מה דעתך על ביטול המצרף?

nosa85

New member
../images/Emo88.gifמה דעתך על ביטול המצרף?../images/Emo88.gif

מי שעדיין לא התעדכן, הנה הכתבה בYNET על ביטול המצרף
בעד
ולמה
נגד
ולמה
והאם לדעתך הפסיכומטרי באמת מודד אנטלגנציה

מממ

המדינות שנתתה לא נראות כל כך מבטיחות מבחינת לימוד... (חוץ מגרמניה שגם לא מיודע מה:) אין לי שום מושג איך השיטה פועלת שם אבל אם זה עובד... מי יודע..

ChipsMan

New member
תוסיף גם את הונגריה..

הולנד ופינלנד לרשימה. הן ידועות במוסדות להשכלה גבוהה בין הטובים ביותר בעולם.

ChipsMan

New member
אנחנו לא דנית בנוחיות..

אנחנו דנים בדרך ההגיונית והטובה ביותר לבחור את הטובים ביותר
הפסיכומטרי פשוט לא עושה את העבודה.

תסתכל.. השיטה של בחינה לכל פאקולטה

נשמעת ונראית טוב. אני בעד והכל. אבל מה שהמדינה עשתה.. זה מבחן כולל שאמור לבדוק כמה הבן אדם כשרוני ואיך הוא ישתלב באוניברסיטה לאו דווקא בפאקולטה מסויימת. הבחינה באה לבדוק אותך בהרבה נושאים אבל אין מה לעשות שאי אפשר היה להכניס מכל הפאקולטות לתוך הבחינה. ושוב קשה לי לראות את השיטה של בחינה לכל פאקולטה ריאלסיטית.

חוץ מזה נראה לי שגם אם

יהיו בחינות לכל פאקולטה הציונים של בן אדם שקיבל בפסיכו 500 ישארו על סביבות 500 ובן אדם שקיבל 700 עדיין יקבל את ה700 שלו. זה הרעיון של הפסיכו שהוא מן תמצית של הכל....

ChipsMan

New member
כנראה שלא ../images/Emo3.gif

אני בטוח שאם היית לומד מדמ"ח היית גם מבין למה. ואני גם בטוח שזה מה שחושבים סטודנטים מרוב הפקולטות בארץ, לא רק אני. אבל אני לא יכול להעיד לגביהם

השיטה שנתתה כאן

(שאגב פעם ראשונה שאני שומע עלייה) נשמעת טוב.. אבל שינוי כזה קיצוני יגרור להרבה מחלוקות ובעיות. גם לא אהבתי שביטול המצרף נעשה סתאממ ככה ביום בהיר אחד כאילו היו אנשים שבנו על המצרף ועכשיו הם מגלים שהם צריכים לעשות פסיכו... מה שכן הדיון כאן הוא על ביטול המצרף ולא האם הפסיכו טוב

ChipsMan

New member
גם המצרף הוא טפשי למדי.

אבל ביטולו לא משפיע על איכות סינון המועמדים. עם מצרף ובלי מצרף זה אותו דבר בדיוק.

ChipsMan

New member
נ.ב

אני אומר שמצרף זה בלאי, למרות שאם הייתי מועמד השנה לפקולטה למדעי המחשב בטכניון הייתי מתקבל עם המצרף.

symptoms

New member
../images/Emo15.gifאני חייבת לציין../images/Emo59.gif

שעניין המבחן נפרד לכל פקולטה הוא לגמרי לא ריאלי, פשוט בגלל שאז אדם שרוצה לנסות להתקבל לכמה פקולטות יצטרך לעשות כמה בחינות. זה בעצם המצב שהיה לפני הפסיכו, וזה גרם להרבה מאוד סבל למי שרצה להירשם ללימודים גבוהים. ככה אתה עושה מבחן אחד שמאפשר לך (או לא מאפשר) להתקבל לכל הפקולטות, נכון השיטה הזאת לוקה בחסר, אבל היא הטובה ביותר שיש כיום. רעות

ChipsMan

New member
היא לוקה ביותר מדי חסר.

ואם המצב עם בחינות כניסה שונות לכל פקולטה לא היה ריאלי, הוא לא היה קיים במדינות אחרות בעולם. ואני מניח שאת מסכימה איתי שהמתאימים ביותר ללמוד מקצוע מסויים צריכים ללמוד אותו.

למעלה