משכורת כנגד חשבונית.. שווה?!

• פותח הנושא miok
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

miok

New member
../images/Emo98.gifמשכורת כנגד חשבונית.. שווה?!

אני עצמאי, אבל כרגע, רוב הכנסתי מגיע מעבודה כשכיר. בעבודתי זו אני צריך לקנות פריטים כאלה ואחרים לצורך העבודה. לכן, חשבתי, על-מנת להכניס את הפריטים האלה לחשבון ההוצאות שלי, לבקש מהמעסיק, לתת לי חלק, נניח חצי מהשכר כנגד חשבונית שאנפיק לו. האם זה נישמע הגיוני או דבר שסביר לעשות? ואגב, הסיבה, שאני מבקש לקבל בכל זאת חלק מהשכר כשכיר ולא כתשלום בעבור חשבונית, נובעת מהסיבה שעצמאים לא מקבלים אבטלה ושכירים כן ואני מעוניין לשמור על אופציה זו. האם יש עוד דברים שאני צריך לקחת בחשבון?!

שיר ורד

New member
אתה מסתכן

אני עצמאי, אבל כרגע, רוב הכנסתי מגיע מעבודה כשכיר. בעבודתי זו אני צריך לקנות פריטים כאלה ואחרים לצורך העבודה. לכן, חשבתי, על-מנת להכניס את הפריטים האלה לחשבון ההוצאות שלי, לבקש מהמעסיק, לתת לי חלק, נניח חצי מהשכר כנגד חשבונית שאנפיק לו. האם זה נישמע הגיוני או דבר שסביר לעשות? ואגב, הסיבה, שאני מבקש לקבל בכל זאת חלק מהשכר כשכיר ולא כתשלום בעבור חשבונית, נובעת מהסיבה שעצמאים לא מקבלים אבטלה ושכירים כן ואני מעוניין לשמור על אופציה זו. האם יש עוד דברים שאני צריך לקחת בחשבון?!
אתה מסתכן
גם מס הכנסה וגם ביטוח לאומי ידעו שאתה מקבל מאותו מעסיק הכנסות הן כשכיר והו כעצמאי, לכן במקרים מסוימים , הם עשויים לטעון שאתה למעשה רק עצמאי או רק שכיר (לפי מה שנוח להם) ולך יהיה קשה להסביר את מבנה השכר הייחודי. כדאי שתפנה לרואה חשבון ותברר האם ניתן להגיש את חשבוניות הוצאותיך למס הכנסה. ישנם מקרים שזה מוכר גם אצל עובד שכיר. חלופה אחרת היא שאתה תעביר למעסיקך את החשבוניות והוא ישלם לך את תמורתם בשכר נטו, כי הוא כן רשאי כנראה לקזז מולם מיסים.

פרילנסר

New member
אם אתה עצמאי- יש לך תיק ברשויות המס

ופירושו של דבר שאתה עומד לגרום לעצמך נזק - אם תחלק את המשכורת, כפי שהצעת. מותר לך להפסיד בתור עצמאי. זה בסדר גמור שההוצאות שלך מהיותך עצמאי אפילו גבוהות מהכנסותיך בתור עצמאי - כל זמן שסך הכנסותיך (מהיותך שכיר ועצמאי גם יחד) הן "סבירות לצורך קיום", אצל רשויות המס. בשום אופן לא לתת את הוצאותיך מעבודתך העצמאית, למעסיק בשכר. זו תהיה עבירה מפורשת על החוק - מצידך ומצידו.

miok

New member
למה עברה?!

ופירושו של דבר שאתה עומד לגרום לעצמך נזק - אם תחלק את המשכורת, כפי שהצעת. מותר לך להפסיד בתור עצמאי. זה בסדר גמור שההוצאות שלך מהיותך עצמאי אפילו גבוהות מהכנסותיך בתור עצמאי - כל זמן שסך הכנסותיך (מהיותך שכיר ועצמאי גם יחד) הן "סבירות לצורך קיום", אצל רשויות המס. בשום אופן לא לתת את הוצאותיך מעבודתך העצמאית, למעסיק בשכר. זו תהיה עבירה מפורשת על החוק - מצידך ומצידו.
למה עברה?!
לא ממש הבנתי את זה, למה מדובר בעברה!? מאחר ואני יכול לעשות כמה עבודות אצל אותו מעסיק בדיוק כפי שאני יכול למכור לו שני מוצרים שונים ולחייב בצורה שונה. לא ככה?! ואגב, יש לי תיק עצמאי זה שנים ויש לי גם הכנסות מסויימות ממנו. אבל, מאחר והפריטים שאני צריך לעבודתי כשכיר שונים מאלו שניתן לחשוב שארכוש בלעסק שלי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה