PCI Express

Drunk Bullet

New member
PCI Express

שלום, תוך כדי סקירת כ.מסך חדשים, שמתי לב שהטובים ביניהם מותאמים לחיבור PCI-E ולא לAGPX8 כמו הקודמים להם. כרגע יש לי לוח אם Intel Rock Lake D865PERL עם חריץ AGP אחד, ו5 חריצי PCI. האם חיבור PCI-E מצריך שינוי לוח אם? ועד כמה ביצועיו של כ.מסך המיועד לחיבור זה, טובים מכ.מסך חזק שמשתמש בחיבור AGP? תודה מראש.
 

matanush39

New member
מה המצב...?

חיבור ה-PCIE הוא ממשק גרפי חדש ומתקדם יותר, הבא להחליף את ממשק ה-AGP הישן. ממשק ה-PCIE מכיל טכנולוגיה חדשנית וגם חריץ שונה לחלוטין ועל כן הכרחי להחליף את הלוח אם במידה ונרצה לעבור לממשק PCIE. כרגע, ממשק ה-PCIE אינו מהווה פריצת דרך משמעותית, מבחינת ביצועים, בהשוואה לכרטיסי ה-AGP. הדבר נובע מכך שעדיין לא פותחו התוכנות המסוגלות להרוות לחלוטין את אפיק ה-AGP וכמובן לעשות שימוש ברוחב הפס, הרחב הרבה יותר, שמציע ה-PCIE. אך, מתישהוא יגיע הרגע שבוא ה-AGP יהיה כבר מיושן, יהיה ניצול רב יותר של אפיק ה-PCIE ועל כן, לוח המכיל PCIE הוא הכנה מצויינת לעתיד! (ה-PCIE הולך להשאר הרבה זמן בסביבה..) לסיכום, כיום, סוג חריץ ההרחבה, אינו מהווה גורם מגביל לביצועי כרטיסי המסך. ישנם נתונים טכניים אחרים כמו מהירות שעון,מהירות ליבה,רוחב פס מקסימלי וערכים אריטקטוריאליים נוספים המשפיעים, נחרצות, על ביצועי הכרטיס. זהו, עד כאן.
 

Drunk Bullet

New member
אם כך..

מה האינטרס של NVIDIA וATI ליצר שבבים לכ.מסך שמיועדים רק לחריצי PCIE (בלי גרסה מקבילה לAGP), אם הAGP לא נוצל עד הסוף?
 

matanush39

New member
תשובה עבורך.

המעבר, ל-PCIE, אינו תלוי רק ב-NVIDIA ו-ATI... מדובר כאן בהרבה חברות ענק המרכיבות תעשיה שלמה של מיחשוב ואלקטרוניקה, כאשר התעשיה הזאת מתפתחת כל הזמן. אסור לאף אחד להישאר מאחור! כאשר חברה או קומץ חברות מציבות סטנדרט חדש מסויים ונראה כי הוא תופס תאוצה רבה ונחוץ עבור יישומים עתידיים, הרי שכל החברות האחרות (כמובן במידה וזה אכן נוגע לתחומן) אינן רוצות להישאר מאחור ולהיחשב "מיושנות" ומשתדלות "לאמץ" את הסטנדרט החדש, מהר ככל האפשר. מקווה שהבהרתי את עצמי?
 

maphisto324

New member
היי מתן.אם כבר מדברים על כרטיסי מסך

שלום לך
אולי תוכל לעזור לי,באיזה עניין קטן, שאני הרבה זמן מנסה להבין. העניין הוא: מה "הקטע" של הכרטיס המצויין - geforce 6800GS? אני מודע לתכונה שיש בו "משהו" שגורם לו להיות בסיס כל כך טוב לOC, וכך ב"דחיפה" קלה הוא יכול לעבור בקלות את ה6800GT, וב עוד דחיפה קטנה להגיע ל7800GT. העניין הוא שהרי יש לו רק 12 צינורות עיבוד, בשונה מהGT שלו יש 16 צינורות.. אני יודע שתדירויות הקלוקים שלו מעט יותר גבוהים (של הליבה) אבל זה עד כדי כך משנה? אז השאלה שלי היא בעצם- מה יש בו שהופך אותו לכרטיס כל כך מעולה, שגרם לכך שיתחילו להפסיק אפילו את הייצור של ה6800GT וה- ultra? האם הכניסו בו טכנולוגיה חדישה נוספת שאין בכרטיסים הנ"ל..? או משהו אחר? אשמח אם תעזור לי בחקר
 

Drunk Bullet

New member
האם זה כ.מסך ששווה את ההשקעה?

איבדתי את עצמי בין כל הדגמים של NVIDIA, אבל בעיקרון המטרה היא למצוא כ.מסך חזק שיכול להריץ באיכות טובה, דברים כמו F.E.A.R (במחיר לא מוגזם) ושיספיק לזמן ארוך יחסית לקצב ההתחדשות של כ.המסך. ושאלה נוספת לא קשורה - כרגע יש לי 512DDR PC3200, ואני מעונין להרחיב ל1GB, האם כ.זיכרון זהה נוסף זה אופציה טובה, או שהמהירות שלהם לא מספיקה? ואיך אני יכול לדעת באיזה מהירות מקסימלית של כ.זיכרון, הלוח תומך? תודה!
 

maphisto324

New member
תשובות../images/Emo26.gif

אז ככה, לגבי הכרטיס הנ"ל (GEFORCE 6800GS) הוא בהחלט יהיה מעולה בהפעלת משחקים, אבל כמובן שיש טובים ממנו, ולכן כדי להמליץ לך על כרטיס נהייה חייבים לדעת את התקציב שלך. כמו כן, כרטיס מסך בעצמו לא יוכל להפעיל משחקים כבדים, צריך לדעת את שאר מפרט המחשב כדי לדעת האם כרטיס המסך יספיק. לגבי השאלה שלך- "כרטיס שיספיק לזמן ארוך ו..." - על שאלה זו לא ניתן לענות מכיוון שכל הטכנולוגיה מתפתחת בקצב מטורף ומהיר, וכך לא נוכל לדעת מה יהיה בעתיד המשחקים למשל ולאן יתפתחו. לגבי שאלת הזיכרון, כדי לענות על השאלה נהיה חייבים בעוד פרטים כמו: 1. לשם מה אתה מעוניין להוסיף עוד זיכרון? האם זה בשביל הרצת משחקים כבדים? כי אם כן אז זוהי החלטה מעולה אחרי החלפת כרטיס המסך. 2. איזה לוח יש לך? צריך לדעת את דגם הלוח כדי לדעת האם הלוח שלך תומך בDUAL CHANNEL, וכך נדע האם יעזור ההוספה המסויימת. 3. ה512 הנתונים, האם הם בסטיק אחד של זיכרון או 2 של 256? כדי לדעת את המהירות המקסימלית שבה הלוח תומך תוכל להשתמש בתוכנת EVEREST(הקישור אליה במאמרי הפורום) ובה יהיו פרטים מדוייקים על הלוח שלך. תוכל לנסות להבין לבד את הפרטים או לשלוח לכאן תמונת מצב, ונעזור לך.
 

maphisto324

New member
לא התעייפת מלקפוץ כל כך הרבה? ../images/Emo13.gif

אוקי, לפי המפרט שלך, יש לך אפיק AGP, ולכן המלצתי לך היא לקחת את הכרטיס המדובר (GEFORCE 6800GS). רק שים לב לקחת אותו באפיק שלך. כמו כן יש לך רק סטיק אחד של 512MB, ולכן הייתי ממליץ לך לקנות עוד אחד, אבל שים לב לקחת את אותו דגם בדיוק לזה שיש לך, רק כך תנצל את טכנולוגית הDUALCHANNEL. אחרי שני שיפורים אלה המחשב שלך יפעיל משחקים מעולה
 

maphisto324

New member
לא התעייפת מלקפוץ כל כך הרבה? ../images/Emo13.gif

אוקי, לפי המפרט שלך, יש לך אפיק AGP, ולכן המלצתי לך היא לקחת את הכרטיס המדובר (GEFORCE 6800GS). רק שים לב לקחת אותו באפיק שלך. כמו כן יש לך רק סטיק אחד של 512MB, ולכן הייתי ממליץ לך לקנות עוד אחד, אבל שים לב לקחת את אותו דגם בדיוק לזה שיש לך, רק כך תנצל את טכנולוגית הDUALCHANNEL. אחרי שני שיפורים אלה המחשב שלך יפעיל משחקים מעולה
 

matanush39

New member
אהלן מפיסטו...לפנות בוקר טוב...

החלטתי, לפני שאני הולך לישון (צריך לקום מחר ב-10 לעבודה..קולט??), לכתוב לך תגובה על השאלה ששאלת. מקווה שזה יספק אותך
אז מה "הקטע" של הכרטיס המצויין GEFORCE 6800GS ? מממ... הכרטיס הנ"ל, על אף היותו נכות יותר (ברובו) מבחינה טכנית, מסוגל בלא מעט מקרים, להשתוות לכרטיס GEFORCE 6800GT ואפילו לעבור אותו במעט (במיוחד המקרים בהם נעשה שימוש כבד ב-PIXEL SHADER ו-VERTEX PROCESSING). כמו כן, הכרטיס הנ"ל מאוד "אוהב" OC וככל שנעלה את מהירות השעון (ליבה/זכרון), כך הכרטיס הופך לאפקטיבי יותר..(ניצול טוב הרבה יותר של רוחב הפס השופע של הכרטיס). שני הנתונים הטכניים, שבהם יש ל-GEFORCE 6800GS, יתרון ממשי על פני ה-GEFORCE 6800GT הם: מספר המחזורים של ה-VISUAL PROCESSING ומהירות השעון של הליבה. לעומת זאת, החסרון הבולט ביותר של ה-GEFORCE 6800GS, הוא החוסר ב-4 צינורות עיבוד פיקסליים נוספים.
נזכיר ונאמר כי, בדרך כלל, למספר צינורות העיבוד הפיקסליים, שמכיל כרטיס מסך מסויים, תהיה השפעה רבה על מהירות העבודה עקב מילוי מהיר יותר של פיקסלים את המסך. אז מדוע, בכל זאת, החוסר בצינורות העיבוד אינו משפיע כל כך על הרמה הביצועית של הכרטיס? הדבר קורה מכיוון שהמשחקים העכשוויים של היום אינם מתבססים על מהירות כל כך גבוהה של מילוי המסך בפיקסלים (הם מסתפקים במהירות סבירה...זה כמו שאתה מעלה את קצב רענון המסך מ-85HZ ל-100/120HZ...ההגדרה גבוהה יותר, אך לא תרגיש זאת ברמה ממשית...) ומתבססים יותר על כמות, ההולכת וגדלה של SHADERS ו-טקסטורות עבור כל פיקסל...וזה מביא אותנו לסוגיית המהירות של הליבה... מהירות הליבה של ה-GEFORCE 6800GS, גבוהה ב-75MHZ ממהירות הליבה של ה-GEFORCE6800GT..(גידול דיי משמעותי). אף על פי שכמות ה-VERTEX/PIXEL SHADERS של ה-6800GS פחותים יותר מאשר ה-6800GT, הם עובדים במהירות גבוהה יותר! (הודות לגידול במהירות הליבה) מה שמאפשר ל-6800GS להתחרות, דיי בכבוד, בביצועים של ה-6800GT.
ישנו שיפור נוסף ועקרוני מאוד בכרטיס הזה - השבב הגרפי עבר שינויים משמעותיים בהשוואה בהשוואה לשבב הנמצא בסדרת ה-GEFORCE 6: א)שבב ה-6800GS יוצר בתהליך של 110nm בהשוואה ל-130nm של סדרת ה-GEFORCE 6. תהליך הקטנת השבב ל-110nm הוסיף לא רק פוטנציאל OC גבוה, אלא גם ירידה בצריכת האנרגיה שמובילה לפחות התחממות (פחות התחממות=יותר OC במקרה זה). ב)בנוסף, מכיוון שסדרת ה-GEFORCE 6 מבוססת על שבב ה-NV40, רוב כרטיסי הסדרה משתמשים בשבב מגשר מיוחד על מנת שיוכלו לעבוד עם ממשק ה-PCIE כאשר ה-GEFORCE 6800GS, המבוסס על שבב ה-NV42, אינו מכיל שבב כזה... תוספת של שבב כזה, רק מוסיפה למורכבות של העיצוב ויתכן גם צוואר בקבוק מסויים, לדעתי... זהו, עד כאן...
 
למעלה