need a MATKON FOR BISCUITS

  • פותח הנושא wan
  • פורסם בתאריך

wan

New member
need a MATKON FOR BISCUITS

DID ANEY BODEY GOT A MATKON FOR BISCUITS WITH OUT BUTTER OR
MARGERIN/? I DONT HAVE BOTH OF THEM RIGHT NOW. THANK´S
 
כעכים מלוחים עם שומשום

מצרכים :בצק 20 גרם שמרים טריים 1 - 1.5 כוסות מיים פושרים 0.25 כפית סוכר 3 כוסות קמח מנופה (375 גרם) 80 גרם מרגרינה (או 1/3 כוס שמן) 1 כפית מלח 0.5 כפית כמון טחון 0.5 כפית זרעוני גד (כוסברה) 1 ביצה טרופה 50 גרם זרעוני שומשום. אופן ההכנה ממיסים את השמרים ב 0.25 כוס מים פושרים, מוסיפים את הסוכר ומחכים 10 דקות עד שהעיסה תוססת ממיסים את המרגרינה בסיר קטן. שמים את הקמח בקערה עמוקה, צרים במרכזו גומה ויוצקים לתוכה את המרגרינה ואת העיסת השמרים מוסיפים את המלח הכמון והגד, לשים ומוסיפים את המים בהדרגה, עד שהבצק גמיש וחלק מניחים להתפתחה במקום חמים כשעה וחצי. קורצים את הבצק פיסות בגודל 5 - 4 ס"מ ויוצרים כעכים בקוטר של 10 - 12 ס"מ. מורחים כל כעך בביצה טרופה וזורים עליו שומשום. מניחים את הכעכים בתבנית אפייה משומנת היטב, ברווחים גדולים. משהים להתפחה עוד 30 דקות אופים בתנור שחומם מראש, בחום גבוה כ- 10 דקות, מנמיכים את החום לבינוני ואופים 15 - 20 דקות נוספות. אופן הגשה .מוגש קר המתכון לא נוסה!! אני מצרפת מתכון שלי מעולה מומלץ ביותר - עפ"י המתכון העליון אפשר להמיר את המרגרינה בשמן עוגיות מזרחיות מלוחות – כאכ עם שומשום החומרים 1 ק"ג קמח לבן 50 גרם שמרים טריים חופן מלח 1 בצל מגורר וסחוט 2 חבילות מרגרינה 2-1/2 2 כוסות מים פושרים 1 כף קמח לטבילת הכעך 1 ביצה שומשום אופן ההכנה לשמן שתי תבניות אפייה. להמיס את השמרים עם ¾ כוס מים פושרים בתוספת 1 כף קמח. לערבב ולהניח להתפחה כפולה. בקערה, לנפות קמח ליצור גומה ולהוסיף מלח, בצל מגורר וסחוט. להמיס את המרגרינה על אש נמוכה ולהוסיף לקערה של הקמח. להוסיף את השמרים שתפחו. להוסיף בהדרגה את המים הנותרים עד שמתקבל בצק קל לעבודה שלא נדבק ביד. · לא חייבים להשתמש בכל המים הנותרים. ללוש את הבצק לישה ארוכה וחזקה עד שהבצק קל (והאויר יצא מהבצק ). להכניס חזרה לקערה מקומחת, לכסות במגבות ולהשאיר להתפחה כפולה. לאחר מכן ללוש שוב הרבה , על משטח מקומח. לחלק הבצק ל8-10 כדורים. להניח להתפחה מכוסה, על משטח עבודה מקומח. לקחת כדור אחד, לגלגל אותו לגליל ארוך מאוד, לחתוך לאורכו חתיכות בערך כל 2 ס"מ. כל חתיכה לגלגל לגליל (כמו נחש) ולסגור עיגול. להכין 2 צלחות עמוקות – אחת עבור השומשום והשניה עבור הביצה (לערבב במזלג). לטבול כל חתיכה מעוגלת קודם בביצה ואחר"כ בשומשום. להמשיך כך עם כל הכדורים (שאר הבצק). לאפות בחום בינוני 220 מעלות כ-30 דקות או עד להזהבה.
 
למעלה