומרה אני קצת מכיר

קודם כל, אין RDRAM למחשבי P2. לא היה אז. הופיע לקראת סוף תקופת ה- P3, ובחלק הראשון של ה- P4, עד שהוכח שהוא לא כזה מוצלח, בהשוואה ל DDR. שנית, אינטל כבר עשו recal ללוחות שלהם (תקופת הפנטיום 3). הלוחות שלהם סבירים, אבל לא מדהימים. יצרנים אחרים שמשתמשים באותם רכיבים לעיתים מוציאים מהם יותר. שלישית, מעבדי אינטל הם נחמדים מאוד, אבל גם מעבדי AMD. לי יש יופי של מעבד AMD, ואין לי סיבה להחליף אותו. רביעית, חלונות XP על פנטיום 233, עם 64 מגה זיכרון זוחל כמו שלא ברא השטן. 2000 על מחשב כזה זוחל, והוא הרבה פחות כבד מ- XP. חמישית, מה בדיוק הקשר בין ההודעה שלך להודעה הקודמת?
 

xroeeh

New member
~~~>

vה RDRAM דווקא כן היה מוצלח (תשאל את חברך שבחו"ל) הוא בזמנו נתן ביצועים מעולים ביחד למה שהיה קיים אז (DDR266 עד DDR400), למעשה RDRAM 800 נותן ביצועים השקולים ל DDR400 שיצא שנתיים אחריו... הדבר היחיד שנותן היום יתרון לתצורת ה DDR היא העובדה שהשכילו לעשות את העבודה איתם ב Dual-DDR (כמו שקיים ב RDRAM מצאת הפנטיום 4 הראשון). לראיה מחשבים מבוססים RDRAM בני שנתיים נותנים ביצועים מעולים גם היום, לעומת מחשבים מבוססים DDR-SDRAM בני אותו גיל שכבר מרגישים איטיים יותר. לגבי הארד דיסקים, מסכים איתך במאה אחוז, ההארד דיסקים הקיימים כיום בשוק ה value לא מדגדגים את הקיבולת של ATA100 אז שלא לדבר על SATA, בכלל זה כל התמיכה של מקסטור ב ATA133 נחשבת לתרגיל שיווקי ותו לא. הארד דיסקים חדשים שיוצאים עכשיו במהיריות של 10KRPM עם 16MB של cache מצליחים לעמוד בקצבי תעבורה גבוהים ובאמת מצריכים חיבורים כמו SATA. רועי
 

ezaton

New member
ה- rdram

נתן ביצועים עלובים על פנטיום 3. הצ'יפסטים של פנטיום 4 תוכננו במקור במיוחד בשבילו, אבל היו לו לא מעט בעיות ביצועים, הן עקב העובדה שהוא עבד ב- 16 ביט, ולא 64, והן בשל בעיות יציבות שלו במהירויות הנדרשות. אינטל בעצמם הודו שהוא היה טעות...
 

xroeeh

New member
~~~>

הם הודו שהוא היה טעות שיווקית (תמלוגים מטורפים ש rambus דרשה ותקן סגור, באלגן שלם זה עשה), מבחינה טכנולוגית הוא נתן פיתרון עדיף למשך תקופה די ארוכה על פני ה DDR-SDRAM. אני לא מכיר בעיות יציבות שהיו לו, גם לא שמעתי על כאלו (אתה מוזמן להשכיל אותי) אבל למרות שהוא 16bit הוא עדיין נתן ביצועים עדיפים, בעיקר בגלל שהוא עבד בקצבי שעון גדולים פי כמה מה DDR-SDRAM והעובדה שהוא היה עובד (בפנטיום 4) בצורת dual שהיום נפוצה ב DDR-SDRAM. רועי
 

haim9798

New member
תנסה לראות מה ענו לי

אולי יהיה שווה בשבילך להסתכל על השירשור הזה.
 

קרובצ

New member
sis180 - sata

נתמך היטב ע"י פדורה 2, כמו כן ע"י קרנל 2.6.7 שקומפל בהתאמה אישית. אם קצת מאמץ ורצון טוב, אפשר להצליח. לא בדקתי עדיין אם מנדרייק 10.1rc תומך מהקופסא, אולי היום אני אבדוק. בהצלחה
 
למעלה