RHCE - לא מה שחשבתם ...

RHCE - לא מה שחשבתם ...

השבוע עברתי בפעם השלישית את המבחן. באופן מפתיע , המבחן היה קל ביחס לפעמים קודמות ונראה כאילו כבר לא צריך להיות "אינדיאני" כדי לעבור אותו . אני לא מנסה כלל לומר שמי שייגש לבחינה כזו , בלי לדעת לינוקס או רק עם ידע תאורטי יצליח לעבור את המבחן - אבל בסה"כ מי שעובד חצי שנה על המערכת ומכיר מעט בעיות ..ויודע לפתו אותם . ויודע לכוון בצורה בסיסית ומהירה שרותים סטנדרטיים - יכול לעבור את המבחן בקלות יחסית. שוב אני אציין, מי שלא מכיר את המערכת חבל על הכסף שלו, אבל מי שכן מכיר , לא צריך ללמוד חודשיים מראש בעל פה את כל הקבצים ... מכוון שאני יודע שיש כאן כמה שמתעניינים - חשבתי שיהיה נכון להביא את זה לידיעתם. הבעיה היא .. שאני לא יודע האם אפשר יהיה לעשות את המבחן הזה שוב , כי כבר התבשרתי שבארה"ב עברו למתכונת החדשה (החל מתחילת דצמ') ועכשיו עוברים אליה באירופה , המתכונת החדשה מבוססת על מוצרי ה Enterprise . כמו כן , למרות שעדיין לא יצא פרסום מסודר בנושאים ועל מנת לחסוך מכספם של מי שמתכננים לגשת לקורסים או מבחנים - קיימת הבטחה מג'ון ברייס למתן של 30 % הנחה לחברי וידידי המקור ( זה ממש לא בקטע פרסומי ולכן אני לא מרחיב , זה בקטע של לחסוך כסף .. מי שמעוניין בפרטים יכול לפנות לג'ון ברייס בנושא ) . בתוך כך, התבקשתי ( ע"י RH ) גם להתחיל להפיץ את הבשורה שבקרוב ייפתח מקום נוסף בארץ שיעסוק בהסמכות וזאת על מנת שתיהיה למי שמעוניין את האופציה לבחור (ובתקווה שהתחרות תוריד מחיר ותשפר את השירות ) . דורון

lizard

New member
מצויין. אתה חושב שגם לאנטרפריז

מספיק שאדע לעבוד עם המערכת או שאני ממש צריך לרכוש את ההפצה וללמוד אותה?

בכל מקרה אתה צריך לדעת לעבוד על

המערכת . שלא ישתמע מדבריי כאילו המבחן הוא "קלי קלות" .. הוא קל למי שמכיר את החומר - אם מישהו לא מכיר את החומר והוא יתחיל להישאל על הנקודות שלהוא לא מכיר - הוא עשוי שלא לעבור אותו (אם מוסיפים לכך גם כמה טעויות אנוש שיכולו להיות לכל אחד) אם אתה מתכוון לגשת על ה 3 , אני חושב שאתה לא תיהיה חייב לרכוש אותה אלא להכיר טוב את המערכת! עם זאת יש מספר דברים שאופייניים ל 3 וכדאי יהיה להסתנכרן עליהם. דורון

lizard

New member
אוקי, האם לדעתך הגרסת

WORKSTATION תספיק? להוציא עכשיו 400 דולר מאוד כבד לי.

lizard

New member
או שאלה אחרת....האם לדעתך תיהיה

אפשרות לקנות " זמן מחשב" במקומות שבהם עושים את המבחנים האלה? כלומר לשלם בעבור שעות אימון.

Frostlord

New member
כמה שאלות כלליות על הבחינה

1. מה הבחינה הזאת מנסה לבדוק? ידע בנוגע לשימוש בכלים של רדהאט או בשימוש ידני של עריכת קבצים (או שניהם)? 2. האם יש הגבלת גיל על הבחינה? 3. יש סיבה מיוחדת לעשיית הבחינה? כלומר, האם רדהאט מבטיחים לך מקום עבודה אם אתה עובר או משהו בסגנון? 4. מה הדרך הכי טובה ללמוד לבחינה?

היא מנסה לבדוק

את הידע הפרקטי שיש לך על המערכת ואת היכולת שלך להתמודד עם בעיות שעשויות להתקיים ואכן מתקיימות על סביבות השרתים באופן סדיר . אין במבחן "המצאה של המציאות" אלא העתקה שלה. אתה לא חייב להכיר את הכלים של red Hat (למרות שלא יזיק לדעת אותם ) .. ברמה העקרונית אני לא יודע ולא מעוניין לדעת על כלים ייחודיים שיש למפיץ כזה או אחר ... במרבית המקרים אני אישית מסתדר טוב מאד עם הכלים הגנריים ואני לא מתעקש ללמוד על כלי קונפ' ספציפיים . עם זאת הכרות עם חלק מהכלים יכול בהחלט לסייע .. קל יותר לעיתים להשתמש בהם (רק בחלק קטן שלהם ) - לדוגמה אני משתמש פעמים רבות ב redhat-config-xfree מכוון שהוא יותר נוח ומהיר מאשר ללמוד לערוך את כל הקובץ XF86Config אין הגבלת גיל על הבחינה. אין סיבות מיוחדות , יש לפעמים אנדרנלין -- וכמכור לסם הזה , אפשר להנות מהלחץ . Red Hat לא מבטיחים יותר מידי - הם מבטיחים לך שתקבל תעודה אם אתה עובר את המבחן , ותו לא . אתה מכיר מישהו שיהיה מוכן להבטיח למישהו משהו במציאות של היום ?? אני לא.. יש רק דבר אחד שיבטיח לך עבודה והוא אינו קשור למבחן כזה או אחר - הדבר הזה הוא פשוט להיות טוב ..בידע המקצועי , זה הדבר היחיד שיכול היום להבטיח לך משהו . הדרך הכי טובה ללמוד לבחינה היא לקרוא הרבה , לתרגל הרבה, לצבור "שעות טיסה" של ידע מעשי .. דורון

למעלה