עגבניות ממולאות בטונה ועשבי תיבול

  • פותח הנושא limim
  • פורסם בתאריך

limim

New member
../images/Emo91.gif עגבניות ממולאות בטונה ועשבי תיבול

הכנתי להיום לארוחת הערב בשבילי (אני מנסה להוריד במשקל). יצא טעים מאוד ואפילו משביע. מתכון: עגבניות ממולאות בטונה ועשבי תיבול רכיבים: מתכון ל 10 סועדים 10 עגבניות חתוכות ככוס ריקות מתוכן (שומרים את התוכן למילוי ) 1 קופסא גבינה לבנה 5% 1 קופסא טונה בשמן מסוננת 1/4 כוס עירית קצוצה 1 בצל קטן קצוץ (השתמשתי ב-3 גבעולי בצל ירוק) 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת . מלח פלפל 1 כף פרורי לחם (השתמשתי בתערובת לפלאפל "שביט") תוכן עגבניות קצוץ . 1 ביצה . כוסות אלומיניום משומנות . גבינה צהובה לפיזור עליון אופן הכנה: מתבלים את כוסות העגבניות ומכניסים לכוס האלומיניום . מערבבים את כל חומרי המילוי ומתבלים . ממלאים את העגבניות מפזרים את הגבינה הצהובה הנוספת ואופים בתנור 180 מעלות כ 10 דקות . בתאבון הערות: טעים ויחסית דיאטטי. הערות: לימור מקור המתכון: פורום השף הלבן-אבי שף מקצועי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: פלאפל אפוי../images/Emo91.gif

שימו לב, פלאפל בלי טיפת שמן ובכ"ז, אולי בזכות תוספת הביצה (והעובדה שהפעם הכנתי מגרגרי חומוס מבושלים) הוא יצא רך ועסיסי ולא "חונק". מתכון: פלאפל אפוי רכיבים: 1/2 ק"ג גרגרי חומוס (השתמשתי בחומוס שבישלתי מראש) 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק (או 1 כוס פטרוזיליה ו-1 כוס כוסברה) 4-5 שיני שום כתושות 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל 1/2 כפית כמון 1 בצל גדול חתוך לרבעים 1 כפית אבקת אפיה/סודה לשתיה (הוספתי 1 ביצה) אופן הכנה: להשרות במים קרים את החומוס למשך 12 שעות לסנן היטב את החומוס , שלא יהיה רטוב לטחון את החומוס עם הבצל במכונת בשר-פעם אחת. (אני טוחנת במג'ימיקס ואין שום בעייה) להוסיף הכל-חוץ מאבקת האפיה. להניח בצד לחצי שעה(אם מטגנים מאוחר יותר וחייבים לשים במקרר, להוציא שעה לפני הטיגון). להוסיף את אבקת האפיה ולערבב היטב. ליצור כדורים בגודל קציצה ולאפות בתנור בחום בינוני עד שמשחים על גבי נייר אפייה. הערות: הערות בסוגריים: לימור טיפ: לקנות כמות של חומוס יבש, להשרות ולהקפיא, כך שלא צריך לחכות הרבה כשמתחשק פלאפל. אבל כשמפשירים, ליבש היטב את הגרגרים משאריות מים וקרח. מקור המתכון: זושי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

דנהלו

New member
limim- תודה ושאלה: כתבת שהפעם בישלת את החומוס

עד כמה בישלת אותו? עד התרככות מלאה או רק קצת? תודה. דנה.
 
למעלה