החתולשליטמבל
New member
Love and marriage, love and marriage,
go together like a horse and carriage... אצלי זה חלק ממכלול של "איכסה" אחד גדול: לא רוצה להיכנס למיטה עם בן אדם אחר, לא רוצה אפילו ללכת לדייט כדי להתחיל את כל הפרוצדורה שאמורה להוביל מתישהו לחתונה והריון. כל ההתעסקות עם חתונה, הריון, לידה, נשמע לי כמעיק ומכביד במיוחד. כמה נשים לא רק נכנסות להריון אלא גם מתחתנות כי זה מה שחינכו אותן שהן אמורות לעשות? אם עד גיל 30 את לא נשואה ויש לך לפחות ילד אחד, אז את נחשבת לפריקית מוזרה (ושוב תודהתודהתודה לך אמא על שאף פעם לא הפעלת עליי את הלחץ הזה אוהבתאותךנשיקות
). לפני כ-10 שנים, היתה תקופה שהייתי יוצאת לדייטים עם בחורים שהכרתי דרך האייסיקיו. יש לי מזל שהיום אני בריאה ושלמה (מצחיק אותי לחשוב על רשת הריגול המשפחתית שהוריי הקימו בזמנו כדי לעקוב אחריי בדייטים האלה
). מה שמצחיק אותי עכשיו שאני חושבת על זה זה שהתייחסתי לכל העסק הזה כמו לתהליך של חיפוש עבודה - שליחת קורות חיים, ראיונות עבודה, ציפייה דרוכה לטלפון, ולא להתקבל בסוף. יום אחד, אחד מהם אמר לי - וזה כשהייתי בת 19-20 - "אם לא תתחילי לקיים יחסי מין עכשיו, את בחיים לא תתחילי," נחשו מה לא קרה? ואין לי שום צורך בזה, ואני לא מבינה למה הפסיכולוגית שהייתי מטופלת אצלה חשבה שזו בעיה שהיא צריכה לעזור לי לפתור. (אבל רגע. אם זה לא מפריע לי וטוב לי עם זה, אז זה לא נחשב לבעיה, נכון?) זה שאני כבר לא קטינה זה אומר שאני *חייבת* לעשות את כל הדברים שמבוגרים "אמורים" לעשות? יש לי רישיון נהיגה ובכייף הייתי מוותרת עליו, או לפחות ממירה אותו לרשיון לטוסטוס. אני לא שותה, לא מעשנת, ללכת למועדון זה בשבילי סיוט, ומין זה משהו שבינתיים אין לי שום דחף לעשות, אז למה לאנוס את עצמי? אז יש אנשים שעבורם חתונה זה חלק בלתי נמנע מהחיים, והם בכלל לא חושבים על לא להתחתן - וכמה זוגות אומללים שהיה יכול להיות להם הרבה יותר טוב אם לא היו מתחתנים מלכתחילה? וחתונה זה משהו שהומצא ע"י בני האדם, זתומרת, זה לא משהו שמתוכנת אצלינו (אם הבנתי נכון את כל התכניות שנוגעות בנושא בערוצי התכניות הדוקומנטריות למיניהם). כמה אנשים חיים באומללות רק כי זה מה שהחברה מצפה מהם לעשות, ולא חושבים לרגע שיש אפשרות לא להתחתן? כמה אנשים מעדיפים לחיות עם בעל/אישה שממררים להם את החיים כי עדיף להם לחיות ככה מאשר להיות לבד? נכון, יש המון זוגות שחיים באושר עד עצם היום הזה, אבל יש המון שלא, וכמה מאלו שלא התחתנו באמת מתוך בחירה ומתוך רצון להעביר את כל שאר החיים עם הבן אדם הספציפי הזה, אלא מתוך ההרגשה שהשעון מתקתק גם בעניין החתונה - כמה מהם אומללים ועצובים ובכלל לא עולה על דעתם שאפשר אחרת? (אהההה, זו הדעה האישית שלי, מצטערת אם זה פוגע במישהו, אני מאד מקווה שלא
)
go together like a horse and carriage... אצלי זה חלק ממכלול של "איכסה" אחד גדול: לא רוצה להיכנס למיטה עם בן אדם אחר, לא רוצה אפילו ללכת לדייט כדי להתחיל את כל הפרוצדורה שאמורה להוביל מתישהו לחתונה והריון. כל ההתעסקות עם חתונה, הריון, לידה, נשמע לי כמעיק ומכביד במיוחד. כמה נשים לא רק נכנסות להריון אלא גם מתחתנות כי זה מה שחינכו אותן שהן אמורות לעשות? אם עד גיל 30 את לא נשואה ויש לך לפחות ילד אחד, אז את נחשבת לפריקית מוזרה (ושוב תודהתודהתודה לך אמא על שאף פעם לא הפעלת עליי את הלחץ הזה אוהבתאותךנשיקות