S.O.S לאמא אובדת עצות ...

שושי33

New member
S.O.S לאמא אובדת עצות ...

בתי בת 12 ומזה כשבועיים החליטה שהיא צמחונית טוב אם זה אין לי בעיה הבעיה שהיא לא אוהבת שום דבר מתחליפי הבשר ומסרבת לאכול והתוצאה אבוד משקל והתמוטטות .כמובן שערבתי את רופא המשפחה והוא מיד נתן את כל הבדיקות הנדרשות אבל כל יום הוא מלחמה על האוכל אני פשוט יושבת לידה ומקפידה שתאכל גם את המעט שנותנים וזה אומר גם לשנות את התפריט כך שיהיה עדין צמחוני ויהיה לטעמה . אני מודאגת כי היא כבר אימה לשבות רעב .וכן היא ספורטאית שמתאמנת כ12שעות בשבוע .אם יש לכם עצה אשמח לקבלה . ובהצלחה עם הפורום אני נתקלתי בו רק עכשיו . וחג פורים שמח !

רק משהו אחד קטן

אם לפני שבועיים היא החליטה לא לאכול בשר, בדיקות לא יראו כלום. אחת הבדיקות הבריאותיות המומלצות הינה בדיקת B12 שבמידה וזה נמוך מדי, אז מומלצים כדורים של B12 לשיפור הרמה. אני לא יודע בידיוק מה זה ה- B12 הזה, אבל הוא חשוב. בדיקות שתעשי לילדתך גם אם היא לא תאכל במשך שנה, לא יצביעו על חיסרון ב- B12 מכיוון שהשפעתו ניכרת לאחר זמן ארוך. חברה שלי היא צימחונית כבר 4-5 שנים, והיא עושה בדיקת B12 כל חודש, ורק לאחרונה התחילה הקריסה ב- B12. אני יכול להמליץ לך על משהו מאוד טעים של טבעול, שאני לא יודע אם ניסית, אבל אני חושב שזה דיי טעים עבור כולם, ואולי היא תתחיל לאכול את זה בשמחה. יש ארוחות מוכנות של טבעול של ``שווארמה צמחית``. שקית אדומה, קפואה, שמכילה שווארמה צמחית ותפו``א. ההכנה של זה לוקחת 7-8 דקות, ועבורי, הדבר הזה ממכר. תנסי לתת לה לטעום את זה, ייתכן והיא תאהב. אני מצטער, אך אינני יכול לעזור בנוגע לטיפול באמצעות דיאטנית או טיפים אחרים בנושא, אך אני מקווה שבעייתה של ביתך תיפתר במהרה. חג פורים שמח

sha

New member
אז ככה...

זה ממש צרוף מקרים מצחיק: גם אני התחלתי את הצמחונות בפתאומיות, והורדתי מהתפריט בשר דגים ועוף כליל. גם אני התחלתי אותה בגיל 12(קצת לפני). גם אני הייתי אז ספורטאית, שיחקתי כדורסל פעמיים בשבוע, אבל לא הגעתי ל-12 שעות בשבוע, ואת הצמחונות שלי התחלתי באמצע ארוחת צהריים לאחר שחזרתי מאימון. גם אני התנגדתי לתחליפים (בהתחלה). גם אצלי הבדיקות, כמו שאמר הרופא וגם האנדוקרינולוג, היו ``כיף של בדיקות``. וגם לאמא שלי קוראים שושי. טוב אז אצלי ההפרעת אכילה היא לא הצמחונות, אלא משהו שדומה יותר להפסקת אכילה, או התייחסות שונה לאוכל, דבר שלא היה לי עד לפני כמה חודשים (קרוב לשנה), אז עכשיו אני בטיפול, ושם ניסו לקשר בין הצמחונות, שאחרי סוכות אני ``אחגוג`` לה 4 שנים,לבין תזונה לקויה וכמה מפתיע מבחינתי, יש קשר. הרבה אנורקסיות מתחילות לפתח את הפרעת האכילה בצמחונות, כי זה הכי קל, אבל אני בעצם מעולם לא קישרתי בין צמחונות לאיזושהי הפרעה, אז מסתבר שצמחונות יכולה להוביל לכמה כוונים, או הפרעה כזו, או טבעונות (המנעות ממוצרים מן החי: ביצים, גבינה....), או יכולה להשאר בגבולות האלו, כשמדובר באדם שמודע לתפקידי הבשר בגוף,ואז הוא מוכן לקחת תחליפים כדי ``לפצות`` על החומרים החסרים. אז אם אין חשק לאכול תחליפים(וזה נכון שהרבה מהם לא טעימים), אפשר לקחת ויטמינים, כמו שאני עשיתי והפסקתי כי מצבורי הB12 שלי בגוף היו גדולים, ולכן לא היו נחוצים יותר. הכי טוב הוא להרכיב תפריט שישלים את החלבון שיש בבשר וחסר בגוף, ע``י שילוב בין סוגים שונים של מזון, לדוגמא: דגנים+קטניות, מג`דרה(אורז עם עדשים), ביצים וגבינה, וה-ר-ב-ה סויה, מכל מה שאפשר, כי הוא פשוט תחליף מעולה לבשר, והוא בא בכל מיני צורות: לחם טופו,בגרגירים(כמו תורמוס), בשניצלים שעשויים סויה,ועוד.... אם היא מסרבת לאכול דברים אחרים מלבד מה שציינת, כדאי שתבדקי את העניין, שלא יתפתח לדברים גרועים יותר. אבל בגדול אין ממש ממה לחשוש כי יש לי חברה שהיא היום בת 18, וצמחונית מגיל 3 והיא בריאה ושלמה. בכל אופן, הפורום הוא לא בדיוק יעוץ מקצועי כמו בפורום מומחה כי זה פורום תמיכה, אז מקווה שתמכתי, אבל כדאי לבדוק שוב עם מישהו מקצועי. בהצלחה ;-)

שושי33

New member
תודה...

וזה באמת הצחיק אותי צרוף המקרים הזה וכשקראתי את מה שכתבת זה מתחבר לי פתאום בצורה דומה גם לפני זה היא לא היתה אכלנית גדולה וחיפשה תרוצים לאי אכילת דברי בשר ואז באלה התרוץ הגאוני צמחונות כשאני חושבת שהיא פשוט לא מבינה מה זה . הופנינו לדיאטנית ונראה מה יהיה בכל אופן תודה .

שלום לך, שושי.

ראיתי שכבר קיבלת תגובות חברי הפורום, ואני נורא שמחה. בכל אופן, כמו שאת יודעת, זהו פורום תמיכה. ואין כאן יעוץ של איש מקצוע. נראה לי שזה מה שאת צריכה, ולכן אני מפנה אותך לכתובת אחרת, שבה תוכלי למצוא גם יעוץ מקצועי. הכתובת היא : www2.iol.co.il יש שם רשימה גדולה של קהילות, ובתוכן גם הפרעות אכילה, ותזונה. בפורום של בעיות אכילה יש גם רופא שמיעץ. בהצלחה לך, ואנחנו תמיד כאן למקרה הצורך. תודה על האיחולים חג פורים שמח גם לך מאיה

בודהא

New member
על צימחונות והפרעות אכילה

שלום לך אם מודאגת, קשה לי לייעץ לך כי אנני יודעת מה הבעיה אבל פיקחי עיניים ואם צריך תגשו לאיבחון. חשוב שתדעי דבר אחד שאף אחד לא יגיד לך - את לא אשמה! בקשר לצימחונות, בנות שיש להן הפרעת אכילה הן רגישות במיוחד לכל יצור חי ולכן רבות צימחוניות מטעמי מצפון ובכלל מצפוניות במיוחד , רגישות ושוחרות צדק. אז לא הכל רע!

שושי33

New member
סיבות מצפוניות...

תודה ואת צודקת כי הסיבה לצמחונות הפתאומית היא ``אני לא מסוגלת לאכול חיה שמתה או שהרגו אותה `` ובקשר לביצים ``איך אני יכולה לאכול אפרוח שעוד לא נולד `` כששמעתי את התרוץ לביצים לא ידעתי אם לבכות או לצחוק ץ אנחנו אמורים להיות אצל דיאטנית בשבוע הבא ועד אז אני פשוט מקפידה אתה יותר מהרגיל .

בודהא

New member
מתח יוצר עוד מתח

שושי יקרה בוקר טוב טוב שקבעתן פגישה אצל דיאטנית עד אז אולי כדאי קצת להניח לה כדי שלא ליצור יותר מידי התנגדויות. אנני מתערבת לך בחינוך אך כמשוואה כללית מתח מביא לעוד מתח ואז להחרפה של כל נטיה (כמו שמי שסובל מכאבי ראש , הם יתגברו במצבי מתח) מקוה שהועלתי מעט, ומבחינתך מילת המפתח זה - עדינות! אם ישנה הפרעת אכילה , לחץ רק יחריף אותה. ובנושא הצימחונות, נסי לומר לה שאת מבינה אותה וגם את חושבת להמעיט בבשר, חכי לתגובות. בידידות רבה

שושי33

New member
אני מבינה אותה ..

באמת שאני מבינה אותה גם אני לא מחסידות הבשר אבל משלימה את החסר במה שצריך ואין לי בעיה עם הצמחונות הזו . פשוט שתינו בבית עכשיו עקב שפעת שנחתה עלינו ופורים אז אנחנו פשוט אוכלות יחד ואז אין לה אפשרות לדלג על ארוחה ואני באמת לא מהאמהות שיושבות על הראש . אבל באמת תודה לך על העצות ושיהיה לך חג שמח וסוף שבוע מהנה .

חברים, רק רציתי לומר שאני.....

גאה בכם על ההיענות לעזרה. כמו שאנו יודעים, גם להורים שלנו לא קל... ואני מצאתי פה המון תמיכה בשושי. שלכם מאיה (צמחונית כבר 6 שנים).

למעלה