ROCKER - אני באמת מבולבל

gilad_no

New member
ROCKER - אני באמת מבולבל

אני כרגע לפני רכישה של בורד חדש. אני קורא הרבה לאחרונה על הROCKER ועל פניו זה נשמע מעולה. מצד שני, אומרים לי גם שזה בעיקר למתחילים. אני לא בטוח מה לקחת כרגע. אני גולש בינוני פלוס: אין לי בעיה במסלולים שחורים, אני לא חובב גדול של מהירות ולא של פארק. אני רוצה להתחיל יותר עם תרגילים כגון קפיצות וכו' (אבל שוב - בגלישה רגילה ולא בפארק). המליצו לי על FLAT של K2 (גם כי אני צריך בורד ארוך כי אני מטר תשעים). אשמח להמלצות/דעות לכאן או לכאן.

היי גלעד-

אני זוכר שהיית בחנות היה קצת עמוס ואולי לא הצלחתי לתמצת את נושא הרוקר כמו שאני בדרך כלל עושה-אז ככה- ה"רוקר" הוש שיטת בנייה שונה של קרש הסנובורד המודרני,קי2 ובמקביל ליבטק יצאו עם גרסאות הרוקר הראשונות לשוק ב2007 {מה לא ברטון ?לא}קי2 עשו קרש עם רוקר חריף מאד לפאוודר וליבטק עשו קרש פריסטייל עם רוקר מתון יותר-התוצאה- שינוי מוחלט של הדרך בה גולשים כיום{הרבה יותר קל,וסלחני}רובנו ,שינוי טוטאלי בדרך בה ניבנים הקרשים של השנתיים האחרונות. ליבטק קפצו קדימה {הקרש שלהם היה מן הסתם יותר פופלארי ושימושי}והפכו חברה רצינית. המלך מת יחי המלך החדש. כל החברות עושות כאלה היום{קי2 ורייד כמעט רק כאלה}רק קוראות לזה בשם אחר ובגלל מעלה או שתיים גם רושמות את זה על שמן חחח. הרוקר מגיע בצורות שונות שהשכיחה בהן היא 80% פלאט ממרכז הקרש ועד קצת אחרי הביינדינגז ואז התרוממות הדרגתית של החרטום והזנב כך שהנק הרחבה ביותר בקרש נמצאת כל הזמן מעל השלג.זהו הרוקר המוצלח ביותר ורבים מהקרשים המובילים בשוק משתמשים בו-כמו-הרום מוד רוקר,רייד מאצטי,קי2 פאסט פלנט ועוד. רוקרים אחרים יהיו 50 אחוז פלאט-זהו רוקר חזק יותר ומיועד בעיקר לגלישת אוף פיסט ופאוודר הייבריד רוקר המשלב רוק חזק בין הרגליים וקאמבר {כיפוף הפוך}מתחת לכל רגל מתאים בעיקר לגלישת פריסטייל פארק לרוקרים של לפני שנתיים שלש { וגם לחלק מהקיימים כיום ...}יש חסרונות- הם מחזיקים פחות טוב במהירויות סיבוב גבוהות ועל קרח. הם פחות יציבים בקו ישר {שואפים להסתובב כל הזמן}. "פופ" יותר חלש. כאמור כל הבעיות האלה לא קיימות בקרשים המוזכרים כאן. הFLAT LINE של ק2 מדבר בעצם על 100% פלאט מהנק הרחבה לשנייה.מבנה זה מבטיח מצד אחד אחיזה מוחלטת ויציבות מקסימאלית בגלישה בכל מצב אבל שיחרור קצוות הקרש ותחילת סיבוב קל יותר בזמן פנייה. זהו מבנה רוקר מאד וורסאטילי {הקרש המדובר זכה בכל פרס אפשרי}שכאמור אינו סובל מהבעיות שהוזכרו כאן ונותן את היתרונות מכל העולמות. כל מי שגולש על קרש רוקר מודרני מוצא את עצמו גולש טוב יותר,בקלות ללא מאמץ בפאוודר ועם פחות נפילות, זה למה הרוקר כל כך מומלץ למתחילים . אני ממליץ בחום לכל מי שעדיין לא ניסה קרש רוקר טוב ומודרני למהר ולנסות-אתם פשוט מפסידים-ותזכרו-כי זה שאתה גולש לא אומר שאתה נהנה מקווה שעזרתי ואם לא מספיק תשאל שוב בברכה רובי

gilad_no

New member
תודה על ההסבר המקיף

אני בספק שהייתי אצלך בחנות מפאת העובדה שאני לא מתגורר בישראל :) אז בעצם לפי מה שאתה אומר, אין מה להסס לגבי ה-k2? חבל שלא ידעתי קודם, בדיוק פיספסתי מבצע שלו היום. מלבד היתרונות - מה החסרונות של רוקר?

מצחיק אבל היה שלשום מישהו במידות שלך עם א

עם אותן שאלות והתעניין בקרש האחרון שנישאר מהקי 2 סליידבלייד שהוא 100 פלאט ונימכר ב1400 שח כרגע.... בכל מקרה שמח לעזור.

Gfaith

New member
היי, אין קשר למתחילים? Rocker זאת טכנולוגיה.

משנה שעברה ואולי יותר, דוחפים Rocker כמעט בכל חברה \ בורד. אין קשר למתחילים \ מקצוענים, זאת הקידמה ועד הודעה חדשה. הראשונים היו ליבטק, אח'כ נברסאמר בהמשך חב' אחרות. בקשר לגובה, קח בורד ארוך כי כל השאר בראש. תהנה, ורק בריאות.

Gfaith

New member
נ.ב - מאז שרובי הראה לי את הROAM בגרסת ROCKER

ואחרי הרבה שנים \ קרשים, אני חייב לציין שאם לא ניסית לא תבין. ואין לי קשר לרובי, אולי טיפל'ה % במכירות
רק בריאות.

תראה את זה ככה-

היתה לך מכונית פעם בלי הגה כח ? ועכשיו יש לך מכונית עם הגה כח....פשוט ככה. יותר כייף,פחות נפילות בפחות מאמץ-והמחיר ללא שינוי אז מה נישאר ? לנסות ולהנות.

orzilca

New member
מזה מרגישיםםםם

שנה שעברה גלשתי על בורד רום אייג'נט רוקר 2011 והיה פשוט מדהים אני בחיים לא נהניתי ככה עם בורד.. השנה דרכינו נפרדו ועברתי לקיי2 פאסטפלאנט שהוא 80% פלאט מקווה שלא אתאכזב :)

אתה צודק ולא מדייק

אכן זהו ה"דבר" החדש אבל זו לא טכנולוגיה אלה שינוי מבנה שאינו תלוי מחיר. וכמו שציינתי ואתה יכול לבדוק -קי2 וליבטק היו הראשונים ששיווקו באופן סדיר את הרוקר כל אחד וגרסתו. אצלי בחנות יש את הקרש הראשון של רי2 מעונת 2006-7 שהוא כיום קרש אספנות. הליבטק הצליח הרבה יותר מתוקף היותו קרש להמונים ופחות ממוקד מהקי2 {וגם יותר מוצלח}.

OnBoard

New member
ה ROCKER

טוב, הסבירו לך כאן בצורה דיי מקיפה את משמעות ה REVERESE KAMBER. רק תיקון קטן: 2 החברות החלוקוצ בתחום ה ROCKER הן LIB TECH (עם ה BANANA) ו CAPITA (עם ה HORRORSCOPE). אגב, כל חברה נתנה שם משלחה לטכנולוגיה: ב CAITA קוראים לזה FLAT KICK, ב K2 FLAT LINE, בחלק מהשאר ROCKER אגב, בשנה שיצאו עם הבורד הזה - ה HORRORSCOPE דורג כאחד מחמשת הבורדים הטובים ל FREESTLE ע"י TRANSWORLD MAGAZINE

gilad_no

New member
אוקיי, צמצמתי אפשרויות:

אני כעת מתלבט בין ROME MOD ROCKER לבין K2 LIFELIKE עם העדפה קלה לK2 (מכיוון שהוא מגיע גם ב161), אלו בערך בטווח המחירים שלי. מה דעתכם?

אין כאן אפילו שאלה.......

רום מוד רוקר הוא ה,ה,ה,הקרש של העונה...159 לוקח עד 91 קג, אני כבר מכרתי את כולם השנה {כמה עשרות} והוא אזל בחברה מזמן. סיפורים ואגדות יש הרבה,ישראל במקום הראשון בכתיבת כאלה....אני מייבא גם את זה וגם את זה וגולש על המוד ,אין כרגע לאף חברה מהטופ פייב תשובה לקרש הזה....ואני כבר אחרי גלישה על דגמי 2013 ! סורי קח סיבוב ותבין מיד שרום זה הדבר האמיתי ואם אני טועה אז אני פה כדי להתנצל.

gilad_no

New member
אני במשקל גבולי

90 ק"ג. אני מקווה לא להשמין יותר מידי בחורף הזה :) הלוואי שידעתי איפה להשכיר כזה לנסיון, אין אותם באתרי הסקי בסביבה שלי. אני מניח שאני אקנה על עיוור כרגע, בהתבסס על ביקורות שלכם ואחרות שקראתי ברשת. נראה לך שהאורך יהיה בעיה?

gilad_no

New member
לא הבנתי, אז לקחת רחב?

אני אכן מידה 45-46. מבחינת רגל, אין לי בעיה עם בורד רגיל. אז אתה ממליץ על הרחב או הרגיל ב159?

gilad_no

New member
מהם בעצם החסרונות של בורד רחב?

האם זה ישפיע על התמרון שלו?

בורד רחב=צר

רוחב ממוצע של הקרשים בימנו רחב בכ5 ממ מדומהם לפני 5 שנים. רחב יותר=יציב יותר וצף יותר צר יותר-מעבר מדופן לדופן מהיר וחד יותר. נעלים מידה 46 יכולות להסתדר עם קרשים ברוחב של החל מ25.4 סמ, יותר הייתי כבר הולך על קרש רחב אבל לא כמו של פעם. המוד 159 הוא 25.6 וזה מושלם הרחב יותר הוא 26.3 בסדר גמור עדיין

drz400e

New member
גלעד , אני בטוח שבטרומבלון יש דמו

תשאל בחנויות הגדולות על בורדים דמו . אלה בורדים ברמה הגבוהה שאתה יכול לשכור ולנסות. בד"כ אם תחליט לקנות בורד אצל החנות ששכרת בה - הם יקזזזו את מכיר ההשכרה ממחיר הבורד. בנוסף , רוב החנויות שנותנות דמו גם יתנו לך להחליף כמה בורדים במשך היום באותו המחיר.

למעלה