מה אתם מציעים לי לעשות?

limorcoach

New member
../images/Emo9.gifמה אתם מציעים לי לעשות?

נרשמתי ללימודי אימון לפני שנה וחצי..נרשמתי לאחד מבתי הספר המוכרים(זאת לאחר בדיקה שעשיתי).. לא ידעתי למה לצפות אך בהחלט רציתי ללמוד להיות מאמנת כמקצוע. אך לצערי היום אחרי שהכרתי מאמנים ושיטות אימון ויצאתי בעצמי לדרך..הבנתי כי לא קיבלתי שם את מה שצריך ואני אסביר- האימונים שעשינו אחד על השני לא היו מבוקרים. האדם שהיה אחראי לפחות בקבוצה שלנו לא עשה את עבודתו כמו שצריך(בקבוצות אחרות עוד היה בסדר- ולא רק אני חושבת ככה), לא היתה איזו מתודולוגיה מובנת שלפיה יכולנו למדוד את הפעולות שלנו. הקורס שעשיתי העלות שלו היא 10,000 ש"ח.. היום אם אני משווה לקורסים אחרים ..אז זה קורס של משהו מודעות עצמית וקצת מאמנים אותך- ולא שווה יותר מ3000 שקל שתשלם על אותו דבר במקום אחר. ובקיצור אני רוצה מהם החזר חלקי של הכסף מה דעתכם?

שלום לימור

הי לימור, הייתי רוצה להתייחס לכמה אספקטים העולים מהודעתך. ראשית, האם את אומרת בעצם שלא קיבלת את הכלי של האימון, לא לימדו אותך כיצד לאמן? או האם את חושבת שבית הספר שבו למדת אימון היה לא מקצועי, והם למעשה הציגו עצמם כמקצועיים אבל לא כך היה כי למשל האימונים שעברתם לא היו מבוקרים ולא היתה מתודולוגיה? או שאת אומרת את שני הדברים כלומר גם למעשה לא לימדו אותך כיצד לאמן וגם אופן הלימוד לא היה מקצועי. לעניין ההתאמה בין מה שהוצג על ידם לבין מה שקיבלת בפועל אני חושבת שזה לא מקצועי להתייחס לכך כאן, וכדאי לך לפנות לעו"ד על מנת שיבדוק אפשרות זו, והאם יש מקום לדרוש החזר בתחילה על דרך של מכתב ואולי אח"כ תחליטו להגיש תביעה. הייתי רוצה להתייחס לחלק הראשון. מנסיון אישי וגם של רבים שלמדו מקצועות שונים (אחרים מאימון), ההטמעה של המקצוע מגיעה אחרי ההתנסות בשטח. ולוקח זמן עד שמה שנלמד (והלימוד על פי רוב נראה כגיבוב של נושאים ולא תמיד רואים את הקשר הלוגי שביניהם) ורק אחרי שממללים את הנלמד למילים שלנו פתאום אסימונים נופלים. ודברים נראים הרבה יותר מובנים ומחוברים. לכן כדאי פעמים רבות להתחיל לעבור על הדברים שוב, להפגש עם אנשים איתם למדת ולראות מה בכל זאת אפשר להוציא מלימודים אלה, לקרוא ספרות בתחום האימון וליישם, ממש כמו האימון עצמו עד שלא נעשה בפועל, הדברים שנלמדו לא יבואו לידי ביטוי בחיי המעשה. בכל מקרה שיש בהצלחה ורק טוב, הילה הדר מכון קשת אימון עסקי, אימון לטיפוח הזוגיות, אימון לאיזון חיים-עבודה

גלעד63

New member
קצת לא ריאלי בעיני

לצפות להיות מסוגל לאמן ממש מיד אחרי הקורס ועם הכלים שקיבלת שם בלבד. זה כמו לנסות לנהל מו"מ בעיסקת קומבינציה מורכבת או להציג טיעון משכנע בפני ביהמ"ש העליון מיד עם קבלת התואר במשפטים - לא עובד. במקום להתעסק עם זה אני מציע לך למצוא מאמן מנוסה שיעזור לך מול מתאמנייך הראשונים - סופרויז'ן, קוראים לזה. ובכל מקרה, וגם כעו"ד אני יכול לומר לך - סיכוייך לקבל החזר קלושים.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איזה חצי כוס ../images/Emo72.gif

את בוחרת לראות? נדמה שאת מתרכזת בחצי הכוס הריקה - הדברים שיכולת לקבל ולא קיבלת. ומה יש בחצי הכוס המלאה? מה כן קיבלת? עם מה את יכולה ללכת הלאה?

ליפט

New member
לנתב את האנרגיה באופן יעיל

התייחסי אל החוויה הזו כאל שיעור שיש לך מה לקחת וללמוד ממנו...ודאי יש הרבה ובמספר מישורים. והמשיכי הלאה להשקיע במה שחסר.

tlingit

New member
../images/Emo166.gif

קרה גם לי. האמת העצובה שזה קרה גם לאחרים שאני מכירה, ולצערי אני מאמינה שעד שיוסדר התחום יקרה עוד. מה שאני עשיתי היה לשבת ולחשוב עם עצמי ומכרי, האם אני עדיין רואה בנושא של אימון אישי אתגר ועניין, ו-לא פחות חשוב- מקום ראוי ומתאים לי. כשהחלטתי שכן, לקחתי מה שיכולתי ממה שכן למדתי, ויצאתי ללמוד עוד. זה ברמה האישית. מתחבר למה שאמרו לך גם אחרים כאן בשרשור. וברמה הכללית אני פועלת לשיפור הדברים, מתוך ידיעה שזה תהליך שלוקח זמן אני פועלת להסברת נושא האימון בכלל, מסייעת בעצות למחפשים אימון או לימודים, פתחתי את הפורום הזה כדי ליצור מרחב למידה והעצמה למאמנים בכלל, אני מסייעת לפעול למיסוד והסדרת מקצוע האימון האישי, הצטרפתי לפרוייקט התנדבות של מאמנים וכו' וכו' מה כדאי לעשות? אני מצטרפת למה שכבר אמרו לך אחרים בשרשור הזה גם הביאי בחשבון שיש דברים מועילים מאד במה שכן למדת- ערכי את החומר ועברי עליו, לעיתים נדרש זמן להטמיע, לעיתים דרושה פרספקטיבה רחבה להעריך. לצורך שני אלה כדאי לך לעשות תהליך של סופרויז'ן אישי, שיהיה מורכב: גם תלמדי להשתמש במה שלמדת וגם תוכלי להשלים חלקים שאת חשה שחסרים לך.
מאד נשמח לשמוע מה קורה הלאה

למעלה