Locking Tuners -- Gotoh vs. Schaller

new blood

New member
הוא לא השווה כלום.

הוא רק אמר ש"השאלר עושים תעבודה מצויין". אין פה שום השוואה. ברצינות, נמאס כבר שאתה מחפש אותו בקטנות.

Kfitzi

New member
האמת שהוא לא מחפש בקטנות.

חייב להשוות למשהו כדי לקבל פרופורציה. יש אנשים ששומעים את הדיסטורשן של מרשל AVT ונופלים מהרגליים... ואותם אנשים בדיוק יושבים מול מסה בוגי ומבינים שה AVT שלהם הוא צעצוע ביתי (סיפור שקרה לי השבוע). אם הוא רוצה שלדעה שלו תיהיה חשיבות - הוא חייב לבסס אותה על דברים. ניסיון אישי זה הדבר הכי טוב לבסס עליו משהו. מה הטעם לנסות אופיצה אחת ולהגיד שהיא אחלה... לא מכיר דברים אחרים אז מה אתה בעצם יודע?

new blood

New member
אני מסכים איתך, אבל זה לא המקרה

רועי לא אמר "השאלר עושה ת'עבודה מצויין יחסית לאחרים" הוא אמר, שאם לשאלר יש 3 מטרות עיקריות - הוא משיג אותם בצורה מצויינת. לא צריך נסיון עם גשרים אחרים בשביל לקבוע כזה דבר. זה כמו שאמא שלי תכין אורז, ולצורך העניין בחיים לא טעמתי אורז שמישהו אחר עשה. הציפיות שלי מהאורז הן כאלה: 1. שיהיה רך 2. שיהיה חריף 3. שיהיה חם. אני לא צריך נסיון עם אורז אחר בשביל לדעת אם שלושת הדברים האלה מתקיימים - או לא.

RoieL

New member
אני לא מאוד מסכים

לכתוב "השאלר עושים תעבודה מצויין" זה מאוד חיוני לדעתי, כי בעצם גם יכולתי לבוא ולהגיד מנסיון אישי "השאלר מחורבנים, אל תתקרבי אליהם". אז לא השוותי אותם לגוטו בחיים. יופי. אבל אני יודע שהשאלר לא טובים בעקבות נסיון אישי ובכך אני יכול לעזור לקרן. בלי שום קשר להשוואות (אגב יצאתי להשוות אותם לטיונרים של לס פול קלאסיק ושל SG סטנדרד ואני מעדיף אותם). זה כמו ללכת למסעדה ולנסות דניס מעושן, ולא לאהוב אותו. אם תבוא למסעדה הזו שוב, אז מה אם לא השוות אותו לשום דבר. אתה יודע להתקרב או לא להתקרב אליו. טוב, אני נהייתי רעב.

Kfitzi

New member
זה יותר כמו לבוא למסעדה

לאכול דניס מעושן - לא לאהוב אותו ולקבוע - דגים זה לא טעים. יכול להיות שהשלרים שלך - מעולים. אבל אולי היצור הכללי שלהם גרוע ממש ולך יצא פוקס בגלל חוסר עיקביות? יכול להיות שדברים שנראים לך הגיוניים - הם בכלל לא קורים עם מפתחות אחרים? יכול להיות שהתרגלת ליחס הסיבוב שלהם ובשבילך זה נוח ובשביל נגן אחר זה יהיה ממש חרפה? יכול להיות שאופי הנגינה שלך לא ממש בוחן את השלר ונגן אחר ימצא אותם כמפתחות חסרי אמינות ולא יציבים? יכול להיות שהם צעירים אצלך ובגיטרה שהם מורכבים עליה כבר 10 שנים הם עושים מלא בעיות? אתה לא יודע את הדברים האלה אם לא ניגנת על מספר רב של גיטרות. כמו שחיים אמר - לנגן 15 דקות בחנות זה לא נחשב בשיט. לא אומר שהשלרים גרועים. האמת היא שיש לי רשמים חיוביים מהם. ניסיון אמיתי יש לי עם ספרצלים - שאני מאוד אוהב אותם. ככל שיש לך יותר ניסיון בפועל הדעה שלך יותר מבוססת. קרן כאן היא בן אדם מקצועי שיודע בדיוק מה היא רוצה. חוות דעת מקצועית תעזור לה מאוד. דעה חובבנית פחות. אין לי בעיה עם הדעה שלך ואני שמח שאתה מביע אותה... אני רק חושב שחיים צודק ושאף אחד פה לא מחפש אותך.

RoieL

New member
אני מקבל את זה

אבל שוב, אני ציינתי את דעתי בנוגע לשלרים בעקבות הנסיון האישי שלי איתם. זה לא אומר שכל המפתחות בדיוק ככה וזה לא אומר שכל הדגים בעולם גרועים, זה אומר שמהנסיון הספציפי האישי שלי עם השרלים שמורכבים על הגיטרה שלי (כמו שכתבתי בהודעה הראשונה שלי בשרשור הזה), הם מצויינים.

kikoman11

New member
שאלה שקשורה.

יש לי בעיה במפתח ננעל אחד ורציתי לדעת אם זה משהו שקיים אצל כולם. במיתר מי הנמוך המפתח פשוט לא נסגר מספיק חזק עליו כדי להחזיק אותו. וכשאני סוגר ממש חזק הוא נסגר אבל נפתח ממש בקלות. העובי הוא 0.10 אם זה עוזר. השאלה היא אם זה קורה אצל כולם? ואם יש משהו לעשות עם זה? תודה.

RoieL

New member
לי זה קרה במיתר מי הגבוה פעם אחת

למען האמת פשוט לקחתי את זה לכלי זמר נתניה ואבי, המומחה לגיטרות שם, סידר לי את זה בכלום כסף. לא יודע איך, פשוט שיחק עם זה קצת וזה הסתדר.

גיא באר

New member
אין על שאלר

2 הסוגים המועדפים עלי- שאלר,וספרזל(מתאים בעיקר לסטראטים)

khammel

New member
מה הניסיון שלך עם גוטו? איזה דגם?

הסיבה שלקחתי גוטו, כמו שציינתי למעלה, זה שכבר יש לי שאלר (לא ננעלים) ולמרות שהם מחזיקים היטב, אני לא מתה עליהם. דבר נוסף, הקונצנזוס בחו"ל -- מכל מי ששאלתי שיש לו ניסיון עם גוטו -- זה שהגוטו מעולים שבמעולים.

גיא באר

New member
אני מדבר על השאלר הננעלים

יש לי גוטו על 2 מהגיטרות שלי, ואני אישית מעדיף את השאלר הננעלים.

khammel

New member
במה ההבדל בא לידי ביטוי?

מה יותר טוב/נוח בשאלר הננעלים לעומת הגוטו הננעלים?

peergo

New member
שאלה

למה דווקא ננעלים? אם אין טרמולו בגיטרה אין לכך שום משמעות, וגם אם יש, ליפוף הדוק של המיתר בזמן ההתקנה יעשה את אותה העבודה כמו נעילה. רצוי גם טיפטיפה גריז על הנאט. יש לי שלר על גיטרה והם מצויינים, אבל לא ננעלים. עם גוטו עדיין לא יצא לי להתעסק, אבל שמעתי ביקורות מאד טובות.

khammel

New member
כמובן שיש טרמולו

מכיוון שהטרמולו שיורכב זהה במבנה לזה שבריאן בנה, כולל מערכת רולרים בגשר, המערכת אכן אמורה לתפקד בלי להזדקק לנעילה. אבל, אם כבר גיטרה חדשה, למה לא ננעלים?

למעלה