שאלה חשובה לאמהות ולא רק להן

אתי@

New member
../images/Emo9.gif שאלה חשובה לאמהות ולא רק להן

מה כדאי, לי באופן אישי, ולנו כזוג, לעשות בששת החודשים הקרובים כדי להרגיש שניצלנו את החודשים האחרונים שלנו כעצמאים לגמרי? איזה דברים כדאי לעשות עכשיו, שאח"כ יהיה קשה? בנתיים נגמר לי המנוי לסטודיוC ואני רוצה לעשות יוגה או פילאטיס להיריון רק פעם או פעמיים בשבוע, כדי שיהיה לי יותר זמן לעצמי ולפעילויות. עד עכשיו התעמלתי 3 פעמים וזה די מנטרל את שעות אחר הצהריים. לגבי נסיעות לחו"ל: לצערי הרב נסיעה לחו"ל כמו שרציתי לא תהיה, אבל אולי סופשבוע באיזו בירה אירופאית.

עששית

New member
או, אז שאלתי את השאלה הזו חברה טובה

שלי שהיא כבר אמא כמעט שנה ואני אתמצת לך מה שהיא אמרה: היא אמרה שיש כל מיני דברים שהיו נגישים לפני הלידה אבל הם לא עשו אותם (כמו ספורט מכל סוג שהוא, טיולים, מסיבות פרועות). אז לעשות טיולים רגליים (אם אתם אוהבים), ספורט, ללכת למסעדות (כי כשהילד/ה קטנ/ה זה קשה). ללכת לרופא שיניים, לקנות בגדים, "לעשות גבות" ובככל "לטפל" בעצמך, לישון בשבת עד מאוחר, להמרח על הספה ולקרוא עיתונים, וסקס...

מה כדאי....

כדאי להבין כי החיים שלנו מרגע הלדה והלאה,יעניינו אותנו פחות מהחיים של הקטנים. הפרופורציות של כל מה שהכרתי קודם-השתנו ללא הכר. ולקחת את הכל בפאן החיובי של הענין.

אנחנו לא ממש "מנצלים" את הזמן

אלא פשוט ממשיכים במה שבא לנו לעשות די רגיל... (לישון כמה שבא לנו זה רגיל
) אני מקווה שנצליח להיות כמו זוג חברים שלנו שגם אחרי הלידה של הילדה המשיכו לצאת מידי פעם למסעדות וכו' ופשוט נעזרו בסבתות. בטח יש דרך לעשות הכל ואם אין אולי בכלל לא רוצים וזה לא נורא חשוב? ואולי אני מפספסת בעצם את "רגעי החופש האחרונים"... לא יודעת. אשמח גם לשמוע ממי שכבר ילדה.

fila

New member
קשה לענות

כי באמת שהכל משתנה אני חושבת שכדאי להנות מהשקט מזמן איכות עם הבעל והחברות ואם יש חלום של טיול ארוך אז להגשים אותו כי אח"כ קשה מאוד מאוד להשאיר את התינוק מאחור.

ayush

New member
ניסתי לחשוב.. והאמת שלא מצאתי

ממש מה "מומלץ" לעשות לפני..מה גם שהדברים שחסרים אחרי הם לא כאלו שאפשר לאגור (לישון למשל..
) אם נורא בא לכם טיול לחו"ל- אז זה הזמן. מעבר לזה אני מנסה לחשוב ולא מוצאת מה ממש חסר לי ברמה ש"חבל שלא עשיתי לפני"..

השולצים

New member
אני חושבת שעששית כתבה הכל

קודם כל לא לוותר על נסיעה בארץ או בחו"ל, (קחי בחשבון שמחודש חמישי אני חושבת כבר אי אפשר לטוס כי אין ביטוח). אנחנו לא נסענו מתחילת ההריון ורק עכשיו מתכננים לנסוע בקיץ וגם זה יהיה עם יובלי אז זה יהיה יותר בשבילה מאשר בשבילנו. חוץ מזה תשקיעי בעצמך - מספרה קוסמטיקאית וכו', כי אח"כ למי יש זמן בשביל זה. מה שעוד חסר לי זה לצאת לבלות קצת יותר עם הבעל - אמנם אנחנו כן יוצאים לפעמים אבל זה כבר לא אותו דבר כי אני תמיד מחוברת לטלפון. אז בתי קפה, מסעדות וכל מה שאתם אוהבים. זהו נראה לי... ומאחר ופיספסתי את השירשור הגדול שיהיה לכם המון המון
ושההריון יהיה קל אורך ומשעמם

שאלה מצויינת

הבשורה הרעה היא שכל מה שהכרת עד הילד הראשון הולך להשתנות- ההתנהלות האישית והזוגית, סדר היום, המגבלות, החופש האישי- ממש הכל. זוגות רבים גם חווים את מה שנקרא משבר הילד הראשון והסטטיסטיקה מלמדת שהמון פרידות מתרחשות בשנה הראשונה לאחר הולדת הילד הראשון. הבשורה הטובה היא שמדובר בקסם אמיתי. השינוי בפסקה הקודמת היה עשוי להציק הרבה יותר אם את החיים לא היה ממלא תינוק חייכני שכמעט כל יום משתנה ובכך מוסיף לך לחיים המון אושר, פרספקטיבה, משמעות ועומק. אם יודעים להזהר מהמשבר בזוגיות בשל כניסת "רעש" חדש למערכת [ויש להתייחס לזה במלוא הרצינות]- הזוגיות יוצאת מחוזקת, שהרי הפכה לשלישיה פתאום! טוב, לא ממש עניתי אבל חשוב לדעת גם את זה.

coffebean

New member
אנחנו כאמור טסנו לברצלונה

זה משהו שנורא רצינו לעשות, לטוס לחו"ל . לגבי יתר הדברים אני,כמו גלגלית, לא ממש חושבת שאני מנצלת את התקופה הזו. אבל בהחלט לומדת להנות מהשקט שיש בבית ואנחנו גם מדברים על זה ביננו, שעוד 3.5 חודשים יהיה איזה בייבי קטן שיעיר אותנו.. אז תהנו אחד מהשני ומסופי השבוע.
לא צריך לחשב הכל מראש..

shakshuka

New member
אני בדעת מיעוט כאן...

זה כמו שאני אגיד לך עכשיו "תישני טוב כי אחר-כך תתגעגעי לזה" - מה יעזור לך לישון עכשיו אם בעוד שנה תיפלי מהרגלים מעייפות? תעשו עכשיו את מה שמתאים לכם לעשות בתור זוג בלי להרגיש שוד רגע נגמרים לכם החיים. זה לא נכון. תוספת של תינוק למשפחה לא גומרת את החיים. אתם עוד תוכלו לטוס לחו"ל ותוכלו לצאת לטיולים - במיוחד עם תינוק ממש קטן. וגם בעוד שנה-שנתיים, כשהוא/היא יגדלו ויוכלו להישאר עם סבתא. לגבי התעמלות ו"זמן לעצמי" - שוב, תעשי מה שמתאים לך, אבל כדאי מאוד להשתחרר מהתחושה שאו-טו-טו לא יהיה לך זמן לעצמך ותיכף את משתעבדת לייצור קטן וצווחני. אני לא מאמינה בגישה הזאת ואני לא חושבת שתינוק, במיוחד בחודשים הראשונים לחייו יגזול ממך את כל הזמן הפנוי לעצמך.

uti

New member
אני עם השקשוקה! אולי אני טועה כי

אני עוד לא שם.... אבל ההורים שלי עשו הכללללל (טוב
כמעט הכל) איתנו שהיינו תינוקות! אמא שלי הלכה איתי ועם אחותי שהיתה בת חודש למספרה, והלכה לחוגי אומנות והמשיכה בחיים שלה. כמובן שזה לא אותו דבר, אבל אם היינו רוצים להשאר באותו סטטוס לא היינו נכנסים להריון מלכתחילה לא? אני לא אוהבת את הגישה הזו שהחיים שלי נגמרים ברגע שהקטנה תגיע, מה אחרי הלידה כבר לא אעשה גבות יותר אצל הקוסמטיקאית??? נראה לי מופרך, לא מקובל עלי שצריך לשבת ו"להיקבר" בבית עם הרך הנולד, אפשר לשים במנשא, עגלה והיידה החוצה!!!! איך היא תדע באיזה קניונים ולאיזה מעצבות לפנות שצריך בגדים????

אתי@

New member
אף אחד לא אמר שהחיים נגמרו

אבל החיים משתנים וצריך להודות בזה. אז למה לא לנצל את הזמנן לעשות דברים שאחר כך יהיו יותר קשים לביצוע?

shakshuka

New member
רק בתנאי שאת נהנת מזה עכשיו ולא

מרגישה במירוץ. ככה סתם תהיי מותשת ומתוסכלת שאת לא מספיקה כלום.

השולצים

New member
החיים לא נגמרים

אלא רק מתחילים, ואפשר לעשות הכל וזה אפילו עוד יותר כיף, אבל בינינו למי יש ראש ללכת לקוסמטיקאית או לבלות שעות במספרה כשאת השעות האלה אפשר לבלות בטיול עם הקטנצ'יק?? אני גם לא הייתי במירוץ בזמן ההריון ולא חושבת שצריך לעשות את זה, אבל אני כן חושבת שחופשה זוגית לפני הלידה יכולה למלא מצברים לימים שיבואו אחר כך.

עששית

New member
הכל אפשרי אבל זה הרבה יותר מסובך,

במיוחד אם אתה לא בנאדם קליל

ayush

New member
../images/Emo6.gif דוקא זה לא יחסר ...סקס *רק*

עם דלת פתוחה (שחס וחלילה לא תפספסו אם הוא בוכה )

נופר30

New member
סופשבוע רומנטי לבד לבד

וכמה ארוחות ערב טובות במסעדה וכמה סרטים כי אחר כך זה קשה מאוד

למעלה