Question regarding "ovdim zarim"

inbalUSA2

New member
Question regarding "ovdim zarim"

in Israel people are against the "giroosh" of the kids of the "ovdim zarim". they say that this is the only country those kids know etc. but how about kids of legal people in the US who are here on a visa and their kids were born here and this is the only country they know? isn't it the same case? i mean, why does it look to us bad when it happens in Israel and ok here?

vinney

Well-known member
הילדים שנולדים בארה"ב

גם להורים לא חוקיים - הם אזרחים ואף אחד לא מגרש אותם. אז מה בדיוק השאלה, שוב?

postdoc

New member
אבל מצד שני,

אף אחד לא מציע חנינה להורים בגלל שהילד אזרח. הורה כזה אם יתפש ע'י שלטונות ההגירה יגורש, אם יבחר לנטוש את הילד שלטונות הרווחה יטפלו בו כמו בכל ילד אחר.

../images/Emo45.gif ועוד כמה דברים

כשאותם ילדים של מהגרים לא חוקיים, שנולדו כאן, והם כאמור אזרחים, מגיעים לגיל 21 הם יכולים להזמין את ההורים שלהם לחיות באמריקה גם כן, בהנחה שהם עדיין חיים פה בעצמם. זו צורה של "הגירת שרשרת". אבל לפעמים זה יוצר מצבים בלתי אפשריים, שבהם ההורה, בהיותו מהגר בלתי חוקי נאלץ לחזור חזרה לארץ המוצא, והילד בהיותו אזרח מתחת לגיל 21 יכול להישאר בארה"ב שהיא הארץ היחידה שהוא מכיר, אבל עדיין לא יכול לפרוש חסות גם על ההורים שלו, ואז מגיע הרגע שבו ילדים קטנים צריכים לעשות בחירות גדולות בין הבית שלהם לבין אבא ואמא. אובמה רוצה, בין השאר, לעשות רפורמה בנושא הזה. הכוונה שלו היא להקל על תהליך האיזרוח של מהגרים בלתי חוקיים כאלה ולהעניק להם סוג של "חנינה".

forglemmigej

New member
גם בארץ ילדים של שבחי"ם הם אזרחים ישראלים

זה חוק בן כמה שנים השאלה מה הם יעשו לבד בלי ההורים נניח ילד בן שלוש למה שרותי הרווחה של מדינת ישראל צריכים לקחת תחת חסותם ילדים של אנשים בלתי אחראים ההורים שלו צריכים להיות אחראים לו ושיקחו אותו תחת חסותם עם כל הכבוד. כל הענין הזה של השבח"ים בארץ יצא לגמרי מפרופורציה זוהי בכיה לדורות שמדינת ישראל בכלל לא מבינה לקראת מה היא הולכת כל הענין הזה של חברות ותת חברות באירופה של אנשים שתפסו טרמפ על מדינות הרווחה הורסים לגמרי את המדינות האלו. האנשים האלו לא תורמים כלום דור שני שלישי ורביעי למצוקה שלא מסוגל לסיים בית ספר שנזרק לרחוב ש70% מהם ממלאים את בתי הסוהר שכופים על בנותיהם להתחתן עם מי שהאבא יחליט שלבנים יש במוו שחורה בגיל 17 שרובם לא מסוגלים ליותר מאשר חנות פינתית של ירקות -פירות שבדרך כלל האמא מסדרת את המדפים, הבן דוד שוטף רצפה, הנכד מסדר את העגבניות והאבא כמובן דופק קופה, או שתמיד יש להם פיצריה-גריל-קבב ותמיד יש שם טלויזיה 14 אינץ ישנה נושנה תלויה על חוטים רופפים החוטי חשמל גלויים על הקיר ומסוידים בצבע אחר מצבע הקיר , בעל הפיצריה-גריל-קבב תמיד נועל כפכפי גומי בלי גרב וכמובן מכנסי טרנינג של אדידס. הם לא מדברים את השפה למרות שיש להם עשרים שנה שם לפחות ובמרפסת הבית תמיד יש צלחת שמכוונת ל300 ערוצי המזרח התיכון. אבל כשמתי שהוא דוחים את בקשתם לאזרחות או פליטים הם ישר שולחים ילדים שחורי עיניים שאיזה יועץ תקשורת אמר להם שזה מצטלם טוב לכתב או כתבת והילדים ישר מיללים את המנטרה הידועה שהם לא מכירים אף מציאות אלא רק את המציאות שנולדו אליה והם לא מדברים אף שפה חוץ משפת המקום (וכמובן שהם מדברים עם ההורים כל שפה אירופאית תקנית וספרותית כי ההורים ממש שולטים בה) ושלא ישלחו אותם בלה בלה.

FPNH

New member
אין חוק כזה

לפני כמה שנים העניקו מעמד של תושבי קבע למספר מסוים של ילדים. אבל זאת הייתה החלטה של משרד הפנים לנקודת זמן ספציפית, לא שינו את חוקי האזרחות (ובכל מקרה הם לא קיבלו אזרחות).

duncken

New member
לא נכון. בישראל אין נתינת מעמד של אזרחות על

בסיס לידה בישראל. ילדי שבח"ים הם לא אזרחים ישראלים. ניתנו בעבר כמה מאות תושבויות קבע לילדים כאלו.

קשה להתעלם מהרפש שנוטף מהשורות שלך

את בהחלט אשה אכולת שנאת אדם ! מזכיר לי סרט דקומנטרי שראיתי לאחרונה שעסק בשנאת יהודים באירופה מצלצל מוכר עם הבדלי הבדלים כבודך שונאת את הפליטים שלרוב יוצאי המזרח התיכון פשוטי העם האלפביתים שלכל היתר הצליחו לגרד איזה דוכן ירקות עלוב וזכו במעמד הפליטים המאוסים והיהודים לעומת זאת זכו בשנאת המקומים באשמת שליטה בכלכלה ובהון הלאומי והמחנה המשוף אחד שנאה ולשמה שנאת אדם . אלמנטרית ומוסרית קשה לי לחשוב איך אפשר לגרש ילדים ומשפחות קצת רגישות לא תזיק

forglemmigej

New member
חשבתי מתי תופעי את עם ההתלהמות הרגילה

את היהודים שנאו באירופה כי זה משו שהם (כלומר הנוצרים) קבלו עם חלב האם רבים מהיהודים ברגע שהתאפשר להם ברחו למקומות אחרים חלק לא הצליחו מאחר והיו עניים מרודים בעיקר אלו במזרח אירופה. חלק מהיהודים הוזמנו למדינות מסוימות באירופה במאות הקודמות הם לא יכלו להתישב במקום מסוים כי התחשק להם כדאי שתקראי קצת ספרי הסטוריה. את המוסלמים אף אחד לא הזמין הם הגיעו מרצונם החופשי בשנות ה70 ו80 של המאה הקודמת מי שמגיע למקום חדש הוא זה שצריך לעשות את כל המאמצים להשתלב . תארי לך שאורחים יגיעו אליך לסלון ביתך יעשנו , יכתיבו לך מה לאכול , איך להתלבש איזה טלויזיה לראות כמה זמן תהיי נחמדה אליהם . האנשים שהגיעו לישראל על אשרת עבודה הגיעו לזמן מוגבל בדיוק בגלל הסבה שמדינת ישראל לא רוצה שהם יתאזרחו אם הם נשארים מעבר לזמן המוקצב זו הפרה בוטה של הויזת עבודה זה בכל מקום בעולם ככה . אלו שהוכרו על ידי האום כפליטים אף אחד לא מגרש אותם , אלו שלא הוכרו צריכים לעזוב עם ילדיהם מדינת ישראל לא צריכה לקחת אחריות עליהם. ואני לא שונאת אף בן אדם באשר הוא כולנו נוצרנו בצלם אני לא מקבלת כאלו שכופים עצמם בכח על אנשים אחרים , אם אני לא מוצאת חן בעיני מישהו אני נעלמת מחייו של אדם זה ומניחה לו את יודעת כמה אנשים יש שכן מלחיצים וכן רוצים להיות בחברת כאלו שדוחים אותם תקראי קצת בפורומים כאן של זוגיות , משפחתיות כל אלו שעוסקים ביחסי בני אדם כמה פעמים מישהי כותבת הכרתי מישהו אחרי שתי פגישות הוא נעלם מה לעשות אני רוצה אותו כמו איזה ילדה קטנה שלקחו לה צעצוע . זה אותו דבר במדינות שונות אנשים מגיעים ממקומות מסוימים לא מנסים להתערות וכועסים שבועטים בהם בצורה וירטואלית. לסיום ערבים ישראלים אני נותנת הרבה יותר כבוד ואהבה מאשר למהגרים שונים שהגיעו לארץ וחושבים שכולם צריכים להשתחוות להם.

את

את מפספסת נקודה חשובה מה שנסיתי לחדד בתגובה שלי זה ששנאת הזר קיימת כלפי יהודים ערבים מוסלמים ומיעוטים שונים ולעובדת היותך זר או שונה לא אמורה להוציא אותך מחוץ למדינה אני לא מסכימה שצריך להוקיע את המהגרים רק משום שהתרבות והמנהגים שלהם שונים וזרים לנוף המקומי אני דוגלת בשנינו ביחד וכל אחד לחוד איש איש ואמנתו למה לך לכנס להם לצלחת וללווין למה אני אמורה להיות כמוך אל תשני אותי ואני לא אשנה אותך .. למדתי דבר או שניים על זוגיות והמטאפורה שלך די מוצאת חן בעיני זוגיות ויחסים שבינו לבינה לבין יחסי מדינה ושוהים בלתי חוקים בשני המקרים צריך רגישות מוסריות וסולם ערכים בסיסי ככה זה בעיני אולי אני תמימה מידי אבל ברגע שמדובר בילדים שנולדו כאן אז משהו בי לא יכול לקבל שהמדינה זורקת אותם מבלי להניד עפעף

mt98

New member
הערה קטנה

אני בעצמי מהגר בארה"ב, אבל אני לא חושב שמותר לי לצפצף על תנאי הוויזה שקיבלתי. ואם (היפותטית) הייתי עובר על החוק בשביל להרוויח כסף (ואחרי הכל, זה הסיבה שמהגרי העבודה נשארו כשהאישורים פגו), לא נראה לי שהעובדה שיש לי ילדים היתה גורמת לשופט לאפשר לי להמשיך לעבור על החוק. שנאת זרים זה רע, אבל לא נובע מזה שזרים פטורים משמירת חוק.

forglemmigej

New member
אבל בשביל מה מישהו מהגר

אי אפשר לשמור על אורח חיים מוסלמי במדינה נוצרית . זה מעצבן את האנשים כשנשים הולכות עם כיסוי על הראש והפנים הם תופסים זאת כפגיעה באישה . היו שנים רבות מאד של שפיכות דמים באירופה עד שהגיעו לשלום ורווחה ובראש ובראשונה הפרדת דת מהמדינה, זה לא מקובל להחצין מנהגים דתיים ומי שלא מבין ולא רוצה להבין באמת שאין לו מה לחפש כאן. באף חנות או שרות ציבורי לא יעסיקו נשים עם כיסוי ראש ,למה כי אף אחד לא יבוא אליהם והעסק רוצה להרויח. האמת גם בארץ זה עצבן אותי שנשים או גברים עם תחפושת דתית עבדו בשרותים ציבוריים. אני אתן לך דוגמא מהיום בחדשות ,ילדים של מהגרים הולכים עם האמא או האבא לרופא וצריכים לתרגם את הבעיה הרפואית לרופא זה מטיל לחץ עצום על הילד ועל הרופא ומה עם התרגום לא נכון והטיפול יהיה שגוי. הועלתה הצעה שילדים לא יהיו מתורגמנים של ההורים. הסבה ,ההורים קבלו לפחות שלוש שנים אולפן בחינם כדי ללמוד את השפה אחרי שבע שנים אם אתה רוצה להשתמש בשרותי המערכת אתה חייב לדעת לתקשר קצת. חלק מזה זה הבעל שמחליט שאשתו לא צריכה לדעת לדבר את השפה זה יקנה לה עצמאות יתר. כל מערכת הערכים כל כך שונה זה פשוט לא מתאים . להגר למקום חדש זה לא רק לקבל שרותי רווחה בחינם.

דעתי

על אף שאני חלונית שחוט דק מפריד ביני לבין להיות אטיסטית אני מכבדת כל אחד והבחירה שלו אני מאמינה שצריך להיות שוויון תעסוקה וחופש אמונה ופולחן דת לכל בנאדם אשר הוא מבלי הבדלי דת גזע ומין אני חייה את העולם הזה ויכולה להבין מה מרגיש להיות בצד השני אז לפני שאת חורצת גורלם של המגרים שמנסים לנהל אורח חיים מסורתי תנסי להיות בנעליים שלהם אולי הבחירה להיות במדינה זרה הוא בעל כורחם בשל מצוקה כלכלית פוליטת במדינת האם ! והם מנסיםלשמר ולו מעט מהתרבות והמנהגים שלהם !יש לי אחות שחייה באוסטרליה מזה שנתיים ובביקור האחרון בארץ היא הזילה דמעה למשמע המואזין על אף שהיא לא דתיה! ועל אף שבחרה לחיות חיים וברחה מהעולם הזה המואזין מסמל את הילדות המשפחה העבר המקור השורשים שקיימים אי שם בתוך כל אחד מאיתנו וממש לא קשור לדת

בבריטניה הגדולה

רק מי שנולד לאזרח בריטי או למי שיש לו אשרת שהיה בלתי מוגבלת יכול להיות אזרח בריטי. מי שנולד לאזרח זר בבריטניה לא זכאי לאזרחות.

למעלה