אנרגי בר נ"ג

../images/Emo91.gif אנרגי בר נ"ג

הכנתי היום את האנרג'י בר מהאתר של קרין גורן. אני השתמשתי בתמרים ושקדים והוספתי מעט יותר שומשום במקום קוקוס. יצא טעים מאוד!
 
בבקשה!

הנה המתכון כפי שמופיע באתר: (אני הכנתי חצי כמות בתבנית קטנה. וויתרתי על הקוקוס, השתמשתי בשקדים ובתמרים, הוספתי מעט יותר שומשום - יצא טעים מאוד!) כמות: תבנית בגודל 27X33 חומרים 3 כוסות שיבולת שועל (300 גרם) 150 גרם חמאה 1 כוס דבש (320 גרם) 3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה (180 גרם) 2 כפיות קינמון 1 כפית שטוחה מלח 1/2 כוס קוקוס (50 גרם) 1/4 כוס שומשום (40 גרם) 2 כוסות אגוזים או שקדים קלויים (200 גרם) 2 כוסות פירות יבשים קצוצים גס (300 גרם) אופן ההכנה מחממים תנור ל-150 מעלות. מפזרים שיבולת שועל על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ-40 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד ששיבולת השועל מזהיבה ומתייבשת (אפשר לטעום ולבדוק שהיא קריספית). מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה (משאירים קצוות של נייר מבצבצים מהשוליים, לחילוץ נוח בהמשך). מכינים בצד מלבן נוסף של נייר אפייה בגודל התבנית. בסיר גדול מחממים חמאה, דבש, סוכר חום, קינמון ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה קוקוס, שומשום, אגוזים, פירות יבשים ואת שיבולת השועל הקלויה. מערבבים היטב עד שכל החומרים מצופים בתערובת הדבש. יוצקים מיד את התערובת הלוהטת לתבנית ומהדקים בעזרת כף (זהירות על הידיים – זה לוהט!) מכסים בנייר האפייה ששמרנו בצד ודוחסים היטב את התערובת בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהממתק לא יתפורר במהלך החיתוך). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים-שלוש. מחלצים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפייה), מקלפים את נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לחטיפים בגודל הרצוי. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר
 

טליאמתי

New member
זה נראה מצויין:)

אבל היי... שיבולת שועל? טוב, זה דורש הפעלה של הבן בת"א. אני ממילא זקוקה לה להכנת מצות כך שילקח בחשבון גם לגסי החטיפים. נראה לי ממש טעים. הם קשים כשנוגסים אותם או בעלי מרקם רך?
 
בנוגע לשיבולת שועל ולמרקם

את צודקת, לאחרונה קשה להשיג כאן שיבולת שועל נ"ג. אחותי מניו יורק הייתה כאן והביאה לי חבילה. אשמח לדעת היכן ניתן להשיג כאן כי לגלוטן פרי הפסיקו להביא. לגבי המרקם - רך יחסית (לא קשה כמו גרנולה בר)
 
למעלה