IQ

liv123

New member
IQ

האם מישהו יודע מהי רמת ה- IQ הממוצעת בקרב הילדים? תודה

liv123

New member
IQ

קיבלתי את האבחון שנעשה לבני בן ה-7 ב-2/04 ורציתי לדעת את הממוצע בכלל האוכלוסית הילדים.

דליה.ד

New member
בדרך כלל נרשם באבחון

האם הוא מתםפקד מעל או מתחת לממוצע. העניין הוא שלעתים יש פער בין היכולת לביצוע כלומר יכול להיות שיהיה ילד בעל יכולת מעל הממוצע אבל הביצוע מתחת לממצוע (בגבולות מסויימים - שתי סטיות תקן - ילד יאובחן כלקוי למידה). מנסיוני אני יכולה לומר לך שזה לא כל כך חשוב.... כלומר הiq בני, למשל אובחן בכיתה ג' כבעל iq129 אבל "תת משיג" כלומר היה פער לימודי והוא מימש את הפוטנציאל. באבחון לפני שנה הוא כבר היה בממוצע, כלומר היכולת הגבוהה אבדה בשל לקות הלמידה. מצד שני אני מכירה ילד שהיה תלמידי עם iq 150! שלא עבר את בחינות משרד החינוך לאיתור מחוננים......... וחוץ מזה מה שחשוב - לפחות בעיני - זה האישיות של הילד, האופי, הנפש, המוטיבציה וכו', אבל זו רק אני....

liv123

New member
IQ

ובכן אין ספק שזה רק מספרים וברור שקודם כל האישיות של הילד לדעתי אין קשר למספרים שבדוח לבן מב שהילד שלי יודע באמת. לציין שהילד מאז כבר התקדם הרבה מאוד שולב בכיתה רגילה אף על פי שהפסיכולגית לא המליצה על כך והוא נהנה מכל רגע שמח ללכת לביה"ס ומשתלב יפה מאוד וזה העיקר. בכל מקרה תודה רבה .

למעלה