Locking Tuners -- Gotoh vs. Schaller

peergo

New member
למה כן?

הם הרי לא עוזרים בכל מה שקשור בחיכוך בין המיתרים לנאט. במידה ומהדקים את המיתרים לטיונרים(כלומר, מתקינים את המיתר תוך כדי משיכה חזקה כדי ללפף הדוק), שינוי הכיוון מגיע בגלל הפרש מתיחות בין החלק שמעבר לנאט, למיתר המתנודד. ההפרש יורד אחרי זמן קצר ומביא לשינוי כיוון. הגלל זה רולרים בגשר כן עוזרים בשמירה על כיוון. אם מתקינים מיתרים כמו שצריך אז אין צורך בנעילה. יש לי גיטרה עם גשר קבוע וספרזלים. בנדים חזקים גורמים לשינוי כיוון, כמו בכל גיטרה.

khammel

New member
תקן אותי אם אני טועה

כשמדובר על dive bomb וטריקים מסוג זה, נעילת המיתרים עוזרת לשמור על כיוון בצורה אמינה. לא? בלי קשר, מה שקוסם לי בגוטו זה העובדה שלא צריך ליפופים וכו'. מספיק כחצי סיבוב והמיתר מוכן לפעולה. (וגם צריך מטבע בשביל לשחרר את הראש -- ואני הרי מנגנת עם מטבע
)

Katarzis

New member
הגורם העיקרי לאיבוד הכיוון בגיטרה

הוא החיכוך בנאט. יש לי 3 סטראטים בלי נעילה, אחת עם מפתחות kluson ושתיים עם מפתחות CBS. כשיש לכלוך בנאט הגיטרה יוצאת מכיוון, כשאין - נאדה. מנסיון המפתחות שהכי אהבתי הם kluson, מלבד זה שהם עושים עבודתם נאמנה, הקצה של המיתר נכנס לתוך הטיונר ככה שאין סיכוי להדקר ממנו
.

khammel

New member
בשביל הויכוח האקדמי...

הגוטו כבר מותקנים, כך שהדיון כרגע הוא בעיקר בשל סקרנות שלי לרדת לעומק הדברים. היסטורית, מערכת הפלויד-רוז ופטנטים אחרים לנעילת מיתרים פותחו כמענה לבעיית היציאה מכיוון של מערכות טרמולו, בעיקר מהסוג שהיה נפוץ בגיטרות פנדר. במקביל, החלו לבנות גיטרות בצורה חכמה יותר שתמזער את הבריחות מכיוון מבלי להזדקק למערכות נעילה וזאת בגלל העלות הגבוהה של מערכות אלו. בנוסף, בשל הסרבול של מערכות הפלויד-רוז הראשונות, החלו להתפתח צורות נעילה מתחרות וכאן צמחו שלל שטיקים של טיונרים ננעלים, פלויד רוז מודרניים יותר וכו'. לפי מה שאתה ופאר טוענים, כל הפיתוחים האלו זה עבודה בעיניים? מיותר בעליל? אני מוכנה לקבל שגיטרות שנבנו בצורה מוקפדת ואיכותית יסבלו הכי פחות מבריחה מכיוון שנגרמה בעקבות שימוש בטרמולו, אבל שזה מיותר לחלוטין... קשה לי עם זה בלי הסבר ממצה.

Katarzis

New member
כתבתי שזה הגורם העיקרי

לדעתי הנעילה שבמערכת פלויד רוז למשל, באה כתוצאה מהבורות של נגנים שלא ידעו מה הגורם העיקרי לאיבוד כיוון. גיטרה עם מפתחות ננעלים כמו ספרצל למשל, עדיין תצא מכיוון אם יהיה חיכוך עם הנאט. לגבי היתרון של מערכת פלויד רוז או קהלר - בזכות הנעילה שלהם המיתר "יותר קצר" מה שגורם לשינויים יותר דרסטיים בהזזת הגשר.

peergo

New member
נעילת מיתרים כן, מפתחות עם נעילה לא.

בנעילת מיתרים הנאט הוא זה שנועל ואז אין שינויי מתיחות בין שני חלקי המיתר. כל פלויידרוז מגיע עם נעילה בנאט. נעילה בטיונרים לא מונעת שינוי מתחיות בין שני חלקי המיתר. אבל מה שאמרת עם ההתקנה ושחצי סיבוב מספיק זה גם נכון, ועושה את ההחלפה יותר פשוטה ומהירה.

khammel

New member
תודה, פאר וכפיר. השכלתי ../images/Emo13.gif ...עוד שאלה?

מה התפקיד/השפעה של סריג אפס וזווית הראש של הגיטרה (4 מעלות אצלי) בכל הסיפור? עד כמה שאני מבינה, סריג 0 מפחית מהחיכוך בנאט והזווית הכמעט אפסית של הצוואר מאפשרת תנועה חלקה ולא מופרעת של הטרמולו. כן?

peergo

New member
נכון, אבל בפריטה חזקה בזווית נמוכה יכול

להיות שיווצרו תנודות גם בחלק המיתר שמעבר לנאט(או הסריג ה 0). לא בדקתי אף פעם כמה זווית מינימלית נדרשת באמת, אבל 13 מעלות כמו שיש בהרבה גיטרות זו זווית ממש לא נחוצה. אם הבחור שלך אמר 4 מעלות, הוא כנראה יודע על מה הוא מדבר....אני מקווה...

yehuda kotton

New member
בוטן אפס

יש לי כזה בסטיינברגר אבל זה לא דוגמא כי שם המיתר נגמר קרוב מאוד לשריג 0. היתרון של שריג 0 זה שהוא מפריד את הנאט לשני תפקידיו העיקריים: מיקום המיתר לגובה ומיקומו לרוחב. יש לזה יתרונות וחסרונות בייצור ובשימושיות אבל דווקא בגיטרות בסגנון בריאן מיי זה נראה מאוד הגיוני להשתמש בהם כי מפתחות הכיוון נמצאים די בקו ישר עם המיתרים, ז"א אין תנועה הצידה מהנאט. זה מאפשר הורדת חיכוך יחסית לנאט רגיל כי לא צריך יותר מדי מניעת תנועה הצידה. מספיק משהו שימע בריחת המיתרים הצידה. לגבי זווית הראש השטוחה ביותר, זה גם מסתדר עם העקרונות של מיי למנוע גורמי חיכוך (זכור לי מרעיונות איתו). זה די בניגוד ל- conventional wisdom בתחום כי זה מקטין מאוד את הטנשן שמרגישים בנגינה, אבל מיי מנגן עם מיתרים דקים יחסית וסקייל קצר, שיוצר טנשן מאוד נמוך במיתרים בכל מקרה. בקיצור, זה כנראה עוד אלמנט בסאונד (ופיל) המיוחד בגיטרה של מיי, וזה מסתדר הגיונית. החופש הגדול יחסית ב"נאט" כתוצאה מהפרט 0 ומזווית הראש הנמוכה לדעתי מצריך מפתחות ננעלים בגיטרה כזאת הרבה יותר מאשר בגיטרה "רגילה" כי כל תנועת מתיחה של המיתר, משיכת טרמולו, או אפילו כל נגינה מיתתרגמת מיד לתנועת המיתר באיזור מפתחות הכיוון. גם אם מלפפים את המיתרים פיקס סביב המפתחות, ומושכים לשחרור חופש כמו שצריך, עדיין יווצר חופש בליפופים בזמן נגינה רגילה. נראה לי די חיוני מפתחות ננעלים גיטרה כזאת. בכללי לגבי מפתחות ננעלים, אני בעד. לרוב לא צריכים להיות בעיות עם מפתחות איכותיים רגילים אם הנאט חתוך נכון ומתקינים את המיתרים נכון, אבל יש יתרון שימושיות/נוחות לננעלים. אני חסיד של ננעלים מאז שקרעתי מיתר בהופעה עם הפי.אר.אס הקודמת והחלפתי אותו תוך כמה שניות, והוא מיד היה מכוון ונשאר כך לאורך כל ההופעה. לגבי איזה מפתחות? לא יודע. לרוב התרשמתי יותר מאיכות המוצרים של שאלר לעומת גוטו אבל לא ממש נתתי את הדעת לגבי מפתחות.

khammel

New member
../images/Emo140.gif נהניתי לקרוא

כל מה שאמרת לגבי הגיטרה של בריאן מיי ולמה הוא בנה אותה איך שבנה אותה אכן מוכר לי מראיונות איתו ומשיחות עם אנשים שבנו רפליקות.

למעלה