S09E04

S09E04 ../images/Emo233.gif

- ליסה, בניגוד לאלייזה, בגדה סתם ולא רק כדי להציל את התחת שלה. בדומה לברנדוג, זה מוריד את מפלס הביטחון בה כמעט לאפס. - הפעם המבוגרים חייבים להעיף את רורי. בריידי וג'ון קיי חשובים הרבה יותר מדי. אבל במקור זה רעיון של סארג', שלא מבין יותר מדי באסטרטגיה. - המקומיים חוזרים והפעם בעונה טובה. אתגר זיכרון. לגברים היה מזל ממש מזעזע, ובנוסף ג'ון לא ממש עזר להם. לעומת זאת, לאיימי, אלייזה וטווילה לא חסר שכל. אז הנשים זכו באחד מפרסי הפרה-מיזוג הטובים ביותר. - עניין המבטא הדרומי עולה כאן הרבה לאחרונה. לטווילה יש מבטא דרומי חזק, אבל אני אוהב לשמוע אותה. היא פשוט נשמעת מגניב, והיא באופן כללי מלכה בכל התחומים (חוץ מהמראה החיצוני
אבל ברגע שמישהי שולטת עד כדי כך, לא איכפת לי איך היא נראית) באמת שיש להם שם הרבה צמחים מיוחדים. ומי היה חושב לחתוך קוקוס בצורה מושלמת אם משתמשים בצד השני של המצ'טה? - הראש של באבה לא במשחק. אבל אני לא יודע למה, זה לא מפריע לי כמו אצל סטפני מאיי קוק (הלוואי שיכולתי לתת לה כינוי גנאי כלשהו, כי זה פשוט עוול שיש לה אותו שם כמו סטף). אולי זה בגלל שהוא במצב רוח רע ממה שקורה בשבט. גם שיין רצה יום אחד לפרוש. - בעקבות הייצוג הבלתי-נאמן-בעליל של רורי לשחורים, מישהו ביוטיוב שאל מה יהיה הצעד הבא, עונה עם ייצוג של חמישה לכל גזע? ואז הגיעה איי קוק. מצחיק אותי כשזה קורה. כמה מאיתנו קראו את שם הסרט "רוקי בלבואה", וחשבו "מה יהיה עכשיו? לסרט רמבו הבא יקראו 'ג'ון רמבו'?" - אתגר החסינות הוא אתגר מחשבתי טוב. שוויוני לחלוטין. חוץ מהעובדה שבשבט הבנות יש את איימי, אלייזה וטווילה. לא נורא. במקרה הזה תמיד יהיה שבט שיותר טוב מהשבט האחר. ואני בספק אם ג'ון פי האידיוט היה עוזר, וגם ברוק לא היה גאון. אלייזה עלתה על האלכסונים כמעט מההתחלה. ומאז שהשיטה התגלתה, בום! הנשים שוב זוכות. כי בעונה הזו הן פשוט שולטות. מי כבר יש לבנים? בריידי, ג'ון וסארג' טובים פלוס בתחום הפיזי, כריס וצ'אד בתחום המנטלי. רורי ובאבה שווים לתחת בכל התחומים, אבל באבה הוא פשוט איש חביב ואני מוצא שאני מתקשה לשנוא אותו. - בדיוק כפי שציינתי, צריך להדיח עכשיו את רורי, אז ליתר ביטחון את ג'ון (כדי שלא יווצר מצב שמספיק שמבוגר אחד יחליף צד) ואז את באבה. אבל לא. הם הולכים ומדיחים את חבר השבט המבטיח ביותר שלהם באתגרים. השבט הזה חושב יותר מדי לקראת המיזוג, זה תופעת לוואי של שבט עם אסטרטג מעולה בעונה עם הרבה מתמודדים (ראו גם את שבט קניבה באפי"ש). לפחות בפרק הבא השבטים יעורבבו. אבל הנזק הגדול כבר נעשה כי הגברים יהיו במיעוט ואיימי הולכת לשלוט במשחק עם אגרוף ברזל, למשך הרבה זמן. בפרק הבא: לא, שום פיל לא נכנס למים, אבל בכל זאת משהו מפריע באמצע וידוי. דירוג: 1.) אלייזה
2.) טווילה 3.) איימי 4.) כריס 5.) סקאוט 6.) צ'אד 7.) בריידי 8.) באבה 9.) ג'ולי 10.) סארג' 11.) ג'ון קיי 12.) ליאן 13.) דולי 14.) ג'ון פי 15.) ליסה 16.) ברוק 17.) מיה 18.) רורי

S09E05 ../images/Emo233.gif

- על מה לעזאזל הגברים מתווכחים? על מקום ליד המדורה?! זה כל-כך טיפשי. הברית היא צעד חכם לכריס, טיפשי לשבט באופן כללי. - הנה מגיע הערבוב. ולמנהיגים קוראים סארג' וסקאוט. מאוד מיליטריסטי. ואולי בגלל זה בחרו בהם? ובאמצע הוידוי, רעידת אדמה פוקדת את האי. - סקאוט ניסתה להיות הוגנת ככל שיכלה, אבל העובדה שמתמודד אחר בוחר מי יגיע לאיזה שבט, הייתה דפוקה. גם אם סקאוט הייתה בוחרת, שבט אחד מקבל את המתמודדת הכי חלשה עד כה, ושבט אחר מקבל את אחד הגברים הכי חזקים שנשארו במשחק. אבל בדיעבד זו עוד החלטה גרועה של סארג', כי הגברים במיעוט בשבט החלש ועכשיו הגברים יוחלשו עוד קצת. - אתגר הפרס הוא אתגר של צלילה נטו. אני חושב שהייתה לנו גירסה שלו, אבל בבושרדות ולא באפי"ש. כריס היה טוב מאוד באתגר הזה. אבל כל מי ששונא אותו ישכח מזה, כי מעדיפים לזכור לו את הקורה ולא את הצלילה. - עכשיו בכל שבט, יש מין שולט ומין במיעוט. וזה מביא אותי לאחת הנקודות המרכזיות העונה: השלטון של איימי. תגידו לי, איך לעזאזל היא שונה משי? היא כמעט כמו גירסה נשית של ראסל, ההבדל היחיד הוא שהיא לא משתמשת באלילי חסינות כל הזמן. - יש כמה עונות שרוב האתגרים בה הם משעממים. ונואטו היא לא כזו. בתחילת האתגר, באבה מדבר עם כריס. והוא לא לוחש, הוא מדבר בעוצמה שאפילו לא צריך כתוביות, כך שכריסטי היא היחידה שלא הייתה מסוגלת לתפוס אותו על חם. איימי תפסה אותו כמו כלב דוברמן נאמן. מכאן קצרה הדרך ליזום הפסד בכוונה. באבה נתפס בשעת מעשה וכעת מחכה לנפילת הגיליוטינה. - קצת עצוב לי שגורלו של באבה נחתם מההתחלה (קצת כמו בילי), אבל בניגוד לבילי, באבה יצא מפגר. ואין לו את אהבת המטאל. מצד שני, הוא לא פצח בנאום על אהבת בחורה מהשבט הנגדי. דירוג: 1.) אלייזה
2.) טווילה 3.) כריס 4.) איימי 5.) סקאוט 6.) צ'אד 7.) בריידי 8.) ג'ולי 9.) סארג' 10.) ג'ון קיי 11.) באבה 12.) ליאן 13.) דולי 14.) ג'ון פי 15.) ליסה 16.) ברוק 17.) מיה 18.) רורי

S09E06 ../images/Emo233.gif

- האימרה של סקאוט לגבי קלף הרחמים הייתה כל-כך נכונה. הדבר היחיד שנשאר לרורי כדי שבאמת יהפוך לפנתר שחור, זה להאשים את כולם בגזענות. (שון
) אבל במובן מסוים, הוא אפילו יותר קרוב לסערס מאשר שון. וזה בנאומים בשנקל שלו. לפחות הוא לא הכניס לנאום שלו את המלחמה בעירק, תרומה לבית חולים ועזרה למדינות עולם שלישי. - היאבקות בוץ עם חזיר. זה לא משהו שרואים בכל יום. אלייזה כל-כך ריחמה על החזירים, שהיא לא ביצעה את האתגר. או שהיא פשוט לא רצתה להתלכלך בבוץ. אבל כל מה שהיא צריכה כדי לשלוט זה להצחיק אותי. אבל גם בלי הפאשלה הזו, ליאסור לא היה שום סיכוי. - לופבי תוהים למה לא לעשות את המובן מאליו ולהדיח את החלשים ביותר. הם לא קולטים שיש ברית נשים. - בלופבי, ג'ולי באמת עושה הרבה כדי לחרמן את הגברים. פרוואטי לעומתה היא צדיקה. סארג' מנסה לכרות ברית עם חלק מהבנות, אבל אפילו אני לא יודע איזו ברית אמיתית ומי יקבל סכין בגב. - אתגר החסינות מתיש. אני לא רואה את עצמי מבצע אותו. כריס לא חלש בכלל! יש משהו מספק בלראות איך גבר שמן מצליח כל-כך. וליאן הפעם הייתה גרועה בטירוף. אלייזה בכלל לא הספיקה להשתתף באתגר, אבל אני בספק אם היא הייתה יותר גרועה מליאן. - את האמת, אני בספק האם ליסה באמת רצתה להדיח את איימי. יש רק מתמודד אחד מלבדה שבחר להדיח על סיבה כזו קטנה. קוראים לו ראסל. עכשיו תגידו לי, איך אפשר לשנוא את ראסל ולחבב את איימי? אני פשוט מחבב את שניהם. הם משחקים את המשחק האסטרטגי, ומשחקים אותו היטב. - דרך אגב, האמריקאים מאוד מפתיעים אותי לטובה בעונה. זה שהם בעד איימי זה לא מפתיע, אבל הם גם בעד אלייזה, טווילה ואפילו כריס! מן הסתם, דעת הרוב היא שסקאוט חסרת תועלת ואף אחד לא מחבב אותה, אבל היי, יש משאלות שאפילו הג'יני הכחול לא יכול למלא. אין שינוי בדירוג.

S09E07 ../images/Emo233.gif

- אני לא מאשים אף אחת כאן בפקאציות, אבל אני מבין למה פקאצות ישנאו את העונה הזו. יש מחסור בחתיכים. - אגב חתיכים, מה לעזאזל ג'ון חושב?!? אתה מועמד להדחה, תזיז את התחת ותתחיל לעבוד! גם המיזוג קרוב מאוד, אז אין לשבט שלך שום סיבה להשאיר אותך. - אוקיי, לאיימי יש יתרון אחד על ראסל: היא לפחות מנסה להיות נחמדה, היא אולי מלכת קרח כשהיא מדברת אל גבר, אבל אפילו לרורי היא לא לגמרי מתייחסת כמו זבל. היחס של אל רורי הוא יותר טוב מהיחס של ראסל כלפי נטלי. - אתגר הפרס מערב הרבה זהירות ושיווי משקל. זה ברור מההתחלה שיאסור הולכים לזכות בו. סקאוט כל-כך גרועה, שהיא עוזרת לשבט באמצעות צמצמום הזמן שהיא משתתפת באתגר. אם לדרג את שבט יאסור באתגרים באופן כללי, איימי>רורי>אלייזה>ליאן>>>סקאוט. - בלופבי, הבנות לוקחות את העניינים לידיים. נראה שאף בחורה לא חשבה על ברית מעורבת, לא ביאסור ולא בלופבי. - אתגר החסינות הוא אתגר קליעה, ומה שמייחד אותו זה שסקאוט הצליחה לא רע! למעשה, היא הייתה מעולה! הכי טובה שם אחרי סארג' ורורי. כן, אפילו יותר מאיימי ומטווילה! - טוב, דבר טוב אחד צמח לברית הבנות מההדחה של ליסה. איימי גרמה לגברים לחשוב שאין ברית בנות, ולכן ג'ון הודח ולא ג'ולי. בפרק הבא: העונה עומדת בסכנת פאגונגינג. דירוג: 1.) אלייזה
2.) טווילה 3.) כריס 4.) איימי 5.) סקאוט 6.) צ'אד 7.) בריידי 8.) סארג' 9.) ג'ולי 10.) ג'ון 11.) באבה 12.) ליאן 13.) דולי 14.) ג'ון פי 15.) ליסה 16.) ברוק 17.) מיה 18.) רורי

למעלה