בתור צעירה במערכת פונה לעצת המנוסים

נעיתה

New member
../images/Emo91.gif בתור צעירה במערכת פונה לעצת המנוסים

מערכת החינוך- 35 ילדים בגן חובה מתוכם אחד ילד על רצף כלשהו שהוריו מסרבים להעביר לחינוך מיוחד ובאופן תדיר כל בוקר עת אני נכנסת לגן אני מוצאת ילד זה במצב שפכטל רצפה, סופר משהו לא ברור על קירות. מה מסתבר, עד שיוכר יוגדר ווטאבר אין למערכת מה לעשות שכן הוריו מסרבים להפנתו למערכת מתאימה מצד שני אולי ניתן לשלבו אבל אין ממש מי שעושה זאת. בפועל, כרגע הגננת מיואשת ונראה לי מהצד שהיא פשוט מתעלמת ומשאירה אותו במצב שפכטל. ת'אמת אני לא מבינה איך מצפים ממנה להחזיק 34 עוללים שאמורים להכנס לכיתה א' בשנה הבאה + הילד הזה שזקוק לדעתי לסייעת ולמישהו שיכניס להוריו מעט שכל לראש. לסיכום הילד לא דובר עברית ומוגלי חושב אבל לא בטח שקוראים לו "אידיסודה", כנראה שגם עם הילדים אין תקשורת והשפה מהווה מחסום נוסף. עכשיו שאלת השאלות. האם לנו כהורים יש מקום להתערב? או שמה זה בטיפולה הטהור של מערכת בית הספר (חטיבה צעירה)? "גמר חטיבה צעירה טובה" אמר לי המוגלי אתמול, אז גם לכם

שרשירית

New member
שווה לנסות

אתם יכולים להפעיל לחץ על המנהלת כדי שהגננת תקבל עזרה נוספת של סייעת. לא בטוחה שזהו המקרה אבל כואב לי על ילדים שהוריהם מסרבים להכניס אותם לחינוך מתאים להם, את התוצאות רואים ומשלמים הילדים בגיל מאוחר יותר. יכול להיות שכשהילד ידע את השפה יסתדרו הדברים.

רק המחשבה על גן עם 35 ילדים עושה לי צמרמורת

אצלנו היתה שנה של 25 ילדים ופנינו למועצה להוסיף לנו סייעת נוספת. ההורים שילמו עבור חלק מהשעות שלה והמועצה השתתפה בחלק אחר. בעיני תמיד יש מקום ורצוי להשמיע את קולך כאימא מול הממסד בנושאי חינוך. לפנות לרשות שלכם ולהתלונן. אם צריך לאגד את כל ההורים - לעשות זאת. חשוב שהגננת תבין שאתם עושים את זה כדי לתת לה תמיכה ולא כנגדה. בהצלחה.

למעלה