Locking Tuners -- Gotoh vs. Schaller

khammel

New member
Locking Tuners -- Gotoh vs. Schaller

בתקווה שיש כאן מי שיענה לי... (פאר, יהודה?) איזה טיונרים ננעלים עדיפים -- אלו של שאלר או הגוטו החדשים (magna lock)? אני שואלת מכיון שהגוטו החדשים שונים מעט מהגוטו שהזמנתי ואני צריכה להחליט אם להישאר איתם או לעבור לשאלרים. חשוב מזה, היה ואצטרך לטפל בטיונרים של גוטו בארץ (שואלת בעקבות שמועות על בעיות בגוטו החדשים) -- יש מי שמביא לארץ גוטו או שכל העבודה שלי תהיה מול חו"ל?

doc monti

New member
למה דווקא אלה?

יש היום טיונרים ננעלים אוטומטית כמו ה LOCKING ROTOMATICS של גרובר. ה"חסרון" שלהם הוא שהמוטות יותר ארוכים וזה אולי פחות אסטתי בגיטרות סטייל סטראט, יתרון מסויים הוא שהם באים עם יחס סיבוב של 1:18 (למרות שגם 1:16 בהחלט מספק). אין לי נסיון עם השאלר או הגוטו כך שאני לא יכול לעזור בזה. ממה שאני זוכר, הנתונים של שניהם די דומים, הגוטו היא סדרה חדשה יחסית והשאלר מותקנים בגרסה דומה על פנדר סטראט דלוקס (תחת השם פנדר נדמה לי)

khammel

New member
למה אלו? כי... אלו האופציות שיש לי ../images/Emo13.gif

לא משנה, הייתי צריכה לקבל החלטה והלכתי עם הגוטו אחרי שהובטח לי שהם עובדים מצויין ולא תהיה איתם בעיה. אני משערת שהמרצע כבר יוצא מהשק, אז אני אספר שבונים לי גיטרה, רפליקה של הרד ספיישל עם כל מיני מודיפיקציות שביקשתי. מאחר ול-RS יש "תקופות" מבחינת חומרה ומראה, האופציות של המפתחות הם שאלר/גוטו ולא משהו אחר. יש לי בגיטרה הנוכחית מפתחות של שאלר, אז החלטתי ללכת על הגוטו. מקווה שלא אצטער על זה. מידע נוסף על הגיטרה רק בעוד חודש-חודשיים, אלא אם כן הלותייר ייצא עם הליין של הגיטרות שלו באופן רשמי לפני כן. עד אז, נתבקשתי לשמור על סודיות. במקרה של ההזמנה שלי, מדובר בכמעט פרוטוטייפ (מס. סיריאלי נמוך מאד) עם לא מעט קאסטומיזציה (חומרה/גימור/עצים) שהופכת את הגיטרה לייחודית ממש.

doc monti

New member
איזה יופי../images/Emo13.gif

תתחדשי

RoieL

New member
מזל טוב! אפשר לשמוע על המודיפיקציות?

או שאם תספרי לי תצטרכי להרוג אותי?

khammel

New member
../images/Emo178.gif הממ...

גימור מייפל לגוף הגיטרה במקום מהגוני, צבע Blue burst במקום אדום, שני קאסטום אינליי, גימור כרום לכל הטרמולו במקום לחלקו, טיונרים של גוטו במקום שאלר, עובי צוואר מיוחד ו... זהו

RoieL

New member
כחול כמו בגיטרות של BMG? או כחול אחר?

נשמעת טעימה

khammel

New member
מקווה שהיא תצא כמו שאני מדמיינת אותה

דומה לגיטרה שבדוגמה

RoieL

New member
ווווווואוווווווווווו

ווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו..... מישהו אי פעם עשה עשה גימור כזה לרד ספיישל או שאת הראשונה? במילים אחרות- פשוט הימרת על גימור או שראית אותו פעם?

yehuda kotton

New member
גוטו חרא..

...לא שווים לתח.....(פה מתעוררת ההכרה הפתאומית שזו הגברת עם החרבות)....אה...הם....אה...לא מבין בטיונרים (באמת).

RoieL

New member
לא מכיר את הראשונים

אבל השאלר עושים תעבודה מצויין. יש סולואים שאני יורד בהם עם הטרמולו משהו כמו טון וחצי והם שומרים על כיוון מצויין. גם כשהגיטרה בקייס שבוע היא לא יצאה מכיוון, וכשאני שומר עליה בקייס (רוב הזמן) בשני המיתרים הראשונים יש אחרי שבועיים איזה רבע טון ירידה (שעה וחצי נגינה ביום עם טרמולו מסיבי), הבסים לא יוצאים מכיוון בכלל.

RoieL

New member
הא? מה הקשר?

מה לעזאזל הקשר בין העובדה שאני משתמש המון בטרמולו שלי לבין כמה טרמולואים ניסיתי?

למעלה