../images/Emo91.gifעוגת לימון ופרג - בני סיידא
מומלץ מומלץ מומלץ מאוד....................... מתכון: עוגת לימון ופרג - בני סיידא רכיבים: 200 ג' חמאה רכה 2 כוסות סוכר קליפה מגוררת מ-2 לימונים 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי 4 ביצים 3 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפיה 1 כוס חלב 4 כפות פרג (לא טחון) לסירופ: 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת או 2 תבניות כיכר באורך 30 ס"מ, משומנות אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל חמאה, סוכר, קליפה ומיץ לימון ומקציפים 3 דקות.מוסיפים את הביצים זו אחרי זו, תוך ערבול. מוסיפים לסירוגים את הקמח , אבקת האפיה והחלב ומקציפים 5 דקות. מוסיפים את הפרג ומקציפים 2 דקות. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 50-60 דק', עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה ייצא יבש.מוציאים את התנור מהתנור ומצננים 20 דק'. מבשלים בסיר קטן את חומרי הסירופ 5 דקות, עד שהסוכר יימס.מחוררים את העוגה במספר מקומות ויוצקים עליה את הסירופ, בכל פעם כ-3 כפות , עד שהוא ייספג.מצננים ומגישים. הערות: רותי: 1. השתמשתי ב-2/3 כוס פרג טחון כי לא היה לי לא-טחון. 2. לאחר השלב הראשון שמתי מההתחלה יחד קמח, אבקת אפיה וחלב. אח"כ הוספתי קמח. 3. עוגה פשוטה מאוד וטעימה מאוד. אפשר לאלתר עליה עם תוספות שונות חוץ מפרג - שוקולד צ'יפס/קוקוס/קלפות הדר מסוכרות וכו'. מקור המתכון: קלות ומהירות - עוגות , בני סיידא הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
מומלץ מומלץ מומלץ מאוד....................... מתכון: עוגת לימון ופרג - בני סיידא רכיבים: 200 ג' חמאה רכה 2 כוסות סוכר קליפה מגוררת מ-2 לימונים 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי 4 ביצים 3 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפיה 1 כוס חלב 4 כפות פרג (לא טחון) לסירופ: 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת או 2 תבניות כיכר באורך 30 ס"מ, משומנות אופן הכנה: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל חמאה, סוכר, קליפה ומיץ לימון ומקציפים 3 דקות.מוסיפים את הביצים זו אחרי זו, תוך ערבול. מוסיפים לסירוגים את הקמח , אבקת האפיה והחלב ומקציפים 5 דקות. מוסיפים את הפרג ומקציפים 2 דקות. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 50-60 דק', עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה ייצא יבש.מוציאים את התנור מהתנור ומצננים 20 דק'. מבשלים בסיר קטן את חומרי הסירופ 5 דקות, עד שהסוכר יימס.מחוררים את העוגה במספר מקומות ויוצקים עליה את הסירופ, בכל פעם כ-3 כפות , עד שהוא ייספג.מצננים ומגישים. הערות: רותי: 1. השתמשתי ב-2/3 כוס פרג טחון כי לא היה לי לא-טחון. 2. לאחר השלב הראשון שמתי מההתחלה יחד קמח, אבקת אפיה וחלב. אח"כ הוספתי קמח. 3. עוגה פשוטה מאוד וטעימה מאוד. אפשר לאלתר עליה עם תוספות שונות חוץ מפרג - שוקולד צ'יפס/קוקוס/קלפות הדר מסוכרות וכו'. מקור המתכון: קלות ומהירות - עוגות , בני סיידא הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2