שואבים בגשם

eyalroz2

New member
משאבות לקטינה של מדלה

קראתי בתשובות לשאלות שלכם שיש רק משאבת לקטינה אחת בכל סניף של יד- שרה- לפחות לגבי הסניף של ירושלים אני יודעת בוודאות שזה לא נכון, ושיש יותר מאחת (למעשה- אני חושבת שהרבה יותר).
 
חלב אם קפוא

שלום, אני ישנה חדשה בפורום. כבר כמה שבועות שאני קוראת, מחכימה ונהנית מאד. רציתי לשאול האם ניתן לערבב חלב אם שהקפאתי ושנשאב בימים שונים?
 
שאלת שאיבות../images/Emo80.gif

האפרוח שלי בן 5.5 שבועות. הבוקר ניסיתי לשאוב בפעם הראשונה. מצד אחד יצא לי בשפריצים תוך 2 דקות (ואולי אפילו פחות) 50cc, ומהצד השני לא יצא כלום, והשאיבה היתה מלווה בכאבים. יכול להיות שכשהאפרוח שלי אוכל אז גם לא יוצא לו כלום מהצד הדליל? איך אפשר להעלות את התפוקה של הצד החלש? לתתלו לינוק מהצד ההוא יותר או לשאוב משם בתקווה שהייצור יעלה....
 
זה נכון

אבל יש רשימת המתנה של כמה שבועות (התקשרתי לפני שבועיים וחצי ועדיין אני בהמתנה (ולבינתיים כבר השאלתי ממקום אחר בירושלים).
 

Shellylove

New member
את מתכוונת לערבב אותו

אחרי שהוא הופשר? אז כן, רק צריך שהם יהיו באותה טמפרטורה.
 

g a n i

New member
גםוגם-לשאוב ולהניק,אפילו קצת על ריק

מאוד שכיח שיש הבדלים בתנובה (ובעקבות כך גם בגודל
) יש אפילו נשים שהתייאשו ומניקות מצד אחד בלבד, בעוד השני מתייבש לו לאיטו. אבל הן היוצאות מהכלל, כמובן. תשתדלי לתת לצד "הפחות מוצלח" עדיפות, בעיקר בשעות של "מיזמוזים" אין סופיים כמו שלוקיית אחה"צ (כשקצת יגדל) וההאכלות הצפופות שמאפיינות את בני גילו לקראת הערב. גם ריקון של השד וגם גירוי הפטמה במציצה (כלומר, אפילו אם לא ממש יונק בלהיטות למטרות סיפוק רעב) שניהם מגבירים את ייצור החלב. בכל מקרה, האפרוח יותר יעיל מכל משאבה ועבורו תמיד יש שם חלב! אם לא היה כבר היית שומעת...
 
תודה על התשובה!

בצד החלש יותר היה לי פצע מכאיב שמתחיל עכשיו לעבור. יכול להיות שבגלל זה כאבה לי כל כך השאיבה. כשיחלים לחלוטין אני אנסה לרוקן אותו.... העיקר שיש חלב, לפחות מצד אחד בשפע
 

אמאגאיה

New member
למיטב זיכרוני

הכלל אצבע אומר שמותר לערבב חלב בטמפרטורות זהות.
 
משאבות לקטינה ביד שרה

לא כל-כך חשוב אם יש אחת, שתיים או חמש - מה שחשוב זה שמשאבות לקטינה הן משאבות מקצועיות המשמשות בבית-חולים - וזה סוג המשאבה היחיד המסוגל לעמוד בשאיבות תכופות ואינטנסיביות. הן נמצאות בסניפי יד שרה כדי לעמוד לרשות אימהות לפגים, או לתינוקות אחרים שמצבם הרפואי מחייב את האם לשאוב מינימום 8 שאיבות ביום. לכן אנו מבקשות מאוד מכל מי שזקוקה למשאבה, להשתדל לשכור משאבות כאלה מיועצות ההנקה המשכירות אותן, מפני שהן באמת מיועדות לפגים או לתינוקות חולים, לא עלינו.
 

אמאאור

New member
אפשר להשכיר לקטינה באופן פרטי

דרך יועצות הנקה או דרך חברת "רותם שירותים רפואיים" באור יהודה.
 

צימעס

New member
מה את אומרת בזה?

בעיקר צריך לזכור שיש מעט משאבות, והן מיועדות למי שנאלצת להאכיל רק בשאיבה, במצבים קשים (פגים, תאומים, אשפוז וכיו"ב). אשמח אם תגידי (כלומר תתני לי קישור) איפה כתוב שיש רק משאבה אחת בכל סניף, אני אערוך את זה ל"יש מעט מאוד משאבות ואף רשימות המתנה". תודה.
 
../images/Emo41.gifשואבת כל היום

שואבת כל היום את 8 הארוחות שלו. יהונתן בן חודש וישן בלילה 5 שעות בדר"כ. אבל אני קמה בלילה לשאוב כל 3 שעות למרות שהוא ישן ואם לא אז יש לי כאבים וגודש. איך אפשר להוריד שאיבה? נראה לי שהחלב שאני שואבת לא יחסר אם אני מורידה שאיבה. אתן יכולות להסביר לי איך עושים זאת? (התחלתי לשאוב במשאבת מדלה החשמלית) רינרון
 

debby12

New member
מנהל
אני אסביר

בתור מומחית לענייני שאיבות... כל פעם מורידים שאיבה אחת ואז מחכים לפחות שבוע שהגוף יתרגל לזה שהשאיבה הזו ירדה. אני מניחה שהכי טוב שתורידי את זו שהכי קשה לך (של 3 בלילה אני משערת?). בכמה ימים הראשונים תרגישי קצת "מלאות" בשעה של השאיבה שירדה אבל אחר כך הגוף יתרגל. עשויה להיות ירידה בכמויות. אל תשכחי גם שהוא יאכל כל הזמן יותר ויותר אז סביר שהוא כן "יסגור" עליך באיזשהו שלב [לשאוב בלבדית זה יותר קשה מלהניק אישישיר] אני צריכה ללכת - אבל אם יש לך עוד שאלות תשלחי לי מסר ואשמח לענות.
 
להנקה בשאיבה בלבד

ההמלצה היא לשאוב פעם אחת עם הקימה, 5-6 פעמים במשך היום ועוד פעם אחת לפני השינה, כדי לאפשר לך גם לשון כמו בן-אדם. נסי לשאוב במשך היום קצת יותר (נניח, 10% יותר ממה שהוא צריך בכל שאיבה) ואת העודפים לשמור כמנה להאכלות הלילה. עם איזו מדלה את שואבת - הלקטינה? כי אם את שואבת עם המיני-אלקטריק חבל עלייך ועל הכוחות שלך, היא לא מיועדת לשאיבות אינטנסיביות כאלו, וכל שאיבה לוקחת הרבה יותר זמן מאשר במשאבה מקצועית מהסוג שמשמש בבתי-חולים (לקטינה). לגבי הכאבים והגודש בדילו על ההנקה - בהתחלה יכול להיות שיצטבר חלב בשד. הפיתרון לכך הוא לסחוט ידנית עד להקלה, ותך כמה ימים הגוף יסתגל לדילוג על ההנקה והשאיבות ביום ישלימו את החסר.
 
תשובות לעדי

אני שואבת כל פעם יותר מהמנה, ממש סוחטת את הציץ ומקפיאה. אני אנסה פשוט לשאוב בלילב רק עד הקלה. משתמשת במדלה לקטינה
 

27חומד

New member
../images/Emo80.gifאז איך מתחילים?

אז ככה, אני אסביר ואתן תחוו דיעה היונקת בת 3 שבועות האמא (וגם האבא) מותשת. אמא שלי גרה בניין ליד והציעה לקחת אותה אליה ביום שישי כדי שאוכל לישון לילה שלם וככה אם היא תסרב לבקבוק יחזירו לי אותה אחר כבוד. השבוע גם היתה קפיצת גדילה שנראה לי שהסתיימה היום מה שרק הוסיף לעייפות המצטברת. ולשאלות: מה דעתכן על כל הרעיון? מצד אחד מאד קוסם לישון לילה שלם מצד שני לתת בקבוק ככה פתאום להפתיע אותה? אני לא חוששת מבלבול פטמות כי היא יונקת טוב מהתחלה ואף פעם לא היתה בעיית התחברות והיא גם לוקחת מוצץ לפעמים (אני מעדיפה על אצבע) הבנתי את הנוסחא לכמה היא צריכה לאכול אבל השאלה היא מתי לשאוב והאם להתחיל כבר היום - יש לי כבר כמה שקיות קפואות מימי הגודש אחרי הלידה אבל לא מספיק האם את החלב של הימים הראשונים כדאי לערבב עם החלב שיש עכשיו כדי שהיא תהיה שבעה יותר? זה משנה? תודה!
 

תּמר

New member
אם את מוכנה להתכונן לגודש שאחרי...

בקיצור, לא הייתי עושה את זה בגללי, לא רק בגלל הילדה. הגוף שלך מייצר חלב, ולא בדיוק בודק אם היא שם או לא. (בגיל מבוגר יותר - כן. אבל לא בגיל הזה). המקסימום שהייתי מדלגת, זה ארוחה אחת. למה שלא תתני לאמא שלך לשמור עליה אחה"צ, ותשני בזמן הזה?
 
למעלה