שאלות של 'מתחילים'

הפרעות שינה

שלום לכולם/ן, שמי מישאל ואשמח לקבל המלצות או כל עזרה אחרת בנושא הפרעות שינה. יש לי תינוקות מדהימה בת 8 חודשים, היא סיגלה לעצמה הרגל שינה בערך בחודש וחצי האחרונים. אתאר את מהלך הלילה. נרדמת בממוצע בשעה 20:00 לאחר מקלחת ואוכל 180 גרם מטרנה+דייסה. ישנה בד"כ רצוף בממוצע עד שעה 1:00 מתעוררת בכדי לאכול עוד קצת וחוזרת לישון. לאחר כשעה עד שעתיים, מתעוררת בערך כל חצי-שעה ובד"כ נרדמת רק לאחר שמרדימים אותה. קורה באזור 6-8 פעמים בלילה. מתעוררת בשעה 6:30 באופן סופי. האם תהליך השינה הוא נורמלי?, האם זוהי בעיה מוכרת? אשמח לקבל טיפים, הפניה לאדם מקצועי, או לקבל משוב מאנשים שגם לתינוקם יש את אותה בעיה. תודה רבה,

לעוד משהי זה קרה?

הפיצקולה שלי (בת 3 שבועות) התחילה טרנד חדש - בכל פעם שאני מחליפה לה חיתול היא משתינה, אני מנגבת עם המגבון ופוף היא משתינה, מה הקטע? זאת מחאה, בכזה גיל צעיר? מה יהיה?

ZeroTime

New member
2 (שאלות) קטנות

1. האם יש מגבלה כלשהי להשתמש במזרן אירנטרס מעל גיל שנה ? ברור שהיתרון העיקרי הוא על גיל שנה, אבל האם יש מניעה להשתמש בו גם בהמשך ? 2. בת 3.5 חודשים, לא אוהבת להיות בסלקל
אם היא עייפה, היא נרדמת בנסיעה, אבל אם היא לא עייפה... אז כל נסיעה מעל 10 דקות, למרות הצעצועים, שירים ודיבורים - הופכת למחול בכי. טיפים ?

אולגה26

New member
בעיה מוכרת

בדרך כלל לקראת גיל חצי שנה לתינוקות כבר מופרש הורמון שינה ואמור להיות שעון ביולוגי סדיר. אבל כמובן אנחנו לפעמים עושים טעיות איתם בענייני שינה ובדברים אחרים. לא יודעת אם זה הגיל מתאים לפנות לגורם מקצועי אבל בכל זאת אמליץ- יש מכונים לבעיות שינה בבתי חולים והם בדרך כלל מחזיקים פסיכולגית שמתמחה בבעיות שינה אצל תינוקות או שיש מרפאות עם שרות כזה. אני בזמני פניתי לתל השומר למכון שינה שלהם לפסיכולוגית יוליה טמיר והיא עזרה לנו מאוד- בני אז היה בן שנה וחצי וכל השנים האלו לא ישנתי לילה אחד שלם ללא בכי ובקבוקי חלב. כמובן יש הרבה שיטות ללמד ילד לישון יותר טוב וכל אחד מלמד שיטה שלו., שיטה של יוליה התאימה לנו. היא שואלת כל מיני שאלות (באים בלי ילדה) על מנת לשלול דברים- אולי משהו בריאותי מפריע לה לישון . בדרך כלל מספיק 2-3 מפגשים. ממליצה גם לראות תוכנית מקצוענים מאתמול (יום חמישי) ערוץ 10 ,הייתה שם מישהי שבדיוק דברה על הנושא ואפשר לפנות אליה. בכל זאת אם מחליטים ליישם אחד מהשיטות צריך ללכת על זה עד הסוף למרות הקשיים שיהיו והם יהיו (כי פתאום אתם מחליפים את כל הסדר אליו התרגלה ), אחרת זה סתם טראומה לכם ולתינוקת.

אולי קר לה?

לא נראה לי שהפיצית שלך מביעה מחאה בגיל כה צעיר
, אבל יכול להיות שהמגבון הקר גורם לה לעשות עוד פיפי. לפחות בנות לא עושות פיפי ישר לתוך הפרצוף שלך...
מציעה לך לשים את הטיטול הנקי מתחת לטוסיק של הקטנה ורק אז לפתוח את הטיטול המיועד להחלפה. זה מזרז את ההליכים. וגם כמובן להחליף לה בחדר מחומם.

בוליפלג

New member
לא מכירה את המזרן המדובר..

ישנם תינוקות שמאד 'סובלים' בנסיעה, לרוב זה עובר עם הגיל. בתי שלי 'צרחה' (בלשון המעטה) עד גיל 5-6 חודשים. לא פשוט, אבל חולף. נסי להעסיק אותה, כפי שאת נוהגת כיום, נסי להשמיע מוסיקה מרגיעה, דבר מה מאלה עשוי לעזור.

מניעת בכי מתינוק בזמן נסיעה ,,,

הפיתרון היחיד שעובד,זה ,,, שיישב לידו מישהו נוסף פרט לנהג, שיישחק איתו.

LLLIAT

New member
|ועוד טיפ - תנסי לחמם את המגבון או לטבול אותו

במים חמים (מהברז אבל הצד החם) לפני שאת מנקה אותה - לבן שלי זה עזר. חוצמזה שהטיפ של חמושה שישה מעולה - גם אני ועןד הרבה חברות מחליפות כך חיתולים.

מאי 972

New member
בנות עושות פיפי לפרצוף..

את מוזמנת לשאול את חמתי.. עד היום היא זוכרת לפיצקה את זה
זה חום קור, וזה עובר, כבר כתבו פה את הטיפים שלי..

זה בגלל הקור

כשאת מורידה לה את החיתול החמים, וקר בחוץ, שלפוחית השתן מתכווצץ ובורח לה פיפי. פשוט תנסי לחמם את החדר לפני שאת מחליפה לה... לבן שלי זה גם היה קורה , הוא נולד בינואר. פשוט היתי שמה לו מגבון על הבולבול כשהיתי מחליפה. מכיוון שלך יש בת, אין לי פטנט

לכולם זה קורה...

בגלל ההבדל בחום בבגדים ובין החדר. הפתרון (בלת"ק): להוריד את המכנסיים, להמתין ואז להוריד את החיתול...
מיכל

lupi lupi

New member
קרה בגיל הזה המון, עכשיו בגיל 3 חודשים כמעט

ולא קורה - כנראה עיניין של התבגרות. לדעתי גם זה קורה משינוי טמפרטורות פתאומי

אצלנו כל הזמן ../images/Emo13.gif

גם עמית שלי היה כזה, ועכשיו עומרי פשוט אוהב להשתין עלי
כל פעם (טוב, לא כל הזמן אבל המון!!) פותחים את החיתול והוא משתין עלי ולעיתים גם עושה קקי עלי.... בחיי, זה מין משחק כזה כנראה

puxa

New member
זה לא בהכרח בגלל הקרו

אני יודעת שזו דעה לא פופולרית, אבל גם תינוקות קטנים לא אוהבים לעשות על עצמם פיפי וקקי. פתרון אחד אפשרי זה להחזיק במקום שאת מחתלת קערה ייעודית, וכשאת מורידה את החיתול לאפשר לה לעשות בקערה (או סיר אם נוח לך יותר). זה גם עוזר לכאבי גזים אם יש (כי הם עושים קקי גדול אחד במקום הרבה קטנים).

גיל ששותים הרבה נוזלים וטבעי שיש הרבה שתן ,

בגיל 3 חודשים מחאה ,,??? את התכוונת בטח בצחוק. אז יש בגיל הקטן הזה המון נוזלים שנכנסים גוף, מהרבה שתייה במהלך היממה, ולכן יש המון שתן. אבל,, עוד 5 חודשים זה ישתנה מאוד.

סביר להניח שקר לה

אני מחליפה לה תמיד עם צמר גפן ומים חמים (בקיץ עם מים פושרים), גם יותרנעים וגם אין כמו הנקיון של מים... רק לדאוג שצמר הגפן לא יהיה חם מדי שלא תקבל כוויה

כתבה שאולי תעזור לך

לכמה הייתה כבר את הבעיה הזאת כאן ויש כתבה די טובה בנושא שאני נתקלתי בה ובטח יש עוד ועוד כתבות בנושא...שבת שלום

למעלה