לימודי שוק ההון
שלום, אני מעוניין ללמוד לסחור בשוק ההון, בדקתי שתי מכללות ולהפתעתי בשתיהן דיברו על דברים שונים: - easy forex - מציעים לי שני קורסים - אחד שוק ההון הישראלי והשני של ארה"ב - בשיעור דוגמא דיברו שם על מאזנים, רווח והפסד וכו'. - משב שוקי הון - קורס אחד של "ברוקר עצמאי" בערך בסדר גודל של מספר שעות זהה לשני הקורסים ב-easy forex אך שם בכנס דיבר בחור, סוחר יומי, שדיבר רק על ניתוח גרף של סחורות/מניות, ללא התייחסות כלל לנושא המאזנים/דוח רווח והפסד וכו'. כשפניתי אליו ושאלתי לגבי ההבדלים המשמעותיים בין שתי המכללות, הוא אמר שהם לא מתייחסים כלל לנושא המאזנים ודוחות כספיים, זה לא מעניין אותם וטען שמי שמדבר איתי על מאזנים או דוחות רווח והפסד, אינו מעוניין שאצליח בשוק ההון. במשב שוקי הון, הם נותנים כ 60 שעות לימוד (חלקם בשיעורים וירטואליים מהבית) + כ 100 שעות נסיון בחדר מחשבים. בכוונה אני פונה אליכם, כאנשים שמתעסקים בנושא שוק ההון, מדוע יש כאלה הבדלים? איך ייתכן שמכללה אחת טוענת שיכולה להביא אותי תוך מספר שיעורים לרמה של סוחר יומי ואחרת טוענת שזו הונאה וחייבים לדעת גם ניתוח כלכלי ולא רק ניתוח טכני של הגרף? האם אני, כאדם שלא מבין כרגע כלל בשוק ההון, יכול ללכת על מסחר יומי בעתיד הקרוב? האם קורס מספיק כדי להגיע לרמה של סוחר יומי שמרויח? הבחור במשב שוקי הון הראה באון ליין מול עיני כולם איך הוא מרויח תוך זמן קצר ביותר סכום כסף מכובד (כמה עשרות דולרים בכמה דקות) - זה נראה מפתה אך מצד שני יש תחושה שאולי מדובר בפנטזיה שלא ממש ריאלית. ובכלל - איך אני יכול להגיע לרמה של סוחר יומי? האם יש לכם המלצות? אודה לכל עזרה - הצליחו לבלבל אותי ממש יפה.