למנוסות, איך מתגרשים?

אמיתית10

New member
../images/Emo92.gif../images/Emo53.gifלמנוסות, איך מתגרשים?

בעלי ואני לקראת פרידה. יש לנו שתי תינוקות טריים בבית. ניסינו לגשר לתקן אבל ללא הצלחה. אני מוכנה להמשיך ולחיות עם כל הבעיות אבל בעלי החליט שאין סיבה שנסבול ושניתן לשנינו הזדמנות שניה. הורג אותי לפרק את המשפחה. חוץ מזה, שאלתי העיקרית, איך מסתדרים כלכלית? אין לנו כל רכוש, מעט כסף מזומן שחסכנו. אני אצטרך לשכור דירה, לממן חצי מהוצאות הילדים, מטפלת צמודה (בגלל גיל הילדים) וכנ"ל גם הוא. הוא רוצה משמורת משותפת. בבקשה, יעצו לי, אני לא יודעת מאום לקראת מה אני הולכת.

מנוסות הן כאלו שהתגרשו מספר פעמים

רוב המתגרשים עברו את זה בעצם רק פעם אחת וגם המילה "לעבור" אינה מציינת שההליך הסתיים, זו התמודדות יום יומית עם מצב/ים חדש/ים. ה"נסיון" בא עם התהליך וההתמודדויות אכן, הגישה שאת מתחילה בה, והיא לדבר עם אנשים שעברו את זה היא נכונה ותתן לך תמונה מסוימת על מה שיכול להיות עומד בפניך, וגם תעזור לך לדעת שאפשר לעבור את זה, ואפילו בשלום, ומהן ההתמודדיות הצפויות לך. לדעתי רצוי שהשיחות שלך יהיו עם שני בני המין (ולא רק עם המנוסות שבגרושות...), מפני שלהבין מה עובר גם על הצד השני יעזור לך התהליך ה"גישוש באפלה" שאת נמצאת בו ותדעי טוב יותר בעת לקיחת החלטות. ותמיד תזכרי שאף אחד לא יכול לעמוד בנעליך, וכל אחד צריך לדעת למצוא את הפתרון המתאים עבורו. בכל מקרה מאחל לך בהצלחה יניב

אמיתית10

New member
תודה יניב

פניתי למנוסות, כי עליהן בסופו של דבר נופל הנטל הכלכלי (כי הן מרוויחות פחות) ונטל גידול הילדים (למרות שהוא מבקש משמורת משותפת). אכן חשוב לי גם לדעת מנסיון המין השני לגבי התמודדות. תודה.

יפה26

New member
אני לא ממש מנוסה... גרושה פעם אחת

אבל מניסיון של פעם אחת, אני יכולה רק לומר לך שאת חייבת להיות חזקה ונחושה בהחלטתך... אם אתם לא מסתדרים חבל שתנסי הזדמנות שנייה איתו, זה לא ממש יצליח, ויותר מאוחר תתגרשו וחבל על הזמן שתבזבזי.. אם לא טוב לא נשארים. והיו אנשים שאמרו לי שגם בשביל הילדים לא כדאי להמשיך לחיות אם לא טוב... תהיי חזקה, תראי שבסוף הכל יסתדר על הצד הטוב ביותר! גם אני פחדתי בהתחלה, אבל אני לא מצטערת על הצעד הזה שעשיתי... להפך

yossf 44

New member
אמיתי שלום לך../images/Emo140.gif

שמך כן את. לאמיתית שלום. ברצוני לעזור לך לפתור את הבעיה על הצד הטוב ביותר. שמחתי לקרוא שאת רוצה בכל זאת לשמר את הזוגיות על אף הבעיות שלך עם בן הזוג. מה שאני מציע לך זה לתת לבעלך להוביל את מה שאת לא רוצה ,ולתת לרבנים להחליט בשבילך. שלום ביית זה המישפט שאני מציע לך ללכת איתו עד הסוף. ומכאן רק לבעלך יהיה מה להפסיד,כי הוא צריך בדרך הזאת לשלם לך מזונות לך ולילדייך. זאת אומנם דרך קשה אבל בסוף זה יהיה יותר מישתלם לך. מחזק אני אותך ומקווה להמשך זוגיות למרות הכל. חג שמח וכשר.

סליחה??????????????

"מה שאני מציע לך זה לתת לבעלך להוביל את מה שאת לא רוצה ,ולתת לרבנים להחליט בשבילך. שלום ביית זה המישפט שאני מציע לך ללכת איתו עד הסוף" ?????????. אף אחד לא צריך לנהל אותה, היא צריכה לנהל את עצמה!!!!!!! הוא צריך לנהל אותה????????????? מה זה זה????????????? עם כל הכבוד ויש כבוד, היא תחליט בסופו של דבר על מה היא מוכנה להתפשר ועל מה לא, גם אם זה יכאב לה בדרך. אולי גם שתבוא לבעלה ולרבנים ותגיד להם, תעשו בי מה שאתם רוצים,וזהו!!! אמיתית. קודם כל, לא להתחיל את התהליך לפני שאת סגורה על זה במאה אחוז, להיות קל זה לא הולך אבל תקחי את זה בחשבון. תתחילי להרגיל את עצמך לרמת חיים נמוכה ממה שהורגלת (גם אם היתה לפני נמוכה, תנמיכי ציפיות עוד יותר) תפני לבית המשפט לעיניני משפחה לענין המשמורת והמזונות!!!!!! ברבנות רק בקשה לגט. אם יש דברים שחשובים לך,תתעקשי עליהם,מה שלדעתך לא חשוב דלגי עליהם. ועצה מנסיון - חוץ ממזונות הוגנים שעליהם תילחמי, אל תלחמי על הכסף הקטן שבחסכונות, אלא אם כן הוא לא מתנגד והוגן איתך בענין. בהצלחה שיהיה לך!

חכי מתוקה

שתי תינוקות טריים במשפחה מביאים למשבר אבל אולי המשבר הוא זמני. ההתמודדות עם התינוקות מספיק קשה ולהוסיף לזה את העניין הכלכלי הירוד,הגירושין...זה הולך להיות לך גיהנום. אולי תנסו ייעוץ זוגי,לפני שמפרקים את החבילה?

אני מאוד מזדהה עם הפחד שלך להתגרש

ולפרק את המשפחה. אני בעד לעשות כל מה שאפשר כדי לשמור על המשפחה ועל הנישואין, אבל בשביל זה צריך שניים. אם צד אחד לא מעוניין שום דבר לא יעזור, גם לא יעוץ זוגי (וזה מנסיון). בכל מקרה, אם את בטוחה שאין סיכוי לשקם את הקשר, אז מבחינה טכנית - סביר להניח שתהיה ירידה ברמת החיים, כי עכשיו צריך לנהל שני משקי בית נפרדים, כמעט הכל כפול ובאותה הכנסה. השאלה גם אם את עובדת או לא. אם את לא עובדת מן הסתם יהיה לך הרבה יותר קשה. אני לא בקיאה לגבי מזונות אשה וכאלה, אם מגיע או לא, אבל מזונות לילדים מן הסתם תקבלי. גם לגבי מטפלת, אם אין ברירה אז תצטרכי לשלוח את הילדים למשפחתון או משהו בסגנון, שעולה פחות. תהיי חייבת לחסוך בהוצאות איפה שאפשר. לגבי משמורת משותפת לא יודעת להגיד לך, אצלינו זה כמעט, פעמיים בשבוע הם ישנים אצלו וכל סוף שבוע שני. ואני גם לא יודעת מה החוק אומר לגבי המזונות במקרה של משמורת משותפת, אם משלמים פחות או לא. את הדברים הטכניים תצטרכי לברר עם עו"ד ו/או מגשר. את יכולה גם לפנות לנעמ"ת יש להם עו"ד לדברים האלה במחיר מגוחך שיכולה לתת לך כיוון. חוץ מזה, אין מה לעשות, זה קטע קשה גם נפשית אבל את תעברי אותו כמו כולם, עם הרבה תמיכה ממשפחה, חברים, חברות. אני עדיין בתחילת הדרך, רק חצי שנה אחרי, אבל אני כל יום מרגישה שיפור. אני זוכרת שאמרו לי שהזמן עושה את שלו ולא האמנתי, בטח לא האמנתי שאני אוכל לתת עצות לאחרים שבתחילת הדרך, אבל כנראה שזה נכון. בכל מקרה שיהיה בהצלחה

לוטוס22

New member
שלום אמיתית

מצטערת בשבילך שלא הצליחו הנשואים .גם לנו הייתה קשה הפרידה למרות שהסכמנו בזמנו שלא נסבול יותר.היו לנו הרבה התמודדיות ועד עכשיו בעצם אני מתמודדת כל יום במשהו אחר.וגם הגרוש שלי אני כותבת לך רק מה שידוע לי ומקווה שאחרים יכתבו לך עוד. 1-כחד-הורית ואם לשתיים מגיע לך סיוע בשכר דירה.כאשר תחליטי להשכיר תדעי זה לא הרבה ולא מספיק מה שהם נותנים.את צריכה עוד להוסיף מאצלך כסף. אבל במקביל תוכלי לגשת למשרד השיכון לפתוח תיק לדירה מהמדינה כמו"עמידר או פרזות"התהליך לא קל ודרוש הרבה מסמכים סבלנות וריצות.כמו כן תלוי במצב המשפחתי (ובתנאי שלא הייתה לכם דירה פרטית) 2-תגשי לעובדת סוציאלית היא תעזור לך בקשר למעונות ותשלמי פחות. 3-אל תתבישי לבקש עזרה מהמשפחה .ואולי תנסי למצוא חברה שתעזרו אחת לשניה בקשר לילדים (תלוי בשעות העבודה שתעבדו) לסיום מאחלת לך בהצלחה

osl3

New member
תמיכה לאמיתית שאכן נשמעת כך,

זה באמת כמו שאת כותבת, קשה ומפחיד. החיים מקבלים כוונים חדשים סידרי העדפות משתניים והחדש והלא מוכר והלא ידוע מפחיד עוד יותר. החשוב ביותר זה שתהיה סביבך תמיכה ואהבה, חפשי לך את האנשים שאליהם את יכולה לפנות בכל שעה ובכל זמן. לעבור משברים עם אהבה סביבך זה עושה את הדברים קצת יותר קל, אני פה מציעה לך תמיכה והקשבה והרבה אהבה מתי שתרצי.

למעלה