חזרה לעבודה בתום הארכת חופשת

מצב
הנושא נעול.

dai220

New member
../images/Emo95.gifחזרה לעבודה בתום הארכת חופשת

שלום לך הייתי מבקשת לשאול כמה שאלות מה החוקים החלים על אישה שרוצה לחזור לעבודה בתום הארכת חופשת לידה? ההארכה מסתיימת בחודש מאי,ודיברתי עם המעביד שאני רוצה לחזור במרץ,הוא אמר שלעת עתה אין לו צורך בעובדים נוספים.שאני אהייה איתו בקשר לקראת חודש אפריל לגבי ההמשך. שאלתי אם הוא מתכוון לפטר אותי?אמר שיכול להיות. אבל אני עכשיו במצב לא מובן. שאלתי אותו מה בקשר ל -45 ימים שמגיעים לי בכל מקרה? אמר שימים אלו כלולים בהארכת חודשי הלידה. האם נכון? אמרתי שה-45 ימים הם בתשלום וחודשי ההארכה הם בלי. אז מה קורה? אשמח לקבל תשובות מה אני אמורה לעשות? ומה בדיוק מגיע לי ולמי לפנות??? תודה וערב נעים דייזי

שיר ורד

New member
ראשית שאלות הבהרה

שלום לך הייתי מבקשת לשאול כמה שאלות מה החוקים החלים על אישה שרוצה לחזור לעבודה בתום הארכת חופשת לידה? ההארכה מסתיימת בחודש מאי,ודיברתי עם המעביד שאני רוצה לחזור במרץ,הוא אמר שלעת עתה אין לו צורך בעובדים נוספים.שאני אהייה איתו בקשר לקראת חודש אפריל לגבי ההמשך. שאלתי אם הוא מתכוון לפטר אותי?אמר שיכול להיות. אבל אני עכשיו במצב לא מובן. שאלתי אותו מה בקשר ל -45 ימים שמגיעים לי בכל מקרה? אמר שימים אלו כלולים בהארכת חודשי הלידה. האם נכון? אמרתי שה-45 ימים הם בתשלום וחודשי ההארכה הם בלי. אז מה קורה? אשמח לקבל תשובות מה אני אמורה לעשות? ומה בדיוק מגיע לי ולמי לפנות??? תודה וערב נעים דייזי
ראשית שאלות הבהרה
1. כמה זמן עבדת בטרם הלידה? 2. מה היה אורך תקופת החל"ת שבקשת מהמעסיק? האם בקשת בכתב או בעל פה? בעקרון , כאשר עובדת מודיעה על כוונתה לסיים את החל"ת (שנטלה על פי חוק), על המעסיק להחזירה לעבודה בתוך 4 שבועות ממועד ההודעה. חובתו להעסיק אותה לתקופה של 45 יום לפחות ואז הוא רשאי לפטר אותה עם הודעה מראש כחוק. הא רשאי לפטרה לפני כן באישור הממונה על עבודת נשים, אשר ינתן אם יוכיח המעסיק העדר קשר בין הפיטורים ללידה/הורות כוכ.

מצב
הנושא נעול.
למעלה