עוגת לימון ופרג - בני סיידא

RUTHIE1

New member
../images/Emo91.gifעוגת לימון ופרג - בני סיידא

מומלץ מומלץ מומלץ מאוד....................... מתכון: עוגת לימון ופרג - בני סיידא רכיבים: 200 ג' חמאה רכה 2 כוסות סוכר קליפה מגוררת מ-2 לימונים 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי 4 ביצים 3 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפיה 1 כוס חלב 4 כפות פרג (לא טחון) לסירופ: 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת או 2 תבניות כיכר באורך 30 ס"מ, משומנות אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל חמאה, סוכר, קליפה ומיץ לימון ומקציפים 3 דקות.מוסיפים את הביצים זו אחרי זו, תוך ערבול. מוסיפים לסירוגים את הקמח , אבקת האפיה והחלב ומקציפים 5 דקות. מוסיפים את הפרג ומקציפים 2 דקות. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 50-60 דק', עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה ייצא יבש.מוציאים את התנור מהתנור ומצננים 20 דק'. מבשלים בסיר קטן את חומרי הסירופ 5 דקות, עד שהסוכר יימס.מחוררים את העוגה במספר מקומות ויוצקים עליה את הסירופ, בכל פעם כ-3 כפות , עד שהוא ייספג.מצננים ומגישים. הערות: רותי: 1. השתמשתי ב-2/3 כוס פרג טחון כי לא היה לי לא-טחון. 2. לאחר השלב הראשון שמתי מההתחלה יחד קמח, אבקת אפיה וחלב. אח"כ הוספתי קמח. 3. עוגה פשוטה מאוד וטעימה מאוד. אפשר לאלתר עליה עם תוספות שונות חוץ מפרג - שוקולד צ'יפס/קוקוס/קלפות הדר מסוכרות וכו'. מקור המתכון: קלות ומהירות - עוגות , בני סיידא הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

RUTHIE1

New member
לחם תפוחי אדמה הונגרי - הילית רינו

המלצה חמה חמה...יצאו היום מהתנור 2 ככרות , כרגע נותר משהו כמו חצי כיכר... מתכון: לחם תפוחי אדמה הונגרי - הילית רינון-חמו רכיבים: לחם כמו שלחם צריך להיות - ריחני וטעים.על בסיס בצק זה יש לכם שתי אפשרויות: תוספת זרעי קימל או תוספת פתיתי גבינה צהובה. בעצם אפשר גם בלי אף אחת מהן. 450 ג' תפו"א קלופים וחתוכים 700 ג' קמח לבן 300 ג' קמח מלא 4 כפיות לחם 1 כפית זרעי קימל או 200 ג' פתיתי גבינה צהובה אופן הכנה: 1. לבשל את תפוחי האדמה עד שיתרככו. שומרים 330 מ"ל ממי הבישול.לסנן ולרסק את תפוחי האדמה היטב. להניח להתקרר. לערבב את הקמחים והמלח בקערה ולפורר פנימה את החמאה. 2. לערבב את השמרים לתוך מי הבישול של תפוחי האדמה ולצקת על תפוחי האדמה המרוסקים.לערבב היטב ולצקת על הקמחים.לעבד לבצק אחיד. 3. להוסיף את הקימל או את הגבינה (אפשר לחלק את הבצק לשניים ולהוסיף לחלק אחד מחצית מהקימל ולשני מחצית מהגבינה). 4. ללוש במשך כ-10 דק' על משטח מקומח קלות. להניח בקערה משומנת ולהפוך כך שהבצק ישומן היטב מכל הצדדים.לכסות ולהניח לתפוח שעה. 5. להוציא אויר מהבצק ולעצב 2 ככרות אובליות.לכסות בניילון נצמד משומן קלות ולהניח לתפוח חצי שעה. 6. לחמם תנור ל-200 מעלות צלסיוס. 7. לקמח ולחרוץ את הככרות. לאפות כ-45 דקות (15 דקות ראשונות עם אדים ואז להוריד טמפרטורה ל-190 מעלות). הערות: מקור המתכון: ספר לחם - הילית רינון-חמו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

RUTHIE1

New member
../images/Emo163.gifסליחה טעות, הנה מתכון מתוקן

מתכון: לחם תפוחי אדמה הונגרי - הילית רינון-חמו רכיבים: לחם כמו שלחם צריך להיות - ריחני וטעים.על בסיס בצק זה יש לכם שתי אפשרויות: תוספת זרעי קימל או תוספת פתיתי גבינה צהובה. בעצם אפשר גם בלי אף אחת מהן. 450 ג' תפו"א קלופים וחתוכים 700 ג' קמח לבן 300 ג' קמח מלא 4 כפיות מלח 60 ג' חמאה 40 ג' שמרים טריים 1 כפית זרעי קימל או 200 ג' פתיתי גבינה צהובה אופן הכנה: 1. לבשל את תפוחי האדמה עד שיתרככו. שומרים 330 מ"ל ממי הבישול.לסנן ולרסק את תפוחי האדמה היטב. להניח להתקרר. לערבב את הקמחים והמלח בקערה ולפורר פנימה את החמאה. 2. לערבב את השמרים לתוך מי הבישול של תפוחי האדמה ולצקת על תפוחי האדמה המרוסקים.לערבב היטב ולצקת על הקמחים.לעבד לבצק אחיד. 3. להוסיף את הקימל או את הגבינה (אפשר לחלק את הבצק לשניים ולהוסיף לחלק אחד מחצית מהקימל ולשני מחצית מהגבינה). 4. ללוש במשך כ-10 דק' על משטח מקומח קלות. להניח בקערה משומנת ולהפוך כך שהבצק ישומן היטב מכל הצדדים.לכסות ולהניח לתפוח שעה. 5. להוציא אויר מהבצק ולעצב 2 ככרות אובליות.לכסות בניילון נצמד משומן קלות ולהניח לתפוח חצי שעה. 6. לחמם תנור ל-200 מעלות צלסיוס. 7. לקמח ולחרוץ את הככרות. לאפות כ-45 דקות (15 דקות ראשונות עם אדים ואז להוריד טמפרטורה ל-190 מעלות). הערות: מקור המתכון: ספר לחם - הילית רינון-חמו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

RUTHIE1

New member
חוץ מזה גם אני הכנתי את עוגת התפוחי

של פירגה. מעולה ומומלצת מאוד.
 

pirge

New member
וגם מתוק.../images/Emo6.gif../images/Emo3.gif../images/Emo51.gif

 
למעלה