פתאום נפל לי האסימון. היו כאן המון שאלות לגבי פניה לחדר לידה בחודש תשיעי/עם צירים, גם אם בסוף לא מתפתחת לידה. האם צריך הפניה? האם משלמים? האם יש לך תשובות לאור ביקורך האחרון שם? ובנימה יותר אישית - היית ברוטשילד? איך היה שם?
לגבי הפניה-אמרו לי שישלחו לי בדואר אם צריך. אני מקווה שלא. במוקד אמרו לי לגשת עם טופס השיחרור לסניף של מכבי. היינו ביום שישי בערב-היה מפוצץ! מלא לידות (אבל אף אחת לא בחדר הטבעי). סה"כ היו מאוד נחמדים ויסודיים - לא שיחררו אותי לפני בדיקה ידנית (כאבי תופת) ו-US. מה שמדאיג אותי זה דבר אחר - נוצר לי רושם שיש שם כמו תחנת רכבת: הם די גמישים בנושא של מלווים ונוצר מצב שפעם אמא של היולדת נכנסת, אח"כ הבעל וכו' וכו'. חוץ מזה, במחלקה יש המון המון אנשים (מבקרים)!
משמח אותי שאם האיש ירצה לצאת להתאוורר אמא שלי תוכל להיות איתי קצת במקומו (רק אם אני ארצה), והרי בחדר הלידה את לבד, בלי נשים נוספות. ולגבי המחלקה, גם אני זוכרת שמפוצץ שם במבקרים, אבל למיטב זכרוני לא יותר מפוצץ מרמב"ם.
אני הגעתי ללדת את טל ולאחר שהתקבלתי ללידה ישבתי קצת עם בעלי בחוץ ומידי פעם צעדתי להקל על הצירים. ישבו שם חמולות של משפחות וצפו בטלויזיה,פיצחו פיצוחים ועישנו. בעלי ביקש מהם להפסיק לעשן ליד חדר לידה והם אמרו שפה זו פינת עישון. אני הרגשתי באיזה שהוא שלב שאני מפריעה להם ולא הם לי. לא יאומן איך שאנשים מתנהגים
לאחרונה באמת שומעים המון דברים טובים על כרמל. והגשם, בגדול אני טיפוס של גשם אבל עכשו אני צריכה לצאת מהבית עם הילדים ולא יכולה להוציא את האף בגלל המבול שבחוץ.